• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

Nişanlınızdan soğumamış olsaydınız bahsettiğiniz hiçbir şey gözünüze batmazdı. Soğuduğunuz için gözleriniz açıldı şimdi her şey size batıyor. Az gün kaldı ayrılamam demeyin. Ömür boyu mutsuz mu olacaksınız? Boşanmak daha zor. Ben düğün günü iptal olan evlilikler biliyorum. Bir iki konuşur sonra unutur insanlar.

Kızlar evet , saygı sevgi merhamet vicdan kişilik bakımından mükemmele yakın bir insan. Yeri gelip beni benden çok düşünür.

Ben neden düğüne doğru bu kadar maddiyatçı oldum onu hiç bilmiyorum.

Kendimi çok eleştiriyorum. Ama inanın bu kadar sayılı gün kala vazgeçmek hiç kolay değil. Bi bayan arkadaşa yapılsa gelse burda konu açsa hepimiz o adam için ahını aldı artık mutlu olamaz diye düşünürüz. Ah alma konusuna çok takılıyorum.

Bir mesele daha var ki bekaretimi kaybedeli çok uzun zaman oldu. Yazmaya utanacağım bir şekilde isteğim dışında kaybettim. O olaydan sonra bunu dünyada bilen iki kişi daha var, biri nişanlım. Biri ise nişanlımla ayrıyken çıktığım, çok sevdiğim, evlenmek istediğim ama yine kendi hatalarımdan ötürü benden nefret eden insan. Nişanlım psikolojik olarak çok etkilendiğimi bildiği için yaklaşık beş senedir elimi bile zor tutuyor. Kızlar nişanlımla ayrılsam ve yıllar sonra karşıma başka biri çıksa bile bakire olmadığımı bir tek erkeğe daha söylemeye tahammülüm yok ..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum hepinizin fikirlerini çok önemsiyorum.

Anlamadım , sizinle isteğiniz dışında birlikte olan ve aşık olduğunuz birinden ayrılmanızın sebebini kendinize mi yüklüyorsunuz?

Bekaret hiç bir şey değildir, şayet nişanlınızdan ayrılmaya karar verirseniz ,ileride karşınıza çıkacak olan adamın bacağınızın arasında olup bitene değil fikirlerinize karakterinize önem vermesini dikkate alın. Ve bunu şu anki durumunuzdan, karar sürecinizden kesinlikle ayrı tutun.

Düğün günü eli duvağına 7 defa fırlatmak için gitmiş biri olarak söylebilirim ki, endişeleriniz normal geldi gözüme.
Hatta otele girdiğimde bile görüntülerde 'ben geri dönüyorum, yapamayacağım' cümlem mevcut, kolumdan çeken damadın sayesinde pat diye memurun karşısında buldum kendimi.

Buna evlilik korkusu, köprüden önceki son çıkış için çırpınma ya da aslında bilmediğiniz bir hayatın içine atılma sorumluluğunu istememek, yanınızdaki adama hayatınızı emanet edemeyecek kadar özgür ruhlu olmak gibi çeşitli adlar veya sebepler sıralanabilir.
Maddi şeyler aşılır, hiçbir zaman problem değildir.
Ailesiyle ilgili mevzular, sizi ezdirmediği ve hep size ve ailenize saygı duyduğu sürece yine aşılır, dolayısıyla dert değil.
Sadece sizin soğumuş olmanızın temelinde yatanın yanınızdaki adam mı yoksa saydığım kaygılar mı neden olduğunu bulmanız gerekli.
Bakire değilsiniz diye kimseye mecbur değilsiniz, onu da kafadan silin atın.
Açıklamakmış, kendini anlatmakmış vs vs...

Tek tavsiye edebileceğim şey, o günü hayal edin.
'Evet' deme provasını ayna karşısında yapın, mimik ve jestlerinizi izleyin.
Eğer olumlu ise, yola devam edin.

Bence sizin probleminiz maddiyattan çok müstakbel eşinizi ve ailesini kendinize /ailenize denk görmemenizden, küçük görmenizden kaynaklanıyor. Ailesi okumamış bizimkiler okumuş, ben devlletteyim o özelde gibi.Bunun üzerine maddi eksiklikler de eklenince gözünüzde büyümüş.
Bence bir kadın evlendiği erkeği kendinden aşağı bir seviye de görüyorsa mutlu olamaz. İsterse çuvalla parası olsun, isterse zırnığı olmasın. Kadına göre partneri daha yukarı bir seviye de daha zeki korumacı tavrı olmalı. Bunları hissetmeyen kadın mutsuzluğa mahkum oluyor.
Sırf herkese duyruldu vazgeçemem diyerek bir evlilik yapılmaz şayet gerçekten sevginiz bittiyse ve ilerisini göremiyorsanız hiç devam etmeyin derim.

Kendinizi iyi yoklayın yani

Kızlar evet , saygı sevgi merhamet vicdan kişilik bakımından mükemmele yakın bir insan. Yeri gelip beni benden çok düşünür.

Kendimi çok eleştiriyorum. Ama inanın bu kadar sayılı gün kala vazgeçmek hiç kolay değil. Bi bayan arkadaşa yapılsa gelse burda konu açsa hepimiz o adam için ahını aldı artık mutlu olamaz diye düşünürüz. Ah alma konusuna çok takılıyorum.

Bir mesele daha var ki bekaretimi kaybedeli çok uzun zaman oldu. Yazmaya utanacağım bir şekilde isteğim dışında kaybettim. O olaydan sonra bunu dünyada bilen iki kişi daha var, biri nişanlım. Biri ise nişanlımla ayrıyken çıktığım, çok sevdiğim, evlenmek istediğim ama yine kendi hatalarımdan ötürü benden nefret eden insan. Nişanlım psikolojik olarak çok etkilendiğimi bildiği için yaklaşık beş senedir elimi bile zor tutuyor. Kızlar nişanlımla ayrılsam ve yıllar sonra karşıma başka biri çıksa bile bakire olmadığımı bir tek erkeğe daha söylemeye tahammülüm yok ..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum hepinizin fikirlerini çok önemsiyorum.

Bak canım o kadar çirkin bir toplumuz, erkeklerimiz o kadar karaktersiz ki şu anlattığın durumu kullanmaya çalışacak nice kendine adam(!) diyen varlıklar var aramızda. Kimi ailene söylemekle tehdit eder, kimi nasılsa bekaretini kaybetmiş neyi bekleyeceğiz der ilişki boyunca sürekli seni yakınlaşmaya zorlar vs. Ama evleneceğin adam sen kendini kötü hissetme diye elini tutmak için bile çekiniyormuş. Bana karakter olarak çok düzgün biriymiş gibi geldi.

Ama sadece ileride hayatıma biri girerse bu bekaret olayını nasıl açıklarım, en iyisi bana bunu sorun yapmayan biriyle yoluma devam edeyim diye sakın evlenme. Bekaret dediğin hiçbir şeydir. Sana bunun hesabını soracak adamın da evlenene kadar bir kızla yakınlaşmamış olması lazım. Bu devirde böyle bir erkek bulman zaten çok zor. He diyorsan kendi yapmıştır ama benden aksini bekler diye, öyle bir lüksü yok maalesef. Sana sadece iki damla gelecek kan için değer veren ya da verecek olan biriyle evlenmemen gerekiyor zaten.

Bu kişi anlattığın kadarıyla iyi birine benziyor, ki zaten kendinde onu söylüyorsun. Sadece maddi kaygılardan dolayı ilişkine yazık etme. Düğüne 25 gün kala ayrılacağını düşünmüyorum. O yüzden hayatında en mutlu olman gereken günleri böyle hesaplarla harcamayı bırak. İleride ne yaparız ne ederizi evlendikten sonra düşünürsün. Ama sevgin tamamen bittiyse düğüne 1 gün kalsa bile geri dönmeni tavsiye ederim. Kısaca otur iyice bir ölç tart. Nişanlından bu düşüncelerden, maddi kaygılarından dolayı mı uzaklaştın yani aslında hala içinde bu adama karşı sevgi var mı yoksa senin için herhangi birinden farksız mı diye.

Bir yandan da acaba evlilik öncesi sendrom mu diyorum
ben hiç öyle bir sendrom yaşamadım, ama evet bir hüzün olur insan ailesinden uzaklaşacağını bildiği için. ama evlenmeye hazırlanırken bir an önce evleneyimde birlikte uyuyalım sürekli diye heveslenirdim. siz bariz soğumuşsunuz sanki, şu memuriyet işine de çok kafayı takmışsınız, unutmayın memurlar ne uzar ne kısalır orta ayara devam eder ama özelde çalışanlar ya da bir şekilde ticarete atılanlar, birden bire büyük paralara kavuşabilirler. Ayrıca memuriyet te garanti değil her an yaşadığınız bir sıkıntıda siz de uzaklaştırma görevden men falan alabilirsiniz, olmayacak şeyler değil. Ben de sizi paraya odaklı gördüm çok, özellikle anneden bişey beklemeyin lütfen o aldığı parayla kadın karnını zor doyuruyordur. Ha tüm bunlara rapmen haklı yada haksız olun hiç farketmez, içinizdeki bu his gitmeyecekse başınızı yakmayın, evlenince ayrılmak inanın şu an asla yapamam edememden çok çok çok daha zor olur, özellikle çocuk olursa. en fazla biraz erteleme isteyin, bi kafa dinleyin, sonra iptal demek daha kolay olur, en azından boşanmaktan daha kolay olur. ha içinizdeki soğuma bu işler nedeniyse bu işler bitince soğumada biter iyi analiz edin kendinizi.

Ben bu memuriyet aşkı nedir anlamıyorum ya. Hadi öğretmen olur atanamaz anlarım da memur zihniyetinden tiksiniyorum. Bence siz hiç evlenmeyin, maddi kısım çözülür de siz bu sevgisizlikle adama dünyayı dar edersiniz. Evlilik öncesi sendromu falan değil, keşke daha zengin olsaydı sendromu bu.
Bekar memur çok, gönlünüze göre bulursunuz.

Su devirde memur - özel sektör olmaz diye bişey mi var ya . Memur olmak kolay gibi bende memurum eşimin özel sektörde onun 2katı Maaş alıyorum ama tek bir gün sorun etmedik bunu . Arabamızı aldık cok şükür kredimizi ödüyoruz bugün kovulsa yemin ediyorum umrumda olmaz . Sen nişanlının çalışma sorumluluğundan eminsen gerisi Mühim değil . Yıllarca tüm bunları bilip düğün öncesi onca masrafı yapıp bişeyler olmadı aramızda uçurum var diye yargılaman cok yanlış . Bence siz para için evleneceksiniz bu kafayla hiç evlenmeyin

ablacım bence maddiyatı bahane ederek bir şeylerden vazgeçmişsiniz, aşk gibi.. rızık Allahtandır unutmayın, o kadar felaket bi durumda değilsiniz.. sizin korkunuz çok daha farklı bi nokta bence..

Surdan yazdiklarini okudukca bence haketmiyor o koca adayi terkedilmeyi.

Aynende bi arkdasin dedigi gibi, oturup kuzenleriyle atommi parcaliycaksinda egitimine bakiyosun onlarin, sen nisanlina bak.

Nisanlina gelirsek egitimsizmis.
Sorarim sana egitimi ne icin bitirirsin?
Elin para gorsun diye.
Bu parayi zaten kazaniyosa neyin derdindesin?
Ki diyosun zaten tasi siksa suyunu cikarir diye.Inan bana egitim egitim diye inekleyenler varki hicte boyle tuttugunu koparabilen tipler olamadi asla. Yani hersey egitimden gecmiyor.

Ama su birikim konusuna deginmek onemli.
Sordunmu sen nrden cikti bu abinin borcu diye? Kendi odeyemedimi?
Nisanlin savurganmidir nerye gider nisanlinin parasi?

Ve kv, nasil bi kadindir? Oglumda oglum diyip tavuk yolar gibi yolan tarzindami?
Tabi digrr konuya deginirsek cok haksizsin.Kadin mecbur degil destege. Yasli kadinin ne biriki olsun.
O kadina guvenipmi yola ciktin?

Ama yinede diyorum, seni seviyor bu adam ve bence ayrilmaman gerek.
Tabi cok maddiyata onem veren biriysen ikinizede zehir olur hayat, o zmn dusun derim. Ama seni sevdigini dusunursek dgru cumle ve cilveyle abisine verdigi para desteginj kisitlaya bilirmisin acaba diye dusundum. Tek sorunda zaten bu benim gozumde sizin durumunuzda.

Derdin maddiyat ve bekaretin bence sen nisanlina cok asik oldugun icin evlenme yoluna gitmemissin bekaret durumunu kabul edecek fazla kisi cikmayacagini dusunerek ilerlemissin oyuzdende dugun yaklastikca biyandanda bunlar gozune batiyor
"Nisanlinla ayriyken sevgili ediniyorsun onada hemen bakireliginden bahsedip onunlada evlenmek istemissin ama o akilli cikip ne oldugunu gormus demekki terk etmiss ee kaldin mi yine bizim oglana ???

Ah alsan nolur almasan nolur sen bu hesaplarla mutlu olamassin

arada hiç maddi problemlerin olmadığını, güzel bir nişan yapıldığını hayal edin. o zaman nişanlınızı sevecek miydiniz? cevap hala hayırsa, içinizde aşk kalmadıysa ayrılın gitsin. nişanlılık çiftlerin birbirini tanıması için ayrılmış bir süredir, olmuyorsa olmuyor. sevmediğiniz biriyle evlenmek yapabileceğiniz en kötü şey. hem kendinize hem eşinize.

bence evlilik öncesi sendrom yaşıyosunuz gibime geldi....

öncelikle nişanlın üni. mezunu eğitiminiz denk devlette çalışmıyor olabilir siz çalışıyosunuz ikinizden birinin işi garanti en azından evlilik birbirini tamalamak değilmi zaten Allah korusun ilerde eşin devlet ememuruda olsa sakat kalabilir çalışamayacak duruma gelebilir , işinde ölümcül bir hata yapıp hapise bile girebilir bu hepimizin başına gelir bence öyle düşünmeyin....
nişanlım birikim yapmadı diyosunuz masraflar için arabasını sattı diyosunuz araba birikim diilmi? hem öncesine değil evlendikten sonra sizinle nasıl olduğuna bakmanız lazım bence çocuk arabasını satmış daha napsın?

annesi yardım etememiş siz siyosunuz köyde 600-700 lirayla geçiniyomuş işte hem sizinkilerde yardım etmemiş nişanlınız bunu sorun yapsa üzülmezmiydiniz?

soğumayın nişanlınızdan hem sizin özel durumunuza karşı size anlayışlı kibar davranmış .... öküzlük yapmamış.... seni sadece sen olduğun için kabul etmiş örümcek kafalılık etmemiş seni çocuklarının annesi olarak görmüş bence önemli şeyler bunlar.....

eski günlerinizi düşünün gittiğiniz yerlere şöyle bi gidin gezin yaz mevsimi havalar güzel eğer başka sorununuz yoksa bunlar bence çok büyük problemler gibi gelmedi ailesi okumamış olsun nolcak aynı durumda sizin olduğunuz teyzenizin kızı amcanızın oğlu okumadığı için eşinizin biz okuduk kültürlüyüz ama siz diilsiniz diye düşündüğünü düşünün bi...

Ya millet memur koca istemis ben esim memur olsa onunla evlenmezdim ;) herseyim bir ters
Konu sahibi guzel kardesim adami sevmiyorsan icine sinmiyorsa gormek dahi istemiyorsan evlenme sakin yazik sana da ona da
Ailesinde herkes okumus olmak zorunda degil napacaksin teyzesinin ogluyla halasinin kiziyla amcasinin ogluyla sinav mi yapacaksin insanlari?
Anasinin uc kurusluk dul maasi kendisine bile yetmez ondan birsey beklemek ayip olmus bence
Nisanlinin bu zamana kadar birikim yapmamis olmasi bir problem evet katiliyorum ama en azindan arabasi varmis satmis bu iyi niyetli bir hareket
Ayrica memurum memurum diyorsun ya o zaman elbette ki ceyizini sen yapacaksin ev kizi olmadigina gore koskoca memura kimse birsey yapmak zorunda degil bana gore evlenmeyi bilen hazirligini da yapar
Nisan konusu buyuk olsun kucuk olsun kiz tarafina aittir diye biliyorum ben olsam nisanlimin tarlasini satmasina izin vermezdim biraz daha dursun degerlensin sonra bakalim derdim
Bekaret konusu icin evlenmek zorunda hissetme kendiini bekaret dedigin nedir gereksiz bir ayrinti olsa nolur olmasa nolur
Var olmasi seni namuslu yapmaz ,yok olmasi da namussuz yapmaz aklindan cikar bu problemi problem degil cunku

Kızlar düğünüme 25 gün var artık ne uyku uyuyorum ne yüzüm gülüyor. Aklımda sürekli doğru mu yapıyorum yoksa felakete mi gidiyorum diye endişeler dolaşıyor. Kafam karmakarışık maddeler halinde yazacağım kusura bakmayın.

-Düğün için damatlık hariç her şey hazır bu saatten sonra net bir sebep yokken dönemem diyorum sürekli kendime,
-Nişanlımla uzuun yıllardır beraberiz araya ayrılıklar girdi tabi ki, ama ilk yıllardaki sevgimden eser yok.
-Ailem başta çok karşı çıkmıştı ben memurum o değil diye,keşke o zaman daha çok diretselermiş bu farkı ben şu an düğün arefesinde bile bariz yaşıyorum.
-Bazen onu görmek bile istemiyorum mesela akşam bizdeydi ya düğüne kadar görüşmeyelim dese tamam diyeceğim sanki.
-Kpss'ye hiçbir zaman doğru dürüst hazırlanmadığı için şu an ona çok kızgınım.
-Babası yok, annesinin babasından kalan maaşı olduğu halde bir çöp kadar yardımı yok, ha benim ailemin de hiçbir farkı yok iki senede bekar bir öğretmen ne biriktirirse onu biriktirdim ve ben de iğnesine kadar bütün çeyizimi kendim yapıyorum. Amma onun annesinin hiçbir şeye elini sürmemesi bana batıyor ve annesinden ciddi anlamda nefret ediyorum diyebiliyorum.
-Nişanlım üniversite mezunu bir şirkette çalışıyor ama bütün sülalesinde ondan başka okuyan yok hepsi bana o kadar uzak hayatlar ki.. benim akrabalarda ise okumayan yok arada dehşet bir uçurum var.
-Eskiden memur-özel sektör ayrımı çok önemli değildi benim için ama iki senedir devlette çalışmanın rahatlığını gördükçe nişanlımın kesinlikle iş garantisi olmadığını düşünüyorum, bu şekilde onca borcun altına girmek beni korkutuyor. ( ev, araba vs..)
-Nişanlımın bir tarlası vardı babadan kalan onu satıp ev peşinatı yapacaktı üzerine yüklü miktar bir krediyle ev alacaktık (tabi ki krediyi ikimiz ödeyecektik), aylarca o tarla satılmayı bekledi tam müşteri çıktı anlamadığım bir şekilde abisinin maliyeye borcu mu ne çıktı ve tarlaya ipotek koydurduğu anlaşıldı. Ki bu insanın dükkanı arabası vs var ama onları eşinin üstüne yaptırmış denildi.
-Evde ufak bir söz yaptık ve söze gelen gelmeyen herkese büyük nişan yapacağız dedik, fakat tarlanın satılma durumu olunca ev alacağız sandım büyük nişan masrafı etmeyelim onun yerine evle ilgilenelim dedim. Sonuç ne büyük nişan ne ev ..
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı.

Bunları bu kadar açık yazmakla iyi mi yaptım bilmiyorum.
Düğün hazırlıkları her şey son sürat ilerliyor ben deli gibi korkuyorum evlenmekten.

Allah'ım yardım et ...

İlk zamanlardaki o körü körüne aşk sönmüş olabilir ama yerinde sevgi yoksa işte o sıkıntı...
Devlet, özel, iş, güç para meselesi değil de bu adam yalan söylemese birikimim var diye, gizlice arabayı satmasa, KPSS'yi sallamasa dersin ki ben bu adama güvenirim kazandığımız kadarıyla yaşarım, ona güvenir borcun altına da girerim. Bunu diyemiyorsan sıkıntı işte..
Annesinden sadece yardım etmedi diye nefret ediyorsan durumları malummuş, bunun için etme o da anne sonuçta.
Damatlık hariç her şey alınması düğünden dönülmez kılmaz her şeyi. Gerek olduğunda nikahtan bile dönülür.
Ama bu adam dünden bugüne değişmemiş, desen ki artık sevgisiz bana bağrıyor, 3 gündür yalan söylüyor amenna ama bu adam aynı. 3 aydır, 5 aydır, 1 yıldır aynı.
İş ciddiye binince ve bunun aynı evde kalpli ekmek yiyip, romantik olmak, film izlemekten ötesi olduğunu anlayınca korkmuş olabilirsin. Haklısın da. Karar senin. Evlenirsem boşanırım diyorsan iyi düşün. Çünkü evlenmeyene bekar, evlenip boşanana dul diyorlar bu memlekette. Boşanınca hiç evlenmemiş olmayacaksın.
Hakkında hayırlısı.

Kızlar düğünüme 25 gün var artık ne uyku uyuyorum ne yüzüm gülüyor. Aklımda sürekli doğru mu yapıyorum yoksa felakete mi gidiyorum diye endişeler dolaşıyor. Kafam karmakarışık maddeler halinde yazacağım kusura bakmayın.

-Düğün için damatlık hariç her şey hazır bu saatten sonra net bir sebep yokken dönemem diyorum sürekli kendime,
-Nişanlımla uzuun yıllardır beraberiz araya ayrılıklar girdi tabi ki, ama ilk yıllardaki sevgimden eser yok.
-Ailem başta çok karşı çıkmıştı ben memurum o değil diye,keşke o zaman daha çok diretselermiş bu farkı ben şu an düğün arefesinde bile bariz yaşıyorum.
-Bazen onu görmek bile istemiyorum mesela akşam bizdeydi ya düğüne kadar görüşmeyelim dese tamam diyeceğim sanki.
-Kpss'ye hiçbir zaman doğru dürüst hazırlanmadığı için şu an ona çok kızgınım.
-Babası yok, annesinin babasından kalan maaşı olduğu halde bir çöp kadar yardımı yok, ha benim ailemin de hiçbir farkı yok iki senede bekar bir öğretmen ne biriktirirse onu biriktirdim ve ben de iğnesine kadar bütün çeyizimi kendim yapıyorum. Amma onun annesinin hiçbir şeye elini sürmemesi bana batıyor ve annesinden ciddi anlamda nefret ediyorum diyebiliyorum.
-Nişanlım üniversite mezunu bir şirkette çalışıyor ama bütün sülalesinde ondan başka okuyan yok hepsi bana o kadar uzak hayatlar ki.. benim akrabalarda ise okumayan yok arada dehşet bir uçurum var.
-Eskiden memur-özel sektör ayrımı çok önemli değildi benim için ama iki senedir devlette çalışmanın rahatlığını gördükçe nişanlımın kesinlikle iş garantisi olmadığını düşünüyorum, bu şekilde onca borcun altına girmek beni korkutuyor. ( ev, araba vs..)
-Nişanlımın bir tarlası vardı babadan kalan onu satıp ev peşinatı yapacaktı üzerine yüklü miktar bir krediyle ev alacaktık (tabi ki krediyi ikimiz ödeyecektik), aylarca o tarla satılmayı bekledi tam müşteri çıktı anlamadığım bir şekilde abisinin maliyeye borcu mu ne çıktı ve tarlaya ipotek koydurduğu anlaşıldı. Ki bu insanın dükkanı arabası vs var ama onları eşinin üstüne yaptırmış denildi.
-Evde ufak bir söz yaptık ve söze gelen gelmeyen herkese büyük nişan yapacağız dedik, fakat tarlanın satılma durumu olunca ev alacağız sandım büyük nişan masrafı etmeyelim onun yerine evle ilgilenelim dedim. Sonuç ne büyük nişan ne ev ..
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı.

Bunları bu kadar açık yazmakla iyi mi yaptım bilmiyorum.
Düğün hazırlıkları her şey son sürat ilerliyor ben deli gibi korkuyorum evlenmekten.

Allah'ım yardım et ..

Canım sen kendin her şeyi görüyorsun zaten istediğin evlilik bu değil senin

bu noktada kendinizi nişanlınızdan kurtarmanız gerekıyor
sonucta size evli arabali devlet memuru ( ammanda kimbilir ne) bir koca lazım
bulursunuz olmadı esra erola basvurun

siz nişanlınızı sevmiyorsunuz. aklınızda hala o çok sevdiğiniz diğer insan var. bence ayrılın.

Back
X