- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Elektron mikroskopu ile alın görüntüyü ama malum virüs gözle görülmüyor...25 inde kardesimin dugunu var nasil onlemler alindigini foto alarak atarim canlar
Mevlutlu olacak
aman bi nikah yapın oturun diye empati yoksunluğunuzu gidin orada gösterin
farklı memleketlerdeniz. ben yasaklardan da önce kendi memleketimde sadece nikah istedim. onun memleketinde de kır düğünü olsun kapalı alan olmasın dedim, öyle ayarlanmıştı.
düğün saatleri bir saate düşürüldü.
nişanlım dünki haberden sonra çok üzüldü ve sinirlendi. biz önlemimizi alacaktık, önlem almayanların düğünlerini durdursalardı diye baya morali bozuldu. o kadar hevesliydi ki düğün için, resmen hayalleri yıkıldı.
gerçekten de tuttuğumuz yer harika bir yerdi. kır düğünü konsepti çok güzel fiyatına göre de çok lüks bir yerdi.
şimdi biz bir saat için başka bir şehre yolculuk yapacağız. bana kalsa düğünü komple iptal etmek istiyorum. bir saatte ne olabilir ki? ama nişanlım bu durumu istemeyebilir zaten çok üzgün. yıllarca bugünün hayalini kurardı biz sevgiliyken. ben düğünleri sevmediğim için fazla etkilenmedim durumdan. o ise bir erkeğe göre fazla nahif.
bir de düğün salonunun yarısı ödenmişti. 4 bin gibi bir rakam. geri de alamayız sanırım.
Gelinlerin tatlı telaşı vs diyerek alay etme hakkını nerden buluyosunuz , zaten iptal ettik konu o değil ama sizinde evlilikten dolayı algılarınızda sorun var sanırım insanların canı burnundayken bi nikah yapın oturun diye fikirsizliğinizle fikir vermeye kalkmayın ,diyorum ki diğer forumlara girin de az da tatil yapanları eleştirin zira biz marttan beri düğün olcaktı olmıcaktı her kafadan bi ses duymak zorunda değiliz kimse kimsenin vebalini almak istemez ben bunu düşünmüyo olsaydım 4 temmuzda olan düğünümü 1 temmuzda yasak kalkar kalkmaz yapmış olurdum bi yasak geliyosa bi kısıtlama geliyosa topluluğun olduğu her alanda olmalı empati yapın demicem o duyguyu çoktan kaybetmişsiniz zaten ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da peki siz?Nasıl bir heves ki bu, bu kadar korktuğunuzu iddia ediyorsunuz eğlenmekten bahsediyorsunuz. Tedirgin olsanız sizce o gün mutlulukla mi geçer? O en özel gün 1 hafta sonra annenize babanıza pozitif olarak yansır da zehir olursa ne yapacaksınız? Empati yapınca direkt iptal ediyorum düğünümü. Eziyet olur bana yahu. Aynı mantıkla tatile gitmiyorum.
Sizin tercihiniz de tercihleriniz halk sağlığı sorununa dönüyor bunu bile görmüyorsunuz. Çok şey yazmak isterdim ama olmuyor maalesef geçmiyor karşıya, değişik bir zihniyeti var bu gelinlerin tatlı telaşının.
Tatil konusunda da fikirlerimi beyan ettim merak etmeyin, alıntıladığınız mesajda yazıyor. Okuduğunuzu anlamamak da mı düğün telaşından?
Anlatamazsın, anlatamayız.. 1 metre mesafeyi olağanüstü önlem alınıyor gibi anlatıyor.Elektron mikroskopu ile alın görüntüyü ama malum virüs gözle görülmüyor...
Ah ah millet aya.....
ben hastalık yüzünden ertelemişim ,konu sahibi buraya bi sıkıntısını yazmış aman nikah yapın oturun demek bi insanın hissini düşüncesini bilmeden bunu söylemek mi empati ,kimse hastalık varken göbek atmaya gönüllü değil ,hastalığın sadece düğünde bulaştığı düşüncesi nasıl bi at gözlüğü, tatil yerlerine gitmesinler avm lere gitmesinler restoranda otursunlar barlar da eğlenmesinler evlerinde açsınlar müzik otursunlar evlerinde yapsınlar kahveleri ,burda eşitlik yok ben bunu izah ediyorum ve sadece düğünler ile ilgili yorum yapıldığında çözüm kıyın nikahı oturun , o yüzden diyorum ki gidin diğer forumlara keyfi keder tatile gidenlere oturuver evinde diyinPandemiden dolayı dünya alarmdayken, ölen binlerce insan varken sırf iki göbek atmak için onlarca/yüzlerce insanı bir araya toplamak empatili!!! görüşünüzün kaçıncı basamağı??
Ya gerçekten bu kadar katı ve at gözlüğü ile bakabildiğinize gerçekten inanamıyorum.
Adı düğün olduğu için bu bukadar ağıza sakız oldu değil mi?
Bir avm de kapılmış olan virüsün sorumlusu bilinemeyeceği her bir birey avm ziyaretcisi olacağı için birbirinden bağımsız olduğundan sorumlusunu bulamıyoruz.
Ama düğün? Düğün öyle mi sizin gözünüzde düğün algısı 10 sıra halay,uzun takı kuyrukları, gelin yere yatmış break dance falan yapıyor gerçekten algınız bu mu?
Diyarbakırda maskesiz 5-10 sıralı ağızlarının içine girile girile çekilen halay vs bundan bahsetmiyorum denetim yapılsın sonuna kadar ve kurala uyulmuyorsa orada olan her bir bireye tek tek ceza kesilsinki insanlar birbirlerini uyarsınlar ve engel olsunlar.
Plajda,camide,mitinglerde,cafelerde insanlar ağız ağıza otururken tek dert gerçekten düğünler mi?
Hepsi kapatılsın,herşey yine en başa dönsün gerekirse sokağa çıkma yasağı gelsin ama herşeyi düğüne bağlamayın düğün yapmak isteyenleri öcü gibi görmeyin,
Hele ki oradan gelen yardımlarla yuvaların destek olmayı düşünen gençlere bu saçma yaftalamayı yapmayın. Siz bekarsanız sade nikah yapar oturursunuz yok evliysenizde durumun içinde değilsiniz bilip bilmeden oturup yorum yapmayın
Onlara da yapıyorum diye yazıyorum, neyi ne kadar anladığınız ortada. Tutturmuşsunuz tatile gidene laf yok bizim düğünlere karışıyor herkes diye her düğün yapanda aynı cümle.Gelinlerin tatlı telaşı vs diyerek alay etme hakkını nerden buluyosunuz , zaten iptal ettik konu o değil ama sizinde evlilikten dolayı algılarınızda sorun var sanırım insanların canı burnundayken bi nikah yapın oturun diye fikirsizliğinizle fikir vermeye kalkmayın ,diyorum ki diğer forumlara girin de az da tatil yapanları eleştirin zira biz marttan beri düğün olcaktı olmıcaktı her kafadan bi ses duymak zorunda değiliz kimse kimsenin vebalini almak istemez ben bunu düşünmüyo olsaydım 4 temmuzda olan düğünümü 1 temmuzda yasak kalkar kalkmaz yapmış olurdum bi yasak geliyosa bi kısıtlama geliyosa topluluğun olduğu her alanda olmalı empati yapın demicem o duyguyu çoktan kaybetmişsiniz zaten ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da peki siz?
ben hastalık yüzünden ertelemişim ,konu sahibi buraya bi sıkıntısını yazmış aman nikah yapın oturun demek bi insanın hissini düşüncesini bilmeden bunu söylemek mi empati ,kimse hastalık varken göbek atmaya gönüllü değil ,hastalığın sadece düğünde bulaştığı düşüncesi nasıl bi at gözlüğü, tatil yerlerine gitmesinler avm lere gitmesinler restoranda otursunlar barlar da eğlenmesinler evlerinde açsınlar müzik otursunlar evlerinde yapsınlar kahveleri ,burda eşitlik yok ben bunu izah ediyorum ve sadece düğünler ile ilgili yorum yapıldığında çözüm kıyın nikahı oturun , o yüzden diyorum ki gidin diğer forumlara keyfi keder tatile gidenlere oturuver evinde diyin
Kim kime kırılıyor böyle bir durumda bu nasıl bencillik bu korona insanların gerçek yüzünü gösterdi bize..Bizimde kuzenin ekimde sadece nikahi var ama gidemeyecegimi söyledim kırıldılar Omirilik ameliyatliyim.en son gecen ekim ayında beynimden tomografi cekildi nisan ayindaki tomografim cekilemedi korona nedeniyle Allah a emanet yasiyorum iyilestimmi iyilesmedimmi bilmiyorum bu sürecte hicbir yere gidemem.
Hevesi kursağında kalana da üzülüyorum, hayatının en özel oalyını ya erteliyor ya iptal ediyor. Ama hastalık ve ölüm var karşı tarafta. Şakası yok ki. Bir nikahla yuvasını kurar, pandemi bitince toplar sevdiklerini çatlayana kadar eğlenir, hatta ben olsam o günde giyerim gelinliğimi.Anlatamazsın, anlatamayız.. 1 metre mesafeyi olağanüstü önlem alınıyor gibi anlatıyor.dikenli tel çekilecek zannettim ben de
Empatisiz insanlarız.
Umarım şu yasaklar ciddi yaptırımlı olur, para cezası gibi. O zaman kim düğün yapıyor görürüz, o umut ederek bekledikleri üç beş çeyrekle ceza ödemek zorunda kalacaklarını farketseler keşke.
Doktorlar yalan söylüyor tabii, vadesi gelmiştir.Ölümü gelmis anneannenin koronadan öldüğü kesin mi
Babamın Muğlada yazlığı var, karı koca öğretmeniz. Her yaz gider bir ay kalırdık. Bu sene biz yazlığa dahi gitmedik.Hevesi kursağında kalana da üzülüyorum, hayatının en özel oalyını ya erteliyor ya iptal ediyor. Ama hastalık ve ölüm var karşı tarafta. Şakası yok ki. Bir nikahla yuvasını kurar, pandemi bitince toplar sevdiklerini çatlayana kadar eğlenir, hatta ben olsam o günde giyerim gelinliğimi.
Bende bunaldım aylardır, bütün yaz ot gibi ev/iş arasında geçti. Oğlum evde playstation oynamaktan neredeyse 10 kg aldı. Çocuklar deniz, tatil diye yalvarıyor, harbiye konserlerini özledim mesela, arkadaşlarla fasılda eğlenmeyi ama çare yok. Gözle görünen bir şey değil ki koruyayım kendimi, çevremi.
Duayla virüs savacaklarŞaka herhalde. Mevlütlü olunca ne değişiyor?
Düğünler de nikah şeklinde sadece diye biliyorum ama ?bir saate düşürüldü, kına vs yasak bi de sokak düğünleri yasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?