Nikah Düğünsüz kınasız evlilik

cokomellix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2024
7
0
1
30
Nişanlım kına düğün olayını sevmiyor. O parayla yazın yurt dışına çıkalım diye planlar yapmaya başladı. Benim için de olsa da olmasa da fark etmeyecek bir durum. Ama ailem kına yapalım yemek verelim diyor. Arada kaldım, annem elalem ne der sen dul musun da sadece nikah yapıyorsun diyor. Nikah da sadece çekirdek aileler olacak. Sizce ne yapmalıyım, nişanlımı ikna etmem zor. İki arada kaldım.

Sen ne istiyorsun ve o yazın yurtdışını gezeriz durumu nasıl olacak? Elde bunun için para var mı?

Sen ne istiyorsun ve o yazın yurtdışını gezeriz durumu nasıl olacak? Elde bunun için para var mı?
Benim için kına düğün çok önemli şeyler değil ama ailem üzülmesin diye kınaya ikna etmeye çalıştım nişanlımı ama ben katılmam diyordu şimdi hiç sözü açılmıyor. Maddi olarak durum ayarlayacağız ikimizde memuruz. Birikmiş de var ikimizinde zaten.

Benim için kına düğün çok önemli şeyler değil ama ailem üzülmesin diye kınaya ikna etmeye çalıştım nişanlımı ama ben katılmam diyordu şimdi hiç sözü açılmıyor. Maddi olarak durum ayarlayacağız ikimizde memuruz. Birikmiş de var ikimizinde zaten.
Memurlara özel sosyal tesisler var orada uyguna bir düğün yapın kınayı da o gün yapın. Belki içinizde kalacak

Nişanlım kına düğün olayını sevmiyor. O parayla yazın yurt dışına çıkalım diye planlar yapmaya başladı. Benim için de olsa da olmasa da fark etmeyecek bir durum. Ama ailem kına yapalım yemek verelim diyor. Arada kaldım, annem elalem ne der sen dul musun da sadece nikah yapıyorsun diyor. Nikah da sadece çekirdek aileler olacak. Sizce ne yapmalıyım, nişanlımı ikna etmem zor. İki arada kaldım.
Annen haklı

Tercih meselesi . Kültürden kültüre de değişiyor. Doğu bölgesinde iseniz biraz aileleri ikna etmek güç olabilir

Kınayı zaten kız tarafı yapar, ailen yapmak istiyorsa sen de yapmak istiyorsan yapın, nişanlın öyle her seye ben karar veririm havasında gezmesin.
Sadece nikah olacaksa neden çekirdek aileleri çağırıyorsunuz sadece? Herkesi davet edebilirsiniz.

Ben de kına gecemi yapmıştım gönlüme göre. Kucuk bı kına yap bence. Icınde kalmasın. Dugun artık gercekten cok masraflı.

Nikah da sadece çekirdek aileler olacak.

Nikahla evlilik olur ama sadece anne baba ve kardeşle nikah olmasi bence de sacma. Kimseniz yoksa olabilir ama benim kuzenlerim arkadaslarim sevdigim insanlar var mesela sade nikah bile yapsam bu insanlari cagirirdim.
Millet nikahini takılı yapiyor herkesi topluyor dugun gibi. Niye 3 kişiyle evleniyorsunuz ki.

Düğün illa yapılacak bir şey değil. Benim içinde olmasa hiç içimde kalacak bir durum değildi. Nişanlın kınayı kendi yapacaklarını mı düşünüyor acaba ? Zaten sizin aileniz karşılayacak. O ne öyle ben gelmem falan çocuk gibi. Tek başına evlenmiyor. Ayrıca düğün yapmayıp nikaha sadece ailelerin katılması bence de biraz tuhaf. En azından sevdiklerinizi çağırabilirsiniz diye düşünüyorum..

Defedin gitsin ne demek ben gelmem . Kız istemeye evlenmeye kalkarken bilmiyor muymuş sıralamayı . Siz baştan böyle adamın eline ipleri verirseniz iki gün sonra maaşınızın hesabını da yapar . Yurt dışı falan göremezsiniz . Kına dediğiniz ne ki memurun 2 aylık maaşı değer mi içinizde ukte bırakmaya . Belli ki size çıkacak masrafı hesaplayacak kadar cimri biri karşıdaki .

Back
X