Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi bu kayınvalide ben parasını verdim gelini aldım artık bana hizmet edecek dese kıyamet kopar. Ama baba kızına değer biçince cinim bibim bini dişiniyir oluyor.

Babam super dusunceli harika bir baba değildi ama ben evlenirken cevreden bazi insanlar şu kadar bilezik isteyin vs diye akil verdiler( bizim kulturumuzde oyle bir şey yok ondan) babam da benim kizimin onlarin takacagi altina ihtiyaci yok ben varim tarzi bir şeyler soylemiş, kapatmiş.

Cocugunu dusunen bir insan cocugu için kendisi bir şeyler yapabilirse yapar dusunur. Kizinin gelecegini dusunmek elin insanin verecegi 5 bilezikle oluyorsa ....

Benim babam konusunu bile açtırmadı. Takılar hediyedir, kim içinden ne geliyorsa onu yapar bunun muhatabı da ben değilim koca insanlar evleniyorlar dedi.

Hatta burda bir konuda farkedip de yazmıştım, bizim davetiyelerimizde anne baba ismi yoktu. Aklımıza bile gelmedi. Konuda okuyunca dank etti bana, düşünmemişiz bile. Çünkü evlenen biziz, düğüne gelecek olanlar bizim misafirlerimiz. O yüzden kendi isimlerimizi yeterli görmüşüz. Aileler de farketmemiş bunu kimse bişey demedi. Çünkü herkes bizim evlenmeye karar vermiş iki yetişkin insan olduğumuzun farkındaydı.

Bence bu tip konularda asıl sorun bu. Evlenen koca koca insanlara çocuk muamelesi yapılması ve onların bu muameleyi normal görmeleri.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın hanımlar ama böyle isteyen gelin ilerde hem kayin ailesine hemde eşine daha kıymetli oluyor bunu kabul edelim yarin ailede etrafında döner esinide söylemeye gerek yok

"Bir şey istemediler demek ki kusuru var" diye dusunen kafa yapisindaki erkek ailesi ve bilezik icin edebilecek kafasi yapisindaki kiz ailesi birbirine denk geldiginde dediginiz gibi olur anca.

Kusura bakmayın hanımlar ama böyle isteyen gelin ilerde hem kayin ailesine hemde eşine daha kıymetli oluyor bunu kabul edelim yarin ailede etrafında döner esinide söylemeye gerek yok
Yok o züğürt tesellisi şekerim. Burda görüyoruz bilmemkaç bilezikle aile yardımlarıyla evlenip kayınaileye köle olanları, kocadan dayak yiyenleri, aldatılanları. Sorun boşanmak üzere olanlara kaç bilezik takılmış hepsinde vardır üçer beşer onar.

Ben hicbir sey talep etmedim ailem de aynı sekilde, ki geleneksel olarak talep etsek yadırganmayacak bir durumdu. Neyse. Esimin annesi her ama her yerde ailemin ne kadar görgülü oldugunu ailemin beni ne kadar harika yetiştirdigini söyler. sizin söylediginiz para kadar değer mevzusu maalesef cooook düsük kafalı insanların isi, onlarda kendilerine denk bulsun evlensin zaten

tamam da adamlarda yoksa para neyıyle alcak sonra borc harca gırıp gecınemeyıp bosanacaksınız ne bıcım bı duruma sokuyosunuz bırbırınızı. ayıptır gunahtır evlılıgı nası bı seye cevırdıler yahu.. 20 bın falan en dusuk bılezık?? dugun de bedavaya yapılmıyo.. ev ısterım mobılya ısterım arabası da olsun.. ay aılen ıcın o kadar onemlıyse zengınını bul kardesım sen de. zengınler de dızılerdekı gıbı fakır bı asık gelsın de evlenem dıye beklıyodu..

Burda babanız bilezik sayısını söylese bıle aranızda baba onemlı olan mutlu olabilmek zorlamayalım dıye guzelce izah etseydin sonucta bu olay buraya gelmezdi dengeyi hıc kuramamıssın.Sen babanı baban senı hırslandırmıssınız aılemın kalbı kırılmasınmısmıs ee nısanlın da senın hayat arkadasın olacak ayrıca ailesi de kıymetli ona gore.Kv keske bes bilezik olsun evi de kendınız alın dese ve uygulasa keske o zaman borc odemek nasıl oluyormus anlardın.Nısanlın da az düşünse bu ısı bozar kendı ailesinin kendinin kıymetını bılen bırını bulup maddiyat duskunu olmayan hanım bır
kızla evlense keske.

Ha
Haklısınız ama bizim ülkemizde malesef ki bazı ritüellere yerine getirilmediği zaman ileride sorun çıkıyor. Hiç masraf yaptırmayan gelinlerin kıymeti bilinmiyor. Düğünde beli bükülmeyen erkek ailesi sonradan gelini değersiz görebiliyor ya da düğün yaparken yorulmadığı için sonra kırıcı oluyorlar gelini bir çırpıda silip atıyorlar ama masraf yaparlarsa biraz suskun oluyorlar. Tecrübeyle sabit. Ayrıca gencecik kız alıyorlar ama iş gerçeğe gelince paramız yok diyorlar düğünün masraflı bir iş olduğu belli paraları yoksa ertelesinler. Olunca yapsınlar. Kızcağız elinden gelen anlayışı göstermiş. Aynılarını yaşadım ben.

Yahu evlilik iki kişi arasında olur iki taraf birbire sidik yarıştırıyor kazık ikinize neyse yani . Aşın artık bunları aşın

Öfff ne çirkin muhabbetler ya, baban hiç mi utanmamis,başlık parası gibi altın isterken. Sen çalış kendi kızına tak ,madem bu gurur meselesi. Ben baban adına utandım. Bir de sana verilen bileziği baban mi gasp edecek,ona ne? O zaman erkek tarafı değil 5 , 15 bilezik kiralasin , düğünden sonra Tapu parası, arabanın bilmemnesi diye alsın senden. Bunu mu istiyor?
ben o zaman kiraya çıkarım evinizde oturmiyim kiracıdan kirayi almaya devam edin ama mobilyaları ben ödemem o zaman dedim ve bir hışımla kv dem kalk kalk gidiyoruz bunların herseyi para olmus diyip çıkıp gitti.
Offf ne muhabbeti bu ya? Ama mobilyayı ben almam... mobilya dediğine sen oturacaksin, neden ona buna kakalama derdindesin ki kendin yatacağın yatağı . tüm evi kayinaileye dizdiriyorsunuz,sonra gelip burada agliyorsunuz kendi evi gibi sabah akşam bende,misafiri bile bende ağırlıyor diye
Artistlige bak , kiraya çıkarım, mobilyayı almam.
Almazsan taşta otur, kadına ne?
Bugün en yuzune bakilmayan evlerin olmuş kirasi iki bin lira. Bunun depozitosu,bilmemnesi... Millet size ev vermiş, sizdeki havalara bak..
Valla kadın iyi yapmış kalkmakla. Sizin işten daha fayda gelmez, çok yüzgöz olmuşsunuz. Ayrılın, başkalarıyla bu yollari daha sakin yürüyün

*Bizim evden de gelin çıktı , ne altın konuştuk ne salon konuştuk. Hala da bilmeyiz kim ne taktı ne etti, salon kaç para... Nisan salonunu gelin damat seçti,bütçemize uyan bir yer, babam ödedi. Düğün salonunu gelin damat seçti,butcelerine uyan bir yer,kayınbaba ödedi. Ne takildiysa da kutuya koyuldu yani. Bize ne erkek tarafı ablama şunu takmış,bunu takmış. Evde bir gün lafı bile olmadı. Ablam da bize sormadı 'siz ne takacaksiniz' diye, herkes kendine uyan bir şeyi yaptı, takı sırasında taktı. Yapmasa da laf söz olmazdı çünkü umrumuzda bile degil yani. Ne çirkin konular

Bitmedi gitti abi şu altın takı mehir cart curt muhabbeti

Hu konu sahıbi nişan kız tarafına düşer babacığına söyle

Biz hiçbir talepte bulunmadık ailece, bunu çingenelik olarak görüyoruz. Utanç verici bir durum. Eltim ve ailesinin talepleri vardı, daha geleneksel kafada insanlardı, benimkinden daha fazla şey alındı, takıldı. Eee? Bu niye beni değersiz yapsın? Kaynana kayınbaba bana değer verse ne, vermese ne? Bana ne yahu onların ne düşündüğünden? Vizyonsuzca.

Sizin bu mantiginizi insanlar kedi kopek sahiplendirirken yapiyor yalniz.
Amaç satmak olmasa bile ücretsiz sahiplendirince sokağa kolay saliyorlar(atiyorlar), para verince en azindan direkt sokaga atmiyorlar diye önlem olarak ücret istiyorlar. Para verdikleri icin kiymetli olsun diye.
Hoş bunu da doğru bulmuyorum can CANdir her turlu kiymetlidir o ayri.

Biz insaniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…