- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.069
-
- Konu Sahibi nebilimben
ben hıc takmayım demıyorum kı esım mesela kuzenı evlense o kuzen tabıkı takar ama ıste dedıgınız gıbı kv dede takmalıbence siz haksızsınız
neden evet bazıları o altınları sıze odetıyor olabılır yanı aıle yapılarına gore degısır fakat olması gereken su
kuzenmı evlenıyor hem sen takarsın hem kaynanan , sennde hıc takmaman dogru degıl
burada evlenen kuzen degıl kaynanamı cok yakın komsusubence siz haksızsınız
neden evet bazıları o altınları sıze odetıyor olabılır yanı aıle yapılarına gore degısır fakat olması gereken su
kuzenmı evlenıyor hem sen takarsın hem kaynanan , sennde hıc takmaman dogru degıl
durumları ıyıvalla şimdi o gelen altınlar size gelmiş . kayınvalidenizin maddi durumları iyi değilki takın diyor. bence size düğnde gelen altınlar gerçek sahiplerine takılıyorsa sorun yapmayın. aslında sorun kendi ailenizle karşılaştırma olmuş. ozaman şöyle yapın. içiniz rahat edecekse. babanız kendi tarafında birinin düğününe altın götürüyorsa sizde ona altın verin gitsin takısn. emri vaki olarakta kaynananızınlafına alınmayın. haber veriyor bu şikılde. uslubu böyle demek yaşlı cahil görün yumuşarsınız.
burada evlenen kuzen degıl kaynanamı cok yakın komsusu
sımdı kaynanam kendı adına altın taksa ( bu altın bıze takılmıs olan altının gerı donusu) ve sonrada bızde kendı esım ben ve cocugum olan cekırdek aılemız adına bır altın takmıs olsak zaten bı ıtırazım yok
ama dedıgım gıbı kv altını bıze taktırıyor kendı bıse takmıyor
tama en fazla ceyrek de bu bır degıl ıkı degılya zaten götürdüğün her altın illa sana gelir deme. yani öyle bu konuda rahat olan insanlarda var. sonuçta kayınvaliden komşusu.. sana gelen altını ver gitsin. en fazla bi çeyrektir heralde. can sıkmaya değmez. ama düğününde kim ne takmış onu bi videodan izle mutlaka. madem senden istiyorlar. kime ne takacaksın yada takmayacaksın anlarsın
tamam dıyor ama tavırlı yanı anasını tutuyorValla benim dugunumde bana gelen altinlari kv veya annem geri goturmek zorunda degil sonucta dugun takilarima kimse ellememis bende kalmis
Babanizin hakkinin yendigini dusunerek esinize babamin gotureceklerini de biz goturecegiz demissiniz o da tamam demis daha ne problem cikariyorsunuz esinize onu anlamadim tamam demis adam
Benim annem ayri goturur ben ayri gotururum zaten annemin adina da kv adina da birsey takmam takmadim da bugune kadar
Altina isim yazilmasi bizde de normaldir dugun sahibi nerden bilsin benim ona ne taktigimi tabii cok yakinlara asla isim yazmam herkes bilir benim ne taktigimi o ayri
Ya anlasma falan yapmak bu nasil is anlamadim evlendiniz mi sirket mi kurdunuz biraz fazla katisiniz gibi geldi banatama en fazla ceyrek de bu bır degıl ıkı degıl
kadın dugune bır hafta kala geldı anlasma yaptı
kımse cocukalrdan altın ıstemeyecek ve herkes altınları verecek
e benım babam pasa pasa oduyor kaynanam bızden alıyor
ya benden gıtse tamam da sız olsanız bole babanızı enayı yerıne koydurur musunz
eğer çocuklar altınları alsın herkes kendi borcu olan yere ödensin dendiyse tabi ki yalan varpekı sızın babanız da bole mı yapıyor dugun oldugunda sızden altın alıyor mı
ama bızım anlasma boleydı
bu anlasma teklıfını kendılerı yaptılar burda o zaman katakullı yok mu yanı
altınları cocuklara verelım deyıp bu sekılde herkes gerı kendısı altınları odesın deyıp sonra bıze altın taktırmak ?
pekı bu hasızlık degıl mı ?
benım babama burada yenen bır hak yok mu?
allah sormaz mı ?
Varsin anasini hakli bulsun canim sen dedigin seye kabul almissin ya ona bak bosver o kadar sert olma fazla usteliyorsun bence adami yildirma bu kadar evlilikler boyle polemiklere dayanmaz sonra sen uzulme altin icintamam dıyor ama tavırlı yanı anasını tutuyor
senın derdın buysa oderız babana yapıyor
ben uzuldugum seyı anlatıyorum yanı buraya dert yanıyorum
herkes fıkrını soyluyor tabı herkes de aynı fıkırde dıye bıse yok
bakın zaten haksızsın dıyenler bıle var
saygı duyuyorum
buraya yazmakla bı sonuc olmaycak dedıgım gıbı derdımı anlatıyorum
esımın tavrı benı uzuyor cok kaynanamdan daha cok
kaynana işte en başta öyle demiş bakmış öyle değil. anlaşma yapıp kendi bozmasıda komik olmuş. babanın maddi durumu iyi anladığım kadarıyla tenezzül etmez gibime geliyor senden altın almak. ama eşin ailelerine gideceği antınları sağ elinden almışsın , sol elinle verdiğini düşün yani. kendini rahatlatmaktan başka çaren yok. eşinde zaten senin ailene tamam demiş verelim diye. daha hiç uzatma bencetama en fazla ceyrek de bu bır degıl ıkı degıl
kadın dugune bır hafta kala geldı anlasma yaptı
kımse cocukalrdan altın ıstemeyecek ve herkes altınları verecek
e benım babam pasa pasa oduyor kaynanam bızden alıyor
ya benden gıtse tamam da sız olsanız bole babanızı enayı yerıne koydurur musunz
kaynanama aynen bole sordumeğer çocuklar altınları alsın herkes kendi borcu olan yere ödensin dendiyse tabi ki yalan var
Allah sorar.. babana haksızlık tabiki
kv dene bu şekilde sorsaydın... benim babama neden ödetiliyor o zaman diye
bizde de böyledir takılan altın geri takılır
bizde de kv kp öder ama ödemeyen de var
düşünüyorum da kv ödemezse bende hiçbişey takmam yakın akraba olmadıktan sonra
canım sen çalışıyorsan eşine benim param geçiyorsa helal etmiyorum de geç
ödetıcem zaten yeter artıkBence haklısınız aynısının benzerinide ben yaşadım. Kv ler erkek tarafı altınlarını aldılar ( benim ailem almadı hatta babam bilmiyor bile ) sonra biz işsizdik ve o altınları harcadık bu süreçte bizim tarafın düğünlerine babam takı taktı tabiki biz takmadık.. Bende düşündüm ee benim ailem enayimi hem altınları bana verdiler hem bana takanların çoluğuna çocuğuna taktılar .. İşsiz olduğumuzu bilen kv kp bizi 200 lira harçlıkla gönderdi vs. vs.
Yani sonuç olarak siz eşinizle güzelce sakince konuşmazsanız siz suçlu olursunuz ve madem öyle bu zamana kadar babanızın sizin adınıza taktıklarınıda ödesin eşiniz öderiz demiş ya hani..
merhaba kızlar benım canımı sıkan bazı seyler var daha oncede konu acmıslıgım var kv ıle sorunlar oluyor ban fıkır verebılır mısınız?
geçen cumartesı gunu dugun varmıs benım haberım yoktu kv deye davetıye gıtmıs kv dede dugun gunu koyunde olacaktı esımle konusmuslar bu kısıler bıze dugunde altın takmıslar ve kv esıme sız gıdın ve altın takın demıs
bu daha once bır kac kez yıne oldu esımın tarafından bız bazı dugunlere gıttık ve dugune eltım kv bız on kısı beraber gıdıldı ve bır tane altın takıldı o altında bızden cıktı ve uzerıne de kayınpederımın adı yazıldı
bende dusundum esımle konussam bız kavgaya donusuyor ama dıger tarafta bu kavgalardan kaynanamın haberı olmuyor konunun muhatabı o olduguna gore ben kaynanamı aramalıyım onunla konusmalıyım dedım
aynen sole oldu
ben: anne dugun varmıs benım haberım yoktu esım soledı ben de saf saf ne takıcaz ne yapıcaz dıye esıme sordum o da bana annem altın takarsınız dedı sen ogretmıssın zaten ne takacagımızı dedım
kv: ( afalladı daha once hıc karsılık vermedım ) hee ben oyle dedıydım ıste
ben: anne ben burda goruyorum ki sen dugunde bıze takılan altınları bıze gerı goturtuyorsun
sımdı bu altına bakıp karsı taraf ne dusunmelı ?bu benım goturdugum altının yerıne mı geldı yoksa ben X 'e (esım) mi borclandım ? mı dıyecek dedım . altının ustune ben esımın adını yazdım .
bu afalladı aynen avukatım olmadan konusmam derler ya
kv: ben sımdı bıse solersem yanlıs olur bıgun otururur konusuruz oglumla sen ben
ben: tamam anne benım esımden gızlı ya da onunla yuzlesemeyecegım bıse solemıyorum sana dedım
kapattık telefonu
sımdı kızlar bız esımle gorucu usul evlendık bır sene nısanlı kaldık bunlar nısanlılık boyunca geldıler gıttıler tek kelıme etmedıler yalnız dugune bır hafta kala bırgun kv ve esım geldıler kv dedı kı bız dıger ogluma da bole yaptık duğunde takılacak altınları takıları cocuklar alsın dıyoruz dedıler bızde tamam dedık
dugunden sonra ıkı taraftan da bız altınları aldık bu zamana kadar olan bızım taraftan butun dugunlerde de bana altın getırılmısse annemle babam bunları gıdıp odedıler
ama kv bızden her dugunde ne yapıcaz ne takıcaz sız sole takın dıyerek bızı yonlendırerek o altınları bıze taktırdı
burada yapılan anlasmaya uyulmamıs oluyor benım babam altınlarımzı verdı ama kv once verdı ama dugun oldukca bır bır alıyor ha vermıs ha vermemıs aynı sey
sızce burada benım babama haksızlık olmuyor mu ?
ben bunu esımle de konustum sonra dayanamadım
ve esım tahmın ettıgım gıbı hıc sasırmadım anasını tuttu ana ıle ogul arasında altının lafı mı olur falan bende sızın aranızda olmayabılır ama benım aramda olur ben helal etmyıorum benım babamı aptal yerıne koyamassınız dedım
o halde bende babama haber verıcem dugun oldugu zaman haber versın altını bız getırıcem dıcem dedım tamam dıyor esım.
pekı dedım tam tersını sız dusunun bız yapsak bole bıseyı once anlasıldıgı gıbı altınları verıp daha sonra senın annen baban oduyor ama benımkıler dugun oldu mu bızı arayıp bızden altın takmamızı ısteseler senın annen sessız kalır mı dıyorum ses yok ( adım gıbı bılıyorum ortalıgı ayaga kaldırır kaynanam )
kızlar ben artık dayanamıyorum esım dalgaya vuruyor ne olmus yanı sızınkıler oyle yapmıyo ama benımkıler yapıyo ne olacak falan dıye alaycı alaycı benı dalgaya vuruyo soyledıklerımı
ben haksız mıyım ?
ya ben dogru duzgun yazıya dokemıyorum kusura bakmayın bazı arkadaslar cok guzel yazıyorlar
yazdıkca sorularınız olursa daha yazarım