• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

Şu bir gerçek ki düğün günü yaklaştıkça insanın içini bir korku kaplıyor ya hata yapıyorsam korkusu. senelerdir bize empoze edilen koca evinin sıkı tut baba evine dönersen ne derler lafları bilinçaltımızda hortluyor.Bu yüzden insan herşeyi bırakıp arkasına bakmadan kaçmak istiyor bana da oldu.Gerçekten seviyor muyum başka birini daha çok mu severdim ya pişman okursam gibi sorular kafanda dönüp duruyor.Ben daha 1 aylık evliyim ama iyi ki evlenmişim diyorum beyninden geçenleri unut sen yüreğini dinle.

Eşimin babası yok, annesi de dul maaşı alıyor bana bir şey yapmadılar,sorun etmedim.
Eşimin birikimi yoktu, borçla evlendik. Borcu da biz ödedik.Çoğu gitti azı kaldı.
Ben üniversite ve ailemin çoğu da öyle eşim lise mezunu ailesin de belki 3 kişi üni mezunudur.
Sonuç olarak Eşimi çok seviyorum ve 2 yıldır sizin bu saydıklarınızı asla sorun olarak görmedim.
Çünkü ben onunla uyuyp,onunla uyanmak için senelerce bekledim.
Haa siz soğumuşsunuz o ayrı dava.. Ama bu kadar detaylarla seviyorum demeyin

kusura bakma canım da,senin aklın,nişanlınla ayrıldığın dönemdeki beraber olduğun insanda kalmış.en can alıcı cümlen, bana bu gibi geldi.bence de ayrıl,nişanlın iyi bir insana benziyor,çocuğa, kendisini sevmeyen bir kadınla,bir ömür yaşama ızdırabını yaşatma.

Nişanlınız adına uzuldum nasıl hesaplara girmişsiniz bu nasıl bir kibir...bence ayrılın siz kendiniz için ayrılın sıkıntı yok yeterki ayrılın.

Evet çoğunu biliyor, benim düğün stresini kaldıramadığımı bu yüzden böyle olduğumu düğünden sonra hepsinin geçeceğini dusunuyor
Canim bence dugun stresi degil bunlar senin kendine gore gecerli sebeplerin yani
Dugun stresi dedigin evlendikten sonra ortadan kalkacak faktorler
Sen evlenince de bu adam ozel sektor calisani,gene para sorunlari var,ailesi gene okumamis ...bunlar degismeyecek ki
Ben de dugunumden once tereddutteydim ama salak sacma sebeplerden acaba dogru mu yapiyorum diye herkes dusunur ama dugune kadar gorusmeyelim diyorsan gercekten bu adami istemiyorsundur ve bu durum degismez
Sen esasinda adami istemedigin icin kendince sebepler turetiyorsun bence yanlis anlama haksizsin demiyorum ama su an sana batan ileride daha cok batar

Atanınca sınıf atladığını falan düşünmüşsün bence. Hayır ne alaka diyeceksin ama durum onu gösteriyor.
Kpss ye yeterince çalışmadı diyorsun, adam çalışırken nasıl hazırlansın hem iş hem kpss karşındaki robot değil
Annesi köyde diye her şeyi bedava olmuyor 600 liradan neler beklemişsiniz
Ha bu arada kendi annen baban asıl sırtını sana dayayan, büyük ihtimal senin maaşın eşine kayacak diye evlenmeni istemiyorlardır.
Sevgilinin kovulduğu yok, bişey yok ortada ha kovuldu diyelim 2-3 ay adam iş bulana kadar eşine destek olmayacaksan hiç evlenme, Koskoca fabrikatörler batıyor her şey para demek değil
Nedir bu ev merakı bu arada bi evlenin 2-3 sene geçsin 20 yıllık evli gibi evimiz olmayacak mı havasına girmişsiniz
Diyeceğim o ki adama çok üzüldüm bende, sırf zengin memur olamadı diye her şeyi batmış durum bundan ibaret.

Memur adam ne uzar ne kısalır. Ama özel sektörün ne getireceği belli olmaz 2 gün sonra bakarsın zengin olmuşsun:)
Rızkımızı Allah verir, yiyecek ekmeğimiz varsa yeriz... Diye düşünüyorum.
Evlilik arefesindeki bir kişiye evlen ya da evlenme demek te çok büyük sorumluluk bence.
Dua et hayırlısını iste ve kaderini sev...

erkeğin bir tık daha senden daha üstün olmasını istiyorsun
tahsili,işi,maaşı,ailesinin size yardımı daha fazla olsun istiyorsun
bunların hepsini başka bir adamda bulursun fakat severmisin bilinmez
herşey dört dörtlük olmuyorki
nişanlını seviyorsan göz yumarsın
sevgin azaldıysa bu saydıkların onu senin gözünde değersiz yapar
hayat senin hayatın geri de dönebilirsin zor ama imkansız değil sonuçta senin elinde herşey

Evet çoğunu biliyor, benim düğün stresini kaldıramadığımı bu yüzden böyle olduğumu düğünden sonra hepsinin geçeceğini dusunuyor

Ah almak konusunu düşünen bir insan olduğunuzu yazmışsınız ilk mesajınızda. Evlenip ahını alacağınıza şimdiden ayrılarak nişanlınıza bir iyilik yapın.

Şu an evlilik sendromu diyen nişanlınız ; aynı evde , aynı yatakta kendisini gerçek anlamıyla bir erkek , bir aşık olarak sevmeyecek bir kadınla evli olduğunu fark edince şu ankinden daha büyük bir yıkım yaşayacaktır.

Bana normal gelmedi. Evlilik arefeside acabalar mutlaka olur ama bu şekilde değil. Ayrılmak için yeterince elle tutulur bir sebep sevmemek, beğenmemek.

Aslında nişanlın şöyle iyi , böyle iyi diye yazan arkadaşlar ; bir adam gelip size dese ki ben hala eski sevgilime aşığım ancak o beni istemedi gitti , benim elimin altında da bu kız arkadaşım vardı. Evlenmek için evleneceğim dese ne derdiniz ?

Kızın başını yakma , var git yoluna mı ? Evlen gitsin mi ?

vegann , sizin durumunuzda nişanlın bunu hak ediyor mu sence ?

Aslında nişanlın şöyle iyi , böyle iyi diye yazan arkadaşlar ; bir adam gelip size dese ki ben hala eski sevgilime aşığım ancak o beni istemedi gitti , benim elimin altında da bu kız arkadaşım vardı. Evlenmek için evleneceğim dese ne derdiniz ?

olay aynen böyle. o yüzden vegann,ne nişanlını üz nede kendini. bu iş olmaz. olursada sonu her ikiniz içinde facia olur. sevgi yok çünkü

Son düzenleme:
Bence herkes devlette calisacak diye bisey yok o konuya takilma derim.kotu olan ise kac yildir cikmaniza ragmen n8sanlinin hicbir birikim yapmamasi biriktirdigini abisine vermesi.esin aile yapisi cok onemli.kultur farki cok onemli onlarla yasamiyacaksin ama insani sinir ediyor.

net konuşayım mı siz kaşınıyorsunuz.adamın nerdeyse hiç sorunu yok.bence bırakın ona layık birini bulsun.sıraladıgınız maddeleri bir de kendiniz okuyun.yazık şımarmışsınız

Bu arada, ben de nişanlımdan ayrılmıştım vakti zamanında. Şiddet eğilimleriydi ana sebep ama herkes bunu bilmiyordu. Haliyle tıpta okuyan, geleceği parlak, sorumluluk sahibi, beni seven bir adamı neden istemiyordum? İçimdeki sevgi bitmişti ötesi var mı? Neden bittisi kimseyi ilgilendirmez, dünyanın en iyi erkeği olması da beni. Gece onunla yatağa yatacağım fikrini düşündükçe midem bulanıyor, elimi tutmasına izin vermiyor ve bunları açık açık söylüyordum. Kendisi ise hatalarını düzelteceğini, aynı eve girince her şeyin düzeleceğini söylüyor, gitmiyordu ama bundan sonra ağzıyla kuş tutsa yaranamazdı çünkü SEVMİYORDUM. Ahını da almam umrumda değil, aklıma gelen her an ayrıldığıma şükrettim hala da ediyorum.

Katiliyorum.
Ben bu noktayi kacirmisim ayrilma ayrilma diyip durmusum.
Erkek herseye ragmen gururunu ayaklar altina alip rsmen evlilik yoluna gitmis kizla.
Ama kiz bu yaptiklarini gormeyip hala onun cabalamadigini soyluyor.
Tam anlamiyla rezil bi dusunce bu!
Ayrilmalari gerek, cok ama cok yazik olucak o adama ilerde.
Ah diyor, ahin buyugunu ilerde daha kotu sekilde alicak haberi yok.

Aslında yorum yapmayı pek sevmem Ama sizin konunuzu okuyunca kendimi gördüm Bunlar sizin düşünceleriniz değil Çevrenizin size yansıttıkları Çevrenizdeki insanlara bakın evlilikleri gerçekten mükemmel giden insanlar o kadar çok şeyi beraber göğüslemişler ki Sizin tavrınız çok yanlış Bu tavrınızı düşüncenizi değiştirmediğiniz sürece mutlu olamazsınız Siz özel sektörde çalışmasından şikayet ediyorsunuz Devlet herkese iş imkanı veriyor da nişanlınız mı çalışmıyor? Ben öyle insanlar gördüm ki eşine sonradan özelden üniversite okutup Meslek sahibi yapan Cebinde eşine verecek parası olmadığında son 20 lirasını eşine verip kendi işe yürüyerek gelen Siz nişanlınızı yargılamak yerine kendi sevginizi sorgulayın derim Sizin isteklerinizi karşılamak için arabasını bile satmış Ne yapsın daha? Lütfen kendinizi ve sevginizi sorgulayın

Back
X