Özet olarak şunu söylemek isterim; düğüne bu kadar az zaman kala bi yanım istiyor bi yanım istemiyor diyebiliyorsanız yeterince sevmiyorsunuz demektir. O yüzden hiç düşünmeyin vazgeçin. Ama konuya dışardan bakarak şöyle söyleyebilirim; İkinizin de haklı yönleri var ancak evlenmek için seçtiğiniz adamın hayatında bunlar belli ki önemli. Sevgiliyken hiç konuşmadınız mı böyle şeyleri. Ya da sevgiliyken hiç düğünden vs açılmadı mı konu ? İlla ki konuşulmuştur ve siz muhtemelen daha nişanlanmadan biliyordunuz bazı adetlerin önemli olduğunu. Bir de şöyle düşünün köy yerlerinde gelinin altın takması, güler yüzlü olması, bu şekilde ortalarda gezinmesi büyük maharet gibi görülür. Bunları bile bile hayat tarzınızla uyuşmayan biriyle nişanlanmışsınız. Bence siz biraz da nişanlınızı sınamak istemişsiniz gibi geldi bana. Daha aynı evin içine girmeden tamamen annesinden bağımsız düşünmesini, hareket etmesini bekleyemezsiniz. İster hoşunuza gitsin ister gitmesin eşinizin ailesi her zaman hayatınızda olacak ve her zaman aynı fikirde olmayacaksınız. Zaten evlilik de böyledir. Farklılıklara rağmen uyum içinde yaşamayı öğrenirsiniz. Başlar biraz zorludur, sancılıdır ama zaman hepsini yönetmeyi öğretir.
Düğüne katılmak istemeyişinize hak veriyorum ama bir de empati yapmayı deneseniz ? Siz hoşlanmıyorsunuz ama sizin altın takıp güler yüzle ortalarda dolaşmanız, oynamanız belli ki nişanlınızı da mutlu ediyor ki size ısrar ediyor. Zaten hepi topu 2-3 saatlik bir durum. Hatta tartışmak yerine bahane de uydurabilirdiniz. Maalesef benzer durumları ben de yaşadım. Hele bayramlarda bilezik üzerine bilezik takmak, şıkır şıkır gezmek hiç hoşuma gitmiyordu ama bu eşim ve ailesi için övünülecek bir durumdu. Eşim benim ailemle uyum sağladığı zaman nasıl mutlu oluyorsam bunu yaşamak onun da hakkıydı. Evlendikten sonra zaten herkes birbirini iyice tanıdıkça bu konuları tekrar konuşmadık bile. Yani kısaca derdinizin bu olduğunu düşünmüyorum. Bunlar çözülebilecek şeyler. Siz sevdiğinizden pek emin değilsiniz. Eğer cidden emin değilseniz hiç düşünmeden dönün.
AdChoices
ADVERTISING