• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

valla durumum seninle aynı diyebilirim benimde düğünüme bir ay kaldı maddi olarak çok zorlanıyoruz evet bizde kendimiz yapıyoruz ve aslında nişanlımın anneside babasıda çalışıyor sadece altın alacaklar bi de bir iki tane beyaz eşya düğün zamanı en büyük destek maneviyat bence bi şekilde ödenir borçlar ikimizde çalışıyoruz sizde öyleymiş kimseden bişey bekleme beklentiye girdikce hayal kırıklığı daha fazla oluyor nişanlımın kardeşide para diye ona geliyo ama yüz vermiyo artık seninki de öyle yapsın yoksa sonu gelmez bir de bunlar senin için bahane bence sen soğumuşsun yani sevmiyosun bence
ben aynı şeyleri yaşıyorum şuan ama hiç tereddüt etmedim daha allaha şükür seviyorum ve eminim çünkü iyi düşün dönüşü kolay olacak bi konu değil çünkü

Sen icinde bu biriktirmedin, etmedin ofkesiyle evlenirsen yazik o adama, hincini cikarirsin cunku evlenince..

hem bu kadar garantici dusunme lutfen, yok devlet isi filan..yarinin garantisimi var elinde..allah korusun senin o cok guvendigin memuriyetin basina bi kaza bela gelse calisamaz duruma gelsen ne olacak..

Sirf vesveseler yuzunden para biriktirmedi vs vs diye sevdigin insana sogutma gonlunu..tek kelime ile vesvese..

oda gencti, oda toydu hep isabetli kararlar beklemeyin karsidan, beseriz sasariz..

benim esimde ne yardimlar etti abisine evlenince abiside bizim evliligimizin icine etti afedersiniz..

yani demem oki hepimiz merhametimizle, iyi niyetimizle vs cogu kez kullaniliyoruz..gencken isabetsiz kararlar veriyoruz..sende ders almasini saglarsin olur biter..

ailesi okumamis, benim teyzem ilk okul mezunu bile degildi onda olan genel kultur, asalet, hitabet deyme universitelide yoktu..

Ailesinden isine gelenle gorusur, isine gelmeyenle gorusmezsin olur biter..dugun uzeri kendini yipratma bos yere, keyfini cikar..

nisanlinin annesi babasindan kalma emekli maasiyla geciniyor ve size maddi destekte bulunmadigi icin ondan nefret ediyorsun
ama okumus, görgülü ailende destekte bulunmuyor.

ve nisanlina kizginsin cünkü masraflar, taki, gelinliik icin arabasini satmis....

ve bunun üzerine nisanlini ve ailesini kücümsemeler...
kendi aileni yüceltmeler

ask bitti ondanmi bunlar gözüne batiyor yoksa cokmu maddiyatcisin bilemiyorum ama bu evlilik sorunlu olur

Hepsini okuyamadım

Evliliğin toplam maliyeti ne oldu sizlere

Maddi konulara takılmışsın; şimdi işi var ya işsiz kalırsa diyorsun vs de

Adam kaç para alıyor?

Kenara atmadı diyorsun ama şunum bunum eksik de demiyorsun

Kendi ailenin de yardımı yokmuş zaten; bu aşamada bunlara takılman ilginç ama sanki biraz psikolojik olarak, klasik bana değer verse yapardı aşamasına gelmiş gibisin

KPSS ye çalışmadı diyorsun ama adam eğer yılda 100-2000 ataması o0lan bir alanda ise KPSS ye çalışmaması çok da anormal değil

Burada çok yazdım geçen sene KPSS'den 80 aldım ve atanmama hayal; ben 35 yaşımda 2 ay çalıştım bu kadar oldu ama daha gençken KPSS ile atansam alacağım maaşın 2 katı ile çalıştım özel sektörde

Bırakın gençken çalışsın mümkünse biriktirsin.

Ailesi okumamış falan fistan; boş verin geçin gidin; kv dem doğru düzgün okuma yazma bilmez 80 yaşındaki anneannem oğluma kitap okur; annem yabancı dille eğitim veren bir üniversite mezunu ve kv ile aralarında 3-5 yaş farkı var

Uçurumsa uçurum ama bana ne kv ile münazaraya katılmayacağım ki

Nişanlınızın sizden beklentileriniz ile sizin ondan beklentilerinizi değerlendirin, uyuşmuyorsa da şimdi ayrılın; yıllarca ah o zaman ayrılsaydım deyip şimdi de çocuk var diye sevmediğiniz adam ile yaşamayın

Evlenirken herkesin endiseleri oluyor.
Ama seninkiler bu endiselerden degil. Ev hazir bilmem ne deme, donnen gerekiyorsa don.

Ben bambaşka şeyler bekliyodum konuda, gereksiz tripler kavgalar inatlar falan, hani bunlar bi nebze normal ama anlattıkların değil

hemen düğünü ertelemelisin bence hem de en acilinden.
çünkü kafa karışmasını bırak,düşündükçe ciddi ciddi nişanlından vazgeçiyorsun sen.
O nedenle sağlıklı bir karar alana kadar evlenme derim.Zira şu an evlenirsen 2 ay sonra buraya "kızlar eşimi sevmiyorum boşanmak istiyorum bütün evin yükü üzerimde vb." konular açacak gibisin.

Ben de nişanlım da öğretmeniz ve özelde ne yani devlette olunca iyi özelde olunca nişanlınız gözünüze mi Battı hadi bunu da geçtim siz özelde o kamuda olsaydı ve sizin için böyle düşünseydi ne olurdu?ve Anladığım kadarıyla birikim yapmış araba almış ya da yardım etmiş demek ki yapabiliyor.ailesinden bir şey görmedim diyorsunuz o kadın o maaşla ne yapabilirdi?bence siz etrafın dolduruşuna gelmişsiniz eğer o Adamı gerçekten sevseydiniz bunlar gözünüze görünmezdi ve tahminim evlenirseniz bu seferde ben kamudayım o özelde deyip ezeceksiniz bi de Allah korusun bi işsiz kalsa nişanlınız vay haline onun

Bence ayrilin siz. Evlenince de memuriyetinizi surekli basina kakarsiniz esinizin. Ataninca burnunuz buyumus yillardir birlikte oldugunuz insani surekli kiyasliyorsunuz. Garantisi yok da herkes atanacak diye bir sey de yok malum kadrolar. Sadece para pul mevzularindan soguyorsaniz zaten hic sevmemissiniz demektir. Hakkinizda hayirlisi valla ne diyelim..

Maddi meselelere kafanı fazla gereksiz takmışsın. Sen bu adamı gerçekten seviyorsan sizi idare edecek paranın o eve girmesi yeterlidir bence. El ele verince herşeyi halledersiniz. Henüz atanamamış olabilir ama atanmayacak diye birşey yok. Atanmak o kadar kolay değil biliyorsun bunu, bu konuda üzerine gitmemelisin. Biraz daha sıksın dişini elbet atanır. Adamın en azından bir işi var. Seninde bir işin var. Tarlaları, bağları, bahçeleri onu ilgilendirir. Seni ilgilendirmez. Evini, arabasını, bağını bahçesini bir kenara bırakıp evinize ekmek girecek mi, yaşamınızı devam ettirebilecek misiniz buna bak bence. Para mevzuları fazla açıldığı yerde herşeyi olduğu gibi ilişkiyide kirletir. Bir anlamda da bunu yaşıyor olmalısınız.

Benimde yakında düğünüm var. Erkek arkadaşımda bende yeni mezunuz. Ne o ne de ben memur değiliz, henüz doğru düzgün bir işimiz bile yok. Ailesi de düğün masraflarına pek yanaşmıyor. Herşeyi kendi alın terimizle yapacağız. Gerekirse borç, harç.. En başında herşeyi en ucuzundan alacağız. Gösterişli yemek takımlarım, koltuk takımlarım, harika bir evim olmayacak. Ama önemli değil yeterki sonunda kavuşmak olsun. Nasılsa zamanla en güzelleri olur. Aç kalmayız, açıkta kalmayız. Herşey mükemmel olamaz bu hayatta. Herkes memur olamaz, her memur memurla evlenemez. Herkesin bir eli yağda bir eli balda olamaz. Herkesin tarlaları bağı bahçesi de olamaz. Her ailede ne yazıkki düğün masraflarını üstlenmiyor. Bu kadar mükemmelliyetçi olma sana nacizane tavsiyem.

Herşeye rağmen yaşadıklarının düğün stresinden ve evlilik korkusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir iki günlüğüne de olsa biraz uzaklaş kafanı toplayabileceğin bir yerlere tatile çık. İyice düşün taşın. Özellikle bu ilişkinin artılarını eksilerini.. Eminim doğru olan cevabı bulacaksındır.

canım çok güzel yazmışsın inan ki biz de yeni mezun olsak aynı şeyleri düşünürdüm ama ben nişanlımla tanıştığım sene o son sınıftaydı ben 1.sınıftaydım yani o mezun olalı 8 sene oldu eğer siz de mezuniyetin üstüne bunca yıl bekleseniz belki beklentilerin farklı olurdu..

Benim düğünüme de kısmetse çok az zaman zaman kaldı ve evet gerginlik ister istemez var. Ama ne sevgimizde ne saygımızda azalma olmadı çok şükür. Yani bu yaşadığınız düğün stresi değil, biten sevginin getirdiği endişeler. Evet düğüne yakın ayrılmak zor olsa gerek ama ilerisi için de olur musunuz bilemedim, hakkınızda hayırlısı.

Kızlar evet yazdıklarımın hep maddi şeyler olduğunun farkındayım bu biraz da yıllardır evleneceğimizi konuşurken nişanlımın maddi hiçbir birikim ve hazırlık yapmamış olmasına olan öfkemden kaynaklanıyor sanırım, çünkü yıllardır çalışıyor ve hep annesinle ilgilendi, anne tamam da, ne zaman 3-5 bin birikim yapsa abisinin borcu çıktı hep ona verdi. Hep nişanlımı bu yüzden suçluyorum.

Bugüne dek aklın neredeydi diyenlere gözümde bir perde varmış diyebilirim. Yavaş yavaş iniyor ama bu kadar mı geç inmeliydi?

Annesinin maaşı aynen 600-700 civarı bir şey köyde tek başına yaşan bir kadın da.. Ne bileyim belki bu konuda haksız olabilirim ama en azından ufak tefek bir şeyler bekliyorum.

Nişanlım işsiz kalacak biri değil evet taşı sıksa suyunu çıkarır gibi, ama hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun da farkındayım.

Kızlar düğüne 25 gün var bu saatten sonra dönecek cesaretim var mı bilemiyorum. Anneme endişelerimden bahsetöeye başlasam kendin istedin bu kişiyi düğün hazırlıklarınla ilgilen deyip kapatıyor konuyu.

Bir yandan da acaba evlilik öncesi sendrom mu diyorum baba evinden çıkacağım için, aslında baba evine değil bekar evime veda edeceğim zaten kendim yaşıyordum başka bir şehirde.
Canım seni anlıyorum hem sen memursun nişanlın değil bunu yaşamayan bilemez ilerde nişanlının ailesi seni kıskanır kendini bir halt zannedip sana bilginlik taslarlar. Eğer aklında şüphe varsa cidden evlenme. Sonra düzelir deme düzelmez.

Kızlar düğünüme 25 gün var artık ne uyku uyuyorum ne yüzüm gülüyor. Aklımda sürekli doğru mu yapıyorum yoksa felakete mi gidiyorum diye endişeler dolaşıyor. Kafam karmakarışık maddeler halinde yazacağım kusura bakmayın.

-Düğün için damatlık hariç her şey hazır bu saatten sonra net bir sebep yokken dönemem diyorum sürekli kendime,
-Nişanlımla uzuun yıllardır beraberiz araya ayrılıklar girdi tabi ki, ama ilk yıllardaki sevgimden eser yok.
-Ailem başta çok karşı çıkmıştı ben memurum o değil diye,keşke o zaman daha çok diretselermiş bu farkı ben şu an düğün arefesinde bile bariz yaşıyorum.
-Bazen onu görmek bile istemiyorum mesela akşam bizdeydi ya düğüne kadar görüşmeyelim dese tamam diyeceğim sanki.
-Kpss'ye hiçbir zaman doğru dürüst hazırlanmadığı için şu an ona çok kızgınım.
-Babası yok, annesinin babasından kalan maaşı olduğu halde bir çöp kadar yardımı yok, ha benim ailemin de hiçbir farkı yok iki senede bekar bir öğretmen ne biriktirirse onu biriktirdim ve ben de iğnesine kadar bütün çeyizimi kendim yapıyorum. Amma onun annesinin hiçbir şeye elini sürmemesi bana batıyor ve annesinden ciddi anlamda nefret ediyorum diyebiliyorum.
-Nişanlım üniversite mezunu bir şirkette çalışıyor ama bütün sülalesinde ondan başka okuyan yok hepsi bana o kadar uzak hayatlar ki.. benim akrabalarda ise okumayan yok arada dehşet bir uçurum var.
-Eskiden memur-özel sektör ayrımı çok önemli değildi benim için ama iki senedir devlette çalışmanın rahatlığını gördükçe nişanlımın kesinlikle iş garantisi olmadığını düşünüyorum, bu şekilde onca borcun altına girmek beni korkutuyor. ( ev, araba vs..)
-Nişanlımın bir tarlası vardı babadan kalan onu satıp ev peşinatı yapacaktı üzerine yüklü miktar bir krediyle ev alacaktık (tabi ki krediyi ikimiz ödeyecektik), aylarca o tarla satılmayı bekledi tam müşteri çıktı anlamadığım bir şekilde abisinin maliyeye borcu mu ne çıktı ve tarlaya ipotek koydurduğu anlaşıldı. Ki bu insanın dükkanı arabası vs var ama onları eşinin üstüne yaptırmış denildi.
-Evde ufak bir söz yaptık ve söze gelen gelmeyen herkese büyük nişan yapacağız dedik, fakat tarlanın satılma durumu olunca ev alacağız sandım büyük nişan masrafı etmeyelim onun yerine evle ilgilenelim dedim. Sonuç ne büyük nişan ne ev ..
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı.

Bunları bu kadar açık yazmakla iyi mi yaptım bilmiyorum.
Düğün hazırlıkları her şey son sürat ilerliyor ben deli gibi korkuyorum evlenmekten.

Allah'ım yardım et ...
naptın canım evlendin mi?

SEVMİYORSANIZ SEVGİNİZ BİTTİYSE SAYGI DUYAYRIM Kİ BANA GÖREDE BİTMELİ AMA EĞİTİM SEVİYESİNE GÖRE MADDİ DURUMA GÖRE YARGILAMAK SAÇMA VE SİZ BUNU BİLİYORDUNUZ AKLINIZ NERDEYDİ

Ahh maddiyat.. :KK51:

Ailenize bu durumdan bahsetseniz sizi suçlayacaklardır haklı olarak. 4 yıldır ailemin sorumluluğunu taşıdığım için maddiyatın ne derece önemli olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanın psikolojisini alt üst ediyor borçlar ve parasızlık. Ama birlikte aşılmayacak şeyler değil bunlar. Ben 4 sene boyunca babamın borçları (kumar) yüzünden ailemin bütün sorumluluğunu üstlendim babamda borçlarının büyük kısmını ödedi. Artık nefes almaya başladım..

Sevgilimde bende kamuda çalışıyoruz. Ama evlilik işine gelince bi duraksıyorum. Babası ile annesi ayrı ve babası ile hiç görüşmüyor. Yani her şeyi kendisi yapması gerekecek. Ben hukuk okumak istiyorum (gerekirse özel okulda) o yüzden erteliyoruz bu konuyu. Tabi o bu arada birikim yapıyo mu bilmiyorum. 27 yaşında, aklı başında biri. Benim ona para biriktir demem doğru olmaz diye düşünüyorum.. Evlilik denince maddi korkular beni de sarıyor. Eğer özel üniv. yazarsam benim maaşım oraya gidecek, sevgilim onca borcun altından nasıl kalkacak diyorum. Bi salon takımı birde yatak odası alırız en başta, kalanı daha sonra alırız diyorum ama işin içine girince öyle olmadığını da biliyorum :) diğer bütün ıvır zıvırlar, düğünde dahil ateş pahası meblağlar.. Daha sonra "o" geliyo aklıma, ben onunla olayım, her sabah onunla uyanayımda hepsini hallederiz, işimiz gücümüz var çok şükür diyorum :KK23:

Velhasıl, eğer gerçekten seviyorsanız ki yıllarca sevgiliymişsiniz sabredin. Sağlıklı düşünün lütfen. Olmayacağına, evlenince ciddi sorunlar yaşayacağınıza inanıyorsanız yol yakınken dönün. En doğru kararı vermeniz dileğimle. Aşkla kalın :KK200:

Ahh maddiyat.. :KK51:

Ailenize bu durumdan bahsetseniz sizi suçlayacaklardır haklı olarak. 4 yıldır ailemin sorumluluğunu taşıdığım için maddiyatın ne derece önemli olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanın psikolojisini alt üst ediyor borçlar ve parasızlık. Ama birlikte aşılmayacak şeyler değil bunlar. Ben 4 sene boyunca babamın borçları (kumar) yüzünden ailemin bütün sorumluluğunu üstlendim babamda borçlarının büyük kısmını ödedi. Artık nefes almaya başladım..

Sevgilimde bende kamuda çalışıyoruz. Ama evlilik işine gelince bi duraksıyorum. Babası ile annesi ayrı ve babası ile hiç görüşmüyor. Yani her şeyi kendisi yapması gerekecek. Ben hukuk okumak istiyorum (gerekirse özel okulda) o yüzden erteliyoruz bu konuyu. Tabi o bu arada birikim yapıyo mu bilmiyorum. 27 yaşında, aklı başında biri. Benim ona para biriktir demem doğru olmaz diye düşünüyorum.. Evlilik denince maddi korkular beni de sarıyor. Eğer özel üniv. yazarsam benim maaşım oraya gidecek, sevgilim onca borcun altından nasıl kalkacak diyorum. Bi salon takımı birde yatak odası alırız en başta, kalanı daha sonra alırız diyorum ama işin içine girince öyle olmadığını da biliyorum :) diğer bütün ıvır zıvırlar, düğünde dahil ateş pahası meblağlar.. Daha sonra "o" geliyo aklıma, ben onunla olayım, her sabah onunla uyanayımda hepsini hallederiz, işimiz gücümüz var çok şükür diyorum :KK23:

Velhasıl, eğer gerçekten seviyorsanız ki yıllarca sevgiliymişsiniz sabredin. Sağlıklı düşünün lütfen. Olmayacağına, evlenince ciddi sorunlar yaşayacağınıza inanıyorsanız yol yakınken dönün. En doğru kararı vermeniz dileğimle. Aşkla kalın :KK200:

Evlenmiş bile
Eski konu bu

Back
X