ben hastalık yüzünden ertelemişim ,konu sahibi buraya bi sıkıntısını yazmış aman nikah yapın oturun demek bi insanın hissini düşüncesini bilmeden bunu söylemek mi empati ,kimse hastalık varken göbek atmaya gönüllü değil ,hastalığın sadece düğünde bulaştığı düşüncesi nasıl bi at gözlüğü, tatil yerlerine gitmesinler avm lere gitmesinler restoranda otursunlar barlar da eğlenmesinler evlerinde açsınlar müzik otursunlar evlerinde yapsınlar kahveleri ,burda eşitlik yok ben bunu izah ediyorum ve sadece düğünler ile ilgili yorum yapıldığında çözüm kıyın nikahı oturun , o yüzden diyorum ki gidin diğer forumlara keyfi keder tatile gidenlere oturuver evinde diyin
Yazılarınızın içinde hakaret içeren kelimeler olmasına rağmen size cevap vereceğim. Üslubunuz daha saygılı olursa daha rahat fikir alışverişi yapabiliriz.
Hastalık yüzünden derken pandemiden bahsediyorsunuz değil mi?
Eğer öyleyse aynı fikirdeyiz zaten. Adaletli ve mantıklı olanda bu.
Hadi bizde at gözlüğü var, sağlık bakanı, hükümet, bilim kurulu, onca profosör hepsi mi at gözlüklü?
Konu sadece düğün değil ki, toplu alanlar. Aklınıza hangisi geliyorsa.
Hükümet ekonomi ile ilgili baskılar nedeniyle yasakları bitirdi ama sağlık bakanı bas bas bağırıyor adam gitmeyin diye. Cafede, avmde zorunluluk yok ama düğüne davet edilen çok yakın akrabalar için mecburiyet hissi oluyor. Bu mecburiyete neden olmakta vicdani yüktür. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bir yakınınız bu illetten zarar görse dikkatsiz olan, hastalığın yayılmasına sebep olan herkesten nefret edersiniz.
Düğün yapanada, hacdan dönüp yurda kapatıldık diye ortalığı yıkanada, cafede/barda takılanada, 5 yıldızlı otelde süzülenede, karantinaya uymayan taşıyıcıyada aynı gözle bakıyorum. Çünkü hepsi bir arada sebep pandeminin uzamasına. Bakın ne canlar gitti, eğitim duraksadı, ekomoni yerle bir, insanlar işinden oldu. Bunların hepsi kul hakkı, vebal almaktır.
Ben çalışan bir kadınım, kendi odam var, gün boyu dezenfektan kullanırım, maskesiz çıkmam, ofiste ortak wc kullanılır çıkarken çamaşır sulu ıslak mendille silerim kullandığım yerleri aman birine sebep olmayayım diye. Yan komşum yaşlı insanlar diye aylardır camdan cama selam verdim. Ya benden sebep birşey olursa ömür boyu bu düşünceyle nasıl yaşarım diye. Asıl empati budur, siz bir daha düşünün bence at gözlüğü olayını.