• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün salonu mevzusu

Aileniz belli bi butce ayirsin dugun icin 5 bin desinler fazlasini siz verirsiniz. Gelinlik icin 2 bun vs vs... belli miktar belirlemezseniz sonu kotu oluyor. Tecrube ole sabit

aslında ailenizin yerinde olsam hiç karışmam, hele hele "nasıl olsa onlar alacak ne koparsam kar" diyen birine.. gelinlere neden minnak kedi yavrusu muamelesi yapılır hiç anlamam.. ah canım o gelinliği canı çekmiş, vah yavrum bu düğün salonunu beğenmiş falan falan.. varsa cebinde parası nişanlı çift koyar ortaya yapar.. sen kendi evini kuruyorsun, gücün, ekonomik bağımsızlığın olduğu için 2 kişi kuruyorsunuz ne münasebet otu-çiçeği bile aileler yapsın.. işte o zaman "ne koparırsam kar" anlayışı devreye girer.. burada sınırı belirleyecek ne sizsiniz ne de kızın ağzına bakan abiniz.. aileniz bir gelinliğe 7500 tl veremem diyecek, çok istiyorsa kendi ailesi alsın diyecek konu kapanacak.. aileniz susarsa bu doldurmayla o kız çok iş açar başınıza..

Biz buna elini verip kolunu kaptırmak, yüz verdik astarini da istiyor, kaz gibi yolmak deyimlerini kullanıyoruz. Abiniz ve aileniz biraz ses çıkaracak yoksa daha çok yolunursunuz. Nezaket adına eskidendi o erkek tarafi olarak üzerimize düşenin en iyisini yaparız lafı. Şimdi o lafi dedin mi elini verip kolunu da kurtaramazsın.

Siz karışmayın..
Anne babanız kendileri söyler biraz daha makul olmaları gerektiğini..

Bence siz ailenizle konuşun, onlar da abinizle konuşsun. Böyle durumlarda yapılacak en güzel şey bütçe belirlemek. Örneğin gelinlik için 2500₺, düğün için 7500₺ gibi. Bunları abiniz önceden bilirse, kalan kısmını kendisi karşılayacağı için gelinle de konuşur. Ama ne olursa olsun siz konuşmayın, ailenizi düşündüğünüz için adınız kötü görümceye çıkar. Bizim de eşyalarımızı, düğünümüzü, nişanımızı aileler yaptı fakat hep bir bütçe vardı, onun bile altına inmeye çalıştık biz..

Ne gelinler var :) ben evlendiğimde sırf çok masraf yapmayalım diye elimden geleni yaptım.. gelinliğimi bile nerde ucuzu varsa onu aldım.
Şimdi pişmanım tabi biraz daha özen göstermeliydim ama abartmamak gerekiyor. O kadar lükse ne gerek var bir gecelik herşey zaten. Daha uygun bir bütçeyle de her istediği yapılabilir bahsettiğiniz gelinlik gerçekten yüksek fiyatı. Ama kardeşinizin konuşması gerekir bu durumu. Veya anneniz alışverişe çıktığında çıtlatmalı o kadar bütçemiz yok daha uygun fiyatlı şeyler seçelim diye. Siz karışırsanız aranız bozulur diye düşünüyorum..

salon bakmaya babanız gitmeliydi
yanlış yapmışsınız
bütçeniz neyi el veriyorsa onu tutun
burayı tuttuk deyin, salonla ilgili birşey derse de biz sizin bütççenize karışmadık kınanızda değil mi dersen (kimse yokken) kız anında dönüş yapar sıkıntı olmaz

ama
gelinlik bir kızın hayalidir onun için bir şey diyemeyeceğim istediğini almayıp başka alırsanız çirkin olursa hep size sayar onlar yüzünden diye

Valla gelin hanım çok uyanık. Zaten masraflar anneye babaya ait diye yüklenmeye başlamış. Ben annelerin yerinde olsam düğün eşya vs için benim bütçem şu fazlası size ait desin. Kuzenimin yani eşimin kuzeninin düğünü oldu babası gençler borç ödemesin diye herşey bana ait demiş sadece düğün için 75000 ödedi. Adamın tüm birikmişi gitti. Yazık çok yazık. Düğünden sonra konuştuğumuzda çok üzgünüm gelinim tek bişey için bile baba bu kadar da fazla onuda uyguna alalım demedi demişti. Ben bile sinir olmuştum.

Ama siz karışmayın adınız görümce ya ne söylerseniz söyleyin yanlış anlaşılır. Abiniz bişey istediğinde anneniz babanız o kadar veremeyiz desin

Kızlar ben hiçbişey demem araları bozulur falan bu sefer sebebi ben olurum ama biraz sinirleniyorum açıkçası. Gelinimiz kına için 2.500 tl'lik bi yer tutmuş bodrum kat bi yer bir de ben oranın Orkestrasını beğeniyorum o yüzden orayı tuttum diyor tabi asıl nedeni fiyati uygun olduğu için çok belli ( hatta abim laf arasında kaçırdı orası uygun diye orayı tutmuş dedi) Bu konuya takılmıyorum bütçene neresi uyarsa orayı tut elbetteki. Bizim tutmamızı istediği salon 12.000 TL bu kadar uçuk fark normal mi

Hata sizde. evlenecek yaşa gelmiş kocaman insanlar hayat kurmaya karar veriyorsa bırakın kendileri kursun. Bu anne babaya yüklenme olayını anlamıyorum. Niye her şeyi anne babanız ödüyor?

Sanki anne babanız evleniyor tekrardan. Onlar her şey önlerine hazır gelecek borçsuz dertsiz evlenecek, anne babanız senelerse borç ödeyecek bu yaşta. Yetmeyecek gelin hanım çocuk doğurduğunda ücretsiz bakıcı muamelesi yapacak annenize. Anne babaların rahat etmesi gereken yaşta şu çektiklerine bakın.

Bence anneniz babanız tavırlarını koysunlar. Bizim bütçemiz bu kadar, daha fazlasını isterseniz üstüne koyun yapın, evlenen sizsiniz falan desinler. Gıcık oldum abine de geline de

Ya bu düğün dernek isleri gerçekten bok gibi. Ailenizin maddi durumu iyiyse istediklerini yapsınlar bosverin. Ama yok standart memur ailesiyseniz bastan ailenizin acik cek koymasi da sacma. Bizim vereceğimiz bu, buna gore her seyinizi halledin denmesi gerekiyordu. Yok ille de o salon, o gelinlik derlerse ustune kendileri koyarlardi. Boyle daha cok siniriniz bozulur. Ne yazik ki toplumdaki gelinlerin bir cogu paragoz. Size de klasik gelinlerden biri denk gelmis.

Bir de şu var: ailesi kaz gibi yolunurken buna tepki verdi diye sanane seni ilgilendirmez gibi tepki aliyor konu sahibi. Neden çünkü adı görümce :olamaz:

aynen.. valla öyle bir karışırım ki akıllar durur.. iyi valla görümce etiketi üzerime yapışmasın diye anne-babamızın dünkü çocuk tarafından yolunmasına göz mü yumacağız şaka gibi..

Konuyu okuyan da sen evleniosun zannedecek niye bu kadar karısıyorsunuz. Abinle gelin nasıl karar verirlerse abin de razıysa 3. Kişi konusmamalı

Sen evlenirken kvdenin istedigi salonumu kendi istedigin salonumu tutarsin.gelin istedigini tutar iki cilveyle abine kabul ettirir.onlar evleniyor siz niye bide bu salona bak su salona bak diyorsunuz

aynen.. valla öyle bir karışırım ki akıllar durur.. iyi valla görümce etiketi üzerime yapışmasın diye anne-babamızın dünkü çocuk tarafından yolunmasına göz mü yumacağız şaka gibi..

Ay aynen ya, sanki dünya bunların etrafında dönüyor. O salak törenlere harcanan para anne babanın ve evde olanların kursagından kesiliyor. Ne acayip insanlar var.

Bütçesi oraya yetmiştir orayı tutmuştur. Kına onun kınası karışmayın onun için daha özel olacak demekki kendine orayı layık görmüş. Siz kendi kınanızı daha iyi yaparsınız. Aileniz de kendini çok öne atmış, abinizin bütçesi yok mu her şeyi aileye paslıyor?

Salon konusunda malesef abiniz laf etmiyorsa malesef size de pek söz hakkı düşmez.

Ve abiniz hanım köylü olmaya aday gibi görünüyor.
Hiç sevmem.. İnsan ailesinin fikrini de eşinin fikrini de dengeli önemseyecek. Ancak malesef bu dengeyi kurabilen (?) yok.

Back