• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün salonu mevzusu

Kızlar zaten ben karışmıyorum ama sinirlerim bozulmaya başladı benim nişan alışverişinde de aynı şeyler yapıldı şöyle ki ; biz gelinimize nişan alışverişinde ne alınacaksa hepsini aldık ama karşı taraf abime sadece yüzük aldılar ne takım elbise alındı ne de başka bir şey nişanı kız tarafı yapar (benim bildiğim) sadece kuru pasta almışlar nişan için hiçbir hazırlık yoktu yani bi magnet bile yaptırmamışlar düşünün. Tamam maddi açıdan gücün yetmedi yaptıramadın ama bizden niye böyle lüks bekliyorsun anlamıyorum
Ben de bunu anlamiyorum arkadas.madem lukse duskunsun sira sana gelince neden hic bir adeti bilmez gibi yaparsin.takim elbise ve saat alinmaliydi mesela sorsaniz ayyy ben bilmiyodum der.ama kendine yapilmasi gerekeni de cok iyi bilir.cok sukur uc kurus maasimla nisanda hicbir masraf yaptirmadim damatligina varana kadar bende aldim.yatak odssinda ailem cikartti parayi. ondan sonra sagolsun karsi taraf her seyimizi yapti.tok gozlu olmakta fayda var vesselam.hesap kitap yapanlarinda arkasindan boyle konusuluyor insan kendine neden yapar bunu anlamam.

Abinizin gevşekliği. Tamam aile karşılayacak da zarar vermek ister gibi her şeyin en palaısına gitmek kötü niyet gibi görünüyor bana.
Ayrıca siz karışmayın hem size düşmez hem de gereksiz gerginlik yaşarsınız.

Ben de bunu anlamiyorum arkadas.madem lukse duskunsun sira sana gelince neden hic bir adeti bilmez gibi yaparsin.takim elbise ve saat alinmaliydi mesela sorsaniz ayyy ben bilmiyodum der.ama kendine yapilmasi gerekeni de cok iyi bilir.cok sukur uc kurus maasimla nisanda hicbir masraf yaptirmadim damatligina varana kadar bende aldim.yatak odssinda ailem cikartti parayi. ondan sonra sagolsun karsi taraf her seyimizi yapti.tok gozlu olmakta fayda var vesselam.hesap kitap yapanlarinda arkasindan boyle konusuluyor insan kendine neden yapar bunu anlamam.
benim anlatmak istediğimi anlayan birinin olması çok güzel bir duyguymuş :). Aynen öyle madem öyle sende üzerine düşeni yap yani nişan için hiçbirşey yapmadılar bi kuru pasta ile nişan yapıldı bizimkiler tatlı, içecek falan götürdü de onlar ikram edildi, nişan pastası hiçbirşey. Birde aklıma geldi isteme günü çiçeğimizi çikolatamızı yaptırdık gittik, önce kahveler geldi sonra isteme töreni yapıldı, götürdüğümüz çikolata açıldı ikram edildi bir saat bekledik rahat sadece çay ikram edildi, isteme günü ikram olmaz mı Allah aşkına elleri ceplerine gitmiyor ama bizden en iyisini yapmamızı bekliyorlar

Bu konular aslinda ailelerin en basta konusmasi gereken seyler. Acik acik durumlarin konusulmasi gerekir. Kiz tarafi durumumuz yok şunlari yapabiliriz yapamayiz diye belirtebilir. Yada sizin durumunuz yoksa zorla cikacak degil ya bu kadarini yapamayiz diyin. Bence ıki tarafi karsilastirmak dogru degil. Herkeisn yaptigi kendine. Ha cok dokunuyosa da dedigim gibi konusulmasi gerekir

Bütün masrafları ailenizin karşılayacağına emin misiniz peki? Bir önceki konunuzda ailenizin ilgisizliğinden dert yanmıştınız sanki. Belki abiniz kendi yapacaktır hepsini. Öyle değilse de anne babanız ortalığı boş bırakmışlar demek ki umurlarında değil ceplerinden çıkacak para.

Bütün masrafları ailenizin karşılayacağına emin misiniz peki? Bir önceki konunuzda ailenizin ilgisizliğinden dert yanmıştınız sanki. Belki abiniz kendi yapacaktır hepsini. Öyle değilse de anne babanız ortalığı boş bırakmışlar demek ki umurlarında değil ceplerinden çıkacak para.
canım ailem karşılacak hepsini bundan eminim burda sorun yok, bir önceki konumda ailemin ilgisizliğinden bahsettim evet çünkü evde konuşulmuyor bile düğünü şurda yapalım böyle yapalım yada diğer hazırlıklar için konuşulmuyor hiç bu ilgisizlik değil de nedir

Kızlar bir konu var canım sıkıldı biraz ve size danışayım dedim.
Abim 1 aydır nişanlı 3 ay sonra düğünü olacak tabiii düğün alışverişleri başladı bir yandan eşya bakılıyor hazırlıklar son sürat devam ediyor ama bi konu var biraz moralim bozuldu daha doğrusu bu iş böyle mi olur tam bilemediğim için sizlere bi sorayım dedim.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum düğün masraflarının (erkek tarafının yapması gereken bütün masrafların) hepsini ailem karşılayacak yani abim ve nişanlısına borç bırakmayacaklar (düğün salonu, eşyalar, gelinlik aklınıza gelecek herşeyi ) . haftasonu abim ve nişanlısı düğün salonlarını gezdiler ve nerde bi pahalı lüks salon varsa oralara bakmışlar ve n..... s.... diye bi salonu beğenmişler. Ailem v....d...s... diye bi salon vardı orayada bi bakın orası da güzel salon dedikleri halde uğramamışlar bile neyse henüz karar verilmedi salon konusunda ama ısrarla gelin hanım orayı istiyor buraya kadar sıkıntı yok ama dün bi öğrendik ki kına gecesi için hiç kimseye nişanlısı da dahil olmak üzere fikir sormadan düğün salonu tutmuş ve tuttuğu salon o kadar kötü bi salon ki anlatamam, bulunduğumuz ilin en ucuz en kötü salonu( eminim ki fiyatı uygun olduğu için tutmuş orayı) bişey demiyorum bütçesine göre elbette. Ama kendisi orayı kimseye sormadan tutarken bize düğün için bu salonu beğendik diye emrivaki yapması anormal geliyor bana. Bir konu daha var geçenlerde arkadaşları gelinimiz abim ve ben bi yerde oturuyoruz gelinlik konusu geçti ve arkadaşı gelinimize ben bi yerde bi gelinlik gördüm 7.500 Tl ama çok güzeldi bence ona bak hatta onu al deyince sinirlerim bozuldu gelin hanım nasıl olsa herşeyi bunlar karşılayacak en iyisi olsun en lüksü olsun diye düşünüyor herhalde ama benim daha şimdiden moralim bozulmaya başladı bu durum sizce normal mi bana mı anormal geliyor?
Sen niye rahatsız oluyorsun onu anlamadım masrafı yapacak olan ailen değil mi böyle düşündüğün dahil olduğun sürece kötü olan sen olursun ben söyleyeyim.Benim düğün yerimi(evet yer dedim çünkü bir okulun yemekhanesiydi) ben hiç görmeden tuttular eminim ki burada o yeri kabul edecek tek bir insan yoktur bende tutulduktan sonra gidip görünce gittim ufak bir spor derneği tuttum ki kına için tutmayı düşündüğüm yer 2-3 bin liralık biryerdi eşyanında ucuzuna kaçtım hiçbirşey demedim istemedim sustum düğüne 3-5 gün kala ayrılmamızı istediler buna rağmen.Ailen masraftan kaçmasın güzel birşey yapsınlar demiyorum ki en pahalısı olsun ama gerçekten güzel olmalı benim için hep üzüntüdür ne fotoğraf çekimi yaptım ne balayına gittim üstüne üstlük onlardan gelen takılarıda aldılar bunları yapmayı bende bilirdim.

Ailen belli bir butce versin alın şu kadar para desin artık artırirmı üstüne borç mu alır onlar karar versin.Bu konular böyle hallolur

Sizin bu dusunduklerinizi abiniz dusunemiyor mu?
Gerekeni abiniz yapmali siz degil.

Demek ki .dile benden ne dilersen..demis abiniz ki gelin bu sekilde davraniyor.

Sizlik bir durum.yok kisaca

Sizin bu olaya karismaniz bence çok sinir bozucu.:skandal:kendi aralarında halletsinler.ayrıca kızın maddi durumu gercekten kötüyse ve herseyin en uygununu alıyorsa daha doğrusu almak zorunda kaliyorsa sizden de birsey istemesin mi en ucuzlarını mi alsın? :KK20:

Annem babam kaz gibi yolunuyorken bende sessiz kalamazdım.
Ayrıca, kendi alacağı şeylerde başına buyruk olan,ucuzuna kaçan karşı taraftan da farklı bir eylem beklememeli bence.. Kına salonu 2bin liralık, düğün ise heves ediliyor 12binlik.. Kimse kusura bakmasın benim heves ettiklerimin parası başkasından çıkıyorsa onun adı heves olmuyor.. Madem çok meraklı tutsaydı kınada o salonu,alsaydı hevesini. Ama yok illa parası başkasından çıkmalı.. Bir insan kaliteyi hayatının her alanına yaymalı, başkası ödeyeceği zaman değil..

Y
Kızlar bir konu var canım sıkıldı biraz ve size danışayım dedim.
Abim 1 aydır nişanlı 3 ay sonra düğünü olacak tabiii düğün alışverişleri başladı bir yandan eşya bakılıyor hazırlıklar son sürat devam ediyor ama bi konu var biraz moralim bozuldu daha doğrusu bu iş böyle mi olur tam bilemediğim için sizlere bi sorayım dedim.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum düğün masraflarının (erkek tarafının yapması gereken bütün masrafların) hepsini ailem karşılayacak yani abim ve nişanlısına borç bırakmayacaklar (düğün salonu, eşyalar, gelinlik aklınıza gelecek herşeyi ) . haftasonu abim ve nişanlısı düğün salonlarını gezdiler ve nerde bi pahalı lüks salon varsa oralara bakmışlar ve n..... s.... diye bi salonu beğenmişler. Ailem v....d...s... diye bi salon vardı orayada bi bakın orası da güzel salon dedikleri halde uğramamışlar bile neyse henüz karar verilmedi salon konusunda ama ısrarla gelin hanım orayı istiyor buraya kadar sıkıntı yok ama dün bi öğrendik ki kına gecesi için hiç kimseye nişanlısı da dahil olmak üzere fikir sormadan düğün salonu tutmuş ve tuttuğu salon o kadar kötü bi salon ki anlatamam, bulunduğumuz ilin en ucuz en kötü salonu( eminim ki fiyatı uygun olduğu için tutmuş orayı) bişey demiyorum bütçesine göre elbette. Ama kendisi orayı kimseye sormadan tutarken bize düğün için bu salonu beğendik diye emrivaki yapması anormal geliyor bana. Bir konu daha var geçenlerde arkadaşları gelinimiz abim ve ben bi yerde oturuyoruz gelinlik konusu geçti ve arkadaşı gelinimize ben bi yerde bi gelinlik gördüm 7.500 Tl ama çok güzeldi bence ona bak hatta onu al deyince sinirlerim bozuldu gelin hanım nasıl olsa herşeyi bunlar karşılayacak en iyisi olsun en lüksü olsun diye düşünüyor herhalde ama benim daha şimdiden moralim bozulmaya başladı bu durum sizce normal mi bana mı anormal geliyor?
Anne babani ilgilendiren bi mevzu sen canini sıkma.

Annem babam kaz gibi yolunuyorken bende sessiz kalamazdım.
Ayrıca, kendi alacağı şeylerde başına buyruk olan,ucuzuna kaçan karşı taraftan da farklı bir eylem beklememeli bence.. Kına salonu 2bin liralık, düğün ise heves ediliyor 12binlik.. Kimse kusura bakmasın benim heves ettiklerimin parası başkasından çıkıyorsa onun adı heves olmuyor.. Madem çok meraklı tutsaydı kınada o salonu,alsaydı hevesini. Ama yok illa parası başkasından çıkmalı.. Bir insan kaliteyi hayatının her alanına yaymalı, başkası ödeyeceği zaman değil..
bu hep boyle devam eder

O abinin sorunu senin değil.Tabi abin için sorun mu bilemeyiz ama..Karisma bosver..Abinden yüz bulmuş demek ki..Abin de durumdan memnunda problem yok...Anne babanın da parası var ki ses etmiyor..Sinucda olmasa zorla yapacak değiller ya...

Kına gelin tarafına düğün de damat tarafına aittir yani bütçenize göre siz belirlemeniz alternatifler sunmanız lazım.
Biz de öyle anlaştık düğünü biz yapacagımız için karışmıyacaz dediler.Kına nişan vs gibi hep onların isteidiğini yaptık zaten

Evlilik konusunda anne olarak çocuklarım için bütçe vermeyi düşünüyorum
Mesela oğluma senin düğün için şu kadar para ayırdık tasarruf sende demek istiyorum salonu da ister Saray'da ayarlasın ister nikahtan çıksın
Kendi tarafına gelince 5kurusun hesabını yaparken karşı tarafı kaz gören insanlara ayrı bir gıcığım
Aileniz abinizle konuşsun bizim ödeyebileceğimiz miktar şukadar ama siz illa orası olsun diyorsanız üstünü siz tamamlayın desin kararı onlara bıraksın ama gerçektende üstünü abiniz tamamlasın aynı durum gelinlik içinde geçerli

Kızlar düğün salonu gelinin istediği yer tutuldu, hayırlısı bakalım :dua:

Back