Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Mel_ca'cığım öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim. İnan sizlerle burada konuştukça bende kendimi daha iyi hissediyorum. Kilo vermemişsen hiç dert etme. Çünkü dert ettikçe inan bana vermek daha da zorlaşıyor. Ben bu hafta içinde 58.1 gördüm. Tam güçlendirme evresine geçiyorum diye düşünüyordum. Ertesi gün 58,8 gördüm. Birkaç günüm daha var dedim içimden. Anlayacağın bu hafta kilom oynayıp duruyor tek bildiğim bunun da bende kalmayacağı. Hedefe bu kadar yaklaşmışken "amannnn boşver" demek hiç işime gelmiyor.

Her bünye farklı direnç gösterebilir. Eğer daha önce çok diyet yaptıysan, çok az yiyerek beslendiysen, kısacası eğer vücudunun hafızasında kötü bir diyet varsa vücut daha erken direnmeye başlayabilir. Düşünsene bizim fazla diye düşündüğümüz yağları o zor günlerde kullanmak için depoladığını düşünüyor. AMA VÜCUDUN DİRENCİ BİR YERE KADAR. Yeter ki o güne kadar biz motivasyonumuzu yitirmeyelim. Burada hep birlikte olduğumuz sürece bunu daha kolay başarabiliriz.
:lepi::lepi::lepi::lepi:

Mel_ca'cığım öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim. İnan sizlerle burada konuştukça bende kendimi daha iyi hissediyorum. Kilo vermemişsen hiç dert etme. Çünkü dert ettikçe inan bana vermek daha da zorlaşıyor. Ben bu hafta içinde 58.1 gördüm. Tam güçlendirme evresine geçiyorum diye düşünüyordum. Ertesi gün 58,8 gördüm. Birkaç günüm daha var dedim içimden. Anlayacağın bu hafta kilom oynayıp duruyor tek bildiğim bunun da bende kalmayacağı. Hedefe bu kadar yaklaşmışken "amannnn boşver" demek hiç işime gelmiyor.

Her bünye farklı direnç gösterebilir. Eğer daha önce çok diyet yaptıysan, çok az yiyerek beslendiysen, kısacası eğer vücudunun hafızasında kötü bir diyet varsa vücut daha erken direnmeye başlayabilir. Düşünsene bizim fazla diye düşündüğümüz yağları o zor günlerde kullanmak için depoladığını düşünüyor. AMA VÜCUDUN DİRENCİ BİR YERE KADAR. Yeter ki o güne kadar biz motivasyonumuzu yitirmeyelim. Burada hep birlikte olduğumuz sürece bunu daha kolay başarabiliriz.
:lepi::lepi::lepi::lepi:

Ipeksir`cim destegin icin cok saol.Bozmadim bozmicam da.Evet Vucudumun hafizasinda cooook kotu diyetler var yazik yapip bozdum cok , yok Lahana Corbasi yok Elme diyeti derken oda kendini sasirdi yazik.
Ama simdi diyecegim ki bu benim hayat standardim bozmicam ve bir yere kadar yeter diyip verecek oda :lepi:

Yarin Sebze gunlerim basliyor simdiden sabah kahvaltisinda domates salatalik peynir yumurta ve tabiikii Krebimin hayali var :KK3:
Bu aksam Step dersim var 1 saat cook motiveyim cok elbiselerime girdikcede dahada mutlu oluyorum :eek:
Yanliz birakmayalim birbirimizi hergun haberleselim herkese Iyi Aksamlar!turkbayragi

evet bugün dördüncü günüm ve yine dayanamayıp sabah tartıldım gerçi dün kaçamaklarım olmuştu kendimi çok suçlamıştım ama sonuç 76,6 başlangıç 78,8di üç günde 2,2 kilo sabah kalktım 30dk bisiklet sürdüm mutluyum ya dukan amcamda öyle diyor atak evresinde insanlar kilo verdiklerini görünce motivasyonları yükselip diyete devam ederler haklı bırakmak yok yola devam:))))))

Sevgili İpeksir günaydın..sana sormak istediğim bir konu var

Ben bugün diyetin 28. günündeyim. Kitaptan tam olarak anlayamadığım bir konuyu sormak istiyorum.
Ticker factoryde sorun var o nedenle aşağıdaki kilo linkimi güncelleyemedim.
Şimdi benim boyum 160, yaşım da 42 , daha önce yaşamımda en zayıf kilom 57 ve bu kiloda çok fazla zayıf gözüküyorum. 60 -63 arası kilolarda daha iyi görünüyorum. Dukan web sayfasında ideal kilom da 63 çıktı. Ömrümde şimdiye kadar en yüksek kilom 73.5 kg ve 28 gün önce 73.5 kilodaydım. Zaten o rakamı görünce diyet duygusu ağır basmıştı.
Sormaki stediğim benim diyetin süresi..
Şimdiki hedef kilomu 63 olarak seçtim.
9 günlük atak döneminde 73.5 dan 69 a indim.
1-1 PP-PS sürdürme dönemimde ise 68 -69.5 arası gidip geliyorum, şimdi diyetin 28. gününde ve 67.5 dayım. 6 kilo verdim.
SORMAK İSTEDİĞİM KONU: 3. dönem olan güçlendirme evresine ne zaman geçmeliyim?
hedef kilom olan 63'e indiğim zaman mı? yoksa hedef kiloma daha varmadan mesela 65 kiloda iken mi?
Anladığım kadarıyla güçlendirme evresinde de kilo veriliyor. Eğer hedef kilo olan 63 te 3. evreye geçersem -ki bu evre verilen kilo x10 gün= 10 x 10= 100 gün yaklaşıl 3 ay sürecek ve daha kilo verme devam edecek.
yanıtın için şimdiden teşekkürler
sindalfon

evet bugün dördüncü günüm ve yine dayanamayıp sabah tartıldım gerçi dün kaçamaklarım olmuştu kendimi çok suçlamıştım ama sonuç 76,6 başlangıç 78,8di üç günde 2,2 kilo sabah kalktım 30dk bisiklet sürdüm mutluyum ya dukan amcamda öyle diyor atak evresinde insanlar kilo verdiklerini görünce motivasyonları yükselip diyete devam ederler haklı bırakmak yok yola devam:))))))

Dayanamadım tartıldım diyorsun ya, dayanma zaten. Kitapta sık sık tartılın diyor. Hiç korkma. Sadece vücudun ileride dirneç gösteribileceğini bil yeter. Yanılmıyorsam dün yazmıştın, 3 tane form çayı içtim diye. Form çayını bu kadar çok tüketmeni tavsiye etmeyeceğim zira içinde sinameki var ve o da bağırsakların yapısını bozuyor. Ayrıca bu tip çaylar bağırsakları tembelleştiriyor diye biliyorum. Daha doğal yolları deneyebilirsin. Su tüketimi arttırmak, yulaf kepeği. Hatta kitapta buğday kepeği alıp bir çorba kaşığı süt ürünlerine karıştırın da diyor. Sevgiler...

Sevgili İpeksir günaydın..sana sormak istediğim bir konu var

Ben bugün diyetin 28. günündeyim. Kitaptan tam olarak anlayamadığım bir konuyu sormak istiyorum.
Ticker factoryde sorun var o nedenle aşağıdaki kilo linkimi güncelleyemedim.
Şimdi benim boyum 160, yaşım da 42 , daha önce yaşamımda en zayıf kilom 57 ve bu kiloda çok fazla zayıf gözüküyorum. 60 -63 arası kilolarda daha iyi görünüyorum. Dukan web sayfasında ideal kilom da 63 çıktı. Ömrümde şimdiye kadar en yüksek kilom 73.5 kg ve 28 gün önce 73.5 kilodaydım. Zaten o rakamı görünce diyet duygusu ağır basmıştı.
Sormaki stediğim benim diyetin süresi..
Şimdiki hedef kilomu 63 olarak seçtim.
9 günlük atak döneminde 73.5 dan 69 a indim.
1-1 PP-PS sürdürme dönemimde ise 68 -69.5 arası gidip geliyorum, şimdi diyetin 28. gününde ve 67.5 dayım. 6 kilo verdim.
SORMAK İSTEDİĞİM KONU: 3. dönem olan güçlendirme evresine ne zaman geçmeliyim?
hedef kilom olan 63'e indiğim zaman mı? yoksa hedef kiloma daha varmadan mesela 65 kiloda iken mi?
Anladığım kadarıyla güçlendirme evresinde de kilo veriliyor. Eğer hedef kilo olan 63 te 3. evreye geçersem -ki bu evre verilen kilo x10 gün= 10 x 10= 100 gün yaklaşıl 3 ay sürecek ve daha kilo verme devam edecek.
yanıtın için şimdiden teşekkürler
sindalfon

Güçlendirme evresine hedef kilona ulaştığında geçmelisin. Yani 63 kiloya geldiğin zaman. Güçlendirme evresinde kilo verme ihtimalin olsa bile asıl olan mevcut kiloyu korumak. Bu yüzden 63 kiloya indikten sonra. Ben bu hafta 58,1 ve 58,8 arası geziniyorum. Hedef kilom 58 ve tartıda 58 görmeden güçlendirme evresine geçmeyeceğim. :KK1: Sanırım hafta sonu benim için 3.evre başlayacak....:lepi:

Ipeksiirr Yardimm :1no2:
Bugun tatli krizim tuttu nasil anlatamam Moralimde cok bozuk 5 gun bitti Atak ve Seyirin ilk gunu bugun ilk3 gun super kilo verdim sonra 2 gun bir 200 gr aldim bir verdim.Soyle soyliyim 62-62,50 gibi basladim bugun sabah 60,50 ciktim mirmirmirmir
Atak doneminde cok daha fazla gitmesi gerekiyordu sanki??

Seyir doneminde her ogun sebze yemeyin diyor yani aslinda Sebze fukll serbest degil dimi?
Protein yaninda tutek ama abartmamak lazim yani ogunde tukettigin proteinden de fazla olmicak sebze dimi??
Yardim et Aralik 10`a kadar 53-54 olmak istiyorum 43 gun var sence 6-7 kilo verebilir miyim?
5+5 yapicam !!

bayanlar atak evresinde kahvaltı yapılıyor mu ?? anlayamadım bir türlü

Esra merhaba;
Atak devresinde gunun istedigin saatinde istedigin kadar protein yiyebilirsin.
Et, Balik, tavuk , deniz mahsulleri light peynir, light yogurt , light sut.
Ve 1,5 yemek kasigi yulaf kepegi(bulmak bayagi zor)

Ben Mesela sabah yulaf kepegi light yogurt ve yumurta beyazini karistirip krep icine lighy peynir koyuyordum,
Arada light yogurt ustune tarcin ekiyorum super oluyor.
Oglen ve aksam gene izgara bisey ,Onemli olan bu 5 gun protein harici hicbirsey yenmeyecek.
:içelim:

Sindalfon, yulaf kepeğini nasıl getirttin...Rosmann da int.sipariş hattı yok, yardımcı olursan sevinirim...

Esra merhaba;
Atak devresinde gunun istedigin saatinde istedigin kadar protein yiyebilirsin.
Et, Balik, tavuk , deniz mahsulleri light peynir, light yogurt , light sut.
Ve 1,5 yemek kasigi yulaf kepegi(bulmak bayagi zor)

Ben Mesela sabah yulaf kepegi light yogurt ve yumurta beyazini karistirip krep icine lighy peynir koyuyordum,
Arada light yogurt ustune tarcin ekiyorum super oluyor.
Oglen ve aksam gene izgara bisey ,Onemli olan bu 5 gun protein harici hicbirsey yenmeyecek.
:içelim:

ilginiz için çok teşekkür ederim

Ipeksiirr Yardimm :1no2:
Bugun tatli krizim tuttu nasil anlatamam Moralimde cok bozuk 5 gun bitti Atak ve Seyirin ilk gunu bugun ilk3 gun super kilo verdim sonra 2 gun bir 200 gr aldim bir verdim.Soyle soyliyim 62-62,50 gibi basladim bugun sabah 60,50 ciktim mirmirmirmir
Atak doneminde cok daha fazla gitmesi gerekiyordu sanki??

Seyir doneminde her ogun sebze yemeyin diyor yani aslinda Sebze fukll serbest degil dimi?
Protein yaninda tutek ama abartmamak lazim yani ogunde tukettigin proteinden de fazla olmicak sebze dimi??
Yardim et Aralik 10`a kadar 53-54 olmak istiyorum 43 gun var sence 6-7 kilo verebilir miyim?
5+5 yapicam !!

Mel_ca cığım, atak evresi 3 gün sürerse 1 ila 2,5 kilo arasında verilir diyor. Yani verdiğin kilo az değil. Vücudun direnci fazla olabilir. Takma kafana...kaydirigubbakcemile5

Sebze döneminde her öğün sebze yemeğin demiyor. Orada bir çeviri hatası var. Her öğün tüketilmemesi gereken HAVUÇ ve PANCAR TÜRLERİ. Şeker içerdikleri için. Bu arada evet haklısın yediğin sebze miktarı proteinden fazla olmayacak.

43 günde bünyen nasıl tepki verir bilemiyorum ama verirsin gibime geliyor. Haftada ortalama 1 kilo gibi. Vücudunun direncine bağlı.

5+5 bana pek hoş gelmemişti. Ben 1+1 yaptım. Uzun süre sadece et yiyince bıkmaktan korktum. En azından iki günde bir domates, salatalık yiyebilme fikri bile güzeldi. Ama sen bilirsin. Yalnız 5 gün protein evresinde kilo verip sebze+protein günlerinde alıyor gibi görünebilirsin. Bu da sakın moralini bozmasın...

Sevgiler...opuyorumnanaktan

bayanlar atak evresinde kahvaltı yapılıyor mu ?? anlayamadım bir türlü

Elbette yapılıyor. Yağsız beyaz peynir, yumurta, arzu edersen hindi füme (en yağsızından) tüketebilirsin. Bazen kıymalı yumurta, peynirli yumurta gibi alternatifleri de deneyebilirsin. Sevgiler...opuyorumnanaktan

Sindalfon, yulaf kepeğini nasıl getirttin...Rosmann da int.sipariş hattı yok, yardımcı olursan sevinirim...

Yulaf kepeğine ulaşmam epey zor oldu,
Ben ilkin internetten istanbul merkezi aramıştım onlar bana ankara mağaza telefonunu verdiler. Ankarada antares adlı alışveriş merkezindeki rossmanı arayıp mağaza müdürü genç bir hanımla görüştüm. Mağazanın bu olaya hoş bakmayabileceğini, bir defaya mahsus ricamı kırmayacağını söyledi. 1 defaya mahsus dediği için 3 kutu getirttim. Aslında ankarada oturan arkadaşlar yardımcı olabilse çok daha rahat olacaktır. Ama sanırım antares herkese yakın yerde değil. Rossman yakında gebze de ve bursada da açılacakmış. Bursa'da açılırsa ben buradan isteyenlere gönderebilirim.

Belki önce istanbuldaki rossman merkezine (ist da mağaza henüz yok ama merkezi oradaymış) telefonla başvurursanız merkezin de bu taleplerden haberi olursa ileride internet siparişi olayını düşünürler.
diyette herkese başarılar

Mel_ca cığım, atak evresi 3 gün sürerse 1 ila 2,5 kilo arasında verilir diyor. Yani verdiğin kilo az değil. Vücudun direnci fazla olabilir. Takma kafana...kaydirigubbakcemile5

Sebze döneminde her öğün sebze yemeğin demiyor. Orada bir çeviri hatası var. Her öğün tüketilmemesi gereken HAVUÇ ve PANCAR TÜRLERİ. Şeker içerdikleri için. Bu arada evet haklısın yediğin sebze miktarı proteinden fazla olmayacak.

43 günde bünyen nasıl tepki verir bilemiyorum ama verirsin gibime geliyor. Haftada ortalama 1 kilo gibi. Vücudunun direncine bağlı.

5+5 bana pek hoş gelmemişti. Ben 1+1 yaptım. Uzun süre sadece et yiyince bıkmaktan korktum. En azından iki günde bir domates, salatalık yiyebilme fikri bile güzeldi. Ama sen bilirsin. Yalnız 5 gün protein evresinde kilo verip sebze+protein günlerinde alıyor gibi görünebilirsin. Bu da sakın moralini bozmasın...

Ipeksiiir cok saol sekerim; kaydirigubbakcemile2

Bu sabahta bir degisiklik yok kiloda ama sunu anladim hep bu kiloya indigimde birakiyordum ve 60 ta kendi kitledi vicut simdi bu donemi gecersem yani vicuda"Bak artik bozmuyorum" dersem vermeye baslicak gene eyvahedigeldismile
Birakmamam lazim arkadsimda cok destek veriyor ne oluyor bu kadar igrastin iyi gidiyorsun bir anda vermeye baslicak hele su regl donemini gec daha da cok vericen suyla dedi!

Bekliyorum Ipeksi`cim.Ilestisimi koparmayalim neolur destegin ve moral verdigin icin tekrar coook Tesekkurler.
Iyi Haftasonlari zemuszemus

Arkadaşlar hafta sonu yatıya misafirim var. Onlar gittikten sonra görüşürüz.

Bu arada ben hedefime ULAŞTIM ve GÜÇLENDİRME evresine bugün itibari ile başladım.

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Bu arada ben hedefime ULAŞTIM ve GÜÇLENDİRME evresine bugün itibari ile başladım.

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Ipeksircim kolay gelsin,
Buarada sen bizim hedefimizsin guc topluyoruz superrr hadidarisi basimiza.
Ptesi gorusuruz :eek:

arkadaşlar herkes çok azim li ve başarılı görüyorum 19 ekimde başladım 10 gündür devam ediyorum bir iki kaçamağım var ama gayet iyi gidiyor zaman zaman geriliyor kilom ama takmamaya çalışıyorum genel anlamda sabah kalkınca tartıldığınız kiloları dikkate alın bence 65 ile başladım bu gün şu an itibari ile 60.60 :)) pazardan sonra 50lileri görmeyi umut ediyorum 2 yıldır görmemiştimakannehir
evlendiğim de kilom 53 onu görmeyi istiyorum aslında vermişken 50 kadar versem mi diyorum en fazla bir hafta daha diyet yaptırır ne dersiniz:uhm::uhm:

ipeksir kullanıcısından alıntı

Sevgiler...
İPEKSİR harikasın canım candan tebrik ediyorum seni süpersin. bu diyete başlammanda ve devam etmemde senin azimli duşun ve hedefine ulaşmış olmanın çok katıkısı var aramızdan ayrılma

Son düzenleme:
kilo vermem tamamen durdu..sanırım bende işe yaramadı bu diyet..atak evresinde3 kilo ve seyir devresindeyim şu an..toplam 21 gün oldu ve ben sadece 4 kilo verebildim:KK43:(

kilo vermem tamamen durdu..sanırım bende işe yaramadı bu diyet..atak evresinde3 kilo ve seyir devresindeyim şu an..toplam 21 gün oldu ve ben sadece 4 kilo verebildim:KK43:(

Morgaine Kitabın var mı bilmiyorum ama İpeksirin anlattığı Yumruk hareketini yap işe yarayacağına inanıyorum pes etme lütfen 3-5 gün dene göreceksin işe yarayacakkaydirigubbakcemile5

kitabım var evet..ben zaten günde yarım saat spor ve haftada 4 gün power plate'e gidyorum ayrıca.buna rağmen kilo vermem durdu:KK43:(

X