Düğünüme az kaldı sizce ayrılmalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar, şuan nişanlıyım. Nişanlımla 3 senedir sevgiliyiz. Düğünümüze 4 ay kaldı. Fakat sürekli aynı problemleri yaşıyoruz. Çalıştığım yerdeki insanlardan beni kıskanıyor. Evli ve benden yaşça büyük kişiler olsa bile bununla ilgili kavga çıkarıyor. Profil resmimde ikimizin fotoğrafı vardı. Kendi fotoğrafımı koymak istedim. Tek başına fotoğraf koymamı farklı algılayıp sanki başkasıyla konuşuyormuşum gibi düşünüp işine gelir zaten değiştirmek dedi. Düğünle alakalı da sorun yaşıyoruz. Ufacık bir isteğimi bile çok pahalı deyip kavga çıkarıyor fakat kendisine pahalı harcamalar yapıyor. Ben elimden geldiğince düğün için az masraf yaptırmaya çalışıyorum ama ufacık bir şey için bile çok şey istemişim gibi davranıyor. İnsan olarak iyi biri ama bu davranışlarından dolayı sürekli tartışıyoruz. Sizce ne yapmalıyım? Düğünüme çok az kaldı karar veremiyorum?
Hazır düğünlerde yasaklanmısken uzat

Merhaba arkadaşlar, şuan nişanlıyım. Nişanlımla 3 senedir sevgiliyiz. Düğünümüze 4 ay kaldı. Fakat sürekli aynı problemleri yaşıyoruz. Çalıştığım yerdeki insanlardan beni kıskanıyor. Evli ve benden yaşça büyük kişiler olsa bile bununla ilgili kavga çıkarıyor. Profil resmimde ikimizin fotoğrafı vardı. Kendi fotoğrafımı koymak istedim. Tek başına fotoğraf koymamı farklı algılayıp sanki başkasıyla konuşuyormuşum gibi düşünüp işine gelir zaten değiştirmek dedi. Düğünle alakalı da sorun yaşıyoruz. Ufacık bir isteğimi bile çok pahalı deyip kavga çıkarıyor fakat kendisine pahalı harcamalar yapıyor. Ben elimden geldiğince düğün için az masraf yaptırmaya çalışıyorum ama ufacık bir şey için bile çok şey istemişim gibi davranıyor. İnsan olarak iyi biri ama bu davranışlarından dolayı sürekli tartışıyoruz. Sizce ne yapmalıyım? Düğünüme çok az kaldı karar veremiyorum?
İlerde bosanayım mı diye konu acmadan ayrılın cok net🤷🏻‍♀️
Evlenince daha da cinslesecek,nisanlıyken böyleyse.
Size güvenmiyorsa niye evleniyor acaba🤦🏻‍♀️

Konuyu sabote edeceğim biraz ama düğünler ertelenir mi? Yani dört nisanda nikahım var. Yasaklanır mı yada sadece iki şahitle nikahı mı kıyarız 🤔 yani şu gündemde buna takılmak istemiyorum ama iki gündür kafama takıldı
Düğün salonları bu geceden itibaren kapatıldı zaten.

Cimriliğini ve kıskançlığını bir tarafa bırakıyorum ama size sarfettiği;
'tek başına fotoğrafını koymak işine gelir'
gibi terbiyesizce bir cümleyi nasıl hazmadeceksiniz?
Nişanlınız çok saygısız, ne size ne makul istek ve heveslerinize saygı duyuyor.
Evlilik için tek motivasyonunuz 'düğüne az kaldı, yarıyolda bırakmak istemiyorum' ise durumu tekrar değerlendirmenizde fayda var.

Cimriliğini ve kıskançlığını bir tarafa bırakıyorum ama size sarfettiği;
'tek başına fotoğrafını koymak işine gelir'
gibi terbiyesizce bir cümleyi nasıl hazmadeceksiniz?
Nişanlınız çok saygısız, ne size ne makul istek ve heveslerinize saygı duyuyor.
Evlilik için tek motivasyonunuz 'düğüne az kaldı, yarıyolda bırakmak istemiyorum' ise durumu tekrar değerlendirmenizde fayda var.
Çok teşekkür ederim bende hazmedemiyorum ve suanda aramız çok açık ben konuşmuyorum üç dört gündür düşünmek istiyorum dedim fakat işin içinden çıkamıyorum

Kendine değil de sana para harcamaktan zevk alan adamı bulunca evlenirsin. Kendine harcayıp sana pahalı diyen adamdan olmaz bir şey. Olan parasını senin için harcadığını gördüğün adam servetindir.
Aslan burcu olmalı kesinlikle :KK66: başkasına para harcamaya bayılır.

İnsan olarak iyi değil. İyi biri seni baskı altına alıp, her şeyde seni suçlu duruma sokup, kendine pahalandı şeyler alıp senin ufacık masrafına laf söylemez. Seni bir amaç olarak gören, sevmeyen, kendini seven biri yapar.

Ayrıl ya da ayrılma demek bize düşmez tabii. Ama nişanlıyken bunu düşündüğün için çok şanslısın. Mesela o dönemde ben dünyaya pembe gözlüklerle baktığım ve genç oldum için birçok kusurunu göremedim ve evlendim. Keşke bu soruyu ben de zamanında sorsaydım kendime. İyi düşün. Hakkında hayırlısı olsun.

Bizler malesef gerçekleri gördüğümüz halde görmezden gelme gibi bir hastalığa sahibiz. Sana şu kadar söyleyeyim aklında en ufak bir şüphe, rahatsızlık hissi, huzursuzluk vs varsa ayrıl. İnan şuan çok kolay ama evlenince öyle olmuyor... şanslısın ki olumsuz yönlerini görmüşsün. Hislerini yok saymamalı, güvenmelisin. Yoksa ilerde pişman olacaksın bunuda buraya yazıyorum silver mist demişti dersin niyetim seni üzmek değil dilerim inşallah mutlu olursun ama görünen köy kılavuz istemiyor...

Evlenince değişmez. Bu düşünceyle devam etmeye karar verecekseniz sakın etmeyin derim. De-ğiş-mezzzz...

Tahammül edebileceğimi düşünmüyorum ama evlenmemize de az kaldı o yüzden kararsızlık yaşıyorum onu yarı yolda bırakmış gibi olucam
Bak tatlım bende senin gibi düğünümün hatta son gününe kadar bile şüphe sıkıntı içinde biriydim. Bir taraftan az kaldı diyordum bir taraftan resmen ruhum isyan ediyordu. Sonuç evlendim. Mutsuzum. Keşke diyorum keşke birazcık kendime, hislerime güvenseydim. Görmezden gelmeseydim hiç birşeyi... göz göre göre gittim. Sen yapma. Yinede şöyle bir kafanı toplaman için ertelemeni öneririm. Erteleme şansınız yok mu ? Virüs nedeniyle zaten düğünler iptal oluyor...

Siz ayrıldınız mı,sizin de benzer problemleriniz vardı ?
Benim böyle problemlerim yok. Kıskançlık falan hiç söz konusu olmadı aramızda.
Düğün için de ailelerin yapmadıklarını biz ortak yapıyoruz. Düğün zaten olmayacak da nikah. Ev için işte çoğu şeyi aileler yapıyor kalanı ortak yapıyoruz hiç aramızda para mevzusu da olmaz. Nereden çıkardınız anlamadım.

İmaları çok rahatsız edici. Size güvenmiyormuş gibi davranmış hiç hoş değil. Seven insan kıskanır ama sahiplenici tavırla kıskanır öyle her şeye değil. Acaba geçmişinden kalan bi korku kendi içinde bi sıkıntısı mı var ki böyle tavır sergiliyor. Bu önemli bi ayrıntı ilerde daha çok belli eder. Yaşadığım için biliyorum. Sonradan pişman olmamak için oturun konuşun bir an önce.

Şimdiden senden herşeyi esirgiyor evlenince daha beter olacak geçmiş olsun

Benim böyle problemlerim yok. Kıskançlık falan hiç söz konusu olmadı aramızda.
Düğün için de ailelerin yapmadıklarını biz ortak yapıyoruz. Düğün zaten olmayacak da nikah. Ev için işte çoğu şeyi aileler yapıyor kalanı ortak yapıyoruz hiç aramızda para mevzusu da olmaz. Nereden çıkardınız anlamadım.
Siz şu çok zeki ama erkek arkadaşının zeki bulmadığı kız değil misiniz, bir kaç konunuzu okumuştum,isminizden hatırlıyorum yanlışsa kusura bakmayın ,size de ayrıl diyen çok olmuştu da oradan aklıma geldi

X