• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 16 gün var ve içimde her şey bitti..

Ah canım... /Yeu ben.
Geri döndüğümde seni böyle bir konuyla görmek beni üzdü.

Senin ilişkin için ne kadar çabaladığını, bir şeyleri yoluna koymak için ne kadar fedakar bir insan olduğunu biliyorum. 5 gün kalmış nikaha, düşünmek için geç kalmışsın, aslında sana çok kez düşünme fırsatı vermiş bu hayat...
Bu saatten sonra ayrıl demek zor, ama ailenin kv ile ciddi manada kesin ve sınırları olacak şekilde konuşması gerek. Burada her şeyi kenara çektim, çocuk yapma olayı tamamen fiyasko! Umarım o hatayı yapmazsın... Umarım kendini bu konuda garantiye alırsın... Yani Allah korusun ama , çocuğun olmasa, bir sorun yaşasan kapıya koyulacaksın sanırım.
İşin zor, Allah yardımcın olsun.

Evlendikten sonra duzelir diye sakin dusunme duzelmiyolar daha fena oluyor nisanlin gibiler. Ben simdiye kadar coktan yol vermistim.... ay inanamiyorum yani! Ayril bacim. Bi zorunlulugun mu! Pes diyorum. Ne ailene onun ailesi yakisir. Ne sen nisanlina yakisirsin. Ayril gitsin uzulecegin 1 ay sonra yoluna devam edersin. Olene kadar mutsuz mu yasayacaksin. Yasarim ben dersen sen bilirsin! Hayat senin 1 kere geliyorsun hayata. Ondada herseyi bildigin Hlde devam edecem evlencem dersen evlendikten sonra zirlamanin bi anlami yok sen herseyi bilerek evlenmedin mi diye sorarlar adama. Yani kisaca hakliyken haksiz duruma dusersin.

Beni tanıyanlar var aranızda, konularımı bilenler var, yakinen tanıyanlar var.
Kısaca özet geçeyim.
Evimizi alırken kendimiz peşinat vermemize rağmen eniştesinin üzerine evin yapılması istendi.
Kendimiz para verirken, dünyanın bin bir türlü hali var dendi ne tür ithamlar duydum..
Evimiz alındı, kv 'ben el gibi arayıp evde misiniz diye sormam anahtarımla girerim evinize ' dedi sustum.
Oğlum beni görmeden elimi öpmeden evine gidemez dedi, sustum.
Eniştesi X Gebere Jacksonla evlensin iki güne sevgisi biter dedi, sustum.
Evlenince direk çocuk yapacaksın, 6. ayında kv ye bırakacaksın çalışacaksın dendi, sustum.
Babaları vefat eden yetimlere (anneleri yaşamasına rağmen) kvlere bir şey olursa siz bakacaksınız dediler, sustum.
Kısacası çok uzatmadan kızlar, sustuklarım içimde büyüdü artık patladım.
Sırf nişanlım askerde diye, üzülmesin diye onun şımarıklıklarına da ailesinin fütursuzca hareketlerine sustum da sustum.
Ben askerden gelince gerekeni yapacağım dedi, güvendim, daha da berbat hale getirdi.
Şimdi ki konum mu ne ?
Kızlar biz ev için kredi çektiğimiz de fazladan çektik ki nişanlımın ailesinin alacağı eşyaları da ikimiz alalım diye.
Kendim çalışıyorum maaşımla yatak odam mutfak eşyam beyaz eşyam ve bana düşen düşmeyen, ayrım yapmadan gözümün değdiği her şeyi aldım. Bu konuda yetemediğim yerlerden KARŞILIK BEKLEMEDEN ailemde yardım etti.
Fakat, bizim eşya için çekilen fazladan para kv tarafından yenmiş.
Biz sizin paranızı yedik, eşyalarınızı biz alacağız dediler.
Velhasıl aldılar.
Ben b u hafta sonu nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.
Benim 300 bin tl borcum varken, neden yapılandırma yapmak yerine, neden aptal nişanlımın güvenerek verdiği parayı yedikleri halde ben neden üstüne bir daha eşya parası veriyorum?
Nişanlıma anlattım, bak borcumuz var vs vs insan gibi anlattım hak verdi evine gitti, ertesi gün annem babam beni bu yaşa getirdi onları çiğneyemem ben o parayı vericem dedi.
Üstüne üstlük bir de ayrıyetten güyaa kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Kızlar Allah aşkına bana bir yol gösterin.
Bu kadar anasının ağzına bakan, lafını dinletemeyen bir adam görmedim.
Ben şimdi ne yapmalıyım,
O parayı onlara verirsem bir kere boyun eğmiş olacağım, sözümü yalamış olacağım..
Ev meselesinde ayril demistim ama dinlemedin...yine dinlemeyeceksin elaleme rezil olmamak icin evleneceksin adamin evinide aldin altinlar takilmadan annesine verildi bile ....neden yapiyosun bunu kendine beni sinir ettin yaaaa

Şaka gibi...

Yorumlarınızdan gayet mantıklı, zeki bir genç bayana benziyorsunuz.

Bu aile size büyü falan mı yaptı? Bu kadar boş lafa, hakarete sus bir de kredi ile para çekip adamın anasının eline ver.

Akıl tutulması yaşanmış gibi. Nasıl işin içinden çıkacaksınız bilemiyorum ama inşallah en az zararla kurtulursunuz.

Sana evle ilgili konunda resmen yalvardik tanimadigimiz halde Allah askina ya ikinizin uzerine olsun yada kiraya git diye bak nisanlinla gorumcenin ustune yapmissin o sebeple bu konudada gidip sali gunu o masaya oturacaksin biz ne diyelim
Ve ben boyle konularda kizlarin israrla evlenelim diye bakmasinin sebebini mecbur hissetme olarak goruyorum
Yoksa insan ne bileyim bu kadar gozune sokulan seye bir yerden ayilir diye dusunuyorum

Screenshot_2017-09-27-12-26-59.png

Geçen bir konuda yine paylaşmıştım bunu. Yolun başındayken okuyun konu sahibi.

Beni tanıyanlar var aranızda, konularımı bilenler var, yakinen tanıyanlar var.
Kısaca özet geçeyim.
Evimizi alırken kendimiz peşinat vermemize rağmen eniştesinin üzerine evin yapılması istendi.
Kendimiz para verirken, dünyanın bin bir türlü hali var dendi ne tür ithamlar duydum..
Evimiz alındı, kv 'ben el gibi arayıp evde misiniz diye sormam anahtarımla girerim evinize ' dedi sustum.
Oğlum beni görmeden elimi öpmeden evine gidemez dedi, sustum.
Eniştesi X Gebere Jacksonla evlensin iki güne sevgisi biter dedi, sustum.
Evlenince direk çocuk yapacaksın, 6. ayında kv ye bırakacaksın çalışacaksın dendi, sustum.
Babaları vefat eden yetimlere (anneleri yaşamasına rağmen) kvlere bir şey olursa siz bakacaksınız dediler, sustum.
Kısacası çok uzatmadan kızlar, sustuklarım içimde büyüdü artık patladım.
Sırf nişanlım askerde diye, üzülmesin diye onun şımarıklıklarına da ailesinin fütursuzca hareketlerine sustum da sustum.
Ben askerden gelince gerekeni yapacağım dedi, güvendim, daha da berbat hale getirdi.
Şimdi ki konum mu ne ?
Kızlar biz ev için kredi çektiğimiz de fazladan çektik ki nişanlımın ailesinin alacağı eşyaları da ikimiz alalım diye.
Kendim çalışıyorum maaşımla yatak odam mutfak eşyam beyaz eşyam ve bana düşen düşmeyen, ayrım yapmadan gözümün değdiği her şeyi aldım. Bu konuda yetemediğim yerlerden KARŞILIK BEKLEMEDEN ailemde yardım etti.
Fakat, bizim eşya için çekilen fazladan para kv tarafından yenmiş.
Biz sizin paranızı yedik, eşyalarınızı biz alacağız dediler.
Velhasıl aldılar.
Ben b u hafta sonu nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.
Benim 300 bin tl borcum varken, neden yapılandırma yapmak yerine, neden aptal nişanlımın güvenerek verdiği parayı yedikleri halde ben neden üstüne bir daha eşya parası veriyorum?
Nişanlıma anlattım, bak borcumuz var vs vs insan gibi anlattım hak verdi evine gitti, ertesi gün annem babam beni bu yaşa getirdi onları çiğneyemem ben o parayı vericem dedi.
Üstüne üstlük bir de ayrıyetten güyaa kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Kızlar Allah aşkına bana bir yol gösterin.
Bu kadar anasının ağzına bakan, lafını dinletemeyen bir adam görmedim.
Ben şimdi ne yapmalıyım,
O parayı onlara verirsem bir kere boyun eğmiş olacağım, sözümü yalamış olacağım..
Bu adamla evlenmek kendine yapacağın en büyük kazık olacak çok geçmeyecek of kafam of diyeceksin lütfen yapma bunu kendine yüce rabbim sana işaretleri göstermiş ve iki yol sunmuş lütfen doğru yolu seç

Yazık bu adamla ömrün çürüyecek. Üzüldüm senin adına....

Pişmanlığın dibini yaşayacaksın. Keşke yakmasan kendini!

ne zaman çocuk yapacağınıza bile kendinizin karar veremediği bir hayatı yaşamak istiyorsanız buyrun evlenin. Hikayenin sonu belli. Ama tahminimce evleneceksiniz. Üzülerek söylüyorum ki
Hayatınızın hatasını yaparsınız.

Konularinizin hepsini yakından takip edenlerdenim... Okudukça içi şişen nefesi daralan biri olarak sizi düşünüyorum da çok çok zor işiniz. Susarak yanlış yapmışsınız, yapmanız gereken bu yoldan geri dönmek ama yapamam diyorsanız susmaya devam edin :(

Son konunu kredim onaylandı protokol yapıldı
Ev senin üzerine yapılacakmış gibi bilgi vererek kapattın
Ama bu konuda görüyoruz ki ev nişanlı ve ablası üzerine yapılmış.

Sen hiç bir şey yapamazsın.
O nikah masasına oturacak, düğünde takılanları ellerinle teslim edecek
Dikte ettikleri hayata evet diyeceksin.
Ha birde anahtarı çoğaltmayı unutma. Bir tane de kv deye verilecek.

(içini döküp döküp gidiyorsun)

Şimdiden tebrikler, mutluluklar dilerim.

Back