• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

Aslında yorum yapmayı pek sevmem Ama sizin konunuzu okuyunca kendimi gördüm Bunlar sizin düşünceleriniz değil Çevrenizin size yansıttıkları Çevrenizdeki insanlara bakın evlilikleri gerçekten mükemmel giden insanlar o kadar çok şeyi beraber göğüslemişler ki Sizin tavrınız çok yanlış Bu tavrınızı düşüncenizi değiştirmediğiniz sürece mutlu olamazsınız Siz özel sektörde çalışmasından şikayet ediyorsunuz Devlet herkese iş imkanı veriyor da nişanlınız mı çalışmıyor? Ben öyle insanlar gördüm ki eşine sonradan özelden üniversite okutup Meslek sahibi yapan Cebinde eşine verecek parası olmadığında son 20 lirasını eşine verip kendi işe yürüyerek gelen Siz nişanlınızı yargılamak yerine kendi sevginizi sorgulayın derim Sizin isteklerinizi karşılamak için arabasını bile satmış Ne yapsın daha? Lütfen kendinizi ve sevginizi sorgulayın

bir erkek kolay kolay arabasını satmaz sizi bekletir ama satmaz

Katiliyorum.
Ben bu noktayi kacirmisim ayrilma ayrilma diyip durmusum.
Erkek herseye ragmen gururunu ayaklar altina alip rsmen evlilik yoluna gitmis kizla.
Ama kiz bu yaptiklarini gormeyip hala onun cabalamadigini soyluyor.
Tam anlamiyla rezil bi dusunce bu!
Ayrilmalari gerek, cok ama cok yazik olucak o adama ilerde.
Ah diyor, ahin buyugunu ilerde daha kotu sekilde alicak haberi yok.

Aynen öyle.

ne kötü di mi adam ne hayaller kuruyordur şimdi sıcak bir yuva onu seven bir eş
Konuyu açan arkadaş bana kalırsa sadece yanlış düşünüyor Sevmediğini sanmam Dedimya bu yazdıkları onun düşünceleri değil Çevresinin ona yansıttıkları bence Çevresi onu kırdıkça o da acısını nişanlısından çıkarıyor Benim de öyle bir dönemim oldu Sonra napıyorum böyle Ben bunu mu hayal etmiştim dedim Belki öyle bir dönemdir Umarım tez zamanda toplar kendini

Aynı stresleri bende yaşamıştım, geçiyor sanırım evlilik öncesi sendromu

Bana göre bir insan bu denli önemli bir karara imza atmayı düşünüyorsa ve içinden bir defa dahi 'Acaba mı?' diyorsa o işin sonu yaştır. Ama bakın adrenalinle harmanlanmış heyecandan bahsetmiyorum.

Yazdiklarini bir omur goze almaya cesaretin var da ayrilmaya yok mu?
Her seyin farkindasin.
Adami baya istemiyorsun işte, ortada...
Bile bile lades...

Maddi meselelere kafanı fazla gereksiz takmışsın. Sen bu adamı gerçekten seviyorsan sizi idare edecek paranın o eve girmesi yeterlidir bence. El ele verince herşeyi halledersiniz. Henüz atanamamış olabilir ama atanmayacak diye birşey yok. Atanmak o kadar kolay değil biliyorsun bunu, bu konuda üzerine gitmemelisin. Biraz daha sıksın dişini elbet atanır. Adamın en azından bir işi var. Seninde bir işin var. Tarlaları, bağları, bahçeleri onu ilgilendirir. Seni ilgilendirmez. Evini, arabasını, bağını bahçesini bir kenara bırakıp evinize ekmek girecek mi, yaşamınızı devam ettirebilecek misiniz buna bak bence. Para mevzuları fazla açıldığı yerde herşeyi olduğu gibi ilişkiyide kirletir. Bir anlamda da bunu yaşıyor olmalısınız.

Benimde yakında düğünüm var. Erkek arkadaşımda bende yeni mezunuz. Ne o ne de ben memur değiliz, henüz doğru düzgün bir işimiz bile yok. Ailesi de düğün masraflarına pek yanaşmıyor. Herşeyi kendi alın terimizle yapacağız. Gerekirse borç, harç.. En başında herşeyi en ucuzundan alacağız. Gösterişli yemek takımlarım, koltuk takımlarım, harika bir evim olmayacak. Ama önemli değil yeterki sonunda kavuşmak olsun. Nasılsa zamanla en güzelleri olur. Aç kalmayız, açıkta kalmayız. Herşey mükemmel olamaz bu hayatta. Herkes memur olamaz, her memur memurla evlenemez. Herkesin bir eli yağda bir eli balda olamaz. Herkesin tarlaları bağı bahçesi de olamaz. Her ailede ne yazıkki düğün masraflarını üstlenmiyor. Bu kadar mükemmelliyetçi olma sana nacizane tavsiyem.

Herşeye rağmen yaşadıklarının düğün stresinden ve evlilik korkusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir iki günlüğüne de olsa biraz uzaklaş kafanı toplayabileceğin bir yerlere tatile çık. İyice düşün taşın. Özellikle bu ilişkinin artılarını eksilerini.. Eminim doğru olan cevabı bulacaksındır.

Evlilik oncesi sendrom baska bir sey, oyle olsa bu kadar madde siralayamazdin.
Nisanlimi cok seviyorum ama ailemden ayrildigima uzuluyorum tarzi yakinmalarin olurdu :KK66:
Korkularinin bir sebebi olmazdi...
Bugunku aklim olsa onu secmezdim falan, bunlar kucuk laflar degil

Bence çoktan kararınızı vermişsiniz maddiyat herşey günümzde ama kazanılarak olabilecek birşey siz aklınıza koymuşssunuz tatmin etmiyor iyi biri çalışıyor biri olaması gözünüze batmış bi kere soğumuşssunz yani yoksa düğün arifesi böle stresiniz değil heyecanınız olurdu aklnızada yatmış zaararın neresinden dönersem kar diosunuz şuan çünkü ilerde size ev araba rahat yaşantı belki, bebeklerinz olunca sizi özelde doğum yapma sansı sağlayamaması tatiller vs vs maddi açıdan tatmn etmemiş bide sıkıntlı bir baışınza yapmışssınz yorulmuşssunz aartık evlenıncede mi aynısı olacak rahat etmicem mi ben düşüncesi var siz ne mutlu edecekse onu yapın bence ölüm yok ucunda.Hayatta para dand aha önemli bişey varsa o da kar olarak geçirdiğimiz zamanlardır.Bir ömür mutsuz olmaktansa kararnınızı verin kim ne der diyede takılamayın herkes şu hayatta kendini düşünmek zorunda sizede hak veriyorum bi yerde.

canim bence yol yakinken don, benim arkadasim nisanlisinin agir bi lafina ve dugun oncesi sacma sebepten attigi bir tokata bir gun onceden vazgecti ve dugun iptal oldu, bak bende senin gibi donemedim, evlendikten uc ay sonra bosandim ilk evliligimde, keske nisanliyken atsaydim nisani. benimde sevgim bitmisti, tabi sebepler daha farkliydi ama yutulur seyler degildi. bence yol yakinken don

bence ayrılmalısın.
nişanlın kendini küçük gören senden kurtulmuş olur.
yazık.
yenimi gördün nişanlının durumunun neye yetip yetmeyeceğini?

sen eski sevgilini unutamamışsın diyen arkadaşları pek anlayamamıştım ama ilk konunu okudum
ve gerçekten sen o adamı unutamamışsın bence.. çok büyük bir aşkmış sizinki ama senin hatandan dolayı bitmiş ve bence vicdan azabın hala devam ediyor
sanırım bu evleneceğin insanla aranızda böyle bir aşk oluşmamış hiç..
ne diyeceğimi bilemedim yarım kalmış o ilişki keşke öyle olmasaymış
ben de evlenmemen gerektiğini düşünüyorum mutlu olamayacaksınız bence

not: diğer konuyu okumaya devam ediyorum kafam karıştı valla ben biraz romantik bakmıştım olaya.. sanırım çok da büyük bir aşk olmayabilir ona karşı çünkü o da hata yapmış sana falan..
yukardaki sözlerimden sadece şu anki nişanlınla evlenmemen gerektiğini yineliyorum

Son düzenleme:
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Saydığınız maddeler var ya; işte onların içinde en önemlisi budur. Sana yalan söylemesi. Seni kandırması.. Siz hayal kırıklığına uğramışsınız ve bundan sonra işiniz biraz zor. Ve annenize endişelerinizi lütfen anlatın, paylaşın birileriyle bu ne ayıp ne de sizi küçük düşürecek bir durum...

Maddiyat hepsi. Mustakbel esiniz okumus her seyinize de yardimci oluyor yok annesi sunu yapmadi yok nisan yapilmadi. Bence evlenmeyin siz.

Kafanda bu kadar soru işareti varken evlenmen sağlıklı olmaz. Ama iyi düşün onsuz bir hayat istiyo musun?

Back
X