Düğünde takılan altınlar kimin?

Justtlovee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2018
151
140
18
31
Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..

Güncelliyorum, bana takılan altınlar bana kalacak bilezik set kemer vs. Onun tarafından damada takılan küçük altınlar onun ailesine, bana takılan küçük altınlarda benim aileme verilecek. 3 5 altın için bu aileyle tartışıp erkek arkadaşımla aramı bozmayacağım. Alsınlar gözleri doysun. En azından başından söylediler de düğün günü travma geçirmeyeceğim.

Son düzenleme:
Oyle sacmalikmi olur ya tabikide gelinle damada kalir.e sizin dügün o zaman sadece eglenceden ibaret olacak.

Oyle sacmalikmi olur ya tabikide gelinle damada kalir.e sizin dügün o zaman sadece eglenceden ibaret olacak.
İnan annemin tepkiside ilk duyunca böyle oldu altınında değilim ama biz bomboş bu kalacağız boynumuzda ne varsa toplayıp evlerine götürecekler.

Var böyle saçma adeti olan yerler ve aileler.
Kanunen düğün altınları kadınındır.
Dinen her türlü ziynet eşyası zaten kadınındır.
Bugüne kadar babası götürmüşmüş. Heralde annemiz babamız götürecek bugüne kadar bizim yaşımız kaçtı işimiz gücümüz mü vardı. :skandal:

çok ihtiyaçları varsa bir kısmı verilebilir ama keyfi istiyorlarsa kesinlikle sizde kalmalı diyorum

Düğün olayına tamamen karşı bir insanım ama hadi anne babanın gönlü olsun diye yapılabilir diye düşünüyorum. Ama benim düğünümde benim ve eşim için getirilen takılar sadece bizimdir, yeni kurduğumuz yuvanindir. Benim ailem ya da onun ailesi altın alsın diye düğün yapmıyorum ben. Düğüne , altın takılmasına zaten karşıyım ama madem yapılıyor bunu yeni evlenenler alır, çünkü altın takılmasının sebebi yeni evlenen, yuva kuran çifte yardımcı olmaktir esasen .

Ya kimindir bilmem etmemde
Su daha ciftler yuva kurmadan yapilan altin yamyamligi beni bitiriyor
Aha soyluyorum kayinvalidem cikip esime bana takilan altinin muhabbetini yapsa, hak talep etse evime sokmam, muhattap olmam.
Ayni sekilde kendi ailemde oyle.

Evliligi borsa olarak mi goruyorlar anlamiyorum.

Düğünü kim yapıyor yani masrafları?Takılanlar geline ait. Ama damada takılanları ailesi alacaksa size takılan altınları da siz ailenize verin.

Ailen ne diyor? Benim ailem bu tarz konulari dillendirmediler talep dahi etmediler.Ona ragmen damat tarafindan boyle bir lakirdi duysalar 'Gelinle damadin hakki,sacmalamayin'derlerdi

Bizim düğünde kız tarafından gelenler anneme erkek tarafından gelenler kv nin eline verdiler . Kv balayı için bize para verdi. Düğünle ilgilide %90 harcama kv ile annem yaptı. Ben altınları isteyip te kendimi küçük duruma düşürmezdim çünkü harcamayı onlar yaptı ve millete o kadar altını o götürdü hala götürmeye devam ediyor. Altınlarla ilgilenmedim takılarım kendimde şuan zaten. Kv ye altın medeni kanuna göre Gelinin desem bana gülerdi eminim

Ya bu altınların fazla kismini erkek ailesi alıp düğün salonunu falan oderse nasil tepki vermeli ? Altınlar kadının hakkı deyince enayi gibi hissediyorum kendimi. Biz de alsak salona gidecekti bir de.
Tek tek yazıldı. Ben hiç toplanan parayı görmedim dahi görümce durdu basinda falan. Hadi dedik tatsizlik olmasin. Tam altinlarla(3 4 taneydi) bilezikler bende kaldi zaten esim yapmisti hepsini . Enayi mi olmuşum? :/

Ay bu takı meselesi beni benden alıyor.
Ne kadar yüzsüz insanlar bunlar.
Durumları kötü olsa,düğün yapmak için borca girseler amenna ama bu durumda çok saçma.
Bence vermeyin ama illaki vereceğim diyorsanız,kendi tarafınızdan takılanları da (bunun ayrımı nasıl yapılır bilemedim,herhalde biri başınızda durup not alacak şu şunu taktı,bu bunu diye) kendi ailenize verin sizin için saklasınlar. Eşinize veya ailesine yedirmeyin. Ayıp ama hakettikleri bu yani. Madem öyle eşinizde sizin taraftan takilanlara bel bağlamasın bu durumu sorun etmeyip size sürekli bu baskıyı yaptırıyorsa ona da müstehak.

Back
X