• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sağlıklı beslenme açısından olması gereken besin gruplarını tam olarak karşılamıyor tabiki ancak bende danışanlarımda protein açısından bol bir diyet veriyorum..ancak size en büyük tavsiyem günde en az 2-2,5 lt su içmeniz..en önemlisi bu..ve ltf dukanın dediği gibi light kolaları gazozları kahveleri sudan saymayın..çünkü bunlar diüretik olduklarından vücuttan su kaybı sağlarlar dolayısıyla atık maddeler tamamen vücuttan atılmazlar..iç organlarınızı korumanız için bu çok gerekli..
karbonhidrat açığınızın yulaf veya buğday kepeğinden karşılayabilirsiniz vitamin ve mineralleri de doktorunuza danışarak ek destek alabilirsiniz..
diyete başlamadan önce mutlaka kan tahlili yaptırın en azından bir biyokimya mutlaka bakılsın çünkü böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını etkileyen bir durum size kilolu olmaktan daha çok zarar verecektir..
forumdaki arkadaşlara diyet hakkında olumsuz bir yorum yapamam çünkü diyet esnasında kişiler söylenen en ufak olumlu olumsuz şeyden çok etkilenirler..bu yüzden aylık tahlillerinizi yaptırmanız hem içinizi rahatlatacak hem de ters giden bir durum olması halinde hemen müdahale edilebilecek (hastane olmasına gerek yok en yakın sağlık ocaklarında bile yaptırabilirsiniz.)
cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin
en kisa zamanda dra giderek tahlil yaptirmami istiycem

ya delırıcem bu sahıbınden coma uye olamıyorum maıl adresımı kabul etmıyor aptallar ya acilen ordakı yulaf kepeği satıcısının adresı lazım bana elındekıler bıtmeden lutfen bırı yazsın ozelden ssoeil orda mısın yada bayan satıcının adresını bilen bırı lutfen

bende var mail adresi ama özelden msj yazma hakkım yok:50: burdan yazmamda sakınca varmı? yoksa yazıyım.

cnm geçmiş olsun.ıhlamur ve ekinezya içebilirsin.boğazın acıdığı için aşırı kaynar olarak içme dahada tahriş edip fena yapıyolar:68: eğer viks ten rahatsız olmuyosan akşam yatarken boynuna bademciklerin oldugu yere dısarıdan sür tülbent gibi yumasak bıseylede sar sabaha baya farkeder.

ay viks çocukluk kabusum ama böyle olursam yarın da mecbur alıp yaparım
çayları içeyim bakalım inşallah iyi gelir yarın ilk vizem bu halde nasıl geçecekse artık...
iyi akşamlar herkese kolay gelsinn

Bugün 19. günümün sonuna geldim ve ilk Atak evresini 7 gün boyunca uyguladım , bu süre zarfında ciddi bir iştahsızlık yaşadım . Tavuk , hindi ve dana eti başta olmak üzere 7 gün boyunca sarısı ile birlikte yumurta ve bol bol lor peyniri tükettim. ( hepside yağsız ) Özellikle saf protein günlerimde yaşadığım bu iştahsızlık beraberinde acıktığımı hissedemediğimden dolayı uzun saatler boyunca birşey yemeden durmama sebep oldu.

Protein yüklenmesinin bu denli iştahsızlık yapması dolayısı ile diyet sürecininde zorluk çekmeden devam edilmesini sağladı.

Sizce bu durum vücut dengesinin ileriye dönük bozulmasına sebep olur mu? ( Ayrıca vitaminsiz kaldığımıda hissediyorum ) Bu beslenme programını benim gibi en az 4-5 ay devam ettirecekler için en büyük risk yeteri kadar su içmemek ve beraberinde gelecek olan sağlık sorunları olabilir mi?

Özellikle böyle bir protein ağırlıklı beslenme programında sebzeleri sınırlı tüketip ideal kilomuza ulaşana kadar meyvelerden mahrum kaldığımız için vitamin eksiliğimiz ortaya çıkıyor.Çünkü ben dahil özellikle diyete başladığımız ilk hafta birçoğumuz ciddi bir halsizlik hissettik.

Dukan haftada 1-2 defa c vitamini alınmasını öneriyor. Eczanelerde satılan multi vitamin takviyerinden haftada 2-3 gün kullanıldığında dukan diyetinin gidişatını etkiler mi sizce ? Yoksa sadece B 6 -B 12 yada C vitamini kapsülleri yeterlimi? Ne düşündüğünüzü paylaşırsanız memnun oluruz.

Halsizlik hissetmenizin nedeni vitamin mineral eksikliği değil çünkü birkaç günde herhangi bir eksiklik yaşanmaz vücut depolardan karşılar. halsizliğin nedeni karbonhidrat almamak...dietin ilk günlerinde bu şekilde şikayetlerin olması çok normal..ancak vücut sonrasında buna adapte olur..vitamin takviyeleri mutlaka tahlil yapıldıktan sonra kullanılmalı çünkü vitamin eksikliği gibi vitamin fazlalığı da sorun oluşturabilir.ancak uzun süreli bu diyeti yapanlar ve kaçamak yapmadan yapanlar bir süre sonra eksiklik hissedebilir.vitamin ve mineral takviyesinin diyete zararı olmadığı gibi desteği de vardır.çünkü vitamin ve mineraller kombine çalışır herhangi bir eksiklikte metabolizma yavaşlar ve kilo verimi durur.B12 kapsülü alınması ancak dr tavsiyesi ile alınmalı ezbere alınmaz çünkü yeterince hayvansal gıda alıyorsunuz dolayısıyla muhtemelen bu vitaminde bi eksiklik yaşanmaz ancak C vit alınabilir.hem C vit. özellikle yağ yakımında büyük role sahip ancak tabiki dozu aşmadan..

Halsizlik hissetmenizin nedeni vitamin mineral eksikliği değil çünkü birkaç günde herhangi bir eksiklik yaşanmaz vücut depolardan karşılar. halsizliğin nedeni karbonhidrat almamak...dietin ilk günlerinde bu şekilde şikayetlerin olması çok normal..ancak vücut sonrasında buna adapte olur..vitamin takviyeleri mutlaka tahlil yapıldıktan sonra kullanılmalı çünkü vitamin eksikliği gibi vitamin fazlalığı da sorun oluşturabilir.ancak uzun süreli bu diyeti yapanlar ve kaçamak yapmadan yapanlar bir süre sonra eksiklik hissedebilir.vitamin ve mineral takviyesinin diyete zararı olmadığı gibi desteği de vardır.çünkü vitamin ve mineraller kombine çalışır herhangi bir eksiklikte metabolizma yavaşlar ve kilo verimi durur.B12 kapsülü alınması ancak dr tavsiyesi ile alınmalı ezbere alınmaz çünkü yeterince hayvansal gıda alıyorsunuz dolayısıyla muhtemelen bu vitaminde bi eksiklik yaşanmaz ancak C vit alınabilir.hem C vit. özellikle yağ yakımında büyük role sahip ancak tabiki dozu aşmadan..
Merhabalar,
özellikle üye olup, bizi takip etmeniz sevindirici. Çünkü bu konuda uzman birininde fikrini almak bizim için çok büyük avantaj. Kan tahlili olarak ne talep etmeliyiz. bu konudada fikir verebilir misiniz?
ayrıca bende bir denek olarak açıklamada bulunayım. ben 9 gün atak dönemi yaptım. yaklaşık 3 kilo verdim. daha sonra 40 gün devam ettim ve 1,5 kilo kadar verdim ki arada kaçamağım oldu. son 1 aydırda yapamıyorum rejimi ve herşeyi yememe rağmen 700 gr ila 1000 gr arası aldım. umarım yeniden başlar veririm.

merhaba arkadaslar sıze ısey sormak ıstıyorum ben cok uzun suredır dıyet yapıyorum ve artık bıran evvel 59 kıloyu gormek ıstıyorum sıze sorum acaba ben yarın baslasam atak rejımınden 4 gunde 3 kılo vermem mumkun olurmuu ? bana yardımcı olabılırmısınızz . daha once yapmıs olan arkadaslar blgı verısenız cok sevınırım

özelden mesaj attım geç oldu kusura bakma ancak girebildim buraya yazmak yasak olduğu için özelden yolluyorum ancak

canım bende ıstıyorum hemde 3-5 kutu falan ama ozelden mesaj atmak hakkım yokmus henuz sen bana maılını yada cebını atsan ozelden versen satan bayanın yada ben maılımı yazayım ama ulu orta maıl yazabılıomuyuz bılmıorum

her bünye farklı tepki gösteriyor ben 5 günde 2300 verdim kuzenim 3450 başka bir arkadaşımda 4 kiloyu geçti o yüzden sana kesin şu kadar verirsin diyemem ama diyeti kurallara uygun yaparsan az yada çok kesin verirsin devamm edersende 59 u çok rahat görürsün tıpkı benim gibi :34: 2,5 ay önce 68.8 le başladım şimdi 59.1 im ama aralarda kaçamaklarım oldu

merhaba arkadaslar sıze ısey sormak ıstıyorum ben cok uzun suredır dıyet yapıyorum ve artık bıran evvel 59 kıloyu gormek ıstıyorum sıze sorum acaba ben yarın baslasam atak rejımınden 4 gunde 3 kılo vermem mumkun olurmuu ? bana yardımcı olabılırmısınızz . daha once yapmıs olan arkadaslar blgı verısenız cok sevınırım

sınırlı miktarda vardı dün ben daha fazla almak istemiştim sizlerinde istediğinizi söyledi dedim o zaman kalırsa alayım bende şuanda 3 paket var yeni gelecekler varmış yoldaymış dukandan bana gelen kepeklerin aynısı oradan almış zaten dukan paketlerinin içinde :)

bugun benim 11. günüm 10 günde 4,6 kg verdim.Vitamin konusunda endişelerim benimde var. Birde ben bugun döner yedim sade yanında ayran içtim sizce çok mu kötü ?
Sahibinden com daki bayana bende mesaj attım, elinde ürün kaldımı acaba bilmiyorum.

Bugün 2 ay 1. haftam sona erdi.

72.6'dan 63.6'ya gelebildim.

Tüm rejimim boyunca yaptığım yaramaz şeyler: yarım köfte yemek, 1 kere kuzu eti ve 2 kere ciğer yemek, yasak mı bilmiyorum ama soya sosu kullanmak.

Aksatmadan, haftada 1 gün dinlenmeyle leslie sansone ve jillian michaels 'e devam ediyorum 2 haftadır.
Bazen ikisi bir günde bazen birini bi gün, diğerini öbür gün.

Sanıırm 60 kiloya 1 ay sonra varabilicem. :(

Seyir bittikten sonra callenetics'e başlıycam ve ona sürekli devam etmek istiyorum.

Son düzenleme:
ben havaleyle ödemiştim 2 kutu kargo yapacaktı verdiğim adrese yakın oturuyormuş elden teslim edebilirim dedi bende kuzenime söyledim oda istiyordu aynı günün akşama gidip elden aldı kendisi için aldıklarınıda elden ödedi yani site üzerinden alışveriş olmadı ben direk hesabına havale ettim nasıl güvendin dersen valla samanlara falan epey bi para döktüğüm için bu satıcıda da orijinal kutuyu gördüğünce en fazla 39 liram havaya gider yada bu işi çözerim dedim çünkü artık bıktım ugraşmaktan sonra bayan telefon falanda edince yanlış yapmadığımı anladım nihayetindede akşama kepekleri teslim aldık eğer istanbulda yaşıyorsan elden alabilirsin uzaksan dediğim gibi ben hesabına havale yaptım risk aldım ama sorun olmadı şükür başka ne şekilde ödeme kabul ediyor onu bilmiyorum istersen mailinde sor yani bu durumda kargo ne tutar bilmiyorum ama ödemeyi alınca ertesigün kargolarım demişti kargolarda 1 günde geliyor zaten

peki ödemeyı nasıl yaptınız nereye kapıda oluyomu bıde kargo nekadar tuttuyıo ve ne zaman ulasıyo

Son düzenleme:
canim bu diyetle iyi kilo veriliyor ama her bunye farkli ben ilk hafta 3 kilo kafar vermistim ama cok fazlasini verende var denemekle birsey kaybetmezsin dene derim kaybedecegin tek sey kilolarin olur
bugun benim 11. günüm 10 günde 4,6 kg verdim.Vitamin konusunda endişelerim benimde var. Birde ben bugun döner yedim sade yanında ayran içtim sizce çok mu kötü ?
Sahibinden com daki bayana bende mesaj attım, elinde ürün kaldımı acaba bilmiyorum.

violetcim ayran yada doner bu diyete aykiri degil cok yagli degilse ben sorun olmaz diye dusunuyorum

gunaydin kislar
bu sabah nihayet 59.6 geldim hala regl siskinligim var
bugun ve yarin hep protein alicam artik diyet bitsin istiyorum vericek 1.5 kilom kaldi ama belki iki kiloda fazladan vermek istiyorum yaz tatilinde tr gelicem ve turk yemeklerini ekmegin kokusunu cok ozledim annemde yapar yapar israrla yedirir biliyorum bu yuzden biraz fazla vereyim bari alinca uzulmem limitim 60 olucak

:46::46::46::46::46::46:tebrikler bak eninde sonunda gidiyor kilolar umarım en kıza zamanda kalanınıda verirsin
gunaydin kislar
bu sabah nihayet 59.6 geldim hala regl siskinligim var
bugun ve yarin hep protein alicam artik diyet bitsin istiyorum vericek 1.5 kilom kaldi ama belki iki kiloda fazladan vermek istiyorum yaz tatilinde tr gelicem ve turk yemeklerini ekmegin kokusunu cok ozledim annemde yapar yapar israrla yedirir biliyorum bu yuzden biraz fazla vereyim bari alinca uzulmem limitim 60 olucak

Bugün akşam dönüyorum artık şantiyeden.. Yarın sabah uyanır uyanmaz ilk iş hemen tartılmak, umarım hiç kilo almamışımdır... :26:

Çok korkuyorum tartılmaya..

Mayısa kadar diyete devam edip Mayıs'ta güçlendirme evresine geçeceğim. Umarım Mayıs'a kadar 48 hatta 47'yi görebilirim..

Son düzenleme:
arkadaşlar ben diyete ilk başladığımda dukana mail atıp sordum kesinlikle alternatif ürün yok dediler o yüzden yulaf ezmesinden yada türkiyede kepek diye satılan ama aynı işlevi görmeyen ürünlerden uzak kalmanız ters tepki bile yapabilir olmasada onların birşey değiştirecegini düşünmüyorum dukan da olmuyor diyor zaten

tabii ki yulaf kepeğinin alternatifleri var ancak özel bir diyet olduğu için yulaf kepeği harici herhangi bir ürün tüketilmesine izin verilmiyor..ben genelde danışanlarıma eti lifalif öneriyordum özellikleri yulaf kepeğiyle hemen hemen aynı ancak dediğim gibi bu diyette izin yok..bence bu yulaf kepeğine bu kadar takılmayın çünkü motivasyonunuzu düşürebilir. diyette en önemli unsurlardan biri psikolojik olarak rahat olmanızdır..birkaç aya kalmaz çok talep edildiği için mutlaka tr'e de gelecektir..

Back