Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimin kafası atacak ve bosanicaz diye ödü kopuyor çünkü. İki çocukla perişan olurmuşum. Çocukları da mı dusunmuyor muşum.. Cekmeyen kadin mi varmış. Aç açıkta değilmişiz kendime dert arıyormuşum vs vs
Artık ona da kendimi anlatmaya çalışmayı bıraktım
Ses kaydı alicam aynen
Hatta bu yüzleşmeyi iş bulduktan sonra mi yapsaniz

Yüzleşin, hiç vermesinler gerekirse. Yüzleşin ki bir daha suratlarını görüp konuşmalarını dinlemek zorunda kalmayın. Bu kaçıncı seviye işkence şekli? Hem beni dolandıracak hem de yüzsüzce para önemli değil vs konuşmalar yapacak.

Bu konuya çok üzüldüm, evlilik iki kişinin çabasıyla olur, siz tepki veriyorsunuz diye evliliği yıkan taraf olmanız sadece bir manipülasyon. Eşiniz arkanızdan bankadan kredi çekmek gibi oyunlar kuracağına, çıkıp hakkını arasın. Size verdiği söz için, adam mahcubiyet bile hissetmiyor.
Ailecek manyakların arasına düşmüşsünüz, sizi manipüle ederek suçlu hissettiriyorlar.

bankaya muhtaç kalmasın faize bulaşmasın diye insanlık ediliyor karşılığına bak. bizim ailemizde de eşimin ailesinde de birisi bir şey alacağı zaman herkes elindekileri verir ve o borç ödenir. geçenlerde kayınbabam bizden yüklü bir borç aldı. Sizin altınlardan daha fazla ediyor öyle söyleyeyim. Ama içimde gram şüphem yok. Kimsenin hakkını yemeyeceğini biliyorum. O güveni veriyor bana. Zaten borç alırken bile sözleşme tarzı bir şey hazırladı ne kadar borç aldığını, ne zaman ödeyeceğini (bir gayrimenkulu satılınca ödeyecek) satılmazsa oraya ortak edeceğini vs detaylıca yazıp imzalattı hepimize 😅 böyle adama destek olunur. Zaten bu tarz insanlar hep bana hep bana demez. Yarın senin ihtiyacın olduğunda da o koşar. Ama sizinkilerin yaptığı resmen hırsızlık. Hadi oğlum helal etti diye düşünmüşlerdir ama gelin? Borç diye al, gramı gramına ödeyeceğim diye sözler ver yıllar geçsin bahsini bile açma. İnsan bari bi mahcubiyetini belli eder.

Eşimle günlerdir konuşmuyoruz. En son ki tartışmamızda altı üstü 20 tl para verdik Allah canımı alsaydı da vermeseydim ya valla öldürcem kendimi artık dedi. 20 bin TL mi dedim
Ortalama 100 altından bahsediyoruz ve o günkü kurla (2016) 24 bin tutmuştu. Biz onlara para mı verdik de sen altı üstü 20 bin TL diyebiliyorsun utanmadan dedim. Ve sonra annem düğünümüzde çok borçlandı diye eski isyerime dava acmistim ve nisanliyken kazanmistim fakat ödeme hesabima cok gec geldi dosya yargitayda bekledigi icin. Annem bi ara çok sıkıştı çektiği kredilerden ötürü ve ona bir miktar o tazminattan verdim destek amaçlı ki eşime de yine usulen sordum verirken. Beyefendi arabayı yeni satmıştı borçları vs kapatmistik o dönem. Ve elimizin ferahladigi bi zamanda tazminatim yattı. Anasına keyfi olarak ev alması için altınlar gitmis, annemin zor zamanında ve benden ötürü yaşadığı bu zorluğa destek olmusum ne ki. Onu getirdi benim önüme. Ona bakarsan sen de annene verdin dedi . Aynı şey değil mi dedim. Evet aynı şey diyor. Annen bütçesine göre ev alabiliyorken akrabalarına yakın oturmak için istediği semtte ve 0 daire aldı ne güzel dünya dedim.
Bizim bu adamla sonumuz yok arkadaşlar. Benim güvenim falan hersey bitti artık. Çocuklarıma rağmen artık dayanamıyorum.
Evlenmeden önceki paramdı o tazminat ancak altınlar evlilik sonrası dediğiniz zaman ne diyor bu pısorık.

Bu arada kiraya destek verme olayına girmeyin eşiniz öyle dese bile siz zamanında altınları borç istediniz şu kadar altın verdik o kadar altın borcunuz var diyin. Bu aç köpekler o altın o zaman 20 bin ediyordıu alın 20 bin diyebilir kabul etmeyin 100 çeyrek verdik 100 çeyrek istiyoruz diyin..

Sıkıntı çıkarsada birdaha yüzünüzü görmek istemiyorum diye çekin resti.İleridede yumuşamayın.
Bu arada mutlaka iş bulun kendınıze ve maaşınız kesinlikle istese bileeşinize vermeyin eve katmayın. Eşiniz o zaman ailesine yedirir. Sar raftan altın alın saklayın bankada da durmasın. Bu aç köpekler o paranında peşine düşer.

Size helal olsun ki eğilip bukulmemissiniz Hakkınızı yedirmemissiniz
Aynı duruşu göstermem gerekirdi..
Biriktirmediklerini biliyorum dediğiniz gibi öyle olsaydı zaten bunu bi şekilde belli ederlerdi. Ve evet maalesef dişli olmadığın sürece özellikle eşinin ailesi tarafından sömürülebiliyorsun kötü niyetliyseler:KK43:
kaç gram altın verdiniz inşallah çok deildir. bende kızımdan aldım ev aldık. ama hemen başladım ödemeye her ay maaşımı borçlarım için harcıyorum. yaklaşık 2,5 sene sürecek bitmesi

Yüzleşin, hiç vermesinler gerekirse. Yüzleşin ki bir daha suratlarını görüp konuşmalarını dinlemek zorunda kalmayın. Bu kaçıncı seviye işkence şekli? Hem beni dolandıracak hem de yüzsüzce para önemli değil vs konuşmalar yapacak.

Bu konuya çok üzüldüm, evlilik iki kişinin çabasıyla olur, siz tepki veriyorsunuz diye evliliği yıkan taraf olmanız sadece bir manipülasyon. Eşiniz arkanızdan bankadan kredi çekmek gibi oyunlar kuracağına, çıkıp hakkını arasın. Size verdiği söz için, adam mahcubiyet bile hissetmiyor.
Ailecek manyakların arasına düşmüşsünüz, sizi manipüle ederek suçlu hissettiriyorlar.
Annem 3 günlük dunya, anne babasına bisey olursa vicdan azabı çekersin diyor. Ben neden vicdan azabı çekicem ki hakkımı istiyorum onlar gibi sahtekarlık yapmıyorum. Benim de yarına çıkacağım belli değil ki hem kimin belli. Sen çocuklarını sevsen o altınların konusunu acmazsin diyor. Bu arada annem yıllarca babamın ailesine kendini ezdirmis ve şimdi türlü hastalıkları çıkan biri ve inanılmaz mutsuz. Onun gibi olmak istemiyorum ben. Ve dediğiniz gibi hakkımı arıyorum diye yuvasını tehlikeye atan taraf olarak damgalaniyorum.
Yarın gideceğiz bakalım ne diyecekler.
Alacağım cevaba göre onlarla olan ilişkim şekillenecek. Eşimle de iş bulup kendime birikim yapmaya başladığımda ayrıca kollarımı paylasicam. Ben güvenmediğim ve ailesinden hâlâ kopamamis bi adamla daha fazla ömrümü harcamak istemiyorum

Eşimle günlerdir konuşmuyoruz. En son ki tartışmamızda altı üstü 20 tl para verdik Allah canımı alsaydı da vermeseydim ya valla öldürcem kendimi artık dedi. 20 bin TL mi dedim
Ortalama 100 altından bahsediyoruz ve o günkü kurla (2016) 24 bin tutmuştu. Biz onlara para mı verdik de sen altı üstü 20 bin TL diyebiliyorsun utanmadan dedim. Ve sonra annem düğünümüzde çok borçlandı diye eski isyerime dava acmistim ve nisanliyken kazanmistim fakat ödeme hesabima cok gec geldi dosya yargitayda bekledigi icin. Annem bi ara çok sıkıştı çektiği kredilerden ötürü ve ona bir miktar o tazminattan verdim destek amaçlı ki eşime de yine usulen sordum verirken. Beyefendi arabayı yeni satmıştı borçları vs kapatmistik o dönem. Ve elimizin ferahladigi bi zamanda tazminatim yattı. Anasına keyfi olarak ev alması için altınlar gitmis, annemin zor zamanında ve benden ötürü yaşadığı bu zorluğa destek olmusum ne ki. Onu getirdi benim önüme. Ona bakarsan sen de annene verdin dedi . Aynı şey değil mi dedim. Evet aynı şey diyor. Annen bütçesine göre ev alabiliyorken akrabalarına yakın oturmak için istediği semtte ve 0 daire aldı ne güzel dünya dedim.
Bizim bu adamla sonumuz yok arkadaşlar. Benim güvenim falan hersey bitti artık. Çocuklarıma rağmen artık dayanamıyorum.
Siz bence kendinizi ifade edemiyorsunuz da. Muhtemelen bir şey duyunca ne diyeceğinizi bilemiyorsunuz.

Eşinize söyleyin, annenize verdiğiniz ile kayınvalidenize verdiğiniz aynı değil. Biri sizin evlenmeden önce verdiğiniz emeğin karşılığı ve eşinizi hiç ilgilendirmez, üzerinde hiç bir hakkı yok. Diğeri ise düğün takınız.

Uğradığınız haksızlık üzücü ama eşinizin böyle biri olması daha üzücü. Sizin haklı olduğunuzu biliyor ama ailesini haklı çıkarabilmek için çaresizce sizi nasıl suçlayacağını düşünüyor. Daha fazla okumak istemiyorum, zira eşiniz çok sinir bozucu.

kaç gram altın verdiniz inşallah çok deildir. bende kızımdan aldım ev aldık. ama hemen başladım ödemeye her ay maaşımı borçlarım için harcıyorum. yaklaşık 2,5 sene sürecek bitmesi
86 ceyrek+ 1 ata + 1 tam + 7 yarim +8 adet gram
Toplamda şu an 380 bin tl gibi bi rakama tekabül ediyor. Herkes sizin kadar duyarlı olsa keşke. Benden almalarının üzerinden 8 sene geçti ve hâlâ asla lafı dahi geçmiyor. Ben ne zaman artık isteyelim dediysem eşimle büyük tartışmalar yaşadık. Ve daha önce de yazdığım gibi insan olsalar ben bu kadar gerçekten düşmem peşine bu altinlarin ama çok bencil ve rahat insanlar. Lafını sözünü bilmeyen lafta çok duyarlı çocuklarına ölüp biten sahtekar insanlar. Ben şu an hem onlarla hem eşimle hem de kendi ailemle mücadele halindeyim ( Ailem isticemi soyleyince fenalasiyor yine aranız bozulacak deyip kapat artik bu konuyu yeter diyorlar hatta onlarin bile amma da altin delisiymissin demislikleri coktur:)

Annem 3 günlük dunya, anne babasına bisey olursa vicdan azabı çekersin diyor. Ben neden vicdan azabı çekicem ki hakkımı istiyorum onlar gibi sahtekarlık yapmıyorum. Benim de yarına çıkacağım belli değil ki hem kimin belli. Sen çocuklarını sevsen o altınların konusunu acmazsin diyor. Bu arada annem yıllarca babamın ailesine kendini ezdirmis ve şimdi türlü hastalıkları çıkan biri ve inanılmaz mutsuz. Onun gibi olmak istemiyorum ben. Ve dediğiniz gibi hakkımı arıyorum diye yuvasını tehlikeye atan taraf olarak damgalaniyorum.
Yarın gideceğiz bakalım ne diyecekler.
Alacağım cevaba göre onlarla olan ilişkim şekillenecek. Eşimle de iş bulup kendime birikim yapmaya başladığımda ayrıca kollarımı paylasicam. Ben güvenmediğim ve ailesinden hâlâ kopamamis bi adamla daha fazla ömrümü harcamak istemiyorum
Kozlarimi paylasicam diyecektim yanlış yazmisim

H Halikarnass
Konuya eşinizin gözünden bakmayı denersek, ailesinin karşısına geçip verdiğini istemek bir erkek evlat olarak onun da gururuna dokunuyor. Tepkileri çok normal ve arada kalmış, sıkışmış insan tepkileri.. Size saldırıyor. Bence bu konunun oluru yok gibi. Eşinizin verdiği tepkilerden böyle anlaşılıyor, hiç yapıcı değil, yani özetle 'ailemi karşıma alıp isteyemem' diyor.

Tercih sizin. gerçekten verecek bütçeleri yoksa, boşuna direterek siz de yuvanızdan olmayın. Bu da doğru değil.
Başka bir şekilde de o parayı kaybedebilirdiniz. Belki yine elinizden çıkmış olacaktı.
Çocuklarınızla ilgilensinler, siz de bir işe girip çalışıp kazanın.
Yani olmayacak duaya misali..

o zaman boşansın, hem ailesinden olsun. hem altınlardan. hem evden. Onlarında yedikleri yanına kar kalsın öyle mi ?
düşene kimse el uzatmaz, isteseler zaten şu an uzatırlardı. Sanki bilmiyorlar evde huzursuzluk yaşandığını.. Neyse :işsiz:

86 ceyrek+ 1 ata + 1 tam + 7 yarim +8 adet gram
Toplamda şu an 380 bin tl gibi bi rakama tekabül ediyor. Herkes sizin kadar duyarlı olsa keşke. Benden almalarının üzerinden 8 sene geçti ve hâlâ asla lafı dahi geçmiyor. Ben ne zaman artık isteyelim dediysem eşimle büyük tartışmalar yaşadık. Ve daha önce de yazdığım gibi insan olsalar ben bu kadar gerçekten düşmem peşine bu altinlarin ama çok bencil ve rahat insanlar. Lafını sözünü bilmeyen lafta çok duyarlı çocuklarına ölüp biten sahtekar insanlar. Ben şu an hem onlarla hem eşimle hem de kendi ailemle mücadele halindeyim ( Ailem isticemi soyleyince fenalasiyor yine aranız bozulacak deyip kapat artik bu konuyu yeter diyorlar hatta onlarin bile amma da altin delisiymissin demislikleri coktur:)
Sakin bir dille kayınvalidenize yada kayınpederinize altınların ne zaman verileceğine dair bir konusmayı siz yapamaz mısınız. Yatırım yapmayı düşünüyoruz ev almayı düşünüyoruz vs. De kurtul ne olacak kendini bu kadar yiyeceğine

Evlenmeden önceki paramdı o tazminat ancak altınlar evlilik sonrası dediğiniz zaman ne diyor bu pısorık.

Bu arada kiraya destek verme olayına girmeyin eşiniz öyle dese bile siz zamanında altınları borç istediniz şu kadar altın verdik o kadar altın borcunuz var diyin. Bu aç köpekler o altın o zaman 20 bin ediyordıu alın 20 bin diyebilir kabul etmeyin 100 çeyrek verdik 100 çeyrek istiyoruz diyin..

Sıkıntı çıkarsada birdaha yüzünüzü görmek istemiyorum diye çekin resti.İleridede yumuşamayın.
Bu arada mutlaka iş bulun kendınıze ve maaşınız kesinlikle istese bileeşinize vermeyin eve katmayın. Eşiniz o zaman ailesine yedirir. Sar raftan altın alın saklayın bankada da durmasın. Bu aç köpekler o paranında peşine düşer.
Kiraya destek olsun dediğinde eşim kabul etmedim. Sadaka gibi. Buna rağmen eşim ailesine bunu teklif ederse asla kabul etmeyeceğimi soylicem.
Dediğiniz gibi sıkıntı çıkarsa ki büyük olasilikla çıkacak en azından haram olsun deyip tüm ilişkimi kesicem onlarla. Zamanı gelince eşimle de. İnanılmaz soğudum artık arkadaşlar
Güven gerçekten hersey demekmis
O olmayınca hiç bisey yürümüyor

Kiraya destek olsun dediğinde eşim kabul etmedim. Sadaka gibi. Buna rağmen eşim ailesine bunu teklif ederse asla kabul etmeyeceğimi soylicem.
Dediğiniz gibi sıkıntı çıkarsa ki büyük olasilikla çıkacak en azından haram olsun deyip tüm ilişkimi kesicem onlarla. Zamanı gelince eşimle de. İnanılmaz soğudum artık arkadaşlar
Borçlu olduğun insana destek olmak nedir gerçekten. İşin çok zor arkadaşım, Allah yardımcın olsun.

Annenize hak veriyorum malesef. Bu işin tek kaybedeni siz olacaksınız

o zaman boşansın, hem ailesinden olsun. hem altınlardan. hem evden. Onlarında yedikleri yanına kar kalsın öyle mi ?
düşene kimse el uzatmaz, isteseler zaten şu an uzatırlardı. Sanki bilmiyorlar evde huzursuzluk yaşandığını.. Neyse :işsiz:

Aynen bu şekilde düşünüyorum
Miktar da aslında yüksek değil yıllar geçmiş sadece siz kaybedeceksiniz yapmayın kimsenin gazına gelmeyin

Eşinize belirtmekte kalmayın bu olduğu anda müdahale edin eğer etmezseniz geçmiş olsun 1 2 ay öderler sonrada ödedik diyip işin içinden çıkarlar

Esiniz ailesi ile böyle gerilip sizinle ayni düzene devam edecek mi?
Boşanmaktan korkmak degil mevzu acaip öfke ile kör gibi ilerlemeyin hem sizi suclayacaklar hem altınları vermeyecekler hem hakkınız olmayacak hem aileniz destek değil hem işiniz yok. Yarın o evde tartışma çıktığında eşiniz gık demeden eve dönüp sizinle huzurla oturacak mi? Yoksa oda sizi hırpalayacak vs neler olacak

Konuya eşinizin gözünden bakmayı denersek, ailesinin karşısına geçip verdiğini istemek bir erkek evlat olarak onun da gururuna dokunuyor. Tepkileri çok normal ve arada kalmış, sıkışmış insan tepkileri..
Ama bir koca olarak eşinin karşısında diklenmeyi pek biliyor sümsük herif. 😂
Gurur her alanda olur , sadece kendi ana babasına karşı değil. Gurur değil o yemiyor bir tarafları. Eşinin hakkını yemeyi , onu harcamayı daha kolay buluyor sadece.
Eşinin altınlarını alıp bir de üstüne laf sokan , kendini haklı gören ve buna inanan birisi şu anda. Hiç normal ve insani falan değil. Tam tersi kendi çocuklarının bile menfaatini bilmeyen bir salak.

Ay sinir oldum. 2016 da 350.000 lik evde fena bir ev değildir. O dönemde çünkü rezidanslarda ev o kadardı. Kadının üstelik köyde evi var git köye yerleş o zaman hala ev derdindesin. Çocugunada bu evi bırak kirada sürüneceklerine. Bide acitasyon malda mülkte gözüm yok demesi. Kusura bakmayın ama çok uyanık bir kadın. O sizi isterken aradığında utanmadı ise siz kendi malınız isterken neden utanıyorsunuz. Bence eşiniz varken değil tek oradayken siz konusun muhtemelen eşiniz orda of ne olacak ailemize gitti falan derse ondan daha çok güç alacaktır. Yada eşinize gitmeden önce tembihleyin. Oda ısrarcı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X