Düğüne 20 gün kala nişan atmak?

Kendimi gördüm :)
Hiçbirşey olmamış gibi işinizle daha çok haşır neşir olmaya bakın birkaç ay sonra iyi ki diyeceksiniz
Hep derim kendinize yeni kapılar açın, şöyle olacaktı böyle olacaktı şeklinde düşünmeyin 😉

Aklımı kaçıracakmış gibi oluyorum nişanlım patronumdu aramızda 5 yaş vardı. İşe girdim bana göz koymuş herşeyimiz 3 ay içinde oldu. Fakat hep beni sevmediğini hisseder gibiydim sanki sırf güzelliğim için birlikteymiş gibi farklı kısıtlamaları vardı, kendisi ailesinin sözünden çıkamayan biriydi. Mesela ailesi atla burdan dese atlıcak biriydi alışverişe gidiyorduk babasının benim üzerimde beğendiği şeyleri alıyordu yeterki ailesi mutlu olsun nişandan sonra düğün tarihimizi koyduk gün aldık herşeyi yaptık gelinliğim hazırdı evim döşeliydi. İplerin koptuğu nokta kına gecesi oldu kına gecesinin nerede olacağı. Bir türlü bunun orta yolunu bulamadık ve erkek tarafı yokuş yaptı kına istemediler annemi istemediler falan aile anlaşamamazlığından nişanı attım. Çok çabuk kabul edip bana veda etmeye bile gelmedi. Ayrıldıktan sonra da zaten hiç aramadı. Ve ben tüm olanlara rağmen kafamı yastığa koyduğumda evim gözümün önüne geliyor benimsemişim acı çekiyorum nişanlıyken onu sevmediğimi düşünüyordum fakat yüzüğü attığımdan beri onu aklımdan çıkaramıyorum. bu dönemin üstesinden nasıl gelebilirim. Benim durumumu yaşamış olanlar var mı?
Ailesinin gölgesinde bir adam anneni istemeyen bir aile kına bile yapılmayacak doğru bir hareket yapıp bu işi bitirmişsin aramamis bile anne babası izin vermemiştir sende üzülüyorsun sirkelen kendine gel evlenip boşanmak mi istiyorsun

Nişanlandiginiz biri için ayrilsaniz bile bana göz koymuş demeniz çok itici.
Nisanlandiginiza göre sizde ona göz mü koydunuz,

göz koymak deyimi sarkıntılıkta kullanılır.
Farklı kısıtlamarı vardı demissiniz neydi bunlar çünkü o kısıtlamalardan sizi güzelliğiniz için sevdiğini dusunmussunuz.

Annem bunların böyle baskıcı insanlar olduklarını anladığında beni kısıtlamaya başladı. Kınadan dolayı tartışma yaşadılar bizim Trakya kültürümüzde kızlı erkekli düğün gibi olur kınalarımız. Erkek tarafıda bunu istemedi tamam kadınlar arasını kabul ettik sonra kınayı tamamiyen istemediler falan. Annem mutlu olmayacağımı sıkılacağımı erken anladığı için beni hiç vermek istemedi ondan zıt düştüler.
Kına kız tarafinindir ve kız tarafı adetleri uygulanır.
Cok bencillermis

Bende nisanlanip ayrılmıştım. Şimdi evliyim bir başkasıyla. Kına zaten kız icin yapılır kızın dediği olmalıydı. Bırak bosver hic üzülme ilerde hatirlamazsin bile bu adamı:KK66:

Şu an vedalaşmadan bittiği için üzgünsünüz bi süre sonra onu affedip içinizden onu özgür bıraktığınızda sadece tebessüm ediceksiniz aklınıza geldiğinde.. ama bunun için zaman.. sakın onla iletişime geçmeyin sonra istediğiniz cevabı alamadığınızda cok pişman olursunuz kararlı dik duruşunuzu gösterin. Egodan hırstan dolayı böylesiniz emin olun

İkinci evliliğimi yapıcam inşallah ve kına yapmayı düşünmüyordum. Sırf boşa masraf olarak gördüğümden.
Ama siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden ufak bir bekarlığa veda yapmayı düşünüyorum.
2. Evlilik olunca ,dul kadın olunca sizin tabirinizle, kına gecesi ve düğün falan yapmak olmuyor mu ?
Ne kadar sığ bir bakış açısı.
Konuya gelecek olursam da böyle biriyle evli olsanız da mutlu olamazdınız bence.
Sizin de bakış açınız çok sıkıntılı , karşınızdakinin de .

Adamın seni sevmediğini düşünüyorsun, kendin de sevmediğini söylüyorsun ama nişan bozulunca kıymete bindirip özlüyorsun.
Sen neden evlenmek istiyorsun?

Ailesinin gölgesinde bir adam anneni istemeyen bir aile kına bile yapılmayacak doğru bir hareket yapıp bu işi bitirmişsin aramamis bile anne babası izin vermemiştir sende üzülüyorsun sirkelen kendine gel evlenip boşanmak mi istiyorsun
Evet muhtemelen babası aramasına izin vermemiştir ama tabiyki çok isteyen arardı. Yok bugünden itibaren kendime değişeceğim için söz verdim artık o yok ve de olmayacak kendime bunu kabullendirdim.

Nişanlandiginiz biri için ayrilsaniz bile bana göz koymuş demeniz çok itici.
Nisanlandiginiza göre sizde ona göz mü koydunuz,

göz koymak deyimi sarkıntılıkta kullanılır.
Farklı kısıtlamarı vardı demissiniz neydi bunlar çünkü o kısıtlamalardan sizi güzelliğiniz için sevdiğini dusunmussunuz.
Mesela her kıyafetime bir kulp bulmak şurası açıldı burası açıldı boğazıma kadar kazak giyiyorum yine memnun olmuyorlar. Yanlız bir yere gidemiyorum bir mağazaya gittiğimde erkek görevli ile konuştuğumda bu sorun oluyor vs. Göz koymak deyiminide anlaşılması için yazdım şu sıra üzgün olduğum için ettiğim tabirlerde bile zorluk çekmeye başladım.

İkinci evliliğimi yapıcam inşallah ve kına yapmayı düşünmüyordum. Sırf boşa masraf olarak gördüğümden.
Ama siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden ufak bir bekarlığa veda yapmayı düşünüyorum.
2. Evlilik olunca ,dul kadın olunca sizin tabirinizle, kına gecesi ve düğün falan yapmak olmuyor mu ?
Ne kadar sığ bir bakış açısı.
Konuya gelecek olursam da böyle biriyle evli olsanız da mutlu olamazdınız bence.
Sizin de bakış açınız çok sıkıntılı , karşınızdakinin de .
Yanlış anlaşıldıysam affınıza sığınırım, benim yaşadığım toplumda gördüğüm bu 2nci evlilik olduğu zaman daha gereksiz bulunuyor bazı şeyler ve yapmıyorlar ama tabiyki bu kişiden kişiye değişiyor. Benimde her kız gibi hevesim vardı yapmamak için direndiler bende kına yoksa düğünde yok dedim

Evet defalarca hemde benim bir karar vermemi istediler ya ikinci evlilikmiş gibi ailemi ezip kına yapmıcaktım yada bu iş bozulacaktı. Bende ailemi ezemedim çünkü ben ağlarken nişanlım bir kere aramadı ama annem babam yanımdaydı
Anneni babanı kimseye değişme ne acılar geçiyor bu da geçecek sadece zaman

Yanlış anlaşıldıysam affınıza sığınırım, benim yaşadığım toplumda gördüğüm bu 2nci evlilik olduğu zaman daha gereksiz bulunuyor bazı şeyler ve yapmıyorlar ama tabiyki bu kişiden kişiye değişiyor. Benimde her kız gibi hevesim vardı yapmamak için direndiler bende kına yoksa düğünde yok dedim
Kınaya karışan nelere karışır yol yakınken kurtulmuşsun Sadaka verin bence

Zor bir durum Allah yardımcın olsun. Bu işlerde hep hayırlısı derler, öyle dediysen belkide hayırlısı böyleydi. Eğer evdeysen kendine bi uğraş bulmaya çalış, mesleğinde varsa eğer iş bul evde olursan sürekli düşüne düşüne kendini harap edersin. Çalışırsan kafanı dağıtmış olursun. Hem yeni bir iş, yeni arkadaşlar hem belkide yeni bir aşk bile bulursun belli mi olur. Belkide sana gerçekten değer veren insanlar çıkar karşına. Mümkün olduğunca arkadaşlarınla daha fazla takılmaya bak. Gez, toz. Bol bol alışveriş yap. Hüzünlü şarkılar dinleme hep hareketli şarkılar dinle. Kendini hep bişeylerle oyalamaya çalış. İçine atma dertleş arkadaşlarınla. Zamanla daha az acı hissedersin belki.

Mesela her kıyafetime bir kulp bulmak şurası açıldı burası açıldı boğazıma kadar kazak giyiyorum yine memnun olmuyorlar. Yanlız bir yere gidemiyorum bir mağazaya gittiğimde erkek görevli ile konuştuğumda bu sorun oluyor vs. Göz koymak deyiminide anlaşılması için yazdım şu sıra üzgün olduğum için ettiğim tabirlerde bile zorluk çekmeye başladım.
Kimisi kıskanç oluyor burdan sadece vücudun için seninle birlikte olduğu ortaya çıkmıyor bence

Zor bir durum Allah yardımcın olsun. Bu işlerde hep hayırlısı derler, öyle dediysen belkide hayırlısı böyleydi. Eğer evdeysen kendine bi uğraş bulmaya çalış, mesleğinde varsa eğer iş bul evde olursan sürekli düşüne düşüne kendini harap edersin. Çalışırsan kafanı dağıtmış olursun. Hem yeni bir iş, yeni arkadaşlar hem belkide yeni bir aşk bile bulursun belli mi olur. Belkide sana gerçekten değer veren insanlar çıkar karşına. Mümkün olduğunca arkadaşlarınla daha fazla takılmaya bak. Gez, toz. Bol bol alışveriş yap. Hüzünlü şarkılar dinleme hep hareketli şarkılar dinle. Kendini hep bişeylerle oyalamaya çalış. İçine atma dertleş arkadaşlarınla. Zamanla daha az acı hissedersin belki.
Hep hayırlısı ne ise o olsun diye dua ederdim Rabbim hayırlısını gösterdi. Anlattığım arkadaşlarım hep Allah’ın sevdiği kuluymuşsun ki kurtarmış diye yorum yaptılar. İş yerinde tanışmıştım zaten iş görüşmesine gittiğimde kendisi ile görüşmüştüm ondan kısa bir süre sonra olaylar oldu zaten mesleğim var üniversite mezunuyum ama şuan iş için hazır değilim gözümün önüne yaşadıklarım geliyor ve bu psikolojiyi nasıl atcağımı bilmiyorum beni asıl yaralayan evlilikten döndüğün insanın bir kere bile arayıp sormaması. Ayrılmadan hemen önce buluşmaya çağırmıştım ailesi benimle görüşmesine izin vermediği için gelmedi. Ne kadar değersizmişim diyip kandırıldığıma çok üzülüyorum

X