- 16 Mayıs 2024
- 997
- 297
-
- Konu Sahibi babynative
Ben de ona ayar oldum ztn ne alaka hadi bilmiyosundur diye söylemiştir bir kere sürekli demenin manası ne anlamıyorum onlar senin yatırımın ya isteyemezde birsey de yapamaz bir insan niye oğlunun huzurunu kaçmasını ister ki anlayamıyorum onlar böyle yaptıkça sen geriliyorsun bu sefer kocan inşallah senın tarafında dururyordur onlar yüzüne aran bozulmasın yeterki sevgi saygı çok ayrı bir şey bu durum çok ayrı bir şey kendını ezdırme yeterki vereceğin zaman bir gün lafını açarsın sizin var mı öyle bir tanıdığınız biri dersin fikir alır gibi sorarsın vesile olurlarsa olurlar gönlü olur belkıYıl bekliyor da doğru inancım gereği vermem en iyisi olur fakir fukara da sevinir tabi ama bu eşimin ailesini ilgilendirmez
Sadaka degil,zekattir o.Ya şu erkek aileleri ne zaman rahat duracaklar acaba, kendi altinlarimin alindigi gunler aklima gelince nefret geldi.Kayınbabamın maddi durumları çok iyi aslında şakaya getirip sürekli borç ver bize lazım ödeyeceğiz bize güvenmiyor musun diyor habire yok senin altınların için sadaka vermelisin diyor sadaka vereceksin diye de yakamı bırakmadı ama evlenirken ben eşya felan da aldırmadım takacakları altına da karışmadım ne istiyorlarsa onu yapmışlardı eşim de yakamdan bu altın konusu yüzünden zor düştü ailen akıl veriyor herhalde dedikçe çıldırıp yok öyle bir şey diyor ki bugün resmen babası kendisinin istediğini oğlunun vermediğini ağzıyla ilk defa söyledi taktı kafaya senelik sadaka 13 bin bilmem ne ver ben sadakanı vereyim üzerine farz deyip duruyor ya da altın borcunu öde sadaka üzerine farz olmasın diyor çok sinir bozucu
Aslında eşimle sorun yaşamamak için konuyu eve taşımadım çünkü ne söylecepini çok iyi tahmin edebiliyorum iyi niyetliler niyeti kötü değil diyecek kapat konuyu uzatma diyecek kavga edeceğiz evden gidecek felanBen de ona ayar oldum ztn ne alaka hadi bilmiyosundur diye söylemiştir bir kere sürekli demenin manası ne anlamıyorum onlar senin yatırımın ya isteyemezde birsey de yapamaz bir insan niye oğlunun huzurunu kaçmasını ister ki anlayamıyorum onlar böyle yaptıkça sen geriliyorsun bu sefer kocan inşallah senın tarafında dururyordur onlar yüzüne aran bozulmasın yeterki sevgi saygı çok ayrı bir şey bu durum çok ayrı bir şey kendını ezdırme yeterki vereceğin zaman bir gün lafını açarsın sizin var mı öyle bir tanıdığınız biri dersin fikir alır gibi sorarsın vesile olurlarsa olurlar gönlü olur belkı
Biz yanına geldik yaptıklarına bak diyecekler ben bu durumu ailemle konuşacağım işte en azından bilsinler kendi memleketime gittiğimde kayınbabamlar bu konuyu açarsa bir daha kine çok fena terslerimSadaka degil,zekattir o.Ya şu erkek aileleri ne zaman rahat duracaklar acaba, kendi altinlarimin alindigi gunler aklima gelince nefret geldi.
Net olun, bir daha bu konuyu acmayin deyip kiyameti koparmadikca rahat durmayacaklar sanirim.
Klasık Türk erkegı klasık aıle olayı oysaki kendileri zamanında yaşamış görmüş çekmiş insanlar tam tersine düşünmeleri gerekirken aynı kafada gitmeleri zaten ayrı biz de annelerimiz babalarımız çekmiş ama o kafayla gitmiyoruz yani tam tersine çocuklarımız yaşamasın diye çaba verirken onların böyle yapması ayrı birşey üzüldüm kuzum ya cidden cok sey demek istiyorum da işte yine büyüktür diye saygı içinde konusmaya çalışıyorum Paran olsa ayrı dert olmasa ayrı dert sen mehirini aldın mı onu da bırakma da laf acılırsa bunu de hatta onlar benım mehırım yerıne geçer farklı durum söz konusu olursa kocanla soyle bunuAslında eşimle sorun yaşamamak için konuyu eve taşımadım çünkü ne söylecepini çok iyi tahmin edebiliyorum iyi niyetliler niyeti kötü değil diyecek kapat konuyu uzatma diyecek kavga edeceğiz evden gidecek felan
Eşin ve ailesi dolandırıcı olabilir mi?Araba alacak ama babasının üzerine yapacak krediyi de bana ödetecek babası da senedi imzalatacak borcumuzu ödeyeceğimize dair şaka gibi
Biz yanına geldik yaptıklarına bak diyecekler ben bu durumu ailemle konuşacağım işte en azından bilsinler kendi memleketime gittiğimde kayınbabamlar bu konuyu açarsa bir daha kine çok fena terslerim
Araba alacak ama babasının üzerine yapacak krediyi de bana ödetecek babası da senedi imzalatacak borcumuzu ödeyeceğimize dair şaka gibi
Aynı şeyi bana kv yaptı dhaa takılarım takılmadan meseleyi acıp duruyodu düğün öncesi düğün sonrası da özel kendi borcları vardı hep dile getirmese de ima ediyolardı hep bi beklenti içindelerdi yardım felan ben ilk zamanlar evde tutmadım altınları kasaya koydum ve uzun zaman da annem sakladı kendi kasasında evde sakın tutma ve kimseye de güvenme herşey ateş parası sen versende onlar sana alıp yenisini yerine koyamicak ..böyle bir hata etme sakın hele eşin duygusallıkla felan gelirse ona hiç kanma.. çok büyük terbiyesizliktir bu, durumu iyiyse senin altınlara mı kaldı bu durumlar kimse eşşek değil kusura bakmasınlar. Varsa paraları yesinler ozaman ben en sonunda kendi borclarım için altınları bozdurdum hepsini kapattım sonra bir gün aradım ve dedim ki altın felan yok haberiniz olsın yarın birgün bi durum olur istersiniz bende de para yok bitti :)) ne onların dediği oldu ne benim çünkü tak etti canıma benimde eşin zaten nasıl kıyabilir sana ya bu erkek milleti çok salak bir varlık gerçekten. Varsa başka gelini o yapsın bana yaptıklarını eltime yapmadılar düşün edepsiz çünkü biliyor ortalığı yıkacağını. E bende çok iyiyim dişlerimi saydılar gülümseye gülümseye.. yapmayın kızlar evde tutmayın altınları bi şekilde ortalıktan kaldırın. Gerekirse annenize verin saklasın gitsinler annenize söylesinler utanmadan bakalım yapabiliyolarmıKayınbabamın maddi durumları çok iyi aslında şakaya getirip sürekli borç ver bize lazım ödeyeceğiz bize güvenmiyor musun diyor habire yok senin altınların için sadaka vermelisin diyor sadaka vereceksin diye de yakamı bırakmadı ama evlenirken ben eşya felan da aldırmadım takacakları altına da karışmadım ne istiyorlarsa onu yapmışlardı eşim de yakamdan bu altın konusu yüzünden zor düştü ailen akıl veriyor herhalde dedikçe çıldırıp yok öyle bir şey diyor ki bugün resmen babası kendisinin istediğini oğlunun vermediğini ağzıyla ilk defa söyledi taktı kafaya senelik sadaka 13 bin bilmem ne ver ben sadakanı vereyim üzerine farz deyip duruyor ya da altın borcunu öde sadaka üzerine farz olmasın diyor çok sinir bozucu
Mehir dışında olanınki verilecek diye biliyorum amaKayınbabamın maddi durumları çok iyi aslında şakaya getirip sürekli borç ver bize lazım ödeyeceğiz bize güvenmiyor musun diyor habire yok senin altınların için sadaka vermelisin diyor sadaka vereceksin diye de yakamı bırakmadı ama evlenirken ben eşya felan da aldırmadım takacakları altına da karışmadım ne istiyorlarsa onu yapmışlardı eşim de yakamdan bu altın konusu yüzünden zor düştü ailen akıl veriyor herhalde dedikçe çıldırıp yok öyle bir şey diyor ki bugün resmen babası kendisinin istediğini oğlunun vermediğini ağzıyla ilk defa söyledi taktı kafaya senelik sadaka 13 bin bilmem ne ver ben sadakanı vereyim üzerine farz deyip duruyor ya da altın borcunu öde sadaka üzerine farz olmasın diyor çok sinir bozucu
Aynen öyle haddine değil ama susturan yokMehir dışında olanınki verilecek diye biliyorum amaemin değilim. Bilen arkadaşlar gelir. Ona mı kalmış işine baksın.
Patavatsız ve hadsizce konusup yasi büyük oldugu icin saygiyi hak ettigini cevap verilmemesi gerektigini dusunen insanlardan nefret ediyorum şaka komik ve hoş olmalidir ama insani sinir edip saka yaptim diyip gecistiriyolar benim de kayınbabam sinir bozucu konusur ama bi cevap verince karisisndaki terbiyesiz olur sirf bizden yasca buyuk diye bunu cekmek zorunda degiliz esimin babasi olmasi da pek umrumda degil bana bir emegi yok sonucta benim de bileziklerimi istedi 3 yillik evliligimde 2 kez ve ciddiydi arsa buldm yok amcamdan babamin tarlasini aldm sen ve altinlarini ben sana sonra yine alirim ben aldm zaten dedi vermedim 3.yu istemedi daha ama inadina tersine konusup saka yaptm diyip gecmesi dayanilmaz bi hal almaya basladi iykki baska sehirdeyiz yoksa hic cekilmezdi ziyaretlerimizi azalttik artk sorunu kendinde aramak yerine stem ediyorKayınbabamın maddi durumları çok iyi aslında şakaya getirip sürekli borç ver bize lazım ödeyeceğiz bize güvenmiyor musun diyor habire yok senin altınların için sadaka vermelisin diyor sadaka vereceksin diye de yakamı bırakmadı ama evlenirken ben eşya felan da aldırmadım takacakları altına da karışmadım ne istiyorlarsa onu yapmışlardı eşim de yakamdan bu altın konusu yüzünden zor düştü ailen akıl veriyor herhalde dedikçe çıldırıp yok öyle bir şey diyor ki bugün resmen babası kendisinin istediğini oğlunun vermediğini ağzıyla ilk defa söyledi taktı kafaya senelik sadaka 13 bin bilmem ne ver ben sadakanı vereyim üzerine farz deyip duruyor ya da altın borcunu öde sadaka üzerine farz olmasın diyor çok sinir bozucu
Ailemle konuşup buna bir çözüm bulmam lazımbi arkadasim takılarıyla kücük bir sehirde daire alıp kirasını almisti 2 yıl boyunca. takı +üzerine biraz kredi çekmişlerdi. onun da eş ailesi sürekli istiyordu cünkü altınları. 2 yıl sonunda o daireyi iyi bir karla satıp yeni eve tasındılar. siz de altınları kullanın. elinizde olmazsa isteyemezler.
Sonu öyle olur devam ederlersePatavatsız ve hadsizce konusup yasi büyük oldugu icin saygiyi hak ettigini cevap verilmemesi gerektigini dusunen insanlardan nefret ediyorum şaka komik ve hoş olmalidir ama insani sinir edip saka yaptim diyip gecistiriyolar benim de kayınbabam sinir bozucu konusur ama bi cevap verince karisisndaki terbiyesiz olur sirf bizden yasca buyuk diye bunu cekmek zorunda degiliz esimin babasi olmasi da pek umrumda degil bana bir emegi yok sonucta benim de bileziklerimi istedi 3 yillik evliligimde 2 kez ve ciddiydi arsa buldm yok amcamdan babamin tarlasini aldm sen ve altinlarini ben sana sonra yine alirim ben aldm zaten dedi vermedim 3.yu istemedi daha ama inadina tersine konusup saka yaptm diyip gecmesi dayanilmaz bi hal almaya basladi iykki baska sehirdeyiz yoksa hic cekilmezdi ziyaretlerimizi azalttik artk sorunu kendinde aramak yerine stem ediyor
bence ailenizi de karıştırmayın. kendiniz bir yatırım yapın o parayla. aileniz dahil olursa karşı taraf celallenebilirAilemle konuşup buna bir çözüm bulmam lazım