Düğün salonu mevzusu

ohh ne alaa evlilik

annen ve baban neden her şeyi karşılıyorlar, tamam mesela düğün salonunu baban ödesin ama geri kalanına karışmasın
böyle her şeyi ben yapıcam derse kötü kullanılır

sen bir şey yapma ama abini biri uyarsın, abin kıza dese ki çok pahalı olmaasın çok açılmayalım tamam der kız ama abinde sesini çıkarmamış

7500 liralık gelinliği de o diyen arkadaş alsın bir zahmet sizi yolunacak kaz sanmışlar

Kızlar bir konu gözden kaçıyor sanıyorum. Kına gecesine niye burayı tutuyor demiyorum ben ve ailem elbette bütçesi nereye yeterse orayı tutar ama Kına gecesi için abimden bile fikir almadan gidip düğün salonunu tutmuş kına onun kınası evet ama abimden fikir alması gerekmez miydi? Tamam kına gecesi için abimin fikrini sormadı gitti tuttu düğün için niye burayı beğendim burası olsun diyor bıraksın onuda abim tutsun nereyi istiyorsa.

bu konu neden sizi bu kadar rahatsız ediyor ki? abinizin konusu bu, gelin ister tabi neden istemesin ki?sen olsan istemez misin en güzel yerde düğünün olsun gelinliğin özel olsun biraz empati ...

Canım sonuna kadar haklısın ama hata anne ve babada. Herşeyi kendileri üstlenmeyecek. Abin de bütçesi neye yetiyorsa onu karşılayacak. İş abinde biter. Şimdi ssiz bişey söyleseniz bunu ömür billah kullanır gelin hanım. Annen ve baban açık açık abine "oğlum bizim bütçemiz bu kadar" diyecek.

O masrafları düğünde takılacak takılar para vs karşılanacağını ima et . Bak bakalım nasıl her şeyin uygununa gidiyor . Para kendinden gitmiyor ya .... Cebinden çıksa nasıl dikkat eder .

Kızlar ben karışmama kararı aldım sonra kabak benim başıma patlar en iyisi karışmamak, bizimkilerde bi yerde gelin hanımı uyaracak elbette kızım bizim bütçemiz bu kadarını aşar diye ben hiç müdahale etmeyeceğim

Kendini prenses zanneden, düşüncesizce evleneceği erkeğin ailesinin ocağına incir ağacı dikmeye ant içmiş gelinleri asla anlamıcam.. sana tavsiyem karışma, boşver, sen kötü olursun.. abin düşünemiyor mu, annen baban yok yapamayız karşılayamayız diye diretmiyor mu, sanane boşver en iyisi.. ben olsam ben de sinir olurdum ama tut kendini..

Siz karışmayın babanızla konuşun, babanız abinizle konuşsun elimden bu kadar geliyor istiyorsan üstüne sen para ekle orayı tut diye.

Benim kızdığım nokta düğünüm o salonda yapılsın demesi değil yada oranın pahalı olması bunlar değil kızdığım nokta. Benim kızdığım nokta kına gecesi için abime yani nişanlısına bile sormadan fikir almadan daha doğrusu söylemiş orayı tutmak istediğini ama abim orası güzel değil orayı tutma dediği halde oranın orkestrası çok iyi deyip birgün sonra gidip orayı tutması ve tuttuktan sonra abime ben orayı tuttum diye haber vermesi. Tamam sen kendin orayı uygun buldun tuttun orayı beğendin, orkestrası iyi dedin her neyse erkek tarafına niye burası olsun deyip diretiyorsun onlarda nereyi uygun bulursa orada yapsın düğünü

ayni durumu bizde yasadik.yengem nerde ne varsa hepsini bize aldirtti kendi almasi gereken seyler de dahil.allahin sopasi yok ama simdi erkek kardesi evleniyo onunda nisanlisi aynisini onlara yapiyo.tabi o cok sikayetci niye boyle yapiyo diye.halbuki kendisi bin beterini yapmisti.yani takmayin sizin gelin uyanik nasilsa borc kalmayacak diye herseyin en pahalisini aliyo

Bu da senlik mevzu değil ki
Abinin sorması lazım bunları ona

sakın karışma ama kız ne koparsak kardır diye bakıyor. bence masrafları iki aile ortak üstlenmeli.
ben 40 kere düşünüyodum acaba durumları el verir mi diye. nasıl bu kadr rahat oluyorlar hayret ediyorum.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…