düğüne bir hafta kala yaşadığım gelgitler

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
haftaya evleniyorum kızlar ama mutlu değilim aksine sinirlerim çok gergin.
bilmiyorum bunda belki de olduğum doğum kontrol iğnesinin etkisi vardır.,
sizınle paylaşmak istediğim şey şu: çok sevdiğim kayınvalideme karşı sevgimi yitirmeye başladım sanki. ve buna çok üzülüyorum.
önceden de kayınvalidemle ilgili bi kaç konu açmıştım şimdi lütfen sen bu kadına taktın diye şeyler demeyin sadece yorum istiyorum.
kayınvalidemle aileler tanışmadan bi sene önce tanışmıştım ve çok sevdik birbirimizi.o beni hala çok seviyor ben de onu seviyorum ama dediğim gibi azalmalar ve sinir olmalar başladı sanki bende. çok üzgünüm
sebebe gelince kayınvalidemin iyiliği mi desem ısrarcılığı mı desem beni çok yoruyor. her görüşmeden sonra eve başağrısıyla gidiyorum.
bir çarşıya çıkınca gerekli gereksiz ne varsa almak için uğraşır. yanı zaten borç içindeyiz ben de aldırmıyorum daha doğrusu ihtiyaç dışındakileri aldırmıyorum. ısrar ısrar üzerine. ama zaten battık batacağımız kadar vs diye sözlü şaka da yapıyor bben ne yapayım.
sonra yemek yemeye giriyoruz.iskender yiyorum üzerine dürüm alıyor yüyemem diyorum yok ordan çıkıp zorla pastaneye götürüyor dondurma alıyor pasta alıyor ama hepsi zorla. yani demek istediğim şöyle sakin sakin hiç oturamıyoruz. sürekli o bana ısrar bense anne lütfen deyip onu engellemeye çalışmakla meşgulum.
bide şu var sanırım bi kompleks içinde.. benim ailem daha okumuş onlara göre. babamın işi, akrabalarımın işi. çoğumuz eğitimciyiz. onlar pek öyle değil. bizim akrabaların durumları vs daha iyi. o sebeple sanırım ne olsa ya üniversiyete bağlıyor ya paraya.mesela birinden bahsediyor aaa o da açıktan okudu, o da şöyle yaptı şeklinde. ve para ki ben bu konuların böyle konuşmasından hiç hoşlanmam aslında. mesela çeyiz sermeye gittik. nişanlımın teyzesinin de ütüsünü almıştık kolaylık olsun diye. sonra ben dedimki anne bak bu teyzenn ütüsü bunu verelım. cevap şu aaa bunu da ayşe yeni aldı, bu da çok kaliteli pahalı bişey, en iyisinden almış vs vs.ama ne olsa böyle. hep para mevzusu. artık geçen gün imada bulundm biz babamın maaşını bile bilmeyiz para konularını hiç konuşmayız dedim napim.
mesela yemek yerken de böyle iskenderden sonra dürüm yemek istemiyorum ya bunu paraya bağlıyor ne önemi var ye parasını düşünme vs vs diyor.
evimiz de yakın olacak artık korkmaya başladım nişanlıma bi defa bahsettim o da annem hep böyledir ben de kızıyorum ama huyu değişmez dedi. daha da bahsetmek istemiyorum şürekli şikayet eden kadınlardan olmak istemiyorum ama benim bu ruh halim aramızı bozdu kaç gündr nişanlıma soğuk davrandığım için az önce tartıştık.malesef...

bide şu var. hiç kendilerini geliştirmemişler. sürekli evde temizlık yapmakla meşgul. hani insan bi yerlere gider görür öğrenir hiç yok bunlarda o. o sebeple bazen öyle şeyler diyorlarki
mesela yatak başına cibinlik yaptıracaktık perdeciye diyorki bütün yatağı kaplasın da sinekleri engellesin. nişanlım da anne yani o onun için mi ya dedi dekorattif amaçlı dedi.
sonra klozet takımının klozet kapağı var ya. teyze diyorki ayy buna burda yazık olur ordan alsak da söyle lavabonun üzerine falan koysak ?
yaşları da daha genç kayınvalidem 47 teyze de anca 44 falandır.çevreleri de hep böyle. ne yapabilirim bu konuda :s

canım anlıyorum seni bende çok severim kayınalidemi ama 3 günden sonra sıkmaya başlar,bu sefer eşime yansıtmaya başlarım.
sen şimdi düğün stresinden dolayı böylesindir,kayınvalideni kafana çok takma,
atsan atılmaz satsan satılmaz kabullenmeye çalış,huyu belli napıcaksın boşver.
eşinle aranı kötü etme,kayınvalidende seni sevmese o kadar şeyi yedirmeye çalışmaz:)))

İskender kebabın üzerine dürüm yemen için ısrar ediyor, oradan pastaneye dondurma pasta Allah ne verdiyse yine yemen için ısrar ediyor. K.validen seni obez edecek yakında...

valla bazı insanlarda ısrar etme huyu vardır yapacak pek bişey yok zamanla seni tanıyacaktır heralde belki düzelir ama nişanlınla bu konuda tartışma aranızı bozmaya değmez

gerçekten öyle. inan eksiği yok fazlası var..

Normal bir insan dan bunları yemesi beklenir mi ya. Ben kilolu bir insanım, iştahlıyım, mümkün değil yiyemem o kadar, sen anlatırken ben doydum ağzıma kadar. Ben olsam herhalde dayanamayıp fil mi besliyorsun anne falan diyebilirdim

Son düzenleme:
Nişanlın gerektiği yerde tepkisini koyuyor gibi.

Sen de he de geç illa yapman gerekmiyor...

Para meselesinde seni çok iyi anlıyorum. Benim ailem ve eşimin ailesi arasında da çok fark var.
Fakat eşimin ailesi bunu dile getirmez davranış olarak yaparlar.

Nasıl anlatsam yani bir örnek vereyim.
Oglumun ve kızımın dogum güünde annemler başka şehirde dahi olsa gelirler.
Ve her dogum günlerinde altın takarlar çocuklarıma, kıyafetler oyuncaklar da cabası.
Ama eşimin ailesi zaten durumları ortada.

Oglumun İlk dogum gününde annemler altın taktılar.
Onlar da hediye almışlardı.Her neyse 2. dogum gününde annemler ogluma yine altın taktılar.
Bu defa kayınvalidem ve kayınpederim de altın taktı.

O gün misafirler gittkten sonra eşim sonradan anlattı bana.
Meger altını kendisi almış vermiş kayınvalidem ve kayınpederime.
Niye dedim. Her dogum gününde sizinkiler altın takıyor annem babam eziliyor dedi, boyunları bükük kalmasın diye böyle bir şey yaptım dedi.
Ben şok oldum eşimden hç böyle bir davranış beklemezdim. Tabi bir yandan da bu sidik yarıştırma olayına sinir oldum.

Sonuçta ortada bir mutluluk var büyükler ne derdinde diye. Annem-babam da asla biz zenginiz bizim paramız çok gibisinden yapmıyorlardı bunu.

Eşimin canı sıkılmasın diye bir şey demedim ama böyle düşüneceginiz aklımın ucundan geçmezdi dedim.

Şimdi her dogum gününü kutlamamızda aynı şey yaşanıyor!!!
Kimi zaman kendileri alıyorlar kimi zaman olmadıgında eşime söylüyorlar!!!

Son düzenleme:

o insanları eğitemeyeceğine göre, ayrılmayı düşünmüyorsan kabullenmen gerekli. aslında ne kadar senin için sinir bozucu olsa da, kötü niyeti yok, iyi niyetinden yapıyor yaptıklarını diye düşünmen faydalı olabilir. bi arkadaş bi konu açmıştı, kayınvalidemden tokat yedim diye mesela... yazık kadıncağız belki kendini eksik gördüğünden ( ki ben eksiklik olarak düşünmüyorum ) senin üzerine düşüyor. çok sevdiğin kayınvalideni bu sebeplerden sevmekten vazgeçiyorsan aslında bu çok da büyük bi sevgi olmayabilir canım...

Canım düğüne az bi zaman kaldığı için stres yapıyorsun, yaşadığın stres seni daha da hassas yapıyor ve aslında çokta önemli olmayan ufak şeyler gözüne batıyor... Boşversene, sen ailesiyle değil sevdiğin adamla evleneceksin sonuçta. Kayınvalidenin o parayla ilgili yaptığı muhabbetleri duyma, takma kafana bu kadar.. Tüm bunları nişanlın yapıyor olsa bi "dur" derim belki ama nişanlında annesinin bu abartı tavırlarının farkında. Hem ne kayınvalideler var az çektirmiyorlar, sen yine haline şükret kendi öz kızı gibi görmüş seni belliki. Onlarda da heyecan vardır şimdi, sırf nişanlınla sen heyecanlı değilsin ki senin ailen onun ailesi herkes heyecanlı... Belli ki el üstünde tutuluyorsun, bunun kadar güzel birşey yok.. Geriye kalan olumsuzluklarıda dediğim gibi görmezden gel, kimse 4/4lük değil kayınvalideninde 4/4lük olmasını bekleme ve şükret haline :)

Bence sen ailene söyle altın takacaklarsa sana versinler onların yanında vermesinler, oyuncak ve kıyafet gibi hediyeleri versinler onların yanında, böylece onlarda kendilerini kötü hissetmezler, bazı insanlar böyle şeyleri gurur yapabiliyor, çok insani bir durum.

Son düzenleme:

Zaten bu olaydan sonra eşime söyledim o zaman annemlere diyeyim o an onların yanında takmasınlar bunu sorun edeceginiz hiç aklıma gelmemişti dedim.

Yok söyleme alınırlar dedi alınmazlar dedim ve anneme söyledim. Annem de tamam dedi ama o da çok şaşırdı sonra eşime dedim bak anneme dedim tamam diyor dedim eşim de heveslerini kırma işte hediyenin o an anlamı vardır dedi e küçücük çocuk altından ne anlayacak dedim ilerde fotgraflarına bakınca dedemler altın takmışlar der dedi.

Aman ne güzel degil mi? O zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedim.

Karışmıyorum artık kim ne yaparsa yapıyor her dogum günü aynı şey yaşanıyor

Son düzenleme:

aynı şeyi düşünmüştüm, yazacaktım benden önce yazıp hislerime tercüman olmuşsun :))

konu sahibi arkadaşa ise sabır diliyorum evet kayınvaliden çok iyi kalpli ve iyi niyetli olabilir ama gereksiz yere ısrar eden kayınvalideler insanın sinirini çok bozabiliyor. evlenince yakın oturacaksanız ileride muhtemelen seni arkadaş günlerine getirmeye çalışacak gelmeyince yine ısrar kıyamet yapacaktır. yine sizi sürekli yemeğe vs. çağırıp hayır cevabını kabul etmeyecektir. böyle şeyler iyi niyetle dahi yapılıyor olsalar insanı boğuyor zamanla.

bu arada klozet kapağı olayı cidden feciymiş

Canim bazi insanlain huyu bu ,benim k.validemle k.pederimden beter kimse olamaz herhalde o kadar israrcilar ki sadece bana degil evlerine bi misafirde gelse geldigine gelicegine pisman olur o kadar diyeyim.Bisey yedirmek icirmek icin o kadar israr ederler ki insan patlamayi göze alip iyeyimde kurtulayim der yani o kadaronlar bunu iyilik saniyo ama belli bi yerden sonra karsidaki insani sinirde edebiliyolarbende ilk zamanlarda senin yasadiklarini yasadim ,yeni taniyosun sayilir alisma evresi o seni senin sen onun huyunu suyunu pek bilmiyosunuz aman annecigim yok yemem istemem falan deyince sanirim isteyipte söylemedigini laf olsun diye itiraz ettigini dusunup araya yok ye bak param var benim gibi cumlelerde sokup insani dahada sinir edebiliyolar ben artik soyle yapiyorum diyelim ki iskenderin ustune dürüm almak istiyo ya valla anne sen yersen al ben gayrt tokum yok alicam diyosan cöpe gider diyorum alsada kendimi zorlayim aman yazik kibarlik olsun diye yemiyorumda.Bazi yerlerde tam tavir koyup biraz sertlesmeniz gerekebilir.

aynen beni anlatmışsın canım o da işte böyle artık fenalık basıyor..

Kayınvalidenizin ısrarcılığı sizi bıktırmış, bir yere kadar haklısınız. Amaaa şu alıntı var ya işte bu hiç olmamış. Bir insanın kendini geliştirmiş olup olmamasının temizlik yapmakla veya bazı şeyleri bilmemekle ne alakası var. İnsan, insan olmalı. Cibinliğin dekoratif amaçlı mı yoksa sineklerden korunmak amaçlı mı olup olmadığını bilse ne olur bilmese ne olur. Hayatta herkes her şeyi bilecek değil değil mi?
Neyse benim gözlemim siz kayınvalidenizden sıkılmışsınız ve yavaş yavaş her şey gözünüze batmaya başlamış. İyi de yapsa bu size bir müddet sonra kötü gelecek. Evlenmeye yakın kayınvalide sendromu yaşıyor gibisiniz.
Nişanlınızla konuşup, ailesiyle görüşmesini ve annesinin size ısrarcılıkyapmamasını, bilip bilmeden konuşmamasını isteyin. Böylece her iki tarafta rahat eder.

Kayınvalidenie oturup konuşmalısın bu durumu.

Bu kadar ısrarcı olma demelisin...

Bu yaştan sonra insanları değiştiremeyeceğine göre 3 söylüyorsa 1 ini duyacaksın 1 ini göreceksin...

yapcak birşey yok...o da öyle...

kendini bunun için mutsuz etme
zaten kadın da kötü niyetli değil kendi kendini düşünerek dolduruşa getirme bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…