- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.998
- Konu Sahibi Love_lover
Bir de siz böyle konu açtığınız için içinde kalacağını düşünüyorum eğer yapmazsanız. Dediğim gibi daha uyguna araştırın yapın bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kına da en azından kına yakılıyor ama düğün de hiçbir ritüel yok. Yani en azından bizim burada öyle oluyor.Gerçekten bilmediğimden soruyorum, kınanın düğünden farkı ne ki? Sadece siz değil bir sürü kişi demiş de anlayamadım.
Siz bu saydıklarınızdan hangisini yapmak konusunda arada kaldınız?ben eğlenceyi oynamayı severim. Sadece kadınlarla elli kişi maksimum kına (meze tarzı humus cacık börek kısır gibi menü) ertesi gün tüm tanıdıkların geleceği nikah ve akşamına birinci derece yakınlarla 100-150 kişilik düğün. Düğün yemekli ve alkollü. Alkolü arkadaşları için mecbur alacakmış. Birde organizasyon derken mekan süslenmesi falan anlamında yoksa saçma sapan giyinen kızların olduğu bir organizasyon değil. Ben bunu dedim. Böylede baya masraf. Sonra pişman olur muyum yapmazsam diyorum. Evet olurum gibi. Yapmayanlar ne düşünüyor?
Nikah yapın evlere dağılın o parayla da tatile gidin.Selam kızlar. Nişanlanıyorum ve 3 ay sonrasına düğün yapacağız diye konuştuk. Ama düğün olsun mu yoksa nikah mı karar veremedik. Ben kendim kadınlar arasında şöyle elli kişi falan bir mekanda yemekli bir kına ve ertesi gün ailemin istediği herkesi davet edeceği öğlen saatlerinde sade nikah ve akşamına sadece birinci derece yakınlarla/arkadaşlarla yemekli düğün. Ama şimdi hesap yaptım sadece amca/dayı/teyze/hala ve kuzenlerle atmış beş kişi yirmi kadarda arkadaş. Erkek tarafı maksimum elli kişi olacak dedi sevgilim. Bi kaç otelle düğün için görüşme yapmış kişi başı bin tl oluyor dedi. Düğün yerine o paraya senin arabanı değiştirelim yada istediğin yere balayına gidelim dedi. Kararsızım. Düğün yapmayanlar ve yapanlar ne düşünüyor merak ediyorum. Teşekkürler.
Hem kına hem düğün olsun mu yani ya kına+nikah ya da nikah+düğün gibiSiz bu saydıklarınızdan hangisini yapmak konusunda arada kaldınız?
Kına+nikah miss gibi. Daha geçenlerde böyle bir kınaya katıldım. 4 saatte hem nikah hem de kına yakıldı bitti gitti kurtuldular.Hem kına hem düğün olsun mu yani ya kına+nikah ya da nikah+düğün gibi
Ooo kişi başı bin mi çok fazla yahu. Bu millet nasil evlensin cidden. Aileden birinin bahceli evi falan yok mu orda yapsanızSelam kızlar. Nişanlanıyorum ve 3 ay sonrasına düğün yapacağız diye konuştuk. Ama düğün olsun mu yoksa nikah mı karar veremedik. Ben kendim kadınlar arasında şöyle elli kişi falan bir mekanda yemekli bir kına ve ertesi gün ailemin istediği herkesi davet edeceği öğlen saatlerinde sade nikah ve akşamına sadece birinci derece yakınlarla/arkadaşlarla yemekli düğün. Ama şimdi hesap yaptım sadece amca/dayı/teyze/hala ve kuzenlerle atmış beş kişi yirmi kadarda arkadaş. Erkek tarafı maksimum elli kişi olacak dedi sevgilim. Bi kaç otelle düğün için görüşme yapmış kişi başı bin tl oluyor dedi. Düğün yerine o paraya senin arabanı değiştirelim yada istediğin yere balayına gidelim dedi. Kararsızım. Düğün yapmayanlar ve yapanlar ne düşünüyor merak ediyorum. Teşekkürler.
Hayırlı uğurlu olsun Mutluluklar dilerimDüğün yerine o paraya senin arabanı değiştirelim yada istediğin yere balayına gidelim dedi. Kararsızım. Düğün yapmayanlar ve yapanlar ne düşünüyor merak ediyorum. Teşekkürler.
Ay ben de bunu okuyunca eşimi dürttüm uyukluyordu, dedim biz kınada ne kadar verdik? bizim kına çok kalabalık değildi eşimin arkadaşları da nikaha geleceğiz diye gelmemişlerdi kınaya. Ona rağmen 5 bin tutmuş bundan 2 sene öncesi. Şimdi ve kalabalık bi arkadaş grubuyla 30 tutar dediBence siz kına mı düğün mü diye düşünmeden önce kendi nişanlınızı dizginlemeye çalışın. 30000 liralık ne içki olacakmış arkadaşlarına yuh yani?
Çok isteniyorsa alkolsüz düğünden sonra bir after party yapılır, birkaç şişe şarap bira votka alınır onun da maliyeti 3-5 bini geçmez zaten. Fazlasını isteyen de buyursun kendi getirsin içsin ya.
İnsanlar ne yüzsüz, biz kendimiz arkadaşların düğününe giderken elimizde içkimizle gidiyoruz yük olmamak için, millet 30000 lik alkol istiyor yok artık!
Bu biraz maddiyatla ve isteğinizle alakalı. Otel yerine daha uygun alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Sonrasında içinizde kalmayacaksa yapmasanızda olur bence.Selam kızlar. Nişanlanıyorum ve 3 ay sonrasına düğün yapacağız diye konuştuk. Ama düğün olsun mu yoksa nikah mı karar veremedik. Ben kendim kadınlar arasında şöyle elli kişi falan bir mekanda yemekli bir kına ve ertesi gün ailemin istediği herkesi davet edeceği öğlen saatlerinde sade nikah ve akşamına sadece birinci derece yakınlarla/arkadaşlarla yemekli düğün. Ama şimdi hesap yaptım sadece amca/dayı/teyze/hala ve kuzenlerle atmış beş kişi yirmi kadarda arkadaş. Erkek tarafı maksimum elli kişi olacak dedi sevgilim. Bi kaç otelle düğün için görüşme yapmış kişi başı bin tl oluyor dedi. Düğün yerine o paraya senin arabanı değiştirelim yada istediğin yere balayına gidelim dedi. Kararsızım. Düğün yapmayanlar ve yapanlar ne düşünüyor merak ediyorum. Teşekkürler.
Benim kast ettiğim mekanda ısmarlamak değil ama, kendi partini kendin yap şeklinde bir organizasyon yapılabilir :)Ay ben de bunu okuyunca eşimi dürttüm uyukluyordu, dedim biz kınada ne kadar verdik? bizim kına çok kalabalık değildi eşimin arkadaşları da nikaha geleceğiz diye gelmemişlerdi kınaya. Ona rağmen 5 bin tutmuş bundan 2 sene öncesi. Şimdi ve kalabalık bi arkadaş grubuyla 30 tutar dedi