• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 16 gün var ve içimde her şey bitti..

Bu platformda beni hayrete düşüren birçok olay okumama rağmen yaşadıklarınızı tabiri caizse ağzım açık okudum.

Kolay kolay yorum yapmam ve kimseye ayrıl demem ama sizin ayrılmanız gerektiğini düşünüyorum. Olay maddiyat değil, sizin evlendiğiniz günden kısmetse öleceğiniz güne kadar konumunuz. Çocuklarınızı büyüteceğiniz ortam, insanlar ve bulunmaz hint kumaşı olan müstakbel eşiniz.

Yasayacaklarinizi tek tek yazmaya buradaki mesaj kotası yetmez ama kısaca sizi hizmetçi değil köle olarak alacaklar (hizmetcilerin yasal hakları var) afedersiniz eşek gibi calistiracaklar, evladinizi yetiştirmenize izin vermeyecekler, belki annesinden koparılan çocukları dağ gibi problemleriyle üzerinize zimmetleyecekler, %100 haklı olsanız bile annesini dinledikten sonra ama onlar beni büyüttü diyerek tüm haksızlıklara göz yumacak, kendi fikri zekası ve karar yeteneği olamayan biriyle ömrünüzü tüketmeye mahkum olacaksınız, oksijen israfı enişte bile size hakaret edebilecek, sülale size sevgiyi bırakın saygı bile duymayacak, sizin koca diye alacağınız bostan korkuluğu tek laf etmeyecek (bostan korkuluklarina hakaret etmiş olmayayım, onlar bir işe yarıyor yine).

Ve bütün bunlara ne için katlanacak hayatınızı göz göre göre ateşe atacaksınız. Bana sevgi demeyin. Böyle bir çılgınlık için sevginin karşılıklı olması gerekir. Ama yazdıklarınıza bakılınca karşı taraf ne sizi seviyor ne de saygı duyuyor. Kendi kızınız bu durumda olsa ne yapardınız onu düşünüp ona göre karar verin. Hiçbir şey için geç değil.

Not: yanlış anlaşılma olmasın, eşyalarınızı ve düğününüzü kendinizin yapmasında problem yok. Hatta isterseniz anne olduktan sonra6 aylık ken işe donebilirsiniz. Ama bunun kararı sadece size ve eşinize ait olmalı. Ve durumu şartlar belirlemeli. Sizi tabiri caizse sağmallık görmeleri, zerre kadar saygı duymamalari, size bakınca maaş kartınızı görmeleri, baştan köle muamelesi yapmaları benim için bitirme endikasyonu. Görümceniz var mı bilmiyorum ama bu saydiklarinizin onda biri bile olsa değil düğünden caz geçmek 2 çocukla boşatırlar.

Çok benzer bir şekilde evliyken tanıştığım bir arkadas evlenmiş. Tek fark ne biliyor musun, onun durumu senden çok daha hafifmis. Ne olmuş biliyor musun? Ayrı ülkede oldukları halde kavgasız günleri geçmiyor, arkadaş sürekli ağlıyor, cok mutsuz, ayrılmanın eşiğinde. Anlattıklarını duyunca ben her seferinde neredeydi aklın nasıl böyle birşey izin verdin diyip diyip duruyorum.
Bir mucize olmazsa seni bekleyen son bundan bile kötü. Kendine bu kötülüğü yapma.

Beni tanıyanlar var aranızda, konularımı bilenler var, yakinen tanıyanlar var.
Kısaca özet geçeyim.
Evimizi alırken kendimiz peşinat vermemize rağmen eniştesinin üzerine evin yapılması istendi.
Kendimiz para verirken, dünyanın bin bir türlü hali var dendi ne tür ithamlar duydum..
Evimiz alındı, kv 'ben el gibi arayıp evde misiniz diye sormam anahtarımla girerim evinize ' dedi sustum.
Oğlum beni görmeden elimi öpmeden evine gidemez dedi, sustum.
Eniştesi X Gebere Jacksonla evlensin iki güne sevgisi biter dedi, sustum.
Evlenince direk çocuk yapacaksın, 6. ayında kv ye bırakacaksın çalışacaksın dendi, sustum.
Babaları vefat eden yetimlere (anneleri yaşamasına rağmen) kvlere bir şey olursa siz bakacaksınız dediler, sustum.
Kısacası çok uzatmadan kızlar, sustuklarım içimde büyüdü artık patladım.
Sırf nişanlım askerde diye, üzülmesin diye onun şımarıklıklarına da ailesinin fütursuzca hareketlerine sustum da sustum.
Ben askerden gelince gerekeni yapacağım dedi, güvendim, daha da berbat hale getirdi.
Şimdi ki konum mu ne ?
Kızlar biz ev için kredi çektiğimiz de fazladan çektik ki nişanlımın ailesinin alacağı eşyaları da ikimiz alalım diye.
Kendim çalışıyorum maaşımla yatak odam mutfak eşyam beyaz eşyam ve bana düşen düşmeyen, ayrım yapmadan gözümün değdiği her şeyi aldım. Bu konuda yetemediğim yerlerden KARŞILIK BEKLEMEDEN ailemde yardım etti.
Fakat, bizim eşya için çekilen fazladan para kv tarafından yenmiş.
Biz sizin paranızı yedik, eşyalarınızı biz alacağız dediler.
Velhasıl aldılar.
Ben b u hafta sonu nişanlımdan öğreniyorum ki, düğündeki takılarımla kvnin ve kpnin tüm borçlarını kapatacakmışım, onlar yaşlıymış, zor çalışıyormuş.
Benim 300 bin tl borcum varken, neden yapılandırma yapmak yerine, neden aptal nişanlımın güvenerek verdiği parayı yedikleri halde ben neden üstüne bir daha eşya parası veriyorum?
Nişanlıma anlattım, bak borcumuz var vs vs insan gibi anlattım hak verdi evine gitti, ertesi gün annem babam beni bu yaşa getirdi onları çiğneyemem ben o parayı vericem dedi.
Üstüne üstlük bir de ayrıyetten güyaa kendinin 10000 tl borcu varmış bir yere onu da takıdan vereceğim dedi.
Kızlar Allah aşkına bana bir yol gösterin.
Bu kadar anasının ağzına bakan, lafını dinletemeyen bir adam görmedim.
Ben şimdi ne yapmalıyım,
O parayı onlara verirsem bir kere boyun eğmiş olacağım, sözümü yalamış olacağım..
Çok önceden uyardık da gittin dediğini yaptın. Seni bundan sonra boşanma aklını başına getirecek ne yazık ki. Üzülüyorum senin adına şimdiden. Oğlunu evlat değil de para makinası görüyorlar

Evlenince evin kredi borcunu size ödetirler , ev nikahtan önce alındığı için de sadece nişanlına ait olur.Siz hak bile iddia edemezsiniz boşanma vs durumunda.

İnsan sevdiğiyle her şeyi paylaşır maddi şeyleri de bunda sıkıntı yok ama nişanlınızda o ışığı göremedim.Sizi ezdirir ve suistimal eder bence.Yol yakınken dönün.Korkmayın en fazla 6 ay sürer acısı.

Ustteki yorum yapan arkadaşlara katılıyorum bence de yol yakinken tekrar düşünün. Ev eşya vs herşeyi almışsiniz ama hayatınızın mahvetmekten daha kötü değildir hiçbir şey para gelir geçer mutsuz geçen yillariniz geriye gelmez

Kesinlikle kac kurtul onlardan.. evlensen bile 1 ay sonra cildirma noktasina geleceksin. Yazik edersjn kendine.. nisanlindan hic bir halt olmaz.. uzmede kendini Allah sana basta gostermis.. yoksa kendin eder kendin bulursun..kaaaaaac

Konu sahibi kendine kötülük edenlere burada sövülüp sayıldıkça içini soğutuyor sanırım.Yoksa planlarda bir şey değişmeyecek.Eski bir kaç konusunda bende vardım.En son,dünya malında gözüm yok,umurumda değil gibi şeyler söyleyerek gitmişti.
Konu dünya malı değil zaten,konu yolunmakta değil,tabiri caizse lazer epilasyonlu saldırıya uğramak...
Ki ömür boyu tüylenemesin,kendi başına uçacak kanatlara kavuşamasın diye.
Ama çok değil,akşama herşey tatlıya bağlanır,ta ki anestezinin etkisi geçinceye kadar...:bicak:
Evet ev konusunda tecrubeleri dogrultusunda yazan herkese (bankacilardan tut muhasebecilere) ne yapayim huzursuzlukmu cikarayim ben kavga etmek istemiyorum onlar gibimi davranayim dunya malinda gozum yok ben illa yuvami kurmak istiyorum tek istedigim bu hersey onlarin olsun tarzi yazmisti niye sismis onuda anlamadim kabul etmisti bunlari hatta o bgn konuyu acmadan bunlarin hepsi yazildi ona saka gibi farkli uyeler tek tek degindi
Cocuktan tut enisteye sizi rahat birakmaz benim evim diyerek gelir aile evlilikte hep sikinti olacak nisanlinda sikinti var diyenler falan o daha bu konunun k sini acmamisti yani hepsi ongorulmus
zaten konu sahibinin dusunmesi lazim di gidisattan ya dedikleri hep cikti demekki bir tecrube yasanmislik var fitne tohumu atmiyor bu insanlar diye
O zamandan bu zamana 3 ay gecti dusunceler rahatsiz etmis simdide 3 ay gecince evlilik maruz kaldiklari rahatsiz edecek

Konuya dugun stresini atmak icin acmistir diye bakiyorum hatta o suanda kimse kimsenin mutlu olmasini istemez elemi kulak asicam diye bakiyor olabilir

Allah kolaylık versin canım zor bi hayat seni bekliyo hakkında hayırlısı olsun inşallah yanılırız da herşey güzel olur senin için

Nişanlımla görümcemin üzerine oldu, kredi tek nişanlıma çıkmadı
Kaç kurtul o zaman otursunlar evlerinde. Evlenmeden bunları yapan evlendikten sonra neler neler yapar. Nişanlın kendi hakkını koruyamıyor ki seni korusa... 1-2yıl ağlarsın en fazla ömür boyu ağlamaktansa sırtımı bu adama yaslarım her türlü sahip çıkar diyemiyorsan hiç uğraşma bacım... Gözü kapalı güvendiğimiz insanlar bile yeri geliyor ağzımıza ediyor o yüzden balık baştan kokar derim...

Back