Düğün salonu mevzusu

Ayy bilmez miyim aynı bizim gelin. Kına gecesinde b.k gibi yeri tutan kız, düğünde şunu isterim bunu isterim yaptı. Bence aileniz bir sınır koysun, biz bunların şu kadarını karşılayabiliriz desin. Siz de kendinizi borca harca sokmayın boş yere. Zaten yapacaklarınızı fazlasıyla yapıyorsunuz. Bize eşimin ailelerinden hiç destek gelmedi. Hani kızmam o konuda severim, durumları yoktu yapamadılar. Herşeyi biz yaptık. Gelinliğimin yarı parasını bile ben ödedim yani, düşün yani o derece.. 7500 Tl gelinlik için uçuk bir rakam. Çok zenginseniz bir şey diyemem, ama çok gereksiz ve fuzuli

sende evlenırken aynı seylere heves edebılırsın o kızda bır defa evlenıyor ve herseyın en ıyısı olmasını isteyecektir haliyle. ayrıca orta halli bir gelinlik bile 3500 tl den başlıyor

Eşimle her işimizi kendimiz hallettik. Ailelerimiz bize borç bırakmadan yaptı masrafları. Biz ikimiz beğendik. Valla görümcem kocamdan önce bana hesap sorsa onun içim pek iyi olmazdı bu. Abin saf salak değildir illaki oda lüks istiyor ki yapılıyor

kız aileye ne kitlese kar diye bakıyor herhalde. kendi kına salonunu haber bile vermeden tutuyorsa sizde düğün salonunu kendi istediğinizi yapın bence. bizim de masrafları aileler herkes üstüne düşeni yaptı ama kimse kimseye yük olmadı. gelinlik 7500 ne Allah aşkına şeyma subaşı mı bu en güzel gelinlikler 1,500 3000 tl arasında ben 2000 tl ye özel diktirdim çok da güzel oldu. kendinizi kullandırmayın bence bu kadar şimdiden valla tepenize çıkar.

kına ucuz ve kötü bir yerde olabilir. düğün çok daha önemli ve kız oraya kafayı takmışsa orayı istiyordur. ben evlenirken de istediğim belli bir yer vardı onun dışında gösterdikleri yerlere bakmak bile istemedim ısrar edilince de sinirleniyodum.
7500 tl lik gelinliği almış mı almamış mı? almadı ise siz karışmayın hiçbirşey söylemeyin sinirleriniz de bozulmasın. abiniz müdahale etmeli siz görümcesiniz, kayınvalide değil.

İşte o bütçe baştan konuşulacak

Salon takımını alırız değil size toplam 25000 veririz diyecek mesela

İster hepsine gelinlik alır ister düğün yapar

Ucu açık olunca istemenin de harcamanın da sonu yok

Bir de bu kadar şey yapıp düğün salonunun binini iki binini hesaplamamak lazım

sonra gelin beni eve istemiyor diye konu acarsın seni ilgilendiren bir durum yok ortadabence ayrıca kına gecesinde düğün salonu tutmak mecburi değil evde bile yapılabilio ki salon tutulmuş kıskançlık var sizde

Aileniz her şeyi biz yapıcaz ama ayırdığımız bütçe bu kadar bunu aşarsanız üstünü siz tamamlayın deselerdi keşke veya belli miktar para verip herşeyi kendileri halletselerdi.baştan hata yapılmış.

Neden sinirinin bozuldugu kismi anlamadim yani siz destekmi olacaksiniz aileden ayri sahsi olarak??oyle birsey yoksa konu anne,baba,abi ve gelin tarafiyla ilgili hic karismayin isinize bakin abartan anne baba olursa onlar oder yada ortaya butce koyarlar buna gore yapin daha lux derseniz ekstrasini siz karsilayin oglum derler.

4 ay sonra evleniyorum sadece nikah olacak ama hiç kimsenin umrunda değilim evliliğim e si konuşulmuyor ne onlarda ne bizde. Gıpta ettim.

Konuna gelince, sakın karışma hiç bir şeye O gelin seni kötü görümce ilan eder

Bir de bekar görümce ise kıskanç kendi evde kalmış ana herşeyi o bilir vs vs diye senin hakkında konu açar gelin

Sorulursa dahi siz bilirsiniz de geç

Ailen sıkılacaksa onlar yokken babana bir bütçe belirle söyle de sınırını bilsinler her bütçeye göre her şey var ama sınır bilmeyince alış veriliş zor oluyor de

10 gün önce düğünüm oldu.Bizimde erkek tarafına düşen herşeyi eşimin ailesi yaptı beyaz eşyalar hariç.Bizim burda da herkesin 10-11 bin lira verip düğün yaptığı bi salon var ama biz tercih etmedik karşılıklı olarak 7bin liraya tuttuk salonu şehir merkezinde ulaşımda kolay oldu herşeyde.Siz diilde anneniz yada babanız abinize biraz uyarıda bulunmalı daha hesaplı olmaları konusunda.Ama sonuçta yine gelin ne isterse o oluyo.Kısacası iş abinizde bitiyo.

Kına mekanı kıza ait kendi karar vermesi çok normal bende kendim karar verip haber vermiştim. Aile bütçenizi derinden sarsacak kadar fark yoksa düğün bir kere oluyor hayallerindeki gibi olsun isterler. Ayrıca bu konulara fazla karışmayın sizde düğün hazırlıkları içerisindeyken yengenizi çok iyi anlayacaksınız boşuna ona diş bilemeyin. Arkadaşlarının ne söylediği gelininizin ne düşündüğünü göstermez ağzı olan herkes bu konuda bir fikir verebileceğini düşünür genelde.

Kizmaniz gereken bir konu yok bence . Eger siz de katkida bulunacaksaniz dugun icin evet hakli olabilirsiniz ama sadece anne babaniz yapiyorsa butce de belirtilmemisse ben de en guzelini isterdim

Kına mekanı kıza ait kendi karar vermesi çok normal bende kendim karar verip haber vermiştim. Aile bütçenizi derinden sarsacak kadar fark yoksa düğün bir kere oluyor hayallerindeki gibi olsun isterler. Ayrıca bu konulara fazla karışmayın sizde düğün hazırlıkları içerisindeyken yengenizi çok iyi anlayacaksınız boşuna ona diş bilemeyin. Arkadaşlarının ne söylediği gelininizin ne düşündüğünü göstermez ağzı olan herkes bu konuda bir fikir verebileceğini düşünür genelde.

Daha şimdiden geline bilenmeye başlamışsınız o gelinin Allah yardımcısı olsun. Ailenizin durumu varsa alabilir tabii ki ihtiyaçları. 7.500 tl de zaten ağabeyiniz vermez gelinliğe kimse vermez neden hemen öyle alevleniyorsunuz ki. Düğün başka kına başka kınaya daha az insan gelir düğüne daha çok. Beğenmiş istemiş ağabeyiniz olmaz diyebilirdi dememiş ama o onların ve ailenizin bileceği iş siz yok ben orayı tutmam diyemezsiniz çünkü siz vermiyorsunuz parasını. Aileniz desin biz ödeyemeyiz diye o zaman hem o kadar kısa zaman kalmış daha gelinlik siparis edilmedi mi?

Abin de kına gecesi için bu salon olmaz desin bakalım nolucak
Kına bize ait istediğimiz yeri tutarıza gelirse konu sizde daha uygun olan düğün salonunu tutun
Kendi ailesinin cebini düşünüyorsa abi de babasının cebinş düşünsün

Valla bazi kizlar gercekten cok sansli butun herseyi esyalari erkek tarafinin ailedi karsilayacak ve gelin bunlari bildigi halde hala luksuni istiyor. Biz erkek tarafinin yapacagi herseyi evlenince odemeye devam ettik herseyi orta halli aldik hatta alamadigimiz icime oturan o kadar cok sey var ki.. buna ragmen azcik sesimi cikarsam ben suclu oldum sizin gelin belasini ariyor bence

Burda bütcesi olan yani para konusunda arka cikacak olan anneniz babanizsa o abinizle muhattap olacak.
Siz degil.
Babaniz dicekki benin dugun salonu icin limitim butcem 5000tl fazlasini veremem.
Sen ya da siz verecekseniz tutun.
Benden bukadar dicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…