• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar ınanın vıtamın takvıye sebe cesıtlılıgı tabıkı onlem almalı ama bu kadar da zararlı değil bu diyet.kuzneım cok kuuck fazla kılo kalp cevresı karacıgerınd eyağlanmaya sebep olmuş eger cogunuz benım gıbı yaglı hamur ıslerıne kebaplara dönerlere kızartmalara hele ekmege düşkünsenız 3 ay bunları terkedıp yagsız et yemek meyve yememek normla yemenızden daha fazla zarar vermeyecektir. cunku kılonun verdıgı zararı hıc bır sey vermıyor. bu arada ben doktorda olcumlerımı yaptırıyorum bu rejımde bır gr bıle kasımdan gıtmedı.sadece yagdan verıdm ka soranım arttı.sadece sebzeye dayalı cok dıyet yapan var ve hepsı kasıtan kaybedıyor. yada sureklı meyve yıyenler hıc sut yumurta yogurt yemedne o kadar kılo veren var.bırde zayıflama ılacları altın cılek veya lahana onlarlada verenler bu ılaclar kadar zararlı olmayacagı kesın.bence en onemlısı kaslarımızdan vermıyoruz cunku bu vucutta yaşlanma yapıyor. tabıkı onlem alalım takvıye yapalım.ama ben kendı adıma o obezce yediğim zamanlara göre daha saglıklı beslendıgımı dusunuyorum.zaten haftada 2 sebze ya yerdım ya yemezdım hele meyve 1 ay yemedıgım olurdu.hıcte saglık problemım olmazdı.bahaneler bulmayalım eger bu dıyetı bozarsak baska daha ortalama bır dıyetı yapabılecegımıze ınanıyorsak sorun yok,ama benım gıbı hazır bu kadar dısıplıne gırmısım dıyorsanız devam...

selam;
siz bu diyetin sigara içenlere zararı olduğunu söylemişsiniz ama başını kaçırdım,rica etsem açarmısınız ne zararı var?ben mart 18den beri yapıyorum ve günde 1 paket sigara içiyorumda

Bana mi sordunuz tam olarak anlamadim ama yine de fikrimi soylemek istiyorum..Sigara icen kisilerde C vitamini ve B-karoten ihtiyaci icmeyenlere oranla daha fazladir, ve icmeyenlere gore vucuttan atimi daha fazla olur.Bu vitaminler sebze ve meyvelerde yuksek oranda bulunur: Bu diyet C vitamini acisindan yoksun oldugu icin sigara icen kisiler bundan daha fazla zarar gorurler..Mutlaka takviye C vitamini alinmalidir..

sımdı fırından cıkardıgım muffinlerimden birini yedim cok lezzetli olmus tarıfı dukandiyetim blogspot tan alıp bırazda degıstırdım kendısı ne tesekkurler deyıp sızınlede paylasıyorum cok guzel oldu yummy

2 yumurta
3 yk splenda (bence 4 kasık olmalı cok tatlı olmamıstı yada 3,5 kasık)
6 yk yulaf kepeği
3 yk yogurt (ben yarım fıncanda sut koydum)
tarcın (tarcının butunleyıcısı havuc koydum orta boy havucun 4te 1i rendeledım)
ilave olarakta dr oetker vanılya aroması koydum 4 sıse var 1 paketınde sısenın yarısını koydum 7-8 damla sanırım
guzelce cırptım mıgrostan aldıgım aluminyum kek kalıpları 4,5 lira paketi içinde 10 adet var bu olcuyle 4 muffin cıktı birini yedım geriye kaldı 3 yalnız şu yağlı kagıt muffin kaplarından aradım bulamadım bilen varsa adres verebilir mi lütfen

gunde 1 adet dıye yazmıs dukandiyetimblogspot katılıorum

AFİYET SEKER OLSUN YAG OLMASIN:125::125::125::125::125::125:

:nazar:ellerine sağlık afiyet olsun sonunda Dukan paticcerie açabilirsin bence :)

Goji berry i nerden almıştın sen ? benimde en az 2012 şubat ama ben açık söyleyeyim karpuzsuz bir yaz düşünemiyorum Hazirana kadar verebilsem bir 10 kg falan süper olcak ama 14 günde 4,5 larda takıldım:58:

goji berry maaltya pazarından aldım kılosu 55 tl 20 liralık aldım hergun 1 yk tuketıorum
KARPUZ konusunda gelince karpuz benım canım sımdıye kadar işarkadaslarım tarafından dogumgunumde profiterollü pasta yenmesınedayandım canım cekmedı bıle.ızgara tavuk için yanına garnitür patates alıp onlara yedirdim yine çikolatalar fıstıklar vs herseye katlanır bu gönül ama karpuzzzz cok hassas bi konu evde yenmesini yasaklayacagım sanırım cunku ben kış günü bile canı karpuz ceken biriyim
yada yaza kadar kılo verısım ıyı gıderse sebze gunlerınde corba kasesı kadar yerım dıyorum
ah karpuz bilsen seni necok özledim:43::43::43::43::43:

En kısa zamanda kurt üzümüne başlamayı düşünüyorum :))

Kurt Üzümü :
Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.

19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.

Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.

umarım aktarlar bu konuyu okumuyordur :1:

Gojiberry_antioksidan.jpg

Son düzenleme:
diyetisyen hanim daha bilimselaciklar elbette ama benim bildigim zararlarindan birisi sigara vucuttaki C vitaminini caliyor, dolayisi ile sigara icenlerin gunde bir portakal, greyfurt ya da limon tuketmeleri zaten onerilen bir sey yanilmiyorsam. Ee bizim diyette bunlar olmadigi icin ve C vitamini iceren biber falan da kisitli oldugu icin senin ya da benim gibi tiryakilerin C vitamini destegine daha da onem vermesi gerekiyor yanilmiyorsam ama dedigim gibi ozge hanim ya da baska bir doktor baska seyler de ekleyecektir bunlara.

Ah evet yazdiginizi gormemisim aynen soylediginiz gibi..Ayrica diyette alinan vitamin ve mineraller tek bir gorevden sorumlu degildirler kombine calisirlar ve bircok gorevi ustlenirler..C vitamini basta bagisiklik olmak uzere kan damarlarindan kalbe: kan yapimindan goz ve dis sagligina kadar bircok fonksiyonu vardir...C vitamini suda eriyen ve gunluk alinmasi gereken bir vitamindir.Bu yuzden ozellikle uzun sure yapan kisiler buna dikkat etmelilerdir..Ve goji berry (tibet uzumu) mutlaka edinin...

bugün kurt üzümü baktım ama bulamadım aktarda yaban mersini verdiler inatla
internet üzerinden falan mı aldınız yoksa maltepedeki aktarlarda mı bi problem var anlayamadım :50:
sabah tartıldım 68.3 geldim başladığımda 69.8 dim 7 gün atakta 1.5 kilo gitmiş görünüyo ama regli şişliği tam geçmedi sanırım hala tam bitmedi çünkü
umarım vaad ettiği gibi iki 67 günlük seyirle 58 e düşerim....

çok doğru söylüyorsun kesinlikle katılıyorum ben çok meyve yiyen birisi olduğum için hiç yememek acaba ne yapar diye vitamin kullanma taraftarıyım sebzeyi zaten yiyoruz problem bile etmiyorum ama hala gidip vitamin bakmış değilim :1:

kızlar ınanın vıtamın takvıye sebe cesıtlılıgı tabıkı onlem almalı ama bu kadar da zararlı değil bu diyet.kuzneım cok kuuck fazla kılo kalp cevresı karacıgerınd eyağlanmaya sebep olmuş eger cogunuz benım gıbı yaglı hamur ıslerıne kebaplara dönerlere kızartmalara hele ekmege düşkünsenız 3 ay bunları terkedıp yagsız et yemek meyve yememek normla yemenızden daha fazla zarar vermeyecektir. cunku kılonun verdıgı zararı hıc bır sey vermıyor. bu arada ben doktorda olcumlerımı yaptırıyorum bu rejımde bır gr bıle kasımdan gıtmedı.sadece yagdan verıdm ka soranım arttı.sadece sebzeye dayalı cok dıyet yapan var ve hepsı kasıtan kaybedıyor. yada sureklı meyve yıyenler hıc sut yumurta yogurt yemedne o kadar kılo veren var.bırde zayıflama ılacları altın cılek veya lahana onlarlada verenler bu ılaclar kadar zararlı olmayacagı kesın.bence en onemlısı kaslarımızdan vermıyoruz cunku bu vucutta yaşlanma yapıyor. tabıkı onlem alalım takvıye yapalım.ama ben kendı adıma o obezce yediğim zamanlara göre daha saglıklı beslendıgımı dusunuyorum.zaten haftada 2 sebze ya yerdım ya yemezdım hele meyve 1 ay yemedıgım olurdu.hıcte saglık problemım olmazdı.bahaneler bulmayalım eger bu dıyetı bozarsak baska daha ortalama bır dıyetı yapabılecegımıze ınanıyorsak sorun yok,ama benım gıbı hazır bu kadar dısıplıne gırmısım dıyorsanız devam...

hiç merak etme ilk ay sabırlı olursan sonraki ay karpuz yersin bu en fazla birkaç gününe mal olur belkide bir gününe vücut diyete iyice alıştıktan sonra kaçamaklardan aldıkların çok çabuk gidiyor:34:

goji berry maaltya pazarından aldım kılosu 55 tl 20 liralık aldım hergun 1 yk tuketıorum
KARPUZ konusunda gelince karpuz benım canım sımdıye kadar işarkadaslarım tarafından dogumgunumde profiterollü pasta yenmesınedayandım canım cekmedı bıle.ızgara tavuk için yanına garnitür patates alıp onlara yedirdim yine çikolatalar fıstıklar vs herseye katlanır bu gönül ama karpuzzzz cok hassas bi konu evde yenmesini yasaklayacagım sanırım cunku ben kış günü bile canı karpuz ceken biriyim
yada yaza kadar kılo verısım ıyı gıderse sebze gunlerınde corba kasesı kadar yerım dıyorum
ah karpuz bilsen seni necok özledim:43::43::43::43::43:

bugün kurt üzümü baktım ama bulamadım aktarda yaban mersini verdiler inatla
internet üzerinden falan mı aldınız yoksa maltepedeki aktarlarda mı bi problem var anlayamadım :50:
sabah tartıldım 68.3 geldim başladığımda 69.8 dim 7 gün atakta 1.5 kilo gitmiş görünüyo ama regli şişliği tam geçmedi sanırım hala tam bitmedi çünkü
umarım vaad ettiği gibi iki 67 günlük seyirle 58 e düşerim....

avcılardan malatya pazarından aldım ben ıkısı aynı sey deıl arkadaslar avrupa yakasındakıler mısır carsısından bulabılır ınternetten sıparıse falan gerek yok

avcılardan malatya pazarından aldım ben ıkısı aynı sey deıl arkadaslar avrupa yakasındakıler mısır carsısından bulabılır ınternetten sıparıse falan gerek yok

hımm eminönüne geçtiğimde bakayım o zaman mısır çarşısından alayım
ne bileyim ben yulaf kepeğinde istanbulda oturuyorum kesin bulurum diye bi havalanmıştım sonrası malum ara tara bulamadım acaba bu da mı öyle oldu diye sorayım dedim :50:

merhaba arkadaslar

2 kilo kayıpla ben bugün seyir bölümüne geçtim.. bu bölümde yine istediğimiz kadar "et "tüketebilir miyiz? yoksa gram olarak bir sınır var mı.. etten hala sıkılmadım da :69:

umarım bi yanlış yapmam ama yanlış hatırlamıyorsam eğer kitapta gram geçmiyor etle alakalı atak evresinde tüketilenlerin tamamı seyirde de var miktarı değişen tek şey yulaf kepeği 1.5 kaşıktan 2 kaşığa çıkıyor
sebze tüketiminde de proteinli yiyeceklerin miktarını geçmesin diyor sadece gram yok yani

hımm eminönüne geçtiğimde bakayım o zaman mısır çarşısından alayım
ne bileyim ben yulaf kepeğinde istanbulda oturuyorum kesin bulurum diye bi havalanmıştım sonrası malum ara tara bulamadım acaba bu da mı öyle oldu diye sorayım dedim :50:

bunu kesın bulursun merak etme benım aldıgım yer kucuk bır dukkandı hıcbırsey yapamazsanız yakındakı bı aktara sıparıs edın getırır
neysekı bu yulaf kepeği felaketı gıbı deıl sukur

umarım bi yanlış yapmam ama yanlış hatırlamıyorsam eğer kitapta gram geçmiyor etle alakalı atak evresinde tüketilenlerin tamamı seyirde de var miktarı değişen tek şey yulaf kepeği 1.5 kaşıktan 2 kaşığa çıkıyor

sebze tüketiminde de proteinli yiyeceklerin miktarını geçmesin diyor sadece gram yok yani
aynen ole ben baya yıyorum tavuk falan hatta abzen gece gec gelırsem 12 de bıle yedıgım oldu saat sınır yok

Back