- 11 Aralık 2015
- 1.914
- 5.676
- 41
-
- Konu Sahibi babynative
Sakın, sakın. Aaa. Ne utanmaz arlanmaz aileler var ya. Kaçın bunlardan. Gelin parası yemeye bu kadar düşkün insanlar var. Bir de kız ailelerinin iş, sigorta temalı sorularını çok görürler. Leş kargaları.maaş kartı kocasındaymış dedi
Yedirmeyin abla, yedirmeyin. Aaa. Sizin paranız, sizin paranız; onun parası yine sizin paranız.Şimdiki erkekler de karı parası yiyor bizim kesemiz ortak kocamdan iste ne isteyeceksen diyorum illa altın illa altın
Sadaka kayınpedere verılcek bırsey degıl sacma sapan konuşmuş ya eger ihtıyacı olsa neyse ama dıgerı ıcın ona verılmez sadaka durumu olmayana verilir babam da benım ıcın verirdı şimdi kocam vermek zorunda ama kalkıpda aılesıne degıl sadaka olayını yanlış anlamıs amca belliki ne yapcak altını saglık sorunu mu var oyle birseyse verılır de zevkıne degıl sakın verme o senın ıstenmez ya ayıptırKayınbabamın maddi durumları çok iyi aslında şakaya getirip sürekli borç ver bize lazım ödeyeceğiz bize güvenmiyor musun diyor habire yok senin altınların için sadaka vermelisin diyor sadaka vereceksin diye de yakamı bırakmadı ama evlenirken ben eşya felan da aldırmadım takacakları altına da karışmadım ne istiyorlarsa onu yapmışlardı eşim de yakamdan bu altın konusu yüzünden zor düştü ailen akıl veriyor herhalde dedikçe çıldırıp yok öyle bir şey diyor ki bugün resmen babası kendisinin istediğini oğlunun vermediğini ağzıyla ilk defa söyledi taktı kafaya senelik sadaka 13 bin bilmem ne ver ben sadakanı vereyim üzerine farz deyip duruyor ya da altın borcunu öde sadaka üzerine farz olmasın diyor çok sinir bozucu
Hayır zekat ver vermiyorsan en azından fakire sadaka ver diyip duruyor altının çok diyeSadaka kayınpedere verılcek bırsey degıl sacma sapan konuşmuş ya eger ihtıyacı olsa neyse ama dıgerı ıcın ona verılmez sadaka durumu olmayana verilir babam da benım ıcın verirdı şimdi kocam vermek zorunda ama kalkıpda aılesıne degıl sadaka olayını yanlış anlamıs amca belliki ne yapcak altını saglık sorunu mu var oyle birseyse verılır de zevkıne degıl sakın verme o senın ıstenmez ya ayıptır
Mihrim in en azından fazlası olan kısmı da vereyim en azından sussunlar dememi bekliyor muhtemelen yani kırpa kırpa en son konu mihrime de gelir yaniKişinin şahsi zekatı kimseyi ilgilendirmez. 1 sene dolmadan zekat verilmez. Gelinin altınlarına kimse karışamaz. Kayinpeder kavramının bir ağırlığı olur. Gelininin takilarina sırf araba alınacak diye sulanması çok çirkin bir şey.
Zekat ver demeyi biliyor ama dinen altinlarin kadına ait olduğunu ve bunda söz hakkı olmadiginı bilmiyor öyle mi? Bak yine sinirlendim. İslam'ı kafalarına göre yorumlayıp kendi arzularına göre uydurmaları beni deli ediyor.
Bir gün sorduğun tam sorunun ortasında suratına şakkk diye senin sorduğunu sorayım da rezil olsunAltının zekatını düşünecek kadar dinine düşkün ama oğlu pavyona gitmek isterken içki içerken normal öyle mi? Adam şaka yollu sizden altınları isteyip duruyor. Sizin de gözünüzü vereceğiniz zekâtla korkutuyor.
Doğru diyorsun 1 buçuk senedir evliyimBir yil sonrasina zekat duser. 80.18e 2.5 ama bunu altinin sahibi dusunur kp hiç ilgilendirmez. Atin kasaya altinlari yoksa siz yokken alir giderler Nasilsa oglumuzun mali derler ruhunuz duymaz. .
Güya şaka yapıyorlar zekatımı vermezsem kocam yoldan çıkacakmış yani şakaları bile aşırı densizBoşasana ne pavyonu ya? İşsiz güçsüz ana kuzusu babasının ağzına bakıyo pavyona gidiyo. Daha neler
Yok kayınvalidem memleketten kalmaya geldi sırayla yemeğe davet ediyoruz ya da eltim bizi çağırıyor yani eltim de diğer kaynım da durumları iyi ikisi de iyi para kazanıyorElin ne iş yapıo? Siz onun aılesı ile mı yaşıosunuz? Nıye her gün berabersıbız?
Hiç sorma çok densizlerNe karaktersiz insanlarmış, allah ıslah etsin, zekatımı ben düşünürüm kendi altınımın siz oğlunuza laf edin pavyon lafı ediyor utanmadan deyin. Bu insanlarla aile olunmaz sanki ahlak yok eşinin o lafı da çok kötü olmuş. Kayınbabanın yüzsüzlüğü de çok çirkin.
Ya zaten bütün ziynet kadının normalde ama bende bilezikler ve kolye takımı hariç diğer ıvır zıvırlar hepsi kocam da hani ben susar destek de oldum diye düşünüyordum ama bunlar daha fazlasını istiyor neredeyse maaş kartımı bile kocam alsın istiyorlar zengin bir aile bu ya inanamıyorumCevap bile verme canım onu eşimle düşünürüz ne yapacagımızı de ilerde ev alırız cocuk olur bi masraf olur de. Eviniz arabanız var mı ki zekat size düşer mi anlamadım. Araba almak için kendi altınınızı bozmayın. Eşine bişey takılmadı mı sen de onu sor, iste madem ne yaptınız diye. Kadının ekindekini almak ne cüretkarlık ya çocuk gibi görüyorlar kadını.
Tövbe yarabbım ya niye bu kadar dert etmişler sende ver kuzu sorarlarsa bir daha verdim dersin lafını etmesınler sana bizim bu Türkiye’de gerçekten kayınpeder mi kayınvalideye olayını kim çıkardı anlamadım bırakmıyorlar çoluğun çocuğun mutlu olsun diye uğraşıyorlar ya sende de var kuzum kurtul gitsin vebal kalmasın Allah katında borcun olmasın bilmiyorum ne kadar sürede veriliyor yıl mı dolması gerekiyor ben pek onları bilmediğim için uygun bir zamanda verirsin Belki birinin nasibi vardır bekliyordur bilemeyiz onu bulur sadakaHayır zekat ver vermiyorsan en azından fakire sadaka ver diyip duruyor altının çok diye
Aşırı geveze ben öyle bir adam ilk kez bunu gördümBu ne rezıllık ya sızene dıyın bankaya koydum dıyın benım bırıkımım dıyın ayrıca ne zekatı allah askına ya sizi ne ilgilendiriyor allahla benım aramda diyin madem bukdr ınanclı
Yıl bekliyor da doğru inancım gereği vermem en iyisi olur fakir fukara da sevinir tabi ama bu eşimin ailesini ilgilendirmezTövbe yarabbım ya niye bu kadar dert etmişler sende ver kuzu sorarlarsa bir daha verdim dersin lafını etmesınler sana bizim bu Türkiye’de gerçekten kayınpeder mi kayınvalideye olayını kim çıkardı anlamadım bırakmıyorlar çoluğun çocuğun mutlu olsun diye uğraşıyorlar ya sende de var kuzum kurtul gitsin vebal kalmasın Allah katında borcun olmasın bilmiyorum ne kadar sürede veriliyor yıl mı dolması gerekiyor ben pek onları bilmediğim için uygun bir zamanda verirsin Belki birinin nasibi vardır bekliyordur bilemeyiz onu bulur sadaka
Tövbe zaten evde tutmamBöyle paragöz aile ve kocayı daha önce farketmedinizmi acaba. Takılar benim ne istersem yaparım diyin bankada tutun ama evde tutmayın