Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi iş bulun.
Paranız olmalı. Hep derim para , maaş güçtür. Aileyi de ezer geçersiniz kocayı da. Gık diyemezler. Mesleğiniz var mı ?
Verdiğiniz miktar hiçte az falan değil bu arada...
İse girsin de o parayı da kardeşimin borcu var falan diye alsınlar. Bu kadın pısırık, alır adam o parayı da elinden.

Ay sinir oldum. 2016 da 350.000 lik evde fena bir ev değildir. O dönemde çünkü rezidanslarda ev o kadardı. Kadının üstelik köyde evi var git köye yerleş o zaman hala ev derdindesin. Çocugunada bu evi bırak kirada sürüneceklerine. Bide acitasyon malda mülkte gözüm yok demesi. Kusura bakmayın ama çok uyanık bir kadın. O sizi isterken aradığında utanmadı ise siz kendi malınız isterken neden utanıyorsunuz. Bence eşiniz varken değil tek oradayken siz konusun muhtemelen eşiniz orda of ne olacak ailemize gitti falan derse ondan daha çok güç alacaktır. Yada eşinize gitmeden önce tembihleyin. Oda ısrarcı olsun.
Kesinlikle 2011 2012 yılları arasında şehrin en iyi muhitlerinden birinden aldığım eve 190 bin lira ödemiştim. Hatta param yetişmedi 30 binlik kredi çektim ödeyinceye kadar göbeğim çatladı. Verilen yıla göre verilen para asla az değil.

Esiniz ailesi ile böyle gerilip sizinle ayni düzene devam edecek mi?
Boşanmaktan korkmak degil mevzu acaip öfke ile kör gibi ilerlemeyin hem sizi suclayacaklar hem altınları vermeyecekler hem hakkınız olmayacak hem aileniz destek değil hem işiniz yok. Yarın o evde tartışma çıktığında eşiniz gık demeden eve dönüp sizinle huzurla oturacak mi? Yoksa oda sizi hırpalayacak vs neler olacak
Şuanda da huzurlu oturmazlar zaten. Ama boşanma konusunda bende böyle düşünüyorum. Hakkını almadan asla boşanmaması lazım.

Kesinlikle 2011 2012 yılları arasında şehrin en iyi muhitlerinden birinden aldığım eve 190 bin lira ödemiştim. Hatta param yetişmedi 30 binlik kredi çektim ödeyinceye kadar göbeğim çatladı. Verilen yıla göre verilen para asla az değil.
Aynen 30.000 e 100 çeyrek altın alınıyordu. 100 çeyrek altın kesinlikle azımsanacak bir varlık değil. Kadının hem parası yetmiyor hemde en iyi evde gözü. Birde malda mülkte gözüm yok kızım diyor:))

Peki bosanirken takilan altinlar normalde kadinda kaliyor ama rizasiyla esine vermişse geri istenmiyor diye biliyorum. Simdi sizin durumda siz borc olarak verdim ama onlar ustune yattilar derseniz geri alabilir misiniz?

Aynen 30.000 e 100 çeyrek altın alınıyordu. 100 çeyrek altın kesinlikle azımsanacak bir varlık değil. Kadının hem parası yetmiyor hemde en iyi evde gözü. Birde malda mülkte gözüm yok kızım diyor:))
Malı var mülkü de var çünkü.
İki çocukla kirada yaşayan konu sahibi tabisi gözü falan olmaz. :)
Konu sahibi cevap yazmıyor ben doluyorum burada. :KK70:

Karşı taraf o kdr uyanıkki işi direk boşanmaya getirebilir yavuz hırsız ev sahibini bastirirmis
O yüzden çok sinsi ilerlemesi taraftarıyım ama çok öfkeli
Birde konu sahibinin ailesi kızlarını değil damatlarını destekliyor resmen. Onlarda bunun farkında, o yüzden hiç öyle alttan alalım yuvaları yıkılmasın filan demezler. Ne yapabilirki diye düşünüp her türlü pişkinligi yaparlar. Kadın istese bir türlü istemese bir türlü.

Birde konu sahibinin ailesi kızlarını değil damatlarını destekliyor resmen. Onlarda bunun farkında, o yüzden hiç öyle alttan alalım yuvaları yıkılmasın filan demezler. Ne yapabilirki diye düşünüp her türlü pişkinligi yaparlar. Kadın istese bir türlü istemese bir türlü.

Aile karşı tarafı biliyor sonucu görebiliyor bence yatıştırmaya çalışması o yüzden.

Aile karşı tarafı biliyor sonucu görebiliyor bence yatıştırmaya çalışması o yüzden.
Valla benim ailem olsa şu durumda benim böyle sömürülmeme asla müsaade etmez. Al çocuklarını gel derler. Bak bakalım karşı taraf nasıl ödüyor o altınları o zaman. Kimse arkasında sağlam bir aile olan kadını ezemez. Ama aman kızımızı boşamada ne yaparsan yap diyen bir ailen varsa kimsenin gözü korkmaz, gelen vurur giden vurur.

Valla benim ailem olsa şu durumda benim böyle sömürülmeme asla müsaade etmez. Al çocuklarını gel derler. Bak bakalım karşı taraf nasıl ödüyor o altınları o zaman. Kimse arkasında sağlam bir aile olan kadını ezemez. Ama aman kızımızı boşamada ne yaparsan yap diyen bir ailen varsa kimsenin gözü korkmaz, gelen vurur giden vurur.

Bilmiyorum ben verilen miktara baktığımda tüm hayatı çocukların tüm hayatını değiştirecek bir miktar görmüyorum o yüzden anneyi anlayabiliyorum
ben vermezdim hadi verdim bu kdr susmazdim ama kavga da etmezdim 50 kere nefret ettirirdim
Eşi ile ztn belli ki aynı çizgide değil tek çatiştıkları konu bu olamaz
Burada en büyük sorun bu kdr uzamış olması ve istediği sonucu alacağına inanıyor olması ikisi de çok uc noktalar geliyor bana

Bilmiyorum ben verilen miktara baktığımda tüm hayatı çocukların tüm hayatını değiştirecek bir miktar görmüyorum o yüzden anneyi anlayabiliyorum
ben vermezdim hadi verdim bu kdr susmazdim ama kavga da etmezdim 50 kere nefret ettirirdim
Eşi ile ztn belli ki aynı çizgide değil tek çatiştıkları konu bu olamaz
Burada en büyük sorun bu kdr uzamış olması ve istediği sonucu alacağına inanıyor olması ikisi de çok uc noktalar geliyor bana
Kadın kirada oturuyor, ikiz çocukları var ve şuan herşey çok pahalı. Hepsini geçtim birde nasihat veriyorlar para pul önemli değil diye. Kim olsa delirir. Bari deki kızım veremedik altinlarini, çok mahcubuz. Hem hak hukuk bilmiyorlar hem de pişkinler.
Ben olsam iyi bir kavga çıkarır gelir evime otururum. Hiç boşanma lafı etmem, o kocaya da kan kustururm o evin içinde. Ne yapacak sen altınını istedin seni boşuyorum mu diyecek.
Altınları alamayacağı belli birşey zaten. Ama hiç olmazsa muhatap olmam bir daha o aileyle.

Kadın kirada oturuyor, ikiz çocukları var ve şuan herşey çok pahalı. Hepsini geçtim birde nasihat veriyorlar para pul önemli değil diye. Kim olsa delirir. Bari deki kızım veremedik altinlarini, çok mahcubuz. Hem hak hukuk bilmiyorlar hem de pişkinler.
Ben olsam iyi bir kavga çıkarır gelir evime otururum. Hiç boşanma lafı etmem, o kocaya da kan kustururm o evin içinde. Ne yapacak sen altınını istedin seni boşuyorum mu diyecek.
Altınları alamayacağı belli birşey zaten. Ama hiç olmazsa muhatap olmam bir daha o aileyle.

Benim tahminim iş oraya gidecek esi bosanmak isteyecek en son aile baskısı ile aileden özür dilemesi ile konu kapanır diye düşünüyorum

Su an karşılık verecek gücü yok o yüzden herseyi düşünmeli
Kadın zaten vay evladimdin nasıl böyle düşünürsün haine bağlar. Es te ailesine yapılanı sindiremez. Aile destek değil
Bir yerde mecbur kalır
Haklısın ne diyim. Ama şu durumda susup oturmakta çok zor. Ben olsam yapamam yani. Dikkat edilecek şey o ortamda kötü bir laf konuşup haklıyken haksız duruma düşmemek. Ama kararlı ve net olmak. Onun dışında kayınvalide istediği kadar ayılıp bayılsın. Haklı olan konu sahibi sonuçta.

86 ceyrek+ 1 ata + 1 tam + 7 yarim +8 adet gram
Toplamda şu an 380 bin tl gibi bi rakama tekabül ediyor. Herkes sizin kadar duyarlı olsa keşke. Benden almalarının üzerinden 8 sene geçti ve hâlâ asla lafı dahi geçmiyor. Ben ne zaman artık isteyelim dediysem eşimle büyük tartışmalar yaşadık. Ve daha önce de yazdığım gibi insan olsalar ben bu kadar gerçekten düşmem peşine bu altinlarin ama çok bencil ve rahat insanlar. Lafını sözünü bilmeyen lafta çok duyarlı çocuklarına ölüp biten sahtekar insanlar. Ben şu an hem onlarla hem eşimle hem de kendi ailemle mücadele halindeyim ( Ailem isticemi soyleyince fenalasiyor yine aranız bozulacak deyip kapat artik bu konuyu yeter diyorlar hatta onlarin bile amma da altin delisiymissin demislikleri coktur:)
Sizinle konuşmak istediğim bir konu var anne diye başlayın.Biliyorsunuz bizden geri ödenmek üzere altın aldınız.O zaman ev almamız için bu altınlara ihtiyacımız var ama kesinlikle geri ödeyeceğiz demiştiniz.Ben bugüne kadar açmadım bu konuyu.Ama 8 yıl oldu artık ev borcunuz bitti onun için konuşmak fikrinizi öğrenmek istiyorum.Bu konuda düşünceniz nedir.Biliyorsunuz bizimde ev yok araba yok ve iki çocuk var diyeceksiniz...Baktınız konu başka yerlere çekiliyor ağlama sızlama oluyor kusura bakmayın ben ayrılıyorum siz ben yokken düşünün bu konuyu diyerek evden ayrılın .Eşiniz gelmek isterse gelir isterse kalır orada...Büyüğünüz olarak önerim...

Benim tahminim iş oraya gidecek esi bosanmak isteyecek en son aile baskısı ile aileden özür dilemesi ile konu kapanır diye düşünüyorum
Eşi boşanmak istese konu sahibi 2 çocuga ve kendisine nafaka baglatır. Bide ispat ederse borç olarak altınlarını verdigini belki mahkeme yoluyla alır. şimdiye kadar hiç lafını açmadıkları için karşı tarafta geri ödemeye yeltenmemiş. Bunlar bişi demiyor diye.

Eşi boşanmak istese konu sahibi 2 çocuga ve kendisine nafaka baglatır. Bide ispat ederse borç olarak altınlarını verdigini belki mahkeme yoluyla alır. şimdiye kadar hiç lafını açmadıkları için karşı tarafta geri ödemeye yeltenmemiş. Bunlar bişi demiyor diye.

Yapmayın arkadaşlar kaç tane anne nafaka ile geçiniyor konu sahibi gecinsin işi yok nafakaya güvenilip iş yapılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X