• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün ve nişanlım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya gerçekten bu kadar katı ve at gözlüğü ile bakabildiğinize gerçekten inanamıyorum.
Adı düğün olduğu için bu bukadar ağıza sakız oldu değil mi?
Bir avm de kapılmış olan virüsün sorumlusu bilinemeyeceği her bir birey avm ziyaretcisi olacağı için birbirinden bağımsız olduğundan sorumlusunu bulamıyoruz.
Ama düğün? Düğün öyle mi sizin gözünüzde düğün algısı 10 sıra halay,uzun takı kuyrukları, gelin yere yatmış break dance falan yapıyor gerçekten algınız bu mu?
Diyarbakırda maskesiz 5-10 sıralı ağızlarının içine girile girile çekilen halay vs bundan bahsetmiyorum denetim yapılsın sonuna kadar ve kurala uyulmuyorsa orada olan her bir bireye tek tek ceza kesilsinki insanlar birbirlerini uyarsınlar ve engel olsunlar.
Plajda,camide,mitinglerde,cafelerde insanlar ağız ağıza otururken tek dert gerçekten düğünler mi?
Hepsi kapatılsın,herşey yine en başa dönsün gerekirse sokağa çıkma yasağı gelsin ama herşeyi düğüne bağlamayın düğün yapmak isteyenleri öcü gibi görmeyin,
Hele ki oradan gelen yardımlarla yuvaların destek olmayı düşünen gençlere bu saçma yaftalamayı yapmayın. Siz bekarsanız sade nikah yapar oturursunuz yok evliysenizde durumun içinde değilsiniz bilip bilmeden oturup yorum yapmayın
Ya okuduğunuzu anlamadınız ya da direkt düğüne laf söyledim diye saldırıya geçtiniz. Çünkü siz de o düğün yapan tayfadansınız.
Son günlerde duyduğum vakalar hep düğünden. Bunun sadece düğün mekanı kısmı yok, uzaktan gelen akrabalar, yatıya kalmalar, sarılmalar öpüşmeler. Herkes iş düğün olunca gözükara oluyor, akrabadan akrabaya bulaşmaz gibi.
Şu koyuyla belirttiğim yer aslında düğüncü tayfanın kendini düşündüğünü nasıl da kanıtlıyor. Size yardım gelsin de kime ne olursa olsun.
Evliyim ve oradan gelecek yardımlara bel bağlanmaması gerektiğini biliyorum. Ayrıca düğüne katılmadığım gibi plaja, avmye, cafeye de gitmiyorum ki bunların açılması da ekonomi çarkları için yapılmak zorunda kalınan hamleleri. Düğün kadar yanlış buluyorum tatile gidene de laf söylüyorum. Hiçbirini yapmamam sebebiyle kendimde bunları söyleyecek hakkı görüyorum, eğer bu önce kendini düşünen tayfa yüzünden de hastalanırsam hakkımı helal etmiyorum.

Sizin dikkatiniz değil önemli olan, onca insanın bir araya toplamanız. Biz dikkat edeceğiz derken kalabalığa nasıl müdahele edeceksiniz? Dikkat derken sadece kendiniz için mi? İnsanlar sizleri kıramayacak gelecek, onları mecbur bırakacaksınız, belki bu yüzden hastalanan olacak. Ben böyle bir vicdani yükümlülüğü üstüme alamazdım.

Ya misafirlerden dikkat eden olmazsa, çoluk çocuk oynarken virüs kapıp, evdekine bulaştırırsa? Bir garsonun ikramından bulaşırsa? Daha önce kapıyı tutan elden bulaşırsa? Wc ler vs vs.

Bence ya erteleyin ya vazgeçin düğün olayından. Evet bir kez evleniliyor ama pandemi bu normal bir süreç değil.

Ya gerçekten bu kadar katı ve at gözlüğü ile bakabildiğinize gerçekten inanamıyorum.
Bir avm de kapılmış olan virüsün sorumlusu bilinemeyeceği her bir birey avm ziyaretcisi olacağı için birbirinden bağımsız olduğundan sorumlusunu bulamıyoruz.
Ama düğün? Düğün öyle mi sizin gözünüzde düğün algısı 10 sıra halay,uzun takı kuyrukları, gelin yere yatmış break dance falan yapıyor gerçekten algınız bu mu?
Diyarbakırda maskesiz 5-10 sıralı ağızlarının içine girile girile çekilen halay vs bundan bahsetmiyorum denetim yapılsın sonuna kadar ve kurala uyulmuyorsa orada olan her bir bireye tek tek ceza kesilsinki insanlar birbirlerini uyarsınlar ve engel olsunlar.
Plajda,camide,mitinglerde,cafelerde insanlar ağız ağıza otururken tek dert gerçekten düğünler mi?
Hepsi kapatılsın,herşey yine en başa dönsün gerekirse sokağa çıkma yasağı gelsin ama herşeyi düğüne bağlamayın düğün yapmak isteyenleri öcü gibi görmeyin,
Hele ki oradan gelen yardımlarla yuvaların destek olmayı düşünen gençlere bu saçma yaftalamayı yapmayın. Siz bekarsanız sade nikah yapar oturursunuz yok evliysenizde durumun içinde değilsiniz bilip bilmeden oturup yorum yapmayın
O saydığınız yerlerin hepsi insanların kendi istekleri ile gittikleri yerler. Zaten onlar ve sizin gibi düşünenler yüzünden bitmedi şu bela.
Düğün öyle mi, oraya insanları düğün sahipleri davet edecek, kıramayan amca,yenge, aile büyükleri, çoluk çocuk mecbur gelecek. Herkesi nasıl denetleyeceksiniz, koşturan oynayan çocuklar, ikramlar, takılar vs vs. Bu vicdanı bir yüktür, alabilecek misiniz?

Onca insan işinden olmuş, eğitim aksamış, devletin verdiği aylık bin küsür parayla geçinmeye çalışan aileler varken, düğünden gelen parayı mı düşündünüz. Onca ölen insana hakarettir bu, benmerkezciliktir.

Kız düğün isteyen kocayı nasıl buldun ben oraya takıldım valla :KK70::KK70:Anam ben benimkide dahil hiçte düğün ile ilgili değildi gerçi bende değildim aileler istedi diye yaptık 😂😂

Aynen. Biz de sırf aileler istedi diye yaptık o köprülerin üzerinden onlar görsün diye yürüdük :KK70:

Bence adamın hevesi içinde kalmasın. :KK70: 1 saatte olsa yapılsın. Kimse de gelmez aile içi söz gibi düğün yapıyorlar. Zaten ikram falan da yasak. Düğün salonunda belki indirim de olur. Bana kalsa ertelenebilir ama nişanlı beklemek de çok zor.

Keşke nikah hepimizi için yeterli olsa şu zamanda ama ne diyelim.

Bir de şunu demek isterim, eğer önlem kontrol vs yapamayacaklarsa vebal almasınlar başkasının canına kastetmek oluyor.

Gerçekten ne düğün sevdasıymış ya.
Naiflik değil bu, başka bir şey. Ama söyleyip bam yemeyeceğim. İstediği kadar açık alan olsun, düğün sevdiklerinizi riske atıyor. Doğru olan da bu. Çok düğün isteyen bir iki sene bekleyip küresel bir pandeminin bitmesini beklemeli.
Şu zamanda düğün yapan en hafif tabiriyle sorumsuzdur

Dikkat edilecek falan geçin bunları. Uzun zamandır görüşmeyen akrabalar bir araya gelince uzak duracak mı gerçekten? Başka bir düğün konusuna da yazdım, çok vaka olan bir ilde değiliz ama teyzemin komşusun akrabası düğün diye tutturdu yaptı, damadın anneannesi bir hafta sonra öldü. Üç beş çeyrek için değdi mi sizce?
Bu sene çalgı çengi düğün işine girenler büyük vebal alıyorlar.

Dikkat edilecek falan geçin bunları. Uzun zamandır görüşmeyen akrabalar bir araya gelince uzak duracak mı gerçekten? Başka bir düğün konusuna da yazdım, çok vaka olan bir ilde değiliz ama teyzemin komşusun akrabası düğün diye tutturdu yaptı, damadın anneannesi bir hafta sonra öldü. Üç beş çeyrek için değdi mi sizce?
Bu sene çalgı çengi düğün işine girenler büyük vebal alıyorlar.
Ölümü gelmis anneannenin koronadan öldüğü kesin mi

Onca masraf yapıp sonra o masrafları düğünden çıkarmaya çalışmak ne mana hiç anlamıyorum yapma kardeşim düğün falan böylece giderinde olmaz ki gelecek üç kuruş beklentisine girmezsin. Pandemi marttan beri var ve hala düğün peşinde millet. Hemen avmlere plajlara laf atılıyor düğünler mi battı deniyorda sağlıkçıları düşünen yok hepsi aynı sorumsuz insanların sonucu. Milleti akraba diye mecbur bırakıp vebale giriyorsunuz. Maske takınca olay bitti zannediyorsunuz ama öyle değil su içtiğiniz bardaktan yemek yediğiniz çataldan geçen bir illet bu. Hiç mi korkmuyorsunuz?

Kuzeniminde ekim ayinda dügünü vardi. Onlar 500tl kapoa vermisler iptal ettiler. Zaten belediyelerinde nikah salonlari güzel. Oynama yok taki töreni yok ikram yok 1 saat icin degmez diye düsündüler. Simdilik sadece nikah yazada bahceli bir mekanda aile yemegi düzenleyecekler. Önlem alinabilir ama gözlerden bile bulasabilen bir virüsle karsi karsiyayiz. Gecen hafta bizim sülalede 3 ailede korona cikti. Bahcede oturup çay içmisler sadece.

Valla şu süreçte düğününü iptal etmemişlere mustehak diyeceğim belki linç yiyeceğim.
Düğünlerde asıl mesele kırda olması veya oyun olmaması değil zira. Uzaktan yakından bir sürü insan düğün evine geliyor. Ordu'daki düğüne İstanbul'dan giden bir kişinin makyaj malzemesiyle 20 küsür kişi korona oldu. Bunu nasıl akıl edemiyor insanlar, nasıl bu kadar gözükara anlamıyorum. 6 aydır şu süreçteyiz. Evini kurmuş, kira ödeyen insan da nikahını yapsın geçsin evine otursun. Kimi takı gelmeyecek ama öyle olursa diye de düşünüyor ama takı takası olan size sonra da takdim eder takıyı.
ya herkesin fikri düşüncesi var eyvallah da şu nikahı yapın geçin evinize oturun diyenleri anlamıyorum hiç mi empati duygunuz yok herkes takı için düğün yapmıyor hayatında 1 kez yaşıcağı mutlu günü olsun sevdikleriyle eğlensin istiyor olamaz mı elbette nikah yapıp evlenenlerde var tercih meselesi
Ya okuduğunuzu anlamadınız ya da direkt düğüne laf söyledim diye saldırıya geçtiniz. Çünkü siz de o düğün yapan tayfadansınız.
Son günlerde duyduğum vakalar hep düğünden. Bunun sadece düğün mekanı kısmı yok, uzaktan gelen akrabalar, yatıya kalmalar, sarılmalar öpüşmeler. Herkes iş düğün olunca gözükara oluyor, akrabadan akrabaya bulaşmaz gibi.
Şu koyuyla belirttiğim yer aslında düğüncü tayfanın kendini düşündüğünü nasıl da kanıtlıyor. Size yardım gelsin de kime ne olursa olsun.
Evliyim ve oradan gelecek yardımlara bel bağlanmaması gerektiğini biliyorum. Ayrıca düğüne katılmadığım gibi plaja, avmye, cafeye de gitmiyorum ki bunların açılması da ekonomi çarkları için yapılmak zorunda kalınan hamleleri. Düğün kadar yanlış buluyorum tatile gidene de laf söylüyorum. Hiçbirini yapmamam sebebiyle kendimde bunları söyleyecek hakkı görüyorum, eğer bu önce kendini düşünen tayfa yüzünden de hastalanırsam hakkımı helal etmiyorum.
o zaman biri konu açmış corona da tatil diye gidin de biraz orda sitem edin , aman bi nikah yapın oturun diye empati yoksunluğunuzu gidin orada gösterin
farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.

gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.

şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.

bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.
Aynı durumdayız bende çok etkilendim üzüldüm ama nedense nişanlımı ve annesini ben teselli ediyorum çok şükür sağlıklıyız ailelerimizde bişey yok geçicek bu dönem erteleyelim diye yumuşatmaya çalışıyorum ama artık bende yoruldum haftanın 6 günü çalışıyorum temmuzda düğünü erteledik ekime ,ekimde yapabiliriz diye umut ederken zoraki çarşıya alışverişe çıktık ihtiyaçlarımız için onlardan hiç bir tat almadık haftaiçi sabah saatlerinde kimsecikler yokken hallettik dışarda yemek yemeden döndük herşeyimizi yıkadık ettik ne bileyim sırf almış olmak için aldım gelinliğimi bile şimdi provaları var gitmeye korkuyorum alsam napcam nereye koycam bilmiyorum ,millet barlarda tatil yerlerinde sırt sırta eğlenirken keyfi avm lerde gezerken o toplu taşıma yerleri hınca hınç doluyken bişey olmayıp hala okulları açıcaz demeleri resmen bizimle alay ediyolar buna sebebiyet veren gözyuman kimseye hakkımı helal etmiyorum maddi manevi yıprandık

Çeyrek olmuş nerdeyse 800tl

Millet hatır gönüle mecbur kalıp gelecek, tedirginlik hat safhada..

Hem paradan hem canından olmak..

Lütfen bencil olmayın siz halay çekmeden eşinizin olabileceğine neden inanmıyorsunuz yahu

Bizimde kuzenin ekimde sadece nikahi var ama gidemeyecegimi söyledim kırıldılar Omirilik ameliyatliyim.en son gecen ekim ayında beynimden tomografi cekildi nisan ayindaki tomografim cekilemedi korona nedeniyle Allah a emanet yasiyorum iyilestimmi iyilesmedimmi bilmiyorum bu sürecte hicbir yere gidemem.

farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.

gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.

şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.

bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.
Geri alabilirsiniz diye biliyorum

ya herkesin fikri düşüncesi var eyvallah da şu nikahı yapın geçin evinize oturun diyenleri anlamıyorum hiç mi empati duygunuz yok herkes takı için düğün yapmıyor hayatında 1 kez yaşıcağı mutlu günü olsun sevdikleriyle eğlensin istiyor olamaz mı elbette nikah yapıp evlenenlerde var tercih meselesi

o zaman biri konu açmış corona da tatil diye gidin de biraz orda sitem edin , aman bi nikah yapın oturun diye empati yoksunluğunuzu gidin orada gösterin

Aynı durumdayız bende çok etkilendim üzüldüm ama nedense nişanlımı ve annesini ben teselli ediyorum çok şükür sağlıklıyız ailelerimizde bişey yok geçicek bu dönem erteleyelim diye yumuşatmaya çalışıyorum ama artık bende yoruldum haftanın 6 günü çalışıyorum temmuzda düğünü erteledik ekime ,ekimde yapabiliriz diye umut ederken zoraki çarşıya alışverişe çıktık ihtiyaçlarımız için onlardan hiç bir tat almadık haftaiçi sabah saatlerinde kimsecikler yokken hallettik dışarda yemek yemeden döndük herşeyimizi yıkadık ettik ne bileyim sırf almış olmak için aldım gelinliğimi bile şimdi provaları var gitmeye korkuyorum alsam napcam nereye koycam bilmiyorum ,millet barlarda tatil yerlerinde sırt sırta eğlenirken keyfi avm lerde gezerken o toplu taşıma yerleri hınca hınç doluyken bişey olmayıp hala okulları açıcaz demeleri resmen bizimle alay ediyolar buna sebebiyet veren gözyuman kimseye hakkımı helal etmiyorum maddi manevi yıprandık
Nasıl bir heves ki bu, bu kadar korktuğunuzu iddia ediyorsunuz eğlenmekten bahsediyorsunuz. Tedirgin olsanız sizce o gün mutlulukla mi geçer? O en özel gün 1 hafta sonra annenize babanıza pozitif olarak yansır da zehir olursa ne yapacaksınız? Empati yapınca direkt iptal ediyorum düğünümü. Eziyet olur bana yahu. Aynı mantıkla tatile gitmiyorum.
Sizin tercihiniz de tercihleriniz halk sağlığı sorununa dönüyor bunu bile görmüyorsunuz. Çok şey yazmak isterdim ama olmuyor maalesef geçmiyor karşıya, değişik bir zihniyeti var bu gelinlerin tatlı telaşının.
Tatil konusunda da fikirlerimi beyan ettim merak etmeyin, alıntıladığınız mesajda yazıyor. Okuduğunuzu anlamamak da mı düğün telaşından?🙄

Dugunu iptal edip baska zaman baska bir kutlama buyuk sekilde yapilir, herkes hevesini alir.
Cocuk olursa sunnet olur, evlilik yildonu olur, x yas dogumgunu partisi olur, birseyler olur kutlamak icin. Simdi en guzeli ne kadar az kisiyle oluyorsa oyle olmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back