-
- Konu Sahibi selinnnnnnnnnn
aslında sen işin bileziğinde değilsin her ne kadar onları tanıyorda olsan insan bir güceniyor. En azından maddiyatı düzelttiler 1 tane bile olsa bişey alabilirlerdi diye düşünüyorsun. Kendinde söylemişsin o zaman durumları yokmuş şimdi ise destek oluyorlarmış bu güzel tarafları düşün takmamaya çalış. İnanki onlarında akıllarındadır bu durum. Kardeşin evlensin belki sanada ilerde bişey takarlar geç olsada güç olmasın derler.Merhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Bir yerden bir borç bulup bilezikte mi takamadilar.Merhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Kendiniz cevabı vermişsiniz zaten annem oğlunu kayırmış diye. Tipik Türk annesi oğluşum da oğluşum. Emin olun şu anda maddi durumları olmazsa bile borç harç yine ona bilezik falan yaparlardı. Madem konu o dönemin maddi konularıysa, şimdi durumları iyiyse torunlarına taksınlar. Ne kadar gram geline yapılıyorsa o kadar sizin çocuğa yapsınlar o zaman samimiyete inanırım.Nasıl paylaşabilirim bunun oluru var mı ki kıskanç görümce konumuna düşerim diye korkuyorum düğün üzeri.. annem oğlunu hep kayırmıştır bu arada
Benimkiler kız evlat olduğum için daha doğrusu bizim orda kızlara takı takilmadigi için yapmadılar.Umursamiyorum artıkMerhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Neden size, erkek kardeşe takılanın yarısı kadar..size 3 ama geline 6 bilezik..bence garipsemediğimiz sürece bu ayrım hep sürecek..Siz bir ayrım yapıldığını hissediyorsanız muhtemelen doğru hissediyorsunuzdur. Kırılmakta haklısınız. Ama bu ülkede eski nesil hala geleneksel düşünüyor. Oğulları evlenirken asıl düğün sahibi kendileriymiş gibi hissediyor. Toplumun da beklentisi farklı oluyor her zaman erkek tarafından. Ben evlenirken babamla güzel bir mekan tuttuk. Bana hediye üç bilezik taktı. Erkek kardeşim evlenirken de altı bilezik. Hiç garipsemedim çünkü onların mantığına göre öyle. Ayrım yapmadıklarını biliyorum. Ezelden beri benim üzerime daha çok titrer annem. Memlekete her gittiğimde çocuklara hemen hemen bir çeyrek parası harçlık verir, hediyeler alır. Benden esirgendiğini düşünmüyorum. O kafayı değiştirmek zor. Eğer böyleyse hiç takılmayın derim.