Düğünde takılmamış altın

aslında sen işin bileziğinde değilsin her ne kadar onları tanıyorda olsan insan bir güceniyor. En azından maddiyatı düzelttiler 1 tane bile olsa bişey alabilirlerdi diye düşünüyorsun. Kendinde söylemişsin o zaman durumları yokmuş şimdi ise destek oluyorlarmış bu güzel tarafları düşün takmamaya çalış. İnanki onlarında akıllarındadır bu durum. Kardeşin evlensin belki sanada ilerde bişey takarlar geç olsada güç olmasın derler.

Bir anne baba çocuğunu büyütmüş belli yasa getirmiş ozamana kadar ayırt etmemiş ise buna asla takilmam. Haklarını odeyemeyiz anne babamız diye ömür boyu borçlu değiller bize.. hayatında hiç yoklarsa ellerinde var sana yok ise başka ama buna sabretmeliyiz incitmemeliyiz bu şekilde sonuçta kimsenin eline birşey geçmez. Gönül etmeyin dünya malı bunlar mal paylaşımı yapılmamış sonuçta illa paranın takı olarak size gelmesine gerek yok.
Tabiki eşit davranilmali ama herşeyi de ince ince işleyip dert edinmeyelim.
Sen şimdi baba bana niye vermediniz diye söylesen ney? Bir kiymeti olmaz ki aldığının sen dedin diye sonuçta.olumlu yanlarına odaklan eksik ararsak herkeste çok.

Bir yerden bir borç bulup bilezikte mi takamadilar.

Benim annem babam da ben evlenirken aynı muameleyi yaptılar. Babam illa kızıma düğün yapacağım diyip bana yaptığı düğünde takılan paraları aldı, altınlara dokunmadı ama o zaman cenaze olduğu için doğru düzgün gelen olmamıştı. Fazlasıyla masrafını karşıladı düğünden. Durumu da vardı, ben bekarken çalışıp kendime harçlık alıp gerisini ona verirdim bir de. Bu yaz erkek kardeşim evlendi, ona daha lüks bir mekan tuttu, para falan da almadı. Daha da fazla takı taktı. Bu evlat ayrımı değil mi? İkimizde de durumu vardı. Ben buna çok kırıldım, çok arayıp sormadım. Noldu diye sorduklarında anlattım ama hiç kendilerinde hata bulmadılar. Ben kötü oldum bir de.

Anne ve babanız kendileride size haksızlık yaptıklarının farkında ama sizin bu konuyla ilgili sesinizi çıkarmamanız işlerine geliyor malesef. O dönem durumları yoktuysa sonradan birşeyler takabilirlerdi. Size yapmayip erkek kadeşinize yaparken sizin bu duruma içerleneceğinizi gayet te iyi biliyorlar. Kaç yaşına gelmiş insanlar bizden iyi bilirler böyle şeyleri. Bariz adaletsizlik yapıyorlar bana göre.

Nasıl paylaşabilirim bunun oluru var mı ki kıskanç görümce konumuna düşerim diye korkuyorum düğün üzeri.. annem oğlunu hep kayırmıştır bu arada
Kendiniz cevabı vermişsiniz zaten annem oğlunu kayırmış diye. Tipik Türk annesi oğluşum da oğluşum. Emin olun şu anda maddi durumları olmazsa bile borç harç yine ona bilezik falan yaparlardı. Madem konu o dönemin maddi konularıysa, şimdi durumları iyiyse torunlarına taksınlar. Ne kadar gram geline yapılıyorsa o kadar sizin çocuğa yapsınlar o zaman samimiyete inanırım.

Benimkiler kız evlat olduğum için daha doğrusu bizim orda kızlara takı takilmadigi için yapmadılar.Umursamiyorum artık

büyük haksızlık yapmışlar
erkek çocuğa var ama kız çocuğuna yok.
"telafi" diye bir şey var bu hayatta, değil mi?
o dönem yapamadıysa imkanı olduğunda yapabilirdi, yapmamış.
evlat ayrımından başka bir şey değil.

Bence hiç takılmayın. Aileniz size ve torunlarına destek oluyormuş. Bunu yapmayan nice aile var. Ayrıca paha da biçilemez. Sizi anlıyorum erkek kız ayrımı mi yapıyorlar diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama bunu en iyi siz bilirsiniz, aileniz öyle bir ayrım yapacak bir aile değilse şartlar neye el veriyor ise onu yapıyorlar demektir.

Siz bir ayrım yapıldığını hissediyorsanız muhtemelen doğru hissediyorsunuzdur. Kırılmakta haklısınız. Ama bu ülkede eski nesil hala geleneksel düşünüyor. Oğulları evlenirken asıl düğün sahibi kendileriymiş gibi hissediyor. Toplumun da beklentisi farklı oluyor her zaman erkek tarafından. Ben evlenirken babamla güzel bir mekan tuttuk. Bana hediye üç bilezik taktı. Erkek kardeşim evlenirken de altı bilezik. Hiç garipsemedim çünkü onların mantığına göre öyle. Ayrım yapmadıklarını biliyorum. Ezelden beri benim üzerime daha çok titrer annem. Memlekete her gittiğimde çocuklara hemen hemen bir çeyrek parası harçlık verir, hediyeler alır. Benden esirgendiğini düşünmüyorum. O kafayı değiştirmek zor. Eğer böyleyse hiç takılmayın derim.

Neden size, erkek kardeşe takılanın yarısı kadar..size 3 ama geline 6 bilezik..bence garipsemediğimiz sürece bu ayrım hep sürecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…