- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Düğün olmayınca evlenmiş olunmuyor mu? Hiç sevmem zaten, nikah olsun istedim ben düğün dediler illa zamanında.
Çok yakınım evlendi 10 gün oldu diyeyim. Salonu iptal ettiler düğüne bir kaç gün kala, sayemizde o da. Düğünden korona kapanları söyleye söyleye ettirdik. Mutlu mesut evlendiler , evlenmemiş mi oldular şimdi ?
Kapı kapı gezen filyasyon ekibinden bir tanıdığınız varsa sorun, yüzde doksanı acaba nerden kapmış, cevap; düğünden! !!!
Bugün haber aldım, akrabamın düğünü oldu, anneme vs asla gitmek yok dedik, gitmediler. O düğüne koronalı biri gelmiş ve akrabamın birine bulaşmış virüs. Diyecek söz bulamıyorumBizim akrabalarda köye bahcede çay icmeye gitmisler. Hem kendileri hem gorümceleri hemde eltileri virüs kapmis. yani 3 ayri aile . Evlerine dönüncede ev halkina bulasmis. 2 3 gün sonra apartman kadinlariyla sitenin bahcesinde salca yapmislar ,tabi onlarada bulasti. Bunlar bilinenler tabi daha markette manavda bankada kac kisiye yaydilar hic belli değil. Simdide karantinada hepsi . Koskoca ülkede günde 1500 kisiye bulasiyor bizi bulmaz bize denk gelmez diyorduk dediler.
Yani bizim çevremizde Nisan için düğün salonu tutmuş insanlar vardı, haliyle evleri hazırdı kira ödeniyordu. Biri Temmuz'da sınırlı katılımlı bir nikah yaptı evine geçti. Diğeri de Ağustos'a ertelemişti düğünü ama baktı ki olacak gibi değil nikahı kıydı evine geçti seneye rahatça kutlama yapacak. İkisine de hediyemi bir şekilde yaptım, üstümde kalmadı. Bu yaz düğün düşünüp de eşya ev işini ayarlamamış olanlar da seneye erteledi.Ne kadar doğru söylediniz insan takı takacak olduktan sonra parasını hesabına eft bile yapar,mutlaka o parayı ulaştırır. Yani bunun için düğün yapmaya ne gerek var..Şu ortamda nasıl düşünebiliyorlar düğün yapmayı,hayret. 1saatlik düğünde zaten gereksiz, gidip geldiğine değmez
Ne kadar doğru söylediniz insan takı takacak olduktan sonra parasını hesabına eft bile yapar,mutlaka o parayı ulaştırır. Yani bunun için düğün yapmaya ne gerek var..Şu ortamda nasıl düşünebiliyorlar düğün yapmayı,hayret. 1saatlik düğünde zaten gereksiz, gidip geldiğine değmez
100 YILA BIR CIKAN VIRUSLER NUFUS AZALTMAK ICIN YAPILAN BIR TERORDUR SADECE
Hayret bir şey ne güzel çözümde sormuşsunuz ama..Bende kuzenimin nikahina gidemitecegim diye kırıldilar . Farkli sehirlerdeyiz dünya kadar yol gidicez dünya kadar masraf .kıyafeti, saçı ,yol parası , takısı ,birde üstüne bonus olarak korona var. Bende dedimki takıda mesela çeyrek takacagima hesaba yarim altin parasi göndereyim bir eksiginizi giderirsiniz. Gelipte o anı paylasarak takmak gibi olmazmis. İllaki korona olacaz yani dedim. Artik kına gecesindeki kınaları baska taraflarina yakarlar. Valla şu kuzenin nikahı aile arasinda bölünme yaratti
Kesinlikle size katılıyorum,zaten takı yapacak kişi bunu asla bırakmaz, bir şekilde mutlaka öder :)Yani bizim çevremizde Nisan için düğün salonu tutmuş insanlar vardı, haliyle evleri hazırdı kira ödeniyordu. Biri Temmuz'da sınırlı katılımlı bir nikah yaptı evine geçti. Diğeri de Ağustos'a ertelemişti düğünü ama baktı ki olacak gibi değil nikahı kıydı evine geçti seneye rahatça kutlama yapacak. İkisine de hediyemi bir şekilde yaptım, üstümde kalmadı. Bu yaz düğün düşünüp de eşya ev işini ayarlamamış olanlar da seneye erteledi.
Yüzyılda bir olan pandemide düğün düğün neyin inadı bilmiyorum ki.
Mutluluklar dilerim, umarım bir ömür boyu sağlıklı huzurlu birlikte yaşlanmak nasip olur.farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.
gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.
şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.
bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.
Çok mantıklı.seneye erteleseniz olmaz mı
yapın nikahı sizin şehirde
seneye de orada düğün yaparsınız
Düğün olmayınca evlenmiş olunmuyor mu? Hiç sevmem zaten, nikah olsun istedim ben düğün dediler illa zamanında.
Çok yakınım evlendi 10 gün oldu diyeyim. Salonu iptal ettiler düğüne bir kaç gün kala, sayemizde o da. Düğünden korona kapanları söyleye söyleye ettirdik. Mutlu mesut evlendiler , evlenmemiş mi oldular şimdi ?
Kapı kapı gezen filyasyon ekibinden bir tanıdığınız varsa sorun, yüzde doksanı acaba nerden kapmış, cevap; düğünden! !!!
Ne yazmistinizButun arkadaslara tesekkurlerr encok ne kadarisareti alirim diye denedim rekoru kirdimmm ❤❤❤
Size şu acıdan katiliyorum gercekten hic acilmamasi gerekirdi. Bir kismina izin verip otekilere yapamazsın denilmesi olmadı. Bende kina gecem icin elimde olmadan icim burkuluyor. Acik alanda arastirmak istemedim çünkü yapmakta vebal gerçekten..ccoook arada kalmis vaziyetteyim. Hazirandaki evliliğimi ertelemistim. Arkadaslarim ertelemedi hepsi kina da düğün de yaptilar, ben düzelir diye düşünerek erteledim, nasip değilmiş diyorum şimdi.Hiç kimse sevdiklerine zarar gelsin istemez siz biliyor musunuz bu süreçte insanların neler yaşadıklarını ,ben düğünümü erteledim 2.ciye yine erteledim benim derdim bu dönemde düğün dernek değil gözüm bunları görmüyo şuan hiç bir şeyde hevesimiz kalmadı benim derdim burda aman canım nikah yapın diye akıl vermeye kalkmasın kimse, ve evlilik düğün meraklısı damgası vurmaları 1 sene önceden planlanan şeyler var yapanları da doğru bulmuyorum ama kimseyle de alay etmeye kalkmıyorum,keyfe keder tatil yapanlara da hakkımı helal etmiyorum burda tek günah keçisi düğünler olmasını kabul etmiyorum bu sene hiç açılmamalıydı düğünler herkes önüne bakıcaktı bu kadar
Çok geçmiş olsun hem kayınpederinize hem de korona olan herkese.Aynen. Kayinpederim cok agir korona gecirdi. Olumden dondu diyeyim. Dugunden kapti. Ustelik dugune giden cogu akraba da kapmis. Cunku koronali olan gelin hanimin ta kendisiymis. Bizim gideceginden haberimiz yoktu. Olsa muhakkak engel olurduk.
%90 düğünden değil. Düğün/yas/toplu geziler&günler ayrı ayrı yüzdelik olarak büyük dilime sahip.Düğün olmayınca evlenmiş olunmuyor mu? Hiç sevmem zaten, nikah olsun istedim ben düğün dediler illa zamanında.
Benim bulunduğum şehir de öyle. Düğünden büyük çoğunluk.%90 düğünden değil. Düğün/yas/toplu geziler&günler ayrı ayrı yüzdelik olarak büyük dilime sahip.
Çok geçmiş olsun :/ sevdiklerim için endişeleniyorum, ya kaparlarsa diye. Özellikle anne babama dikkat ediyorum , onlar da ediyor zaten ama tekrar tekrar uyarıyoruz.Aynen. Kayinpederim cok agir korona gecirdi. Olumden dondu diyeyim. Dugunden kapti. Ustelik dugune giden cogu akraba da kapmis. Cunku koronali olan gelin hanimin ta kendisiymis. Bizim gideceginden haberimiz yoktu. Olsa muhakkak engel olurduk.
Kendi şehriniz için değil de genel olarak konuştuğunuz için düzelttim sadece.Benim bulunduğum şehir de öyle. Düğünden büyük çoğunluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?