• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün ve nişanlım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düğün olmayınca evlenmiş olunmuyor mu? Hiç sevmem zaten, nikah olsun istedim ben düğün dediler illa zamanında.
Çok yakınım evlendi 10 gün oldu diyeyim. Salonu iptal ettiler düğüne bir kaç gün kala, sayemizde o da. Düğünden korona kapanları söyleye söyleye ettirdik. Mutlu mesut evlendiler , evlenmemiş mi oldular şimdi ?
Kapı kapı gezen filyasyon ekibinden bir tanıdığınız varsa sorun, yüzde doksanı acaba nerden kapmış, cevap; düğünden! !!!

Bizim akrabalarda köye bahcede çay icmeye gitmisler. Hem kendileri hem gorümceleri hemde eltileri virüs kapmis. yani 3 ayri aile . Evlerine dönüncede ev halkina bulasmis. 2 3 gün sonra apartman kadinlariyla sitenin bahcesinde salca yapmislar ,tabi onlarada bulasti. Bunlar bilinenler tabi daha markette manavda bankada kac kisiye yaydilar hic belli değil. Simdide karantinada hepsi . Koskoca ülkede günde 1500 kisiye bulasiyor bizi bulmaz bize denk gelmez diyorduk dediler. :işsiz:

Bizim akrabalarda köye bahcede çay icmeye gitmisler. Hem kendileri hem gorümceleri hemde eltileri virüs kapmis. yani 3 ayri aile . Evlerine dönüncede ev halkina bulasmis. 2 3 gün sonra apartman kadinlariyla sitenin bahcesinde salca yapmislar ,tabi onlarada bulasti. Bunlar bilinenler tabi daha markette manavda bankada kac kisiye yaydilar hic belli değil. Simdide karantinada hepsi . Koskoca ülkede günde 1500 kisiye bulasiyor bizi bulmaz bize denk gelmez diyorduk dediler. :işsiz:
Bugün haber aldım, akrabamın düğünü oldu, anneme vs asla gitmek yok dedik, gitmediler. O düğüne koronalı biri gelmiş ve akrabamın birine bulaşmış virüs. Diyecek söz bulamıyorum

Ne kadar doğru söylediniz insan takı takacak olduktan sonra parasını hesabına eft bile yapar,mutlaka o parayı ulaştırır. Yani bunun için düğün yapmaya ne gerek var..Şu ortamda nasıl düşünebiliyorlar düğün yapmayı,hayret. 1saatlik düğünde zaten gereksiz, gidip geldiğine değmez
Yani bizim çevremizde Nisan için düğün salonu tutmuş insanlar vardı, haliyle evleri hazırdı kira ödeniyordu. Biri Temmuz'da sınırlı katılımlı bir nikah yaptı evine geçti. Diğeri de Ağustos'a ertelemişti düğünü ama baktı ki olacak gibi değil nikahı kıydı evine geçti seneye rahatça kutlama yapacak. İkisine de hediyemi bir şekilde yaptım, üstümde kalmadı. Bu yaz düğün düşünüp de eşya ev işini ayarlamamış olanlar da seneye erteledi.
Yüzyılda bir olan pandemide düğün düğün neyin inadı bilmiyorum ki. 🙄

Ne kadar doğru söylediniz insan takı takacak olduktan sonra parasını hesabına eft bile yapar,mutlaka o parayı ulaştırır. Yani bunun için düğün yapmaya ne gerek var..Şu ortamda nasıl düşünebiliyorlar düğün yapmayı,hayret. 1saatlik düğünde zaten gereksiz, gidip geldiğine değmez

Bende kuzenimin nikahina gidemitecegim diye kırıldilar . Farkli sehirlerdeyiz dünya kadar yol gidicez dünya kadar masraf .kıyafeti, saçı ,yol parası , takısı ,birde üstüne bonus olarak korona var. Bende dedimki takıda mesela çeyrek takacagima hesaba yarim altin parasi göndereyim bir eksiginizi giderirsiniz. Gelipte o anı paylasarak takmak gibi olmazmis. İllaki korona olacaz yani dedim. Artik kına gecesindeki kınaları baska taraflarina yakarlar. Valla şu kuzenin nikahı aile arasinda bölünme yaratti

100 YILA BIR CIKAN VIRUSLER NUFUS AZALTMAK ICIN YAPILAN BIR TERORDUR SADECE

Hangi “büyük resim” kursuna gidiyorsunuz? Adresini verin de biz de görelim büyük resmi.

Konu sahibi bence seneye erteleyin erkek arkadaşınız bu kadar düğün istiyorsa. Ben evleneceklerin yerinde olsam bu sene fırsattan istifade sessiz sedasız evlenirdim. Kimsenin de kahrını çekmezdim. Maddi manevi büyük külfet düğün. Üstelik kimseyi memnun edemediğinle kalıyorsun. En iyisini de yapsan sonradan ay şunu da yapsaydım diyeceğin bir şey çıkıyor.

Hiç kimse sevdiklerine zarar gelsin istemez siz biliyor musunuz bu süreçte insanların neler yaşadıklarını ,ben düğünümü erteledim 2.ciye yine erteledim benim derdim bu dönemde düğün dernek değil gözüm bunları görmüyo şuan hiç bir şeyde hevesimiz kalmadı benim derdim burda aman canım nikah yapın diye akıl vermeye kalkmasın kimse, ve evlilik düğün meraklısı damgası vurmaları 1 sene önceden planlanan şeyler var yapanları da doğru bulmuyorum ama kimseyle de alay etmeye kalkmıyorum,keyfe keder tatil yapanlara da hakkımı helal etmiyorum burda tek günah keçisi düğünler olmasını kabul etmiyorum bu sene hiç açılmamalıydı düğünler herkes önüne bakıcaktı bu kadar

Bende kuzenimin nikahina gidemitecegim diye kırıldilar . Farkli sehirlerdeyiz dünya kadar yol gidicez dünya kadar masraf .kıyafeti, saçı ,yol parası , takısı ,birde üstüne bonus olarak korona var. Bende dedimki takıda mesela çeyrek takacagima hesaba yarim altin parasi göndereyim bir eksiginizi giderirsiniz. Gelipte o anı paylasarak takmak gibi olmazmis. İllaki korona olacaz yani dedim. Artik kına gecesindeki kınaları baska taraflarina yakarlar. Valla şu kuzenin nikahı aile arasinda bölünme yaratti
Hayret bir şey ne güzel çözümde sormuşsunuz ama..
artık alınan alınsın.. biz gitmiyoruz hiçbir düğüne

Kimse düğünlere katılmak istemiyor artık. Geçen bir arkadaşın düğününe 30 kişi ancak katılmış. Hadi sizin de olsun 50 kişi. Yol çekip yorulduğunuza değmez. Ortalık düzelince sevdiklerinizle güzel bir yemek planlar kutlarsınız.

Yani bizim çevremizde Nisan için düğün salonu tutmuş insanlar vardı, haliyle evleri hazırdı kira ödeniyordu. Biri Temmuz'da sınırlı katılımlı bir nikah yaptı evine geçti. Diğeri de Ağustos'a ertelemişti düğünü ama baktı ki olacak gibi değil nikahı kıydı evine geçti seneye rahatça kutlama yapacak. İkisine de hediyemi bir şekilde yaptım, üstümde kalmadı. Bu yaz düğün düşünüp de eşya ev işini ayarlamamış olanlar da seneye erteledi.
Yüzyılda bir olan pandemide düğün düğün neyin inadı bilmiyorum ki. 🙄
Kesinlikle size katılıyorum,zaten takı yapacak kişi bunu asla bırakmaz, bir şekilde mutlaka öder :)

farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.

gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.

şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.

bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.
Mutluluklar dilerim, umarım bir ömür boyu sağlıklı huzurlu birlikte yaşlanmak nasip olur.
Nişanlınızı sakinleştirin, üzülmesin hatta ona bu kısıtlamanın belki de bir işaret olduğunu, şer gibi gördüğünde bir hayır olabileceğini söyleyin.

Belki açık alanda bile olsa çok sevdiğiniz birine virüs bulaşacaktı, belki o sevdiğiniz kişi koronayı atlatamayacaktı ve ömür boyu vicdan azabı çekecektiniz.

Herkes sağlıklı olsun da belki sıcağı sıcağına yapılan bir kutlamanın yerini tutmaz ama pandemi bitince tüm sevdiklerinizi toplar şöyle güzel bir eğlence yaparsınız.

Düğün yapsanizda bence kimse gelmez .Maalesef talihsiz bir durum düğün sahibi parayı geri verse seneye yapsanız ne güzel olur aslında

Düğün olmayınca evlenmiş olunmuyor mu? Hiç sevmem zaten, nikah olsun istedim ben düğün dediler illa zamanında.
Çok yakınım evlendi 10 gün oldu diyeyim. Salonu iptal ettiler düğüne bir kaç gün kala, sayemizde o da. Düğünden korona kapanları söyleye söyleye ettirdik. Mutlu mesut evlendiler , evlenmemiş mi oldular şimdi ?
Kapı kapı gezen filyasyon ekibinden bir tanıdığınız varsa sorun, yüzde doksanı acaba nerden kapmış, cevap; düğünden! !!!

Aynen. Kayinpederim cok agir korona gecirdi. Olumden dondu diyeyim. Dugunden kapti. Ustelik dugune giden cogu akraba da kapmis. Cunku koronali olan gelin hanimin ta kendisiymis. Bizim gideceginden haberimiz yoktu. Olsa muhakkak engel olurduk.

Hiç kimse sevdiklerine zarar gelsin istemez siz biliyor musunuz bu süreçte insanların neler yaşadıklarını ,ben düğünümü erteledim 2.ciye yine erteledim benim derdim bu dönemde düğün dernek değil gözüm bunları görmüyo şuan hiç bir şeyde hevesimiz kalmadı benim derdim burda aman canım nikah yapın diye akıl vermeye kalkmasın kimse, ve evlilik düğün meraklısı damgası vurmaları 1 sene önceden planlanan şeyler var yapanları da doğru bulmuyorum ama kimseyle de alay etmeye kalkmıyorum,keyfe keder tatil yapanlara da hakkımı helal etmiyorum burda tek günah keçisi düğünler olmasını kabul etmiyorum bu sene hiç açılmamalıydı düğünler herkes önüne bakıcaktı bu kadar
Size şu acıdan katiliyorum gercekten hic acilmamasi gerekirdi. Bir kismina izin verip otekilere yapamazsın denilmesi olmadı. Bende kina gecem icin elimde olmadan icim burkuluyor. Acik alanda arastirmak istemedim çünkü yapmakta vebal gerçekten..ccoook arada kalmis vaziyetteyim. Hazirandaki evliliğimi ertelemistim. Arkadaslarim ertelemedi hepsi kina da düğün de yaptilar, ben düzelir diye düşünerek erteledim, nasip değilmiş diyorum şimdi.
Bir tek kişiye bir sey olursa cok üzülürüm. Nikahima bile gelemeyebiliriz diyorlar,kızmıyorum kimseye herkes cok hakli...ama böyle sadece cekirdek aile ile nikah kiyma fikri de üzüyor beni.
Seneye ertelemeninde garantisi olduğunu sanmiyorum 2022'ye kadar sürebilirmis tamamen bitmesi.

Aynen. Kayinpederim cok agir korona gecirdi. Olumden dondu diyeyim. Dugunden kapti. Ustelik dugune giden cogu akraba da kapmis. Cunku koronali olan gelin hanimin ta kendisiymis. Bizim gideceginden haberimiz yoktu. Olsa muhakkak engel olurduk.
Çok geçmiş olsun hem kayınpederinize hem de korona olan herkese.

Sıkıcı olacak belki ama işin ciddiyetini anlamak için sizlere bilimsel bir açıklama yazayım.
İster açık alan olsun ister kapalı alan, eğer ortamda koronalı biri varsa virüs kapma riskimiz var, bir insan nefes alıp verirken dakikada ortalama 20 virütik zerrecik, konuşurken dakikada 200 virütik zerrecik, hapşırma öksürme gibi durumlarda dakikada 200 milyon virütik zerrecik(vz) yayıyormuş, bir insanın virüs kapması için 1000 virütik zerrecik alması yeterliymiş.

Diyelim ki kalabalık bir ortamdasınız, bu mevlid olur, baş sağlığı ya da geçmiş olsun ziyareti olur, aileye hoşgeldin ziyareti olur, sadece 1 kişi konuşurken dakikada 200 vz yaydığına ve bu zerrecikler özellikle kapalı alanlarda belli bir süre havada asılı kaldığına göre, 5 dakika konuşsa size virüs bulaştırmaya yeter, düğünde en az 50 kişi olsa ve hiç konuşmasalar yalnızca nefes alsalar 50 kişi 1 dakikada 1000 zerrecik yayar ve sonuç hastasınız.

Kaldı ki maske kullanımımız mağlum, çok da sağlıklı kullanmıyoruz, nikah düğün gibi organizasyonlarda foto çekimleri sırasında maskeler çıkabiliyor, ortamda bunalıp çıkarabiliyorsunuz, buyurun koronaya davetiye hem de en pullusundan.

Açık havada bir şey olmaz diye de düşünülmesin, kalabalık bir ortama girmediyseniz sıkıntı yok ama kalabalık bir yerde açık havada bile olsa risk altındasınız zira virüs açık havada da belli süre yaşıyor, 2 metre ötemizdeki biri hapşırdığında 8 metre uzaklığa zerrecik yayma riski var rüzgarda varsa bu mesafe uzayabilir, bir hapşırmada 200 milyon virütik zerrecik olduğunu, bizi hasta etmek için 1000 zerreciğin kafi olduğunu düşünürsek, koronayı ne kadar ciddiye almamız gerektiğini anlarız.

%90 düğünden değil. Düğün/yas/toplu geziler&günler ayrı ayrı yüzdelik olarak büyük dilime sahip.

Çok geçmiş olsun :/ sevdiklerim için endişeleniyorum, ya kaparlarsa diye. Özellikle anne babama dikkat ediyorum , onlar da ediyor zaten ama tekrar tekrar uyarıyoruz.
Sevdiğim insanlardan hiç kimsenin, sorumsuz birileri yüzünden hastane odasında tek başına acı çekmesini, çaresiz hissetmesini istemiyorum. Düşüncesi bile korkunç gelirken, yaşayanlar nasıl ızdırap duydu kim bilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back