Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben bir haftadır bu diyeti yapıyorum 1.6 kg gitti çok mutluyum.
ama itiraf ediyorum kaçamaklarım oldu onlar olmasa daha fazla verebilirdim
bundan sonra hiç kaçamak yapmıcam söz veriyorum
açıkçası çok umutsuzca başlamıştım ve bir hafta boyunca hiç tartılmadım
çünki tartıdaki rakamdan korkuyordum ve pes etmek istemiyordum
69 ile başlamıştım 67.4 ü görünce çok sevindim
doğumdan sonra kalan kilomdan kurtulucam sonunda çok mutluyumsositososito
eğer kilom sabitlenirse hiç bırakmıcam diyeti kaydirigubbakcemile3yumruk atıcam hemen

kilo vermem tamamen durdu..sanırım bende işe yaramadı bu diyet..atak evresinde3 kilo ve seyir devresindeyim şu an..toplam 21 gün oldu ve ben sadece 4 kilo verebildim:KK43:(

Merhaba morgaine

Senin yaşadığın duraklama dönemi normal aslında
Diyetin atak döneminde 1 haftada 3-4 kilo verilince sanki devamı da öyle olacakmış gibi bir BEKLENTİ oluşmuştu bende de. Ama sebzeli proteinli döneme geçince kilo verme hızı haftada 1 kilo vermeye yavaşladı. Bence bu da çok iyi.. Düşün aylardır ne yapsan kımıldamayan kilon haftada 1 kg azalıyor..
benim yarın 4 hafta dolacak yani 28 gün
ilk hafta 3kg verdim
2. hafta 1kg daha verdim
3 hafta 1 kg aldım ve verdim yani sabit kaldım
4 hafta 1kg daha verdim benim decanımı sıktı ama hafta bazında bakınca aslında vermekte olduğumu görüyorum ve diyete devam ediyorum

Bir de kilo inişi sanki mehter adımı gibi: İki adım ileri bir adım geri :KK70:
Bir sabah bakıyorsun 67 kiloya inmişsin (seviniyorsun), ertesi gün 68.5 (allah allah noluyor yaa!) sonraki gün 68 (neyse ki,buna da şükür.. ) sonraki gün tekrar 67' lerdesin (yaşasın !)
O yüzden haftada bir tartılmak daha mantıklı ama sabredemem o ayrı...
Herkese başarılar dilerim

Kızlar Şuanda bu diyeti uygulayanlar olarak kaç kişiyiz merak ediyorum bakalım kaçımız başarılı olacağız aramızda İpeksir başardı :)) bakalım bizler ne olacağız ?

1.Sümerya 65kg dan 60kg (12gün)

2.?

Son düzenleme:
Herkese Gunaydin;
Sormayin cok yogun bir haftasonu gecirdim Arkadasimda kaldik annemle annesi neler yapmis disari cikildi sabah kadarsi Durumler inanin rejimimi bozmadim hatte herkes irademe hayran kaldi :)

Bu sabah Regli oldum bu yuzden 2-3 gun tartilmicam reglim gecsin size kilo haberlerimle geri donecegim bende bu yola 23.12`de basladim seyir donemindeyim 5+5 yapicam bugun sebze+protein `in 5.gunu.
Iyi Haftalargitsin kilolarrr!!

Günaydınlarrr....Bende yaklaşık 1,5 ay önce başladım.3 hafta yaptım.Kaçamaklar da oldu.2,700 verdim.Benim için süper bir sonuç.2 hafta kadar hastalığım nedeniyle ara verdim.Geçen pazartesi tekrar atak dönemi ile başladım.Bugün tam 1 hafta oldu ve 1,400 vermiş durumdayım.64,70 ile başladım.Şu anda 63,30 geliyorum.166 Boyum.Yaşım 39.Benim için süper bir sonuç.59 Benim ideal kilom.59 a kadar devammm...Herkese kolay gelsin....

Merhabalar, hafta sonu misafirlerim olduğu için giremedim nete ama şimdi buradayım. Sizlerin neler yaptığını okudum biraz. Ben güçlendirme evresine başladım. Harika gidiyor. Sanki bir sürü şey yiyiyormuşum gibi geliyor.

kilo vermem tamamen durdu..sanırım bende işe yaramadı bu diyet..atak evresinde3 kilo ve seyir devresindeyim şu an..toplam 21 gün oldu ve ben sadece 4 kilo verebildim:KK43:(

Sevgili morgaine; ASLA bende işe yaramadı deme. Yarayacak. Sadece bünyene biraz zaman tanı. Şöyle düşün. Daha önce yaptığın diyetlerde kilo vermen durakladığında hemen vazgeçtiğin için vücudun aynı şeyi deniyor. Diyor ki "Nasılsa vazgeçecek! Biraz daha direnmeliyim." Bence ona kimin patron olduğunu göstermen gerekiyor. Devam etmelisin ve ASLA KAÇAMAK YAPMA... Kaçamaklara başlarsan kilo vermen duracak ve vermek daha uzun sürecek. DİYETE SADIK KAL. Yürümeyi arttırabilirsen bu dönemi daha rahat atlatırsın. Eğer 10 gün kadar sürerse durağanlık o zaman yumruk harekatını yapabilirsin. Şimdilik yürüyüşü arttırmanı tavsiye edeceğim....

Herkese Gunaydin;
Sormayin cok yogun bir haftasonu gecirdim Arkadasimda kaldik annemle annesi neler yapmis disari cikildi sabah kadarsi Durumler inanin rejimimi bozmadim hatte herkes irademe hayran kaldi :)

Bu sabah Regli oldum bu yuzden 2-3 gun tartilmicam reglim gecsin size kilo haberlerimle geri donecegim bende bu yola 23.12`de basladim seyir donemindeyim 5+5 yapicam bugun sebze+protein `in 5.gunu.
Iyi Haftalargitsin kilolarrr!!

Sevgili Mel_ca'cığım. Gerçekten süpersin.... :13: Eğer diyeti bozmayıp bunları reddediyorsan bu iş olmuş demektir. İstediğin kiloya mutlaka ulaşırsın...Bu arada regli döneminde tartılmanın bir sakıncası yok. Vücut öncesinde su tutuyor çünkü. Regli ile beraber suları atıyorsun. 5+5'te ilk 5 günlük dönemde daha çok veriyor gibi durabilir, ikinci 5 günde daha az vermiş gibi gözükebilir. Unutma bu normal... :KK16:

:KK16::KK16: Sevgiler...

Bende yazayım dedim...

1.Sümerya 65kg dan 60kg (12gün)

2. İpeksir 71 kg dan 58 kg (80 gün)

Son düzenleme:
kahvaltı kırep yülaftan bir yumurta bir fincan yeşil cay

öglen tavuk haşlanmış iki kaşık yogurt tavuk 100 gr civarı belki dahada az

akşam iki küçük soganla yaptıgım tavuk cigeri hiç yagsız iki kaşık yogurt

iki lt su şu ana kadar daha içerim yatana kadar

yürüyüşümü şimdi yapacagım bir saat hepsi bu arkadaşlar

merhaba selma hanım yulafla yaptığınız krebi anlatırmısınız? yulaf kepeği bulamadım ben yulaf ezmesi hazır satılanlardan hani onlarla olabiliyormu ? tarifi nasıl..

Ipeksir Gunaydin;
Cok saol destegin ve bilgilendirmelerin icin :)
Dun gece tatli krizinden cildirdim misafir vardi gene kekler kurabiyeler YEMEDIM YEMEDIM !
Ama 5 tane falan light yogurt yedin tatli krizim tuttu off :KK43:
3-4 gun spor da yapamadim misafirlige gittigimiz icin ;(
Umarim buyuk bir etkisi olmaz canim?
Cok mutluyum senin adina guclendirme devresi bol bol odullendir kendini hak ettin.

Seyir evresindeyim İpeksirin dediği gibi seyir atak kadar hızlı kilo verilmiyo ama veriliyo artık yeni tatlar arayışına girdim peyniri yağsız tavada pişirip yiyorum. bu gün menüde yumurtalı ıspanak var değişik tarifleri olanlar lütfen yazsın

teşekkürler arkadaşlar..açıkcası kilo vermemin durduğunu görünce ufak tefek kaçamaklar yaptım..reglim çok yakın ve tatlı krizim had safhada..cocacola zeroyla bunu geçiştirmeye çalışıyorum..regl dönemim olduğu için bugünlerde tartılmıyorum..zira vücudum çok su topluyor benim..sevgili ipeksir seni gerçekten tebrik ederim..71 den 58 kiloya muhteşem bir sonuç..hele ki 3 aydan kısa bir sürede..senin durumun bana güç veriyor gerçekten..sen seyir dönemini ne kadar süre uyguladıktan sonra bir diğerine geçtin?benim 2 hafta oldu ne kadar daha devam etmeliyim?

Ipeksir Gunaydin;
Cok saol destegin ve bilgilendirmelerin icin :)
Dun gece tatli krizinden cildirdim misafir vardi gene kekler kurabiyeler YEMEDIM YEMEDIM !
Ama 5 tane falan light yogurt yedin tatli krizim tuttu off :KK43:
3-4 gun spor da yapamadim misafirlige gittigimiz icin ;(
Umarim buyuk bir etkisi olmaz canim?
Cok mutluyum senin adina guclendirme devresi bol bol odullendir kendini hak ettin.

Canım harikasın :KK9::KK9: Tatlı krizi için yulaf kepeği ile kendine küçük küçük kekler hazırlayabilirsin. Krep yapıyordun değil mi? Onun içine tatlandırıcı, kabartma tozu, çok az miktarda kakao (içindeki yağdan çok emin değilim o yüzden çok az miktarda dedim) ekleyip, yoğurt, yumurta çırpıp ister tavada ister fırında minik kek kalıplarında pişirip tatlı krizi için kullanabilirsin. Şu tarif işlerini biraz geliştirsek çok iyi olacak. O iyi bir destek olacak.

merhaba selma hanım yulafla yaptığınız krebi anlatırmısınız? yulaf kepeği bulamadım ben yulaf ezmesi hazır satılanlardan hani onlarla olabiliyormu ? tarifi nasıl..

Sevgiil nazvera, yulaf kepeği ile yulaf ezmesi maalesef aynı şey değil. Yulaf kepeği Türkiye'de marketlerde satılan bir ürün değil henüz. Ankara'da antares ve kentpark'ta rossmann adlı bir mağazada bulunuyor (muş bende kullanamadım henüz). İstanbul için de bir arkadaş bir adres vermişti ama eski sayfalara bakman gerek. İkisi aynı şey değil ama bende sıkıştığımda kullandım ara sıra. Ancak yulaf kepeği kadar çok tüketmedim. Çok az yedim. Belki sende bu şekilde kullanabilirsin... Sevgiler..

teşekkürler arkadaşlar..açıkcası kilo vermemin durduğunu görünce ufak tefek kaçamaklar yaptım..reglim çok yakın ve tatlı krizim had safhada..cocacola zeroyla bunu geçiştirmeye çalışıyorum..regl dönemim olduğu için bugünlerde tartılmıyorum..zira vücudum çok su topluyor benim..sevgili ipeksir seni gerçekten tebrik ederim..71 den 58 kiloya muhteşem bir sonuç..hele ki 3 aydan kısa bir sürede..senin durumun bana güç veriyor gerçekten..sen seyir dönemini ne kadar süre uyguladıktan sonra bir diğerine geçtin?benim 2 hafta oldu ne kadar daha devam etmeliyim?

Sevgili morgaine, atak+seyir evresi 80 gün sürdü benim. Seyir evresi istediğin kiloya inene kadar sürecek. İstediğiniz kilo bu sebeple mantıklı inilebilecek bir kilo olsun. Ayrıca istediğin kiloya inince daha fazlasını vermeyi düşünmeden güçlendirme evresine geçmelisin. Bizde YANLIŞ bir fikir var. "Hazır vermişken birkaç kilo daha vereyim de sonra alırsam 2 kilodan birşey olmaz." Bu fikri tamamen terk etmeliyiz. ÇÜNKÜ dukanda verdikten sonra tüm evreleri devam ettirirsek zaten almayacağız. Dolayısıyla istediğin kiloya karar ver ve o kiloya inene kadar seyir evresini devam ettir...

Seyir evresindeyim İpeksirin dediği gibi seyir atak kadar hızlı kilo verilmiyo ama veriliyo artık yeni tatlar arayışına girdim peyniri yağsız tavada pişirip yiyorum. bu gün menüde yumurtalı ıspanak var değişik tarifleri olanlar lütfen yazsın

Şu tarif işini bir türlü geliştiremedik gerçekten. Daha önce paylaşmıştım ama çok önce olmuş olabilir. Aklıma gelenler:

Domates çorba : Domatesleri rendele, içine bir kaşık rondodan geçirilmiş yulaf kepeği (yoksa ben yulaf ezmesi koyuyorum), yağsız süt ve biraz tuz ekle bir güzel pişir. Yerken içine arzu ederseniz yağsız beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.

Sebze çorbası : Domates çorbası gibi içine istediğin sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Balık çorbası : Büyük balıklardan herhangi biri olabilir (eşim levrek ile yapmıştı) Haşlayıp, blendırdan geçir, sonra yumurta ve limon ile terbiye et. İçine gene yulaf kepeği eklenebilir.

Şimdilik bu kadar görüşürüz...:KK16::KK16:

Günaydın sevgili Dukancılar....Sabah 62.60 kg geldim.5 yıldır doğumdan sonra bu kiloya inememiştim.Geçen sene gittiğim diyetisyen bile bunu başaramadı.Acayip hırs yaptım.59 a inilecek...Herkese kolay gelsin....:KK8:

yulaf kepeğini bulamadım rosmanndada kalmamış salı ve cuma gelebilirmiş dedi ama ben döndüm ankaradan elinde olan arkadaşlar resim ekleyebilirmi yulafı alıp öğütsem olurmu fikir verirseniz sevinirim

dukancı arkadaşlarım:)) benden de size bir tarif..bilmiyorum ilginizi çeker mi?
kerevizleri ve bir adet havucu rendele..kavur.. ben suda kavuruyorum yağda kavurmaktan pekte farklı olmuyor doğrusu..içine yağsız yoğurt ve sarmısak ekle..hem doyurucu hemde çok hoş bir tat oluyor..şiddetle tavsiye ederim:)))

valla bende balıkesirdeyim..yem satan bir yerde buldum..bayağı da pahalı bir fiyatı var üstelik..

X