Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O 1 tane bilezik alınmazsa incilerin dökülecek gibi duruyor. Kira vermeden oturacağın ev varken, sırf 1 tane daha bilezik almak için kiraya çıkmayı göze alıyorsun öyle mi? Aferin sana...
İnsanlar hazır eve konuyorlar gene kıymet bilinmiyor.erkek tarafı olsam direk nişan atarım. Evle bileziği değiştirmek zaten ayrı vizyonsuzluk. Konu sahibi o evde oturmayın yıllarca kredi ödeyin, kira ödeyin de görün gerçek dünyayı.

Hani erkek taraf cok varlikli olur ve bir bilezigin pazarligini yapsalar inanir herkes onlari ayiplar. Ama imkanimiz yok dedikleri halde ve size ev verdikleri halde hala bir bilezigin inadini yapiyorsa babaniz o zaman iste ayip sizin tarafinizda. Insan az cok karsi tarafin maddi halini biliyor. Ekonomi de malum. Ödemeyeceginiz kirayla rahat bilezik de biriktirebilirsiniz. Babanizin israrini anlamadim gercekten.bizim orda altin sayisi vermek ayip sayiliyor. O yüzden rakamlar konusulmuyor. Herkes elinden geleni yapiyor zaten. Bu dügün olaylar herkeste oluyor diyorlar ama herkeste olmuyor. O bastaki huzursuzluklar aile bir araya gelmeden önce de her zaman yine acilir. Yazik olmus

Biz birbirimizi gerçekten cok seviyoruz

Evet , gerçekten konunuzdan belli , aşkınızdan!!! ölüyormuşsunuz.

Bunca rezilliğe rağmen hala bu evliliğe razıysa karşı taraf , akli melekelerinde sorun vardır.

+1

Bir de, çok verici ve makul davranmış olduğunu düşünüyorsun konu sahibi. Gerçekten rezillik ya şu muhabbetler, okurken utandım.
Yapamam diyor, imkanım yok diyor insanlar, keyfimizden yapmıyoruz demiyorlar (ki yapmak zorunda da değiller), hâlâ neyin ısrarı bu?
Aile kuruluyor ya, evlilik bu kadar basit bi şey mi?

Niye bu kadar inat ki düğünden sonra o bilezikler borca gidecek zaten geri derdiniz ne acaba? Babanızda da hata var bize sorduklarında kaç bilezik isterseniz diye kendinize kaçı yakıştırıyorsanız o kadar takın bilezikler sizin olacak zaten dedi ki dediği gibi oldu düğünden sonra bozdurduk 10 yıl sonra yeniden yaptı eşim ihtiyaç oldu gene bozdurdum gene yapar değer mi?

Saygılı, sevgili, makul insanları görünce tepesine çöken tipte bir ailesiniz, o kadar belli ki. Sanki yuva kurulmuyor da adamlara Kleopatra lutfediliyor gibi triplere girmişsiniz ailecek; bunca inadın ve yuzsuzlugun başka açıklaması olamaz.
Iyi niyet ve iyi muamele varsa ona layik olmaya çalışın, insanlarin tepesine bindikçe binip kredinizi tüketmeyin Allah aşkına.

Kadin zaten 3 tane takacagim, param yok diyor. Parasi yoksa napsin,nereden bulsun? Kayinvalidenizin yerinde olsam birdaha ne sizinle ne ailenizle muhattap olmazdim. Oglumada neyi nasil aliyorsan al der, cekilirdim. Istiyorsunuz ki elde avucta ne varsa size yapsinlar. Kadinin baska cocuklarida var, onlarida düşünüyor, ayrim yapmak istemiyor. Zaten geçinmek çok zor. Birde ustune bana onu al, bunu al. Hic utanmiyorsunuz da. Siz ne alacaksiniz, ne takacaksiniz?

Takı, takanın itibarıdır. Babanız pazarlığa dökmüş işi.

Bana kalırsa bu olayın başlık parasından hiçbir farkı yok. Aile olarak o kadar paragöz görünüyorsunuz ki, ben bile sizden yaka silktim. Eviniz var farkında mısınız, yoksa bulunmaz hint kumaşı mısınız? Gece 1 de insanları çağırmak nedir? Bir de nişanlınıza, sonradan biz alalım demişsiniz dahiyane bir fikir verir gibi. Ben başımı kuma gömdüm burada, siz hala kendinizi haklı çıkarmaya uğraşıyorsunuz, yazık..

Benimde oğlum var yetişkin,çok korkuyorum böyle şu kadar altın istiyorum şu kadar bilezik istiyorum diyen insanlardan.Bende kızımı evlendirdim hiç konusunu bile açmadım takı meselesinin zaten onlar gerekeni yaparlar.Altınla eşyayla evlilik olmaz huzur mutluluk olsun.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Şaka mısınız siz ya. Hahahah. Burdan bile benim sinirlerimi bozdunuz
Evleniyorum ailem 3 bilezik aldı birini kendim aldım 45 bin TL tuttu. Bu devirde kaç aile çıkarıp o kadar para verebiliyor.
Nişanlımın ailesine de ağzımı açıp şunu isterim diyemedim. Böyle şeyler ayıptır. Hala niye 3 oldu niye 5 olmadı davasına girmek, tartışmak kavga etmek.. İçinizde hiç mi aklı başında yok. Siz napıyorsunuz bu ekonomide diye.
Ayrıca 1 tane alabilecek gücü varsa 1 tane alır. Utanmıyor mu aileniz bu yaştan sonra başkalarını borca sokmaya.
Valla benim nişanlım bu işi bozardı ki kendisi çok anlayışlı biridir. O bile tahammül edemezdi bu duruma .. Sizinki yine çok sabırlı davranmış.
Bir de gelmiş sen zorla kendini ikimiz ödeyelim demişsiniz. Aman ne kadar fedakarsınız:)
O kadar fedakarsan anlaşırsın nişanlınla, gider sahte bilezik alırsın. Ailene de 4 tane yaptılar dersin. Bence bu da çok gereksiz ama ailen uyanık diye bunu söyledim
Ayrıca baban bu kadar bilezik sevdalısı, kızına düşkünse o yapıversin 5 bilezik.

İnsanlara yolunacak kaz muamelesi yapmışsınız ailece. Bu nedir allah aşkına? O adam da hala sizinle oturup konuşuyor, bravo valla.

Valla kayınvalide haklı. Kadın size insan gibi söylemiş 3 oğlum var demiş. Size onu takarsa kadın 15 bilezik alacak. Bu zamanda kolay mı ya 150 bin altına bütçe ayırmak.
İnsanlar size altın takmak zorunda mı ya? İşinize gelince modern çağdaş olursunuz işinize gelince asırlık eski adetler için pazarlık edersiniz

Valla eşimin ailesiyle babamın kavga ettiğini düşünüyorum şu an sjdjfkfkf biz ne takılacagını dügünde öğrendik. Daha dogrusu düğüne 1 ay kala eşim bu bu takılacak dedi tamam dedim, ailesi eşimin bana söylediğini bile bilmez çünkü adamların bana düğün hediyesiydi yani hediyenin pazarlıgı mı olur? İnşallah kaçar kurtulurlar

Asla kinayici bi edayla sormuyorum. 1 bileziğin kavgasini mi yaptiniz gerçekten? Değdi mi sizce. 3ün 5in ne anlami var ki yani olsa ne olur olmasa ne olur, ki nisanliniz demis zaten bütçesinin olmayacağını. Zorlamanin anlamı ne ben çıkaramadım.
Ha illa 1 2 bilezik daha olsun diyorsanız İnternetten sahtesini siparis verin düğünde taktirin. Ailenize belli etmezsiniz, olur biter. Zaten nisanliniz ile birlikte vereceğiniz kararlara ailenizi karistirmamaya özen gösterin, rica ediyorum. Babaniz herseyi bilmek zorunda değil, hakeza nisanliniz da. Arada dengeyi kurmak gerek, iki tarafi da memnun edecek bir çözüm bulunur elbet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…