• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün ve nişanlım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aman bi nikah yapın oturun diye empati yoksunluğunuzu gidin orada gösterin

Pandemiden dolayı dünya alarmdayken, ölen binlerce insan varken sırf iki göbek atmak için onlarca/yüzlerce insanı bir araya toplamak empatili!!! görüşünüzün kaçıncı basamağı??

farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.

gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.

şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.

bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.

En temizi iptal etmek
Hastalığın ikinci dalgası başlıyor
İnsanlar dünya yoldan gelecek, misafirlikler olacak mecburen, mesele sadece düğünde bir araya gelmek değil, hazırlıklar, kuaföre gitmeler, tonla insanla muhatap olmak söz konusu, düğün insan canından önemli değil

Nasıl bir heves ki bu, bu kadar korktuğunuzu iddia ediyorsunuz eğlenmekten bahsediyorsunuz. Tedirgin olsanız sizce o gün mutlulukla mi geçer? O en özel gün 1 hafta sonra annenize babanıza pozitif olarak yansır da zehir olursa ne yapacaksınız? Empati yapınca direkt iptal ediyorum düğünümü. Eziyet olur bana yahu. Aynı mantıkla tatile gitmiyorum.
Sizin tercihiniz de tercihleriniz halk sağlığı sorununa dönüyor bunu bile görmüyorsunuz. Çok şey yazmak isterdim ama olmuyor maalesef geçmiyor karşıya, değişik bir zihniyeti var bu gelinlerin tatlı telaşının.
Tatil konusunda da fikirlerimi beyan ettim merak etmeyin, alıntıladığınız mesajda yazıyor. Okuduğunuzu anlamamak da mı düğün telaşından?🙄
Gelinlerin tatlı telaşı vs diyerek alay etme hakkını nerden buluyosunuz , zaten iptal ettik konu o değil ama sizinde evlilikten dolayı algılarınızda sorun var sanırım insanların canı burnundayken bi nikah yapın oturun diye fikirsizliğinizle fikir vermeye kalkmayın ,diyorum ki diğer forumlara girin de az da tatil yapanları eleştirin zira biz marttan beri düğün olcaktı olmıcaktı her kafadan bi ses duymak zorunda değiliz kimse kimsenin vebalini almak istemez ben bunu düşünmüyo olsaydım 4 temmuzda olan düğünümü 1 temmuzda yasak kalkar kalkmaz yapmış olurdum bi yasak geliyosa bi kısıtlama geliyosa topluluğun olduğu her alanda olmalı empati yapın demicem o duyguyu çoktan kaybetmişsiniz zaten ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da peki siz?

Elektron mikroskopu ile alın görüntüyü ama malum virüs gözle görülmüyor...
Ah ah millet aya.....
Anlatamazsın, anlatamayız.. 1 metre mesafeyi olağanüstü önlem alınıyor gibi anlatıyor. 😂 dikenli tel çekilecek zannettim ben de 😂
Empatisiz insanlarız.
Umarım şu yasaklar ciddi yaptırımlı olur, para cezası gibi. O zaman kim düğün yapıyor görürüz, o umut ederek bekledikleri üç beş çeyrekle ceza ödemek zorunda kalacaklarını farketseler keşke.

Pandemiden dolayı dünya alarmdayken, ölen binlerce insan varken sırf iki göbek atmak için onlarca/yüzlerce insanı bir araya toplamak empatili!!! görüşünüzün kaçıncı basamağı??
ben hastalık yüzünden ertelemişim ,konu sahibi buraya bi sıkıntısını yazmış aman nikah yapın oturun demek bi insanın hissini düşüncesini bilmeden bunu söylemek mi empati ,kimse hastalık varken göbek atmaya gönüllü değil ,hastalığın sadece düğünde bulaştığı düşüncesi nasıl bi at gözlüğü, tatil yerlerine gitmesinler avm lere gitmesinler restoranda otursunlar barlar da eğlenmesinler evlerinde açsınlar müzik otursunlar evlerinde yapsınlar kahveleri ,burda eşitlik yok ben bunu izah ediyorum ve sadece düğünler ile ilgili yorum yapıldığında çözüm kıyın nikahı oturun , o yüzden diyorum ki gidin diğer forumlara keyfi keder tatile gidenlere oturuver evinde diyin

Ya gerçekten bu kadar katı ve at gözlüğü ile bakabildiğinize gerçekten inanamıyorum.
Adı düğün olduğu için bu bukadar ağıza sakız oldu değil mi?
Bir avm de kapılmış olan virüsün sorumlusu bilinemeyeceği her bir birey avm ziyaretcisi olacağı için birbirinden bağımsız olduğundan sorumlusunu bulamıyoruz.
Ama düğün? Düğün öyle mi sizin gözünüzde düğün algısı 10 sıra halay,uzun takı kuyrukları, gelin yere yatmış break dance falan yapıyor gerçekten algınız bu mu?
Diyarbakırda maskesiz 5-10 sıralı ağızlarının içine girile girile çekilen halay vs bundan bahsetmiyorum denetim yapılsın sonuna kadar ve kurala uyulmuyorsa orada olan her bir bireye tek tek ceza kesilsinki insanlar birbirlerini uyarsınlar ve engel olsunlar.
Plajda,camide,mitinglerde,cafelerde insanlar ağız ağıza otururken tek dert gerçekten düğünler mi?
Hepsi kapatılsın,herşey yine en başa dönsün gerekirse sokağa çıkma yasağı gelsin ama herşeyi düğüne bağlamayın düğün yapmak isteyenleri öcü gibi görmeyin,
Hele ki oradan gelen yardımlarla yuvaların destek olmayı düşünen gençlere bu saçma yaftalamayı yapmayın. Siz bekarsanız sade nikah yapar oturursunuz yok evliysenizde durumun içinde değilsiniz bilip bilmeden oturup yorum yapmayın

Arastirmalara göre bu hastaligi en cok yakinlarindan kapiyorsun. Cünkü magzada, tanimadigin insan ile sosyal mesafe kurmak daha kolay. Ancak tanimadigin biri ile o sosyal mesafe olayi daha zor. Hele bizim kültürde yok ayip, yok bilmem ne.

Dügünde nasil denetim olacak ya? Niye devlet para harcasin bunun için? Diyelim denetim var, rüsvet denilen birsey yok mu? Olmazsa bile, tek bir adam, bir dügün toplulugu karsisina napacak? Millet halay çekerken "hayir halay yasak" dese ne olacak? O adami linç etmezlermi sence?

Kimse kimsenin evlenme hakkini elden almiyor. Nikah halen olabiliyor. Dügün niye bu kadar mecbur oluyor? Insanlar elbette avm'ye markete gidecek maske ile, cünkü yemek, kiyafet ihtiyac. Dügün ihtiyaçmida? En fazla 1 sene daha beklersin dügün yaparsin. Bu sabirsizlik niye? Senin dügününe geldigi için bu hastaligi çeken biri için vicdan azabi duymazmisin?

Gelinlerin tatlı telaşı vs diyerek alay etme hakkını nerden buluyosunuz , zaten iptal ettik konu o değil ama sizinde evlilikten dolayı algılarınızda sorun var sanırım insanların canı burnundayken bi nikah yapın oturun diye fikirsizliğinizle fikir vermeye kalkmayın ,diyorum ki diğer forumlara girin de az da tatil yapanları eleştirin zira biz marttan beri düğün olcaktı olmıcaktı her kafadan bi ses duymak zorunda değiliz kimse kimsenin vebalini almak istemez ben bunu düşünmüyo olsaydım 4 temmuzda olan düğünümü 1 temmuzda yasak kalkar kalkmaz yapmış olurdum bi yasak geliyosa bi kısıtlama geliyosa topluluğun olduğu her alanda olmalı empati yapın demicem o duyguyu çoktan kaybetmişsiniz zaten ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da peki siz?
Onlara da yapıyorum diye yazıyorum, neyi ne kadar anladığınız ortada. Tutturmuşsunuz tatile gidene laf yok bizim düğünlere karışıyor herkes diye her düğün yapanda aynı cümle.
Ben sizi anlamak için üstün çaba sarf ediyorum ayrıca, nokta diye bir şey var kullanın olur mu?

ben hastalık yüzünden ertelemişim ,konu sahibi buraya bi sıkıntısını yazmış aman nikah yapın oturun demek bi insanın hissini düşüncesini bilmeden bunu söylemek mi empati ,kimse hastalık varken göbek atmaya gönüllü değil ,hastalığın sadece düğünde bulaştığı düşüncesi nasıl bi at gözlüğü, tatil yerlerine gitmesinler avm lere gitmesinler restoranda otursunlar barlar da eğlenmesinler evlerinde açsınlar müzik otursunlar evlerinde yapsınlar kahveleri ,burda eşitlik yok ben bunu izah ediyorum ve sadece düğünler ile ilgili yorum yapıldığında çözüm kıyın nikahı oturun , o yüzden diyorum ki gidin diğer forumlara keyfi keder tatile gidenlere oturuver evinde diyin

Yazılarınızın içinde hakaret içeren kelimeler olmasına rağmen size cevap vereceğim. Üslubunuz daha saygılı olursa daha rahat fikir alışverişi yapabiliriz.

Hastalık yüzünden derken pandemiden bahsediyorsunuz değil mi?
Eğer öyleyse aynı fikirdeyiz zaten. Adaletli ve mantıklı olanda bu.
Hadi bizde at gözlüğü var, sağlık bakanı, hükümet, bilim kurulu, onca profosör hepsi mi at gözlüklü?
Konu sadece düğün değil ki, toplu alanlar. Aklınıza hangisi geliyorsa.

Hükümet ekonomi ile ilgili baskılar nedeniyle yasakları bitirdi ama sağlık bakanı bas bas bağırıyor adam gitmeyin diye. Cafede, avmde zorunluluk yok ama düğüne davet edilen çok yakın akrabalar için mecburiyet hissi oluyor. Bu mecburiyete neden olmakta vicdani yüktür. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bir yakınınız bu illetten zarar görse dikkatsiz olan, hastalığın yayılmasına sebep olan herkesten nefret edersiniz.

Düğün yapanada, hacdan dönüp yurda kapatıldık diye ortalığı yıkanada, cafede/barda takılanada, 5 yıldızlı otelde süzülenede, karantinaya uymayan taşıyıcıyada aynı gözle bakıyorum. Çünkü hepsi bir arada sebep pandeminin uzamasına. Bakın ne canlar gitti, eğitim duraksadı, ekomoni yerle bir, insanlar işinden oldu. Bunların hepsi kul hakkı, vebal almaktır.

Ben çalışan bir kadınım, kendi odam var, gün boyu dezenfektan kullanırım, maskesiz çıkmam, ofiste ortak wc kullanılır çıkarken çamaşır sulu ıslak mendille silerim kullandığım yerleri aman birine sebep olmayayım diye. Yan komşum yaşlı insanlar diye aylardır camdan cama selam verdim. Ya benden sebep birşey olursa ömür boyu bu düşünceyle nasıl yaşarım diye. Asıl empati budur, siz bir daha düşünün bence at gözlüğü olayını.

Bizimde kuzenin ekimde sadece nikahi var ama gidemeyecegimi söyledim kırıldılar Omirilik ameliyatliyim.en son gecen ekim ayında beynimden tomografi cekildi nisan ayindaki tomografim cekilemedi korona nedeniyle Allah a emanet yasiyorum iyilestimmi iyilesmedimmi bilmiyorum bu sürecte hicbir yere gidemem.
Kim kime kırılıyor böyle bir durumda bu nasıl bencillik bu korona insanların gerçek yüzünü gösterdi bize..
allahım tez vakit şifa versin size yürekten diliyorum..

Ay soylerken soylerken istediginiz oldu yasak gelmis ya dun sadece 1 saat olarak
Ama turist sezonu bittigi icin yasaklar basladi diyorlar

Anlatamazsın, anlatamayız.. 1 metre mesafeyi olağanüstü önlem alınıyor gibi anlatıyor. 😂 dikenli tel çekilecek zannettim ben de 😂
Empatisiz insanlarız.
Umarım şu yasaklar ciddi yaptırımlı olur, para cezası gibi. O zaman kim düğün yapıyor görürüz, o umut ederek bekledikleri üç beş çeyrekle ceza ödemek zorunda kalacaklarını farketseler keşke.
Hevesi kursağında kalana da üzülüyorum, hayatının en özel oalyını ya erteliyor ya iptal ediyor. Ama hastalık ve ölüm var karşı tarafta. Şakası yok ki. Bir nikahla yuvasını kurar, pandemi bitince toplar sevdiklerini çatlayana kadar eğlenir, hatta ben olsam o günde giyerim gelinliğimi.
Bende bunaldım aylardır, bütün yaz ot gibi ev/iş arasında geçti. Oğlum evde playstation oynamaktan neredeyse 10 kg aldı. Çocuklar deniz, tatil diye yalvarıyor, harbiye konserlerini özledim mesela, arkadaşlarla fasılda eğlenmeyi ama çare yok. Gözle görünen bir şey değil ki koruyayım kendimi, çevremi.

Hevesi kursağında kalana da üzülüyorum, hayatının en özel oalyını ya erteliyor ya iptal ediyor. Ama hastalık ve ölüm var karşı tarafta. Şakası yok ki. Bir nikahla yuvasını kurar, pandemi bitince toplar sevdiklerini çatlayana kadar eğlenir, hatta ben olsam o günde giyerim gelinliğimi.
Bende bunaldım aylardır, bütün yaz ot gibi ev/iş arasında geçti. Oğlum evde playstation oynamaktan neredeyse 10 kg aldı. Çocuklar deniz, tatil diye yalvarıyor, harbiye konserlerini özledim mesela, arkadaşlarla fasılda eğlenmeyi ama çare yok. Gözle görünen bir şey değil ki koruyayım kendimi, çevremi.
Babamın Muğlada yazlığı var, karı koca öğretmeniz. Her yaz gider bir ay kalırdık. Bu sene biz yazlığa dahi gitmedik.
Millet yüzlerce kişi buluşup eğlenmekten bahsediyor.
Hakkımı da helal etmiyorum hiç birine

Bir saat de olsa yapın derim, herkesin gönlü olsun, hastalıktan tedirgin olan gelmesin, gelen de zahmet edip dikkat etsin, eşiniz bu kadar hevesliyse o yola da çileye de değer. İleride yapmadım diye pişman olmayın, çünkü hep içinde kalacak o heves

Düğünler oluyor ama ben gitmiyorum. Hatta bazen gaflete düşüyorum çok yakinin oluyo ama covidle ilgili belgesel falan izliyorum kendime geliyorum. O hastanede yatanların sebebi olma düşüncesi beni evden çıkarmıyor. Tabiki herkes düğünü olsun ister ama bu durumda yapsan da kisitlamayla yapacaksın. Nikahla evlenen çok arkadaşım oldu düğünü seneye dusunen. Görüntülü falan konuşarak yine yanlarinda olduk. Sizin için daha zor durum ama adapte olmak zorundayız duruma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back