- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
- 683
- Konu Sahibi bendekidurumlar
Ya okuduğunuzu anlamadınız ya da direkt düğüne laf söyledim diye saldırıya geçtiniz. Çünkü siz de o düğün yapan tayfadansınız.Ya gerçekten bu kadar katı ve at gözlüğü ile bakabildiğinize gerçekten inanamıyorum.
Adı düğün olduğu için bu bukadar ağıza sakız oldu değil mi?
Bir avm de kapılmış olan virüsün sorumlusu bilinemeyeceği her bir birey avm ziyaretcisi olacağı için birbirinden bağımsız olduğundan sorumlusunu bulamıyoruz.
Ama düğün? Düğün öyle mi sizin gözünüzde düğün algısı 10 sıra halay,uzun takı kuyrukları, gelin yere yatmış break dance falan yapıyor gerçekten algınız bu mu?
Diyarbakırda maskesiz 5-10 sıralı ağızlarının içine girile girile çekilen halay vs bundan bahsetmiyorum denetim yapılsın sonuna kadar ve kurala uyulmuyorsa orada olan her bir bireye tek tek ceza kesilsinki insanlar birbirlerini uyarsınlar ve engel olsunlar.
Plajda,camide,mitinglerde,cafelerde insanlar ağız ağıza otururken tek dert gerçekten düğünler mi?
Hepsi kapatılsın,herşey yine en başa dönsün gerekirse sokağa çıkma yasağı gelsin ama herşeyi düğüne bağlamayın düğün yapmak isteyenleri öcü gibi görmeyin,
Hele ki oradan gelen yardımlarla yuvaların destek olmayı düşünen gençlere bu saçma yaftalamayı yapmayın. Siz bekarsanız sade nikah yapar oturursunuz yok evliysenizde durumun içinde değilsiniz bilip bilmeden oturup yorum yapmayın
Son günlerde duyduğum vakalar hep düğünden. Bunun sadece düğün mekanı kısmı yok, uzaktan gelen akrabalar, yatıya kalmalar, sarılmalar öpüşmeler. Herkes iş düğün olunca gözükara oluyor, akrabadan akrabaya bulaşmaz gibi.
Şu koyuyla belirttiğim yer aslında düğüncü tayfanın kendini düşündüğünü nasıl da kanıtlıyor. Size yardım gelsin de kime ne olursa olsun.
Evliyim ve oradan gelecek yardımlara bel bağlanmaması gerektiğini biliyorum. Ayrıca düğüne katılmadığım gibi plaja, avmye, cafeye de gitmiyorum ki bunların açılması da ekonomi çarkları için yapılmak zorunda kalınan hamleleri. Düğün kadar yanlış buluyorum tatile gidene de laf söylüyorum. Hiçbirini yapmamam sebebiyle kendimde bunları söyleyecek hakkı görüyorum, eğer bu önce kendini düşünen tayfa yüzünden de hastalanırsam hakkımı helal etmiyorum.