Dügünümüze 4 gün kala ayrildik! Lütfen okuyun

insallah canim ama benim pek umudum kalmadi yasoldu 26 alti cevrede Adam gibi Adam yok hepsi züppe zibidi. BIlmiyorum valla bende boyda yok, bi yüz güzelligiyle beni begenen cikarmi diyorum kendi kendime valla hic umudum kalmadi. 6 Senedir tanidigimla olmadiysa bundan sonra hic olmaz diyorum kendi kendime!!! Ama cok isterim helal süt etmmis, arkamda durabilen birisi ciksin karsima diye. Yuvma bende cok isterim kurmayi. Evimizden gelinligimle cikmayi. Bu benim en büyük hayallerimden biri.

sakın umutsuzluğa kapılma elbet karşına istediğin gibi bir insan çıkacaktır
yaşın genç bence böyle şeyleri kafana takma.
inşallah bundan sonra çok çook mutlu olursun

sakın umutsuzluğa kapılma elbet karşına istediğin gibi bir insan çıkacaktır
yaşın genç bence böyle şeyleri kafana takma.
inşallah bundan sonra çok çook mutlu olursun

canim valla umudum kalmadi, icimden onu cikaramiyorumki bir baskasina acabileyim gönlümü? Bugün dügündeydim, cok iyi bir ailenin oglu var annesi bana cok yakin ilgi gösterdi beni cok seviyor. Misal oglu cok iyi birisi onu düsündüm kendime amaicimden bir ses diyor ben eski nisanlimdan baskasini sevemem. Cok üzülüyorum, istemeden bana zorla yüzük attirdila rdeli gibi severken. Cok üzgünüm cok aci büyük icimde

zaman her şeyin ilacıdır.klasik bir söz ama gerçekten öyle
şimdilerde böyle düşünmen çok normal ama zaman geçtikçe
her şeye alışırsın tekrar bir araya gelseniz çok sağlıklı bir ilişkiniz
olmaz bence.hakkında hayırlısı olsun.bu süreci çabucak atlatırsın umarım

o ailenin evladı ile evlenilir mi yaaa... kişiliği oturmamış, ne istediğini bilmeyen biriymiş. hiç kimse size zorla bir şey yaptıramaz. yapmanız gerekiyormuş ki yapmışsınız. evlilik sadece sevgiyle yürümüyor. öyle olsa kimse boşanmazdı. neden sizi seven, her zaman size destek olan bir eşiniz olmasın? neden size saygı duyan, sizi çok seven, kararlarınızı önemseyen bir kayınvalideniz, kayınpederiniz olmasın? dünyada erkek bitmedi. yürümüyorsa biter. ne mutlu size ki evlendikten sonra boşanma başlığı açmamışsınız. altı yıl da on altı yıl da unutulur. sonra iyi ki olmamış dersiniz. açtığınız bu başlığa da güler geçersiniz. geri dönmeyin. o aile sizin mutlu olmanıza izin vermez.
benim kayınvalidem beni ilk gördüğünde ben kız tarafıyım dedi. o gün bugündür her zaman her konuda bana destek olur. hatta eşime çok hizmet ettiğimde otur kızım biraz da o yapsın, yardım etsin sana der. hiçbir şeyimize karışmaz. her zaman benim isteklerime daha çok önem verir. neden değer görmek varken devamlı laf sokmalara maruz kaldığınız bir aileye gelin gidesiniz?

insallah canim, cok büyük hayallerim vardi hepsi yerle bir oldu buna alismak aliskanliklardan uzaklasmak zamanla olacak insallah. Simdi nosunu sildim ve birdaha eklemicem, facebookdada whatsappdede takip etmicem kendisini! Iradeli olup bu durumdan kendim siyrilmam gerekiyor... tsk ederim motivasyonundan dolayi...

haklisin canim, korkuyorum ama Beterin beteri var diye. Ne bilyiim daha beter birine denk gelirsem nolacak diye düsünüyorum. Insallah iyi bir aileye gelin giderim, insallah bundan sonra hayirli bir es cikar karsima. Arkamda duran aileside beni sevsin bu cok önemli, evlenirken aileylede evleniyorsun cünkü. Allah büyük insallah insallah kurtulcam bu durumdan ve hersey cok daha güzel olacak... ALLAH sabir versin

rica ederim canım

Selam Arkadaslar,

dün yeni gelismeler oldu! Beyfendi yazdi nasilsin diye basladi whatsappden! Bende beni özledi daynaamadi yazdi saniyorum, tabi hemen yazmadim iyikide yazmamisim devami geldi mesajinin! (Bizim ortak kiraladigimiz dairenin sahibi kirayi ikiye böleceksiniz yarisini siz yarisini eski nisanliniz ödemeli dedi, ödemeyeni mahkemeye verecegim dedi) bende tabi sorunsuz kendi payima düseni ödemistim. Bu tabi ödememis pinti olduklarindan paraya taptiklarindan ödememisler, Adam buna mail atmis parasini istedigini belirtmis! Buda bunu bana yazdi dün benden para istiyor ben calismiyorum nasil ödeyim babam kredisini ödüyor vs. sanki cok fakirler babasinin aldigi parayi duysaniz oho! Bana diyorki bu kadarda vicdansiz olma sen öde Allah rizasi icin benim ödeyecek durumum yok. Yani sevdiginden özlediginden vs. degilde para pesinden kosmak icin bana yazmis! Bende kul hakkina geciyor diye Adam cünkü hakkini helal etmezse kul Hakki gecer hem o ödeyecegim miktardan ne zengin nede Fakir olurum diye düsündüm SIRF ALLAH rizasi icin ve yüüzmün gözümün sadakasi olsn diye ödemeyi Kabul ettinm. Bunada yazdimki eger 1 ay biyerde calisip ödeseydin bu Kadar yerlere sermezdin gururunu bu davranisini hic iyi bulmuyorum dedim. Ben bu miktari ödüyorum ama senin veya ailen icin degil ALLAHDAN korktugum icin kul Hakki yememek icin dedim. Bundan sonra bana hicbirsekilde ulasma tsk maili bile atmana gerek yok hatta dedim. Böylece öldürdüm onu kalbimde! Böyle karaktersiz böyle adi insan olamaz! Bana bu kadarda vicdansiz olma diyor bu ne demek ya? Bugün daha yeni tekrar yazdim sen bana vidansiz dedin ama ben vicdansiz olmasaydim ödemezdim adamda seni mahkemeye verirdi ozaman mecburen ödyecektin dedim. Ben ALLAH rizasi icin yüzümün gözümün sadakasi olsn diye ödedim asil vicdansiz varsa sensin siz paraya tapmaya devam edin sizi kurtarir öteki dünyada dedim! ALLAHA cok sükürki sizin gibi bir aileden kurtulmusum dedim. Kendiside bana dikkat ette beteri cikmasin dedi. Bende dedim ALLAHIN iziniyle cikmaz benim kalbim temiz. BUndan sonra allaha yakin bana uzak ol ki kul hakki yememyi ögren dedim. Whatsappdede engelleyip sildim! Birdahada ASLA ve ASLA ALLAHA büyük konusmayim öyle birinin adini bile anmayacagim o benim gözümde kalbimde öldü gitti! TOPRAGI BOL OLSUN! Salaklik olur bundan sonra hala ona üzülmek!!!!!!

Canım sonuna kadar okudum yazını (gerçi çok zor oldu arada paragraf kullansaydın daha iyi olurmuş)
Sana şunu söyleyeyim kesinlikle en doğrusunu yapmışsın gözün hiç arkada kalmasın. Seni seven adam bu kadar ezdirmezdi her daim arkanda olurdu.
Bir kere her şeyden önce baştan sanırım fazla iyi niyetinizden kaynaklanıyor sen ve ailen çok taviz vermişsiniz. Örneğin benim bildiğim evi erkek tarafı temizler veya temizletir. Bizde öyle olmuştu ben sadece akşam üstü gidip çay yapmıştım yorgunluklarını alsın diye.
Bu örnek tabi en basiti kp nin sana hakaret tarzı muhabbetlerini duyduğu halde eski nişanlın nasıl ses çıkarmaz ki ya da aranızda konuştuklarını uygun bir dille ailesine kabul ettirmesi gerekirken onların tarafında yer alır her seferinde?
Bunlar seven kendini bilen bir erkeğin yapmayacağı şeyler. O sizin yanınızda çocuk gibi kalmış. Kesinlikle şuan olayın sıcaklığıyla özlüyorsunuz biraz zaman verin kendinize karşınıza adam gibi adam çıkınca safmışım ben iyi ki kurtulmuşum diyeceksiniz!

Son düzenleme:

Bu yazınızı cevap verdikten sonra gördüm. Bir nevi böyle bir şey yapması çok daha hayırlı olmuş en azından artık kesin olarak gerçek yüzünü bir kez daha görmüş olmuşsunuz. Böyle bir insan olamaz ya evliliği oyuncak sanıyordu heralde beyimiz. Asla ARKANIZA BAKMAYIN :)

haklisin arkadasim, bundan sonra arkama bakmiyorum bile! Artik TIN TIN TIN

en doğrusunu yapmışssın sene olmuş 2013 insanların yaptıklarına bak, sen seni gerçekten hakedeni bulacaksın emin ol o zaman bulduğun kişiyle daha mutlu olucaksın ve o senin kıymetini bilecek.

ablacığım en mantıklısını yapmışsın. yolunu geç de olsa ayırman bence iyi olmuş. her şekilde ezdirecekti seni sen hep kendini savunmak zorunda kalacaktın. sürekli he he denmez yani.. şaşkınım.

Konunuza daha önce de bakmış ve yazmıştım.Bence çok iyi yapmışsınız.Siz ona düşen payı bile ödemekle fazlasıyla üzerinize düşeni yapmışsınız.Allah herşeyi gören,duyan,bilen.Bu yaptığınızı da,önceden göstermiş olduğunuz tüm sabrı,iyi niyeti de...Bu kadar karaktersiz,yüzsüz,gurursuz birinden eş olamazdı zaten size;kurtulmuşsunuz.Allah sizi iyilerle karşılaştırsın inşaallah....

amin cnm benim allah razı olsun.söylediklerine aynen katılıyorum.gercekten bozulması cok ama cok ıyı olmus senın için.maddııyat konusundada maalesef yakın bır akrabamda olan oldu.o da aile bınasında oturuyordu ve keselerı bırdı.yanı aynı ısyerınde elıne gecen para haftalık 50 lira falanmıs.adam evını bırakmıyor esıne sahıp cıkmıyor ama genede esını ıstıyor.bır secım yapabılmelı.ailesini asla atmamalı ama esınıde ezdırmemlı ınsan.haftalık 50 lira ile ev nasıl gecınır kı.saglıklı bıreysınız gıdın ayrı bır ıste calısın.ayrı bır ıste calısamıyorlarsada dogru duzgun evınıze bakın.eşleri alıp elin kızı dıye ezdırmenın bır alemı yokkı.ama işte gunumuzde gercekten Allah korkusu olan insan cok az.ama lafta allahtan korkan cok uygulamada maalesef yok.eş dye aldıkları ınsanları bır esya gıbı gorup ona göre muamele yapıyorlar.sonucunda el kızı olarak goruluyoruz.cok nadır gercekten ıyı gıden evlılıkler.her evlılıkte problem olur.bunlar karı koca arasıında cıkan problemler olsa asılmayacak konular bıle asılır.ınsan ac kalır ama susar evlılıgını yurutur.ama tekrar tekrar soyluyorum araya ailelerin cocukları uzerınde yaptıgı asırı baskı eslerı uzerınde taraf secmeye ve ona gorede muamele yapmaya bırakıyor.cümlemizin hakkında hayırlısı neyse o olur ınsaallah.amin.

AAAAAAAAYYNNNNNENNNNNN KATILIYORUM SÖZLERİNİZE.Siz nazarlardan koruyun kendinizi.maasallah kaynananızada..insan da vicdan olduktan sonra dogru yolda hep devam edıyor.ne mutlu kayınvalıdenıze.ne mutlu size.rabbim hep böyle mutlu ettirsin ilişkilerinizi.

Umutsuzluk mu?cok yanlıs bir düşünce.ama duygusal yaklasınsa maalesef ki olan bir durum.ama olmamalı işte.başlarda coook fazla olacak.insan güvenini yitirmiş oluyor insan.ama kesinlikle umursamamalısın.belkı yıllarca unutamayacagın biri olacak eski nişanlın.bazen ondan nefret edeceksın bazen hıc umursamayacaksın ama bazen gene seveceksın onu keske denseydık dıyeceksın.ama genede sonunda iyikide olmamıs dıyeceksın.dıyeceksın ama genede ıcınde bır acı olacak.olmalıydı bu ılıskı yurumelıydı dıye.sen en az zararla atlattın bu durumu evlılıkten döndun.evlenip ayrılsaydın hele bırde cocugun olsaydı.yanından gecerken sokaktakı kadınların konusması.aahh ah genc yasta dul kaldı dıyıslerını duymak dahada acı verecektı sana.ama eski nişanlının bunları duysun duymasın umuru bıle olmayack.o gene yoluna devam edecek.cocugunu her gorus gununde.onu gördüğünce bazen nefretle bakacaksın ona bazen askla.ama elden birşey gelmıyecek.neden yasattı bunları bıze dıceksın.ama elden bırsey gelmıyecek.

dıyorum ya en azından evlenmedın ve cocugun olmadı.bu duyguları yasarken hergecen gun dahada kahrolacaksın.en azından bunları yasamıyorsun.aa birde mahkeme sürecı var tabiki.hele o surec yokmu?ınsanı delırtıyor...ben her mahkemeye gıdısımde bana olmadık seylerrı yasattıgı ıcın bela okuyorum kendısıne.bedduua okuyorum ona ve aılesıne...ama ne oluyor kendımı yıpratıyoruum ailemi yıpratıyorum.olan bana ve aıleme oluyor.erkek tarafına bırsey oldugu yok.o yuzden bosver gıtsın takmamaya calıs kafanı.kaderde ne varsa o oluyor hayatta.hakkında her zaman hayırlısını ıste allahtan.yas 26 oldu dıyorsun.daha ne kısmetler cıkar karsına.öyle bır es cıkarkı karsına ıste o zaman dersın ıyıkı bıtmıs eskısı dıye.o bıtmeseydı sımdı ben bu askımla karsılasamazdım dıye.herseyın ılacı zaman.ınsaallah hersey yolunda gıder cnm

ben suanda bu sekıdle dusunuyorum.yok artık eskı dusunuslerım.kaderım böyleymıs.allah soracak hesaplarını bana yasattıklarından dolayı.ben Allaha havale edıyorum bana kızıma ve aıleme yasattıkları hsersey ıcın.rabbım sorsun hesabını.artık takmıyorum kafama.cok yıprandım cunku.takmamak en guzelı.

Son düzenleme:
Yazdiklarinin tamamini okudum " 4 sene sonra evlenelim ozamaa herkes yatismis olur ben yüksek lisansimi yapmis olurum isiimi bulur babamin borcunu kapatir sonrada seninle evlenirim dedi. Tabi bu sirada baska kismetler bulursak hoslandigimiz onlarada evet diyebiliriz dedi.

Seni baskalarina sunmayi kabul edebilen bi erkek anasindan mi sakincak ? Boyle karakteri gelismemisler evlenmek icin en az 30u beklesin lutfen ya..buyuyemiyolar adam olamiyolar.. Su okuduklarimdan bile o kadar tiksindim ki adam kirayi ode diye yalvarmis ya.. Adam olan adam surunur yine senden isteyemez onursuz

Son düzenleyen: Moderatör:
iyikide düğün olmamış
bugün olmasa zaten yarın düğün sonrası boşanacaktınız
evlenmeyi düşündüğünüz adam zaten sizi koruyamayan kişiliği oturmamış biri öyle insandan hayır gelmez
4 yıl bekleyelim saçmalığını saymıyorum dahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…