• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 16 gün var ve içimde her şey bitti..

Şu konunun her cümlesi ayrı bir rezillik.Ayrı bir hainlik.Sana maddi manevi ne kadar eziyet etmişler.Gördüklerin göreceklerinin teminatı bunu unutma.Nasıl başa çıkacaksın sen bu insanlarla.Banlanmayacağımı bilsemde sayıp sövsem.Yaptılarda ne oldu.Daha evlenmeden kaybettiler seni.Yapman gereken belli.Senden giden herşeyi haram edip davetiyeyi yırtıp nişanı atıp yoluna devam etmelisin.Bir ömür çekilecek kahır değil.Nerden tutsan elinde kalıyor.Hergünün kavga gürültüyle geçecek.Üç günlük dünyada bu eziyeti yapma kendine.

para kv tarafından yenmiş.

nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.

kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Takı gelecek diye mi evleniyor bu adam sizinle? Bu nedir çatladım, kendi kendilerine kredi çekip ödeselermiş çekilen krediyi zaten harcamışlar daha ne para isteyecekler sizden? Resti çekin baktınız hala aynı kafa, kendilerine torun için kuluçka makinesi alıp,kredi çekip ödeyecek oğullarıyla koyun koyuna yaşayıp gitsinler bu nee??

Siz dayak da yersiniz, eli kolu tutan kayınvalide - kayınpeder de bakarsınız. Çocuğunuzu da alırlar istedikleri ismi koyarlar, istedikleri gibi büyütürler. Ailenizi 'evlerine' sokmazlar. Sizi ailenizle görüştürmezler. Maaş kartınızı alırlar. Zorunuz ne? Nişanlınız sizi sevmiyor, ailesi hırsız. Kendinize acımıyorsunuz anne babanıza da mı acımıyorsunuz? Boğaz tokluğuna köle alıyorlar resmen. Kendinize değer verin biraz. Nişanlınız kim? Kim ya kim? Donald Trump mı? Brad Pitt mi? Ne özelliği var bu kadar vazgeçilemeyecek? Bir ayağını yıkayıp suyunu içmediğiniz kalmış. Bu kadar şeye rağmen gidip hala evlerseniz başınıza gelen her şeyi hak ediyorsunuz demektir. Allah kafanızın içinde saksı gibi dursun diye değil biraz çalıştırın diye vermiş o beyni size.

Siz dayak da yersiniz, eli kolu tutan kayınvalide - kayınpeder de bakarsınız. Çocuğunuzu da alırlar istedikleri ismi koyarlar, istedikleri gibi büyütürler. Ailenizi 'evlerine' sokmazlar. Sizi ailenizle görüştürmezler. Maaş kartınızı alırlar. Zorunuz ne? Nişanlınız sizi sevmiyor, ailesi hırsız. Kendinize acımıyorsunuz anne babanıza da mı acımıyorsunuz? Boğaz tokluğuna köle alıyorlar resmen. Kendinize değer verin biraz. Nişanlınız kim? Kim ya kim? Donald Trump mı? Brad Pitt mi? Ne özelliği var bu kadar vazgeçilemeyecek? Bir ayağını yıkayıp suyunu içmediğiniz kalmış. Bu kadar şeye rağmen gidip hala evlerseniz başınıza gelen her şeyi hak ediyorsunuz demektir. Allah kafanızın içinde saksı gibi dursun diye değil biraz çalıştırın diye vermiş o beyni size.
boş verin bir ay sonra da evlendim ama çok pişmanım çünkü kocam ve ailesi hırsız çıktı diye konu açar. var o potansiyel

Yazılan bazı yorumlar sivri ve kırıcı gelmiş olabilir. Fakat şu an sendeki iki gözün dışındaki gözler olarak yorum yaptığımıza inan. İşten geldim kolumu kaldıracak halim yok ve muhtemelen umduğum şeyin aksini yapacaksın ama yazmadan edemeyeceğim. sizin arkadaşınız olsam gerçekten sizi kaçırtıp bir yere kilitlerdim herhalde. Karşıdakini yakasından sarsmak bile bazen o kişiyi kendine getirmeye yetmeyebiliyor. Yorumları gerçek birer yardım eli gibi algıla lütfen. Çünkü gerçekten çok güç bir durumdasın. Evlenince düzelir dediğin ne varsa o şeylerin hepsi aniden yoğunlaşıp tependen yğan bir yağmura dönüşecek. Tuzluğuna kadar döşenmiş evi bozmak ağır geliyor olabilir, sevgin yeter sanabilirsin, evliliğn kıyısından dönmüş biri olarak damgalanmaktan korkuyor olabilirsin. Bu hayata bir kez geleceksin. İyi ihtimalle 50 yılın var önünde. Bu elli yılı alıp korkularına kaygılarına yem etme. Bdv deki üç beş konunun tümünü ihtiva eden problem silsilesinin farkında değil misin. Senin konundan bdv ye on konu daha çıkar. Hiç bu kadar içten yazmamıştım, lütfen. Ayrıl.

Eki Görüntüle 2050098

Geçen bir konuda yine paylaşmıştım bunu. Yolun başındayken okuyun konu sahibi.

Bu benim gözlemim, herhangi bir akademik araştırma değil ne kadar doğrudur bilemem ama bu kadar "oğluşum da oğluşum, aman beni unutma oğluşum, gelin mi ben mi oğluşum" kıvamında olan anneler genelde eşlerinden sevgi ve ilgi görmeyen, kayınvalide tarafından itilen ezilen kadınlar. O göremediği sevgi ve ilgiyi oğlundan bekleyen, buna göre yönlendirerek büyüten anneler. Bu konu hakkında Dr. İlker Küçükparlak'ın bir yazısı vardı, bir kısmını paylaşıyorum.

"Kadının şafağı karanlıktır. 45 yaşındayken bile kayınvalidesi tarafından çocuk gibi azarlanabilir. Elbette kocası annesine toz kondurmayacaktır. Bu kapandan kurtulmak mümkün müdür? Elbette zor da olsa bir yolu vardır: Gözünü kayınvalidesinin tahtına diker. Ya ömrü boyunca itilip kakılacak ya da hiç değilse ömrünün son demlerinde oğulları erişkinleşip iktidara geçtiklerinde oğulları üzerinden gizli iktidar kendi olacaktır. Bu yüzden erkek çocuk doğurduğunda sadece beklentileri karşıladığı için mutlu olmaz, kurtarıcısını doğurmuştur adeta. Ülkemizde her erkek çocuk biraz İsa Peygamber’in yükünü taşır dolayısıyla.

Kurtarıcı doğmuştur doğmasına da ya kurtarmazsa? Bunun için kadın oğlu ile sarsılmayacağına emin olduğu bir bağ kurmak zorundadır. Artık evin prensi, beyzadesidir oğlan. Bir dediği iki edilmez, gönlü hoş tutulur. Zalim babanın yüzünden adeta bir kül kedisi hayatı yaşamakta olduğu oğlana sık sık hatırlatılır. Hatta bu hayata bizzat oğlan yüzünden gönüllü olarak katlandığı bile ima edilebilir. Böylece “çilekeş anne” arketipi gerçekleştirilmiştir. Annenin bütün kutsiyeti çilesindedir. Mutlu, keyfi yerinde, hayatında haz alanları olan kadın ne yaparsa yapsın kutsal anne olamayacaktır. Oğlan dünyanın en mükemmel insanı olmakla birlikte annesine her daim borçludur. Anne oğlanı eleştirmez, kınamaz, kısıtlamaz. Kabahati olsa da babasından gizleyerek suç ortağı olur. “Baban duymasın” sık sık tekrarlanır. Baba tekinsiz, anne ise şefkati sonsuz bir melektir. Evet, temel bağlanma nesnesi annedir ve oğlumuz farkındadır ki annesinin gözü kendisinden başka bir şey görmüyordur.

Son bir kriz kalmıştır: Gelin. Kadının yıllardır sürdürdüğü hayatının en önemli yatırımının bir el kızı tarafından heba edilmesine müsaade edilemez. Oğlan evlenmeden önce çapkınlıkları görmezden gelinir hatta olumlanır. Kızlarla gezsin tozsun ama kendini kaptırmasındır. “Sana kız mı yok?”. Böylece oğlana hayatında tek ve önemli bir kadın olmak zorunda olmadığı, kadın dediğinin elinin kiri olduğu iyice belletilir ki evlenince budala gibi karısının ağzına bakmasın. Oğlan evlenecek olduğunda hemen bir kriz çıkarılır. Elbette oğlan annesine toz kondurmayacaktır. Erkeklik bunu gerektirir. Böylece yeni geline yeri aileye girer girmez hatırlatılmış olunur. Artık bir kayınvalide olarak oğlu üzerinden iktidardadır. Sonunda…"

işiniz çok zor..
daha evlenmeden ilişkiniz çok yıpranmış..
içinize sinmiyorsa yol yakınken geri dönün...

Cok susmussunuz, inşallah evlendikten sonra konusursunuz.Bu sekilde giderse ,evlenmeden once konusursaniz daha iyi olur ,yoksa boyle bir esle ve kayinvalideyle cok ezilirsiniz .Daha simdiden kv, ailenin kralicesi benim, ben ne dersem o olur diyor.

Diğer konularınızada baktım siz bu adamdan evlensenizde zaten ayrılıcaksınız felaket geliyorum diyor ama görmüyosunuz aslında bi konuda çok iyi ifade atmişsiniz anlatmışsınız ama evlenip boşanmak daha yorucu olur bırakın bunu hayatınıza bakın ne güzel mesleğiniz de var

Sen hala bu adamla evleneceğim diyorsan pes!!!
Eniştesini n üzerine ev yapılacak dendiği an ben ayrilirdim.
Ya evet, ben de anlamadım evi eniştenin üstüne yapmak niye; hadi ablası desin, hadi kv. kp. desin (onlara da zor ama birinci dereceden yakınlık bakımından) niye parasını sizin ödediğiniz bir ev eniştenin üstüne yapılır? Sizi daha nişanlıyken bu kadar sömüren-sömürten, ezen ve ezdirten birinin evlenince değişeceği gibi bir hayaliniz mi var?

Back