düğünüme bir ay kala kovulmaktan beter oldum

loove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
320
2
slm dertdaşlarım bılırsınız gecen hafta konu acmıstım evımı dosemeye gıttım annemle bırlıkte 6 gunde bıttı annem ben sağolsun bır arkadasım yardıma geldı nısanlımın hakkını yıyeyemem cok yardımcı oldu temızlık konusunda ısler tam ıcıme sındu sukur Allahım dedım evımı dosedım mısler gıbı oldu ınsan bır tuhaf oluyor yenı yuvası evıne esyalarına alısmaya calısıyor Rabbım bır sevgı verıyor ınsanın ıcıne yuvasına karsı tabı aılemden ayrılma buruklugu annemın sureklı bunu vurgulaması herkesın gozlerınde yaslar dolması bakarken tuhaf acılı guzel duygular gelelım son gune evımıze donerken bırkac mısafırım bıle oldu ev zıyaretıne :) ama hersey aksam yemeğınden sonra oldu nısanlım ben annem aksam yemegını yedık sofrada muhabbet edıyoruz 4-5sene sona sonra kendı memlekıtıne yerlesmek ıstedıgını soyledı (bu konuda onceden anlasmıstık bana soz verdı boyle bırsey olmayacaktı) bende gecen sene nısanlım ıs geregı hakkarının ıletısımı cok guc bır koyune gıtmıstı 1 senelıgıne hıc kımse aılesınden 1 kişi arayıp sormadı bır sıkıntın var mı nısanlın yanında yok demedı .
Nısanlım hergun bır ablasının abısının yanına gıderız canın sıkılmaz falan dıye espırı yaptı bende bana sahıp cıkmadıklarını bende onlara asla saygısızlık yapmadım yapmam bundan sonra ama samımıyet bekleme benden dedım ozel gunlerde hastalıkta sağlık bayram seyran gıderım ararım bukadar dedım bısey dıyemedı dugun ıcınde bırkere arayan olmadı ne bohca ne yardım hıc bısey yapılmadı neyse dedım ustune bırde 2 gun once arayıp bır kere sormayan eltım nısanlımı aramıs benı ıstıyo tele ay akraba olduk aramıyosun sormuyosun hıc bızı saymıyosun demez mı kur yapıyo yanımda ablacım dedım bende aynı dertten muzdarım bukadar kosusturmanın arasında bende sızden bır destek bekledım ınsan kendını yanlız hıssedıyor falan dedım halbukı cocukları hasta olsa ararım bısey olsa ararım mutlaka bu durumu belırtmak ıstedım benı kıskanır dusunun balayımıza bıle aynı sehırden bızımle aynı zamana yer ayırtmıs aynı otelıde ıstemıs ama neyse nısanlım olmaz demıs neyse bende nısanlıma bunu ızah ettım sen kucuksun arayacaksın tabı dedı bende son gun neyse tabı dedım bız aıle olduk artık ben ustume dusenı yaparım dedım konusyu kapattım sofrayı topladım.Sonra annesi aradı yemekten sonra ay ağlayacak niye oğlumu bırakıp gıdıyosun az daha doyursaydın dıyor merak etme dedım 1-2 haftalık yemeğini buzluğa koydum dedım haa tamam o zaman dıyor sürekli babasının öleğinden bahsedip üzüyor nişanlımı artık tehtıd unsuru yapmıs duygusal maşa gıbı yönetmek için. neyse cay falan demledım yanına pasta yas pasta hazırlamıstım tabagını hazırladım annemle banada cay koydum oturuyoruz yolculugumuza 2 saat var basladı mac ızlemeye yarım saat ızledı bısey demedım guzelce soyledım bırkac kere yok devam ettı kapattım tv actı gene ızledı bende cok kırıldım doğrusu gıtmemıze 1 saat var mac sırasımı yanı dandık bır mac bende cok kırıldım bıdaha gorusme sansımız yok cunku 1 ay dugune kadar uzak yollaradayız aldım cayımı balkona cıktım gel dıye cagırdı gıtmedım nıye cagırıyor soylıyım cayı bıtmıs doldur dıye gıtmedım annem doldurdu cayını cok kızdı kustu bana bende gıyındım 45 dk var yanına gıttım had bole ayrılmayalım dıye odasına gıtmıs napıyosun dedım görmüyomusun(dolabını düzeltiyo) dedı tersledı bende daha cok kırıldım goruyorum dedım ve cıktım aldım valızımı cenemı kapattım annem bole olmaz barısın bak bız senın evıne geldık el ustu mısafırken boyle mı olur dedı tamam anne dedı tık yok termınalde hıc yuzme bakmıyo annemın elını optu bende dedım 1 haftadır emeklerımızın tesekkuru bu mu dedım sağol gercekten dedım bana sus sus dedı ağzını bükerek saygısızca araba geldı bayılacak gıbı oldun elım ayagım tıtredı tutunacak yer aradım etrafıma baktım bın otobuse dedı yok dedım tuttum kendımı dua ettım ıcımden Allahım sımdı olmaz dıye ve hadı gorusuruz dedım sogukca baktı o kadar bındım otobuse yanı ınsan düşmanına yapmaz yola cıkıyo sonuta kac saatlik yol el bıle sallamadı aramadı taa öğle vardınız mı bukadar mesaj atmıs cook kırgınım daha evlenmeden basladıkne yapacağımı bilmiyorum ben onca ısın arasında alısverıs yerlestırme temızlık buzlugada 8 cesıt yemek bıraktım pastasına kadar yaptım bu sımdı ben mi abartıyorum? uzun oldu hakkınızı helal edin yorumlarınız benim için önemli şimdidien sağolun

Son düzenleme:
Bence şunu unutmucan ailesi ne kadar ilgisiz kötü olursa olsun laf söyletmez kıymetli olurlar yani. Dargın durcağına neden böle davrandın beni çok üzdün diye ara sor. Erkekler genelde yüzeysel düşünür ben ne yaptımda der. İkinizin arasında muhakkak tartışma olur ama annenin yanında ayıp etmiş.

Bence şunu unutmucan ailesi ne kadar ilgisiz kötü olursa olsun laf söyletmez kıymetli olurlar yani. Dargın durcağına neden böle davrandın beni çok üzdün diye ara sor. Erkekler genelde yüzeysel düşünür ben ne yaptımda der. İkinizin arasında muhakkak tartışma olur ama annenin yanında ayıp etmiş.

kovmaktan beter etti deyip duruyor ustune gitmicem anlasın biraz hatasını yani ben uc kere gıttım ayagına her seferınde tersledı beni 12 saatlık yolculukta bır kere aramadı yani arasam sımaracagını ve bu durumlarda bu taktıgı kullanacağını düşünüyorum

kovmaktan beter etti deyip duruyor ustune gitmicem anlasın biraz hatasını yani ben uc kere gıttım ayagına her seferınde tersledı beni 12 saatlık yolculukta bır kere aramadı yani arasam sımaracagını ve bu durumlarda bu taktıgı kullanacağını düşünüyorum

ne yaptığını sanıyorki demekki nasıl olsa o gelir diyor. Alttan alma bakalım ne zaman aklı başına gelecek seviyorsa haklı olduğunu düşünse bile gelir sen elinden geleni yapmışsın sıra onda beklicen. Düğünden önce görebilirsin seni ne kadar sevdiğini

insanın düğün öncesi çiçekler açması gerekirken ufak tefek seylerden tek sorun onun küsmesi gel dedı gıtmedım yanına bu ne yanı ben av kopeğimiyim gel deyince gel git deyınce git süreklı emır bıcımınde konusuyor aynı evde otorote kurmak ıcın mı anlayamadım su getır cay ve sehpayı cıkar sandalyeyı getır kole gıbı hissettim kendımı:KK43:(

hoş olmamış hele annenin yanında olması hiç hoş olmamış,

bu tavırları hgep varmıydı son zamanlardan kaynaklı bi durummu hani koşturma telaşe vs

bizde eşimle düğüne yaklaşırken olmadık şeylerden tartışıyorduk heyecandan

o otorite kurmaya çalışıyor gibi durumu da ilk zamanalrda oluyor tabiki nişanlının huyu bu değilse

ilk zamanlar çiftler bir güç savaşı haline getiriyorlar evliliği, hani hangimizin dediği ağır basarsa düzen o şekilde yürür düşüncesiyle

ama zaman geçtikçe anlıyosun ki en önemlisi huzur ve önemli olan kimin mantıklı olanı söylediği kafa kafaya verilip herşey hallediliyor

dediğim gibi eğer ki huyu değilse

ailesi hakkında ne iyi ne kötü konuşmamayı öğrenmiş oldun böylece...

Annenin yanında böyle davranması çok büyük hata.
Yazık kadıncağız 1 ay sonra uzak memlekete kızını gönderecek ve sürekli aklı sende kalacak, acaba huzurlu mu, rahatı yerinde mi?
Bence bunu nişanlınıza izah edin ev annenizi üzmemek adına arayıp kadıncağızın gönlünü alsın.
Size karşı olan tavrı da hiç hoş değil ama yarın evlenince işler tatlıya bağlanır siz unutursunuz belki fakat anneciğinizin içinden çıkmaz bu yaşanılanlar. Bence nişanlınızın uygun olduğu bir vakitte arayıp konuşun, tatlı dille anlatın.
Biz sorunlarımızı kendi içimizde çözebiliriz annemi üzmeyelim ara bir gönlünü al diyerek toparlamaya çalışın.
Sizde haklısınız birlikte kuracağınız hayat için çabalıyorsunuz ve ufacık şeyler yüzünden tadınız kaçıyor, haliyle biraz tatlı dil bekliyorsunuz. Ama dediğim gibi lütfen önceliği annenize verin ve gururu bırakıp arayın nişanlınızı.
Düşüncenize doğruluk payı var elbette, belki ileride de kırgınlıklarda sizden hamle bekleyecek ama bu o zaman düşüneceğiniz bir şey olsun lütfen.

daha evlenmeden senin ailen beni aramadı sormadı samimi olmamı bekleme denirmi canım
onun annenin yanında böyle davranmaması hoş olmamış ama
sende ona söylediklerini annenin yanında söylemişsin sonuçta
boşuna inatlaşmışsınız umarım çabuk geçer bu durumda düğününüzün tadını çıkarabilirsiniz

daha evlenmeden senin ailen beni aramadı sormadı samimi olmamı bekleme denirmi canım
onun annenin yanında böyle davranmaması hoş olmamış ama
sende ona söylediklerini annenin yanında söylemişsin sonuçta
boşuna inatlaşmışsınız umarım çabuk geçer bu durumda düğününüzün tadını çıkarabilirsiniz

Bazen arkadaşlar burada okuduklarının da etkisiyle fevri davranıp yanlış şeyler yapabiliyorlar.
Hani hep deniyor ya, baştan mesafeni koru, tavrını belli et v.s. onun gibi olmuş biraz.
Nabza göre şerbet vermek diye bir tabir vardır, biraz uyulsa aslında bir çok şey kolaylaşacak ama maalesef olmuyor.
Konu sahibi lütfen doğrudan üstüne alınma ama sıklıkla nişanlı, sözlü arkadaşların açtıkları konulara istinaden bu yorumum.
Biraz sabır, biraz alttan almak bir şey kaybettirmez. Karşı taraf olumsuz diye siz kendinizden, insanlığınızdan ödün vermeyi.
Tabii ki çok samimi olmak durumunda değilsiniz ama evlilik bence böyle bir şey.
Çiftler birbirlerinin ailelerine biraz daha imtiyazlı davranarak aslında kendi çekirdek ailelerine yatırım yaparlar diye düşünüyorum.
Varsın karşınızda ki sizin kadar duyarlı, iyi niyetli olmasın o da onun mertebesini belli eder.
Tabii ki sizin canınızı yakmak isteyenlere kucak açın demek değil bu yazdıklarım, eğer size karşı acımasız ve zalimlerse sizde elinizi eteğinizi çekersiniz.

Bazen arkadaşlar burada okuduklarının da etkisiyle fevri davranıp yanlış şeyler yapabiliyorlar.
Hani hep deniyor ya, baştan mesafeni koru, tavrını belli et v.s. onun gibi olmuş biraz.
Nabza göre şerbet vermek diye bir tabir vardır, biraz uyulsa aslında bir çok şey kolaylaşacak ama maalesef olmuyor.
Konu sahibi lütfen doğrudan üstüne alınma ama sıklıkla nişanlı, sözlü arkadaşların açtıkları konulara istinaden bu yorumum.
Biraz sabır, biraz alttan almak bir şey kaybettirmez. Karşı taraf olumsuz diye siz kendinizden, insanlığınızdan ödün vermeyi.
Tabii ki çok samimi olmak durumunda değilsiniz ama evlilik bence böyle bir şey.
Çiftler birbirlerinin ailelerine biraz daha imtiyazlı davranarak aslında kendi çekirdek ailelerine yatırım yaparlar diye düşünüyorum.
Varsın karşınızda ki sizin kadar duyarlı, iyi niyetli olmasın o da onun mertebesini belli eder.
Tabii ki sizin canınızı yakmak isteyenlere kucak açın demek değil bu yazdıklarım, eğer size karşı acımasız ve zalimlerse sizde elinizi eteğinizi çekersiniz.

ne kadar doğru yazmışsınız...
""çiftler birbirlerinin ailelerine biraz daha imtiyazlı davranarak aslında kendi çekirdek ailelerine yatırım yaparlar diye düşünüyorum.
Varsın karşınızda ki sizin kadar duyarlı, iyi niyetli olmasın o da onun mertebesini belli eder. ""

selam canım bence daha evlenmeden ailesı hakkında ıyı yada kötü fazla yorumyapma unutmakı bu zamana kadar onlar yanındaydı... elbette degısecek ama zamanla kendıde gördugu zaman yapılan haksızlıkları... ama bırak kendı anlasın... sen sebep olma ... ve annen dahı olsa kımsenın yanında kavga etme... bu iyi bişe deıl...:KK50:

düğün öncesi yoğun strest yaşanılması normal.. ama ne olursa olsun ailesini kötü yönde eleştirmeyin.. nasıl ki sizin aileniz için tek kelime edilmesini istemez,bir laf söylenirse kırılır,incinirsiniz aynı şey eşler içinde geçerlidir.. sizin bu kırgınlığınız glip geçicidir ama annenizin sürekli içini yiyen kalıcı bir yara olacaktır..keşke annenizin yanında yaşanmasaydı.. mümkün olduğunca bu tarz durumları ailelere yansıtmayın.. şimdiden mutluluklar Allahım güzel,huzurlu,mutu bir yuva kurmanızı nasip etsin..

selam canım bence daha evlenmeden ailesı hakkında ıyı yada kötü fazla yorumyapma unutmakı bu zamana kadar onlar yanındaydı... elbette degısecek ama zamanla kendıde gördugu zaman yapılan haksızlıkları... ama bırak kendı anlasın... sen sebep olma ... ve annen dahı olsa kımsenın yanında kavga etme... bu iyi bişe deıl...:KK50:

evlensede farketmiyor erkekler için aileleri hep kıymetli evlenince daha kıymetli oluyor laf söyletmiyor :KK20: benim eşimde aynı ailesi hiççççç yanında olmadı ne evvlenirken nede çocuklarımız olduğunda bir çorapları bile yok çocuklarımda ne iyi günümüzde nede kötü günümüzde olmadılar ama eşim hiç laf söyletmez söylesem hemen savunur hatta kavga çıkarır . arkadaşın nişanlısıda şimdiden böyleyse evlenince daha çok küsecek bunu göze almalı bence ...

Nişanlınız sanki biraz fazla pohpohlanmış gibi geldi bana da annenizin yanında yaptığı tam bir terbiyesizlik ben olsam hazırlayıp ona bıraktığım her şeyi alır götürürdüm ne bulursan onu ye derdim 1 ay boyunca belliki fazla fedakarlığı hak eden biri değil.

Pek tecrübeli değilim ama çevremden gördüğüm ve forumdan takip ettiğim kadarıyla evlilik öncesi huzursuzluklar çok oluyor. Normal yaşamda bile kadınlar ve erkekler çok farklıdır olaylara karşı düşünce ve davranışlarda. Birde evlilik öncesi dönemi hiç düşünemiyorum...

Eğer hep böyle değilse ve ilk kez bu şekilde davranıyorsa büyütmeyin elbet olacak böyle o da streslidir mutlaka. bu yüzden maç izlemiştir, size emir verir gibi konuşmuştur, küsmüştür. Evlilik öncesi stresten olabilir. Ama şu da bir gerçek, 3. bir kişi yanında hele bu aileden biri hatta anne ise, kavga küsme falan olmamalı. bu çok yanlış.

Sizin yaptığınız gibi aileden birine ben, hiç aramadınız sormadınız yardımınız olmadı diye asla söyleyemem. Hani belki o zaman söylerken şaka yoluyla o ses tonuyla olmuştur bilemem tabi. Ama ben çok çekinirdim bu konuda tebrik mi etsem sizi ne yapsam bilemedim.

Allah hayırlı geçim versin size canım.. evlilik öncesi sıkıntıları her daim olur bende çok duyuyorum , lâkin bence nişanlın sen ailesi için öyle bir yorumda bulundun diye sana kırıldı ve yakınlık göstermedi , erkekler bu tür konularda biraz daha fevrî oluyorlar ( bu konuda bizzat yaşadığım bir olay vardı.. ) kadınlar daha hassastır,
senin o an aklından bir ay görüşemeyeceğiniz için küs gitmeme çabası var , bir iki bakışma , el ele tutuşma , güzel söz... ama erkek kırıldıysa kırılmıştır, tek düşündüğü budur , bırazdan ne olur değil,, yani ettiğim tecrübe doğrultusunda özür bile dilemiş olsaydın yine tavrı 2 saat içinde 'eski haline' dönmezdi.. erkekler bizlerden ne yazık ki bu tür konularda farklı..

sana tavsiyem ailesiyle ilgili 'yaşanmışlıklar 'çoğalmadan ve bizzat o da yaşanılanlara tanıklık edip , hükmünü kendisi verene kadar , hatta verdikten sonra bile , yorum yapmaman,,, bu bir tavsiyedir elbette canım , sen nişanlını tanıyıp ona göre hareket edersin , kolay gelsin.. mutluluklar... :)

Bir tek benimde yanlış bulduğum konu nişanlınıza şimdiden ailenle şöyle samimi olmam böyle uzak dururum falan demeniz. Daha evlenmediniz şimdiden bu şekilde birbirinizi germeyin. Herkesin ailesi kendisine iyi görünür. Kimi insan eleştirebilir, yanlışları kabul edebilir ama çoğunluk bunu yapamaz. Siz kendinizi ezdirmeyin ama alttan alın, yeri geldiğinde gülüp geçin. Sevgi sadece sevdiğinize emeğinizle olmuyor. bende bunu yeni yeni öğreniyorum. Yeri geldiğinde sevdiğinizin, aşkınızın, eşinizin sevdiği insanlara da emek verecekseniz, onların da gönlünü hoş tutacaksınız.

nişan olmus esyalar evler düzülmüş ya, ne soylesem yapacak moduna mı girilmiş acaba? emırler vermeler falan.... neyse aıle hakkında da yorum yapmıcam ama 12saatlık yola gıdıyorum hıc aramadı demıssınız bence bu daha onemlı . yol hali sonucta ınsan bı merak eder, ayrıca bır ay gorusmucez demıssın bı de, annenızın yanında üstelik gıderayak hıc hoş olmamıs..
umarım evlendıkten sonra boyle problemler küslükler yasamazsınız..

ayrıca bu zamanlar streslı zamanlar cok fazla düşünmeyin ,tadının cıkarmaya bakın, mutluluklar...

X