- 12 Ekim 2018
- 405
- 392
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu an hayatımda biri yok ama görüştüğüm birkaç kişi oldu. Lakin hayatıma birini alacak kıvama geldim. Bunun için de zorlamadım kendimi.Çok teşekkür ederim emin olun yaşanmışlığı olan birilerin böyle konuşması çok iyi geliyor. Ben şuan karmakarışığım çok kızgınım kırgınım asla geriye dönemem ama kalbimin bir köşesinde herşeyi silip attığımda bir sevgi olduğunu hissediyorum. Buda geçecek biliyorum. Şuan yeni bir işe girmeye bile korkuyorum çünkü tanıştığımız an gözümün önüne geliyor belki de daha yeni diye. Sizin 1 yıl geçmiş yeni biriyle tanıştınız mı? Hayatınız nasıl ilerliyor?
Bence ayrılık psikolojisi değil yaşadığınız.Haketmediğiniz bir muamele görmüş olmak sizi üzen,belkide hırs duymanıza neden olan...Aklımı kaçıracakmış gibi oluyorum nişanlım patronumdu aramızda 5 yaş vardı. İşe girdim bana göz koymuş herşeyimiz 3 ay içinde oldu. Fakat hep beni sevmediğini hisseder gibiydim sanki sırf güzelliğim için birlikteymiş gibi farklı kısıtlamaları vardı, kendisi ailesinin sözünden çıkamayan biriydi. Mesela ailesi atla burdan dese atlıcak biriydi alışverişe gidiyorduk babasının benim üzerimde beğendiği şeyleri alıyordu yeterki ailesi mutlu olsun nişandan sonra düğün tarihimizi koyduk gün aldık herşeyi yaptık gelinliğim hazırdı evim döşeliydi. İplerin koptuğu nokta kına gecesi oldu kına gecesinin nerede olacağı. Bir türlü bunun orta yolunu bulamadık ve erkek tarafı yokuş yaptı kına istemediler annemi istemediler falan aile anlaşamamazlığından nişanı attım. Çok çabuk kabul edip bana veda etmeye bile gelmedi. Ayrıldıktan sonra da zaten hiç aramadı. Ve ben tüm olanlara rağmen kafamı yastığa koyduğumda evim gözümün önüne geliyor benimsemişim acı çekiyorum nişanlıyken onu sevmediğimi düşünüyordum fakat yüzüğü attığımdan beri onu aklımdan çıkaramıyorum. bu dönemin üstesinden nasıl gelebilirim. Benim durumumu yaşamış olanlar var mı?
Hayat bazen bizi farklı imtihanlarla sınıyor benim en büyük imtihanım buydu ve içinden çıkamıyorum aklıma geliyor ağlıyorum ama senin yazdıklarını okuyunca İçim çok tuhaf oldu. Bende senin gibi daha zor durumda olabilirdim çünkü ben rahat büyümüş bir kızım kendi kararlarımı kendim verebiliyorum karşımdaki İnsan ailesine sormadan hareket etmeyen biriydi ve öncelik hep onlarındı evlenince böyle olmayacağını söylüyordu fakat biliyorum ki evlenseydim muhtemelen seninle aynı şeyleri yaşayacaktım çok zor ama tutunmalısın çünkü senin bebeğin var herşeye onun için göğüs germelisin çünkü sen annesin ve büyüyünce Emin’im seninle gurur duyacak bir evladın olacakLütfen iç sesini.dinle ben dinlemedim bin pişmanım.
Bin
Lütfen.. ben şuan boşanma aşamasindayim bebeğimle.
Ailesinin.agzina bakıyor. Ve ailesini seçiyor.
Ailesinin peşinden gidenler hiç bir zaman değişmiyor değişmiyecek.
Ben değiştiremedim.
Evet özetlemiş olduğunuz tam da o zaten bunları haketmemiştim. Evinizin bile hazır olduğu biriyle vedalaşmadan ayrılmak gerçekten çok kendinizi aşağılık hissetmenize sebep oluyor. Bol bol dua ediyorum ve ilahi adalete inanıyorumBence ayrılık psikolojisi değil yaşadığınız.Haketmediğiniz bir muamele görmüş olmak sizi üzen,belkide hırs duymanıza neden olan...
Anlattıklarınıza göre de allah kurtarmış.Bu karakterle evlenmiş olsanız neler yaşardınız.Sakin kalın inancınıza göre dua etmek iyi gelebilir.Yürüyüşe çıkın,kitap okuyun.
Evet Kabile Reisi neyi beğenir kapalı görürse onu giyeceksin açık olsan olamazsın kapalı olsan kapanamazsın. O ne derse o yat diyince yat kalk diyince kalk. Kına yapmamak istediler, annemde bunların baskıcı insanlar olup benim onlarla yapamayacağımı erken anladığı için annemi de istemediler. Aynen Kabil’e hayatı çok güzel özetlemişsinizSennin değil, kendisinin değil babasının senin üstünde beğendiği kıyafeti almak nedir?
Kına da anneni istememeleri ayrı saçmalık.
Evlenseydin neler yaşayacaktın acaba
Ailece rahatsızlar, kabile hayatı yaşıyorlar, babada kabile reisi.
Ucuz kurtulmuşsun. Yat kalk dua et, Sadaka versen yeridir.
Acın geçecek ve sen geçtiğinde ayıkacaksın.
Ne demek kına istememek anneni istememek falan?Benim eşim ailesi tarafından kına günü reddedildi buna rağmen geldiler bile bile birşey demedim sizin ne işiniz var diye ne kadar kötü olursa olsun el gün içinde böyle şey olur mu rezillik yaaa anneni istemeyen insanları sen hiç isteme gerçekten bunu nasıl es geçebiliyorsun anlamıyorum.Aklımı kaçıracakmış gibi oluyorum nişanlım patronumdu aramızda 5 yaş vardı. İşe girdim bana göz koymuş herşeyimiz 3 ay içinde oldu. Fakat hep beni sevmediğini hisseder gibiydim sanki sırf güzelliğim için birlikteymiş gibi farklı kısıtlamaları vardı, kendisi ailesinin sözünden çıkamayan biriydi. Mesela ailesi atla burdan dese atlıcak biriydi alışverişe gidiyorduk babasının benim üzerimde beğendiği şeyleri alıyordu yeterki ailesi mutlu olsun nişandan sonra düğün tarihimizi koyduk gün aldık herşeyi yaptık gelinliğim hazırdı evim döşeliydi. İplerin koptuğu nokta kına gecesi oldu kına gecesinin nerede olacağı. Bir türlü bunun orta yolunu bulamadık ve erkek tarafı yokuş yaptı kına istemediler annemi istemediler falan aile anlaşamamazlığından nişanı attım. Çok çabuk kabul edip bana veda etmeye bile gelmedi. Ayrıldıktan sonra da zaten hiç aramadı. Ve ben tüm olanlara rağmen kafamı yastığa koyduğumda evim gözümün önüne geliyor benimsemişim acı çekiyorum nişanlıyken onu sevmediğimi düşünüyordum fakat yüzüğü attığımdan beri onu aklımdan çıkaramıyorum. bu dönemin üstesinden nasıl gelebilirim. Benim durumumu yaşamış olanlar var mı?
Emin olun hiç birşeyi es geçemiyor sadece katlanıyor insan. Annem onların nasıl olduklarını erken farkettiği için işlerine gelmedi ondan istemediler. Ne kadar şanslısınız eşiniz sizi ailesine karşı korumuş ne olursa olsun herkes bu yapıda olmuyor mutluluğunuz hep daim olsunNe demek kına istememek anneni istememek falan?Benim eşim ailesi tarafından kına günü reddedildi buna rağmen geldiler bile bile birşey demedim sizin ne işiniz var diye ne kadar kötü olursa olsun el gün içinde böyle şey olur mu rezillik yaaa anneni istemeyen insanları sen hiç isteme gerçekten bunu nasıl es geçebiliyorsun anlamıyorum.
Canım bunu kimse kimseye dememeli ya gerçekten ben orada takıldım.Bende sorunlar yaşadım defalarca dönmek istedim ayrılmak istedim.Eşime birgün seçmek zorunda kalırsan onları seçeceksin diye söz verdirdim.Evet eşim beni ailesine karşı korudu ama bu demek değildi ki herşey dört dörtlük oldu.Umarım herkes çok mutlu olur sende iyiki ayrılmışım mutluluğu şimdi buldum diyeceğin günler yakındır inşallah iki cihandada mutlu olursun.Emin olun hiç birşeyi es geçemiyor sadece katlanıyor insan. Annem onların nasıl olduklarını erken farkettiği için işlerine gelmedi ondan istemediler. Ne kadar şanslısınız eşiniz sizi ailesine karşı korumuş ne olursa olsun herkes bu yapıda olmuyor mutluluğunuz hep daim olsun
İyi dilekleriniz için Çok teşekkür ederim inşallah o günlerin gelmesini o kadar çok istiyorum ki Yanımda olan ailem arkadaşlarım güzel insanların sizlerin dilekleri yanımda olmanız benim bu dönemi atlatmam için en büyük tesellim teşekkür ederimmCanım bunu kimse kimseye dememeli ya gerçekten ben orada takıldım.Bende sorunlar yaşadım defalarca dönmek istedim ayrılmak istedim.Eşime birgün seçmek zorunda kalırsan onları seçeceksin diye söz verdirdim.Evet eşim beni ailesine karşı korudu ama bu demek değildi ki herşey dört dörtlük oldu.Umarım herkes çok mutlu olur sende iyiki ayrılmışım mutluluğu şimdi buldum diyeceğin günler yakındır inşallah iki cihandada mutlu olursun.
Allahım korusun, bu zor imtihandan geçen insanlara da Allahım güç kuvvet ve sabır versin inşallah2 çocukla boşandığını düşün .
Düğüne az kala ayrılma aşamasına gelen bir tanıdığım bir çocuk ve karnındaki çocukla boşandı .
Üzüldüğüne değmez eşya ne ki .
Bir tek ana olsa gene bir derece bu baba+ana yani bu daha beteri ama zamanla geçicek inşallahCanım inan geçicek acıtıcak ama geçicek..
Hayırlısı buymuş ana kuzularıyla zor bu işler üzülmemeye çalış lütfen