düğünde takılan altınlar

Varsin anasini hakli bulsun canim sen dedigin seye kabul almissin ya ona bak bosver o kadar sert olma fazla usteliyorsun bence adami yildirma bu kadar evlilikler boyle polemiklere dayanmaz sonra sen uzulme altin icin
yanı tavırları cok zoruma gıdıyor
elınde bı yandan telefonu kurcalarken dınlıyor benı
gulerek eee senın aılen oyle yapmıs sımdı naaaapım benımkıler bole yapıyo
eee yeeaaa falan hallerde
bu olur mu ya

Yanlış anlamayın ama. Benim babama haksızlık yapılıyor diye giderseniz. Senin annen benim anneme doğru gider bu iş. Aileleri katmayın tartışmanıza. Durumunuz kötü değilse huzursuzluk çıkartılacak bir şey değil. Kendi ailenizin duğunu olduğu zamanda altını siz alıverin. İşi karmaşıklaştırıp hayatınızı zehir etmeyin derim.

değmez eşini üzmeye ben bunu bilirim. yeni evlisin yüz göz olma bu konuda. güzel günlerini zehir etme.
vermeyecz desen eşin gizli saklı verir ya. ozman daha kötü.

yaa bakınca zorunda değil kimse ödemeye diyoruz
ama işin içine çoluk çocuk girince ben çocuğuma nasıl altın değişi yapacağım diye üzülüyoruz
değiş deniyor bizde.. kv adına takılınca senin çocuğuna ya takarlar ya takmazlar
dediğim gibi çalışıyorsan kıs paranı eve o kadar katkı yapma

değmez eşini üzmeye ben bunu bilirim. yeni evlisin yüz göz olma bu konuda. güzel günlerini zehir etme.
vermeyecz desen eşin gizli saklı verir ya. ozman daha kötü.
zaten oyle dıyor sen ole desende ben yıne anama kosarım dugun oldu mu kendım sorarım ne takıcaz dıye dıyor
bende sor dedım eger yıne devam ederse utanması yokmus derım gecerım dedım

Canım bak eşinin tavrı ortada bundan sonra yapacakların seni huzursuz edecek belki KV altınları kendi alır bilmem ama sizin huzurunuz bozulur.
Anlaşılan o ki KV altın almak istemiyor oğlunu arıyor eşinizde tmm diyor ben sanmıyorumki buna engel olabilin sizden gizli yapacak gene yapacak onun için bırakın zaten senede kaç düğün oluyorki.

Geçen yine konu açdınız bunla alakalı korkarım huzurunuz kaçacak kaçmış gibide görünüyor yapmayın inanın değmez.

KV diyinki bende artık kendi tarafımın altınlarını alıp babama vercem taksın diye bakalım ne olacak.

sagolun
ben daha acmam kv deme bu konuyu kendı acarsa konusurum ama soyledıgı gıbı esıme acacagını dusunmuyorum
cunku o anladı benım haklı oldugumu
kendısı allahtan cok korkar hak deyınce akan sular dururmus
o yuzden ben kendısıne telefonda dıyecegımı dedım eger dedıgı gıbı kokrusu varsa yapmaz dıyorum
ama dedıgım gıbı ısıne gelmeyen seylerı esımle konusmaz konuyu bende daha acmayı dusunmuyorum

ben zaten acıkcası pısman oldum dusunduklerımın arkasındayım onlardan degıl de sevıyemı dusurdugum ıcın
ama bakıyorum bı yandan da susunca enayı yerıne koyuluyorum bu haksızlıgın farkında oldugumu bılmesını ıstedım sadece
ama artık dayanamıyorum
yanı ben gercekten o bana laf soktumu ben sokamadım dıye ona uzulmuyorum bende cevao verınce aman ne guzel altta kalmadım ne guzel yapıstırdım lafı dıye de sevınmıyorum
uzuluyorum ıste

Altınlar sende değil mi? Biraz uzun olmuş azıcık da karışık geldi anlayamadım. Ama biz şöyle yapıyoruz.

Altınlarımız bizde kaldı. Mesela düğün mü var, anneme de kart veriliyor bize de, annem kendisi ne yapacaksa yapar, biz de elimizden ne geliyorsa (bize getirmişlerse) ona göre yaparız. Ama annem tutup ta siz şunu yapın demez. Siz de dedirtmeyin, düğün varsa eşine de ki "tamam hayatım üzerimize düşeni yaparız bana bırak" de, ne takacaksanız hazırla üstüne de senin adını eşinin adını soyadını yaz, takı töreni mi olur tebrik mi bilemem, hadi tebrik edelim de takısını da tak. Yani ne diye kv falan karıştırıyorsun ki, onlar kendileri ne yaparsa yapsın.

Gözüm ilişti mesajınıza. İsim genelde, biz şunu yaptık demek için yazılıyor. Aslında bir yönden iyi bir şey. Mesela bir tanıdığımıza sahte altın gitmişti (kuyumcu sahte altın satmış), takıyı takan altının üstüne adını yazıyor ya ortaya çıktı, adam kuyumcudan gidip hesap sordu, sahte altın satmışsın diye.

ben karıstırmıyorum kv yı kendı karısıyor
zaten esımde anasına kosa kosa soruyor gıdıp ne takılacak anne dıye
kadın dıyorum ya dugun gunu koyunde olacaktı koyune gıtmeden ogretmıs esıme ne takılacagını benım dugunden haberım bıle yok

O zaman sıkıntı kv de de değil canım eşinde. Senin eşini karşına alıp konuşman lazım. İkimiz ayrı bir aileyiz artık, bütçemizi de ne takacağımızı da bizim bilmemiz lazım, düğüne ne takacağımıza karar veremeyecek kadar düşüncesizsek evlilik gibi bir sorumluluğu nasıl aldık diyebilirsin.

Bu mantıkla evlenmesine rağmen çocuğu olmayan çiftler hiç bir düğünde evlenenlere bir şey takmasınlar. Nasılsa altınların geri takılacağı bir çocukları yok. Aynı şekilde sünnet düğününde de takmasınlar, bebek mevlitinde bebeğe de takmasınlar.

Benim ailem düğünden önce zarfla gelen 20 tl leri tamamlayıp bana 50 tl olarak veren insanlar, tabiki de bana gelen altınları kendileri iade ediyorlar, Ama eşimin ailesi maalesef çok yiyici insanlar hep banacılar, o yüzden eşimin tarafından gelen altınları hep eşim iade etmiştir, hatta eşim sıkışık olduğunda ben :) ne saçma durum di mi..

geri alabildimi peki?

iyide sen çok yanlışsın ki. benim memleketimde altın takip edilmezdi. çok yakınlar altın takarlar onuda bildiğimiz için çok sıkıntı yaşanmaz ama eşimin memleketinde kv. kb. resmen strese giriyorlar o bize ne takmıştı geri götürelim üstüne 10-20 lira zarfa koyalım derler. eğer ben kayınvalidemden altını aldıysam ben götürürüm ki benim düğünüm olduğunda banada gelen olsun. bu anlaşmaya eşimle hiç girmedik biz. iki tarafın takıları kendinde kalsın biz sadece bileziklerimizi setimizi alalım çekilelim dedik. eğer o altınlar sendeyse götürmen gerekiyor

Ay yeter.. (bu yeter dıyısım sıze degıl altını cızeyım)
Sürekli aynı konular acılıyor cevremde de aynı konular donuyor.
Şu takı adetı toptan kaldırılsa keske ne ya bu mılletten borc alırmıs gıbı gerı iade ediliyor..İlla aynısı alınmak zorunda mı ben anlamıyorum benım uzaktan akrabamın yıgenı sagolsun gelmıs bana ceyrek taktı ama durumlar cok cok ıyı herkese takıyor yani ee benım durumum zaten bellı yakınım olmayan bırıne ceyrek takamam kı ılla gerı goturmem gerek dıye hıc anlamıyorum bu durumu.
Birde mesela x kısı geldı sıze bılezık taktı koca bılezık ama onların cocukları yok bu durumda bılezık nasıl gerı verılecek ?
Neyse madem takı adetı devam edıyor sızın durumunuza gelelım cok mu durumunuz ıyı bılmıyorum ama esınız herkese annesının sozuyle ceyrek alabılıyor ? sızınde babanıza alacakmıs ? valla kuzenım bir ay sonra evlenecek alamayacagız bız nerde ceyrek parası her hafta dugun oluyor neredeyse.. ama eger gerı goturmek sart olarak gorunuyorsa bunu kesınlıkle sız degıl kayınvalıdenız almalı bırde ne guzel kayınpederınızın ısmı yazılıyormus..ne derse kabul edeceklerını bılıyorlar esınızın hem bu aileler zamanında eltınızede takı takmamıs mı eger oyleyse onlarda gotursunler bı zahmet ceyreklerını
uff sanırım son zamanlarda burada en cok doldugum konuydu takı :)

kesınlıkle katılıyorum :) herkes kendı maddı durumuna gore takı taksa keske karsılık beklemeden herkesın maddı durumu bır mı

biz de eşim tarafında zaten anne baba olmadığı için bize gelen altınları yine biz götürüyoruz.
benim tarafıma ise kendi adımıza takıyoruz hep.
ama benim annem sağolsun düğünden beri bana gelen altınları başıma kakar.
işte o altın size geldi biz götürüyoruz, aslında sizin götürmeniz lazım diye.
bunu sadece bana değil benden sonra evlenen kız kardeşime de yaptı.
annem biraz paracı bir kadın huyu böyle, bende aslında düğünde benim tarafımdan ne kadar altın geldiyse alıp anneme vermek istiyorum. Bu sefer de yanlış anlar diye korkuyorum, alıngandır da.
offff ne zor kadınsın anne

ahhh ahhh benimde en sinir olduğum şeydir benim kv de de öyle düğünler oldukca bize duyuru yapıyor şunun düğünü var altın takılacak diye benim eşimin ikinci evliliği ilk evliliğinde daha çok altın gelmiş, bizim düğün olmadı nikah oldu onada sadece yakın akrabalar çagırıldı o kadar, fazla bi altın takılmadı ama düğünler oldukca biz öbürüne takılanlarıda ödemek zorunda kalıyoruz sinirleniyorum o yedi içtide ben niye onun borcunu ödüyorum diye yaz geliyor bizim tartışmalar başlar yine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…