- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 43
- Konu Sahibi gelbebegim2
-
Birkaç hafta içinde bahçe içinde çatı katlı müstakil dubleks eve taşınıcaz kiracı olarak.Bizden önce 2 sene oturmuş kiracı ama çıkarken tüm evi yeniden boyatıp öyle teslim etmiş ev sahibine..Ev hiç hasar görmemiş,yeni yapılmış gibi..Tek temizletip içine yerleşmesi kalmış.....Bahçenin ön kısmı uzamış ot ,çimenlerle dolu...Arka kısmında meyve bahçeleri,fındık ağaçları var..Girişte büyük bir antre,merdiven altında kiler var..Daha sonra mutfak ve 2 bölümden oluşan solon var..Ayrıca 2 oda,bir banyo ve bir de küçük tuvaleti var..Mutfak terasa açılıyor..
Üst katta yine geniş bir antre, 3 oda ve bir banyo var..Odalardan biri yine bir balkona açılıyor..Öncelikle bahçe içinde olması nedeniyle börtü böcek çok olacağını düşündüğümüzden hem evi hem de bahçeyi ilaçlatmayı düşünüyoruz..Bahçe kısmına da benim seramik fırınını taşıcağız..Daha doğrusu atölyeyi bahçeye taşıyacağım...Düşündüğüm çok şey var ama kışın çok zor mu ısınır acaba..Bunu aklıma taktım şimdiden...:44:
anlattığın kadarıyla oldukça geniş üst katta bile 3 oda var diyorsun geniş antre balkonlar filan ,eğer yalıtımı sağlam yapıldıysa sorun olmaz sanki ,biraz fazla ödersin sadece normal evlerden o kadar ,ama sorun yaşarsan kışın alt katı kullanırsın ,merdiven çıkış kısmına bir kapı yaptırısın sürgülü filan o zaman sanırım sorun çözülmüş olur ,güle güle otur canım
Dubleks ev güzel geliyor ama kullanması çok zor canım.
Yazın çok sıcak oluyor,kışın ısıtması zor oluyor.
Üst katlar zaten problemli olabiliyor,çatı akabilir.
Müstakil ev veya çatı dublexinde oturacaksan eve yıllık mutlaka bir harcama yapmak ve ısınma ve serinleme parasına katlanmak gerekiyor.
Ben çok pişmanım çok....
bende eski kiracı ile görüşün diyecektim ama ulaşma şansınız olmaz diye düşündüm ,eğer görüşebilirseniz eksileri artıları iyice bir sorun ,sonra pişman olmayın ,taşınmak zor iş.ayrıca dediğin portatif dolaplardan bende üst kat yatak odamdaki giyinme odasına aldım karşılıklı 2 tane ,süper oldu ,sende al bence ,tavsiye ederim..
benımde evım dublex ,ama sevmıyorum,temızlığı bakımı zor,alt kat-üst kat sürekli inip çıkmak zorunda kalıyorsun,kışın ise alt kat daha soğuk oluyor üst kat hamam gibi çünkü sıcaklık üst kata cıkıyor
avantajıda var,misafir vs.gelince eve yatak odamız banyo üst katta olduğu için rahat ediyoruz
Merhaba canim,
Sagliginiz yerindeyse dubleks ev sorun degil. Insan inip cikar. Ailem dubleks evde oturuyor ve nasil oldugunu biliyorum..ama daraldiginda soyle bahceye kendini atmak gibisi yok. (Cocuklarinda buyuyunce cok guzel olur…cunku disariya salacagina bebeleri bahcede oynarlar) Evlendikten sonra apartman dairesine tikilip kaldim diye dusunmustum…yillardir dubleks evde oturdugum icin. Su da varki kisin isinmiyor bu evler..ya da isitma sistemi super olacak o zaman nasil olur bilemiyorum.
buarada yeni evinizdeki dolaplari sormussun herhalde. En guzeli odaya uygun dolap yaptirilmasi. Ne girintisi olur ne cikintisi tam istedigin gibi ve sigdigi gibi olur… Allah agiz tadiyla oturmayi nasib etsin canim.
Hımm biz de üst katta otururuz genelde diye düşünmüştük.. Üst katta da alt katta da banyo var.. İnip çıkmak sorun değil ama bakalım yaşayıp görücem...
Sanırım yanlış anlaşılma oldu..üst katta mutfak varsa sorun değil,benım komşum üst katta oturuyor mutfak alt katta inip çıkıyor kahve çay vs. gün içinde taşıyıp duruyor:)
benım evın planı alt katta; mutfak salon wc,üst kattada 3 oda ve banyo var
sana özelden msj atmaya çalışıyorum olmuyor... canım ya ne olur msj almayı kabul et.. bende ikiz bebek bekliyorum.. sormak istediklerim var... seni buldum ya nasıl sevindim....
Sanırım yanlış anlaşılma oldu..Alt katta mutfak 1 tane..Banyo hem üst katta hem de alt katta var..İlk mesajınızda banyo olayını söylemiştiniz ya..O yüzden dedim..Çay kahve ile aram yok zaten..Akşamları eşim kendisi çay yapmaktan çok zevk alır..Gündüz de misafirim olursa zaten alt katta solona alırım..Çocuklar kreşteyken zamanımı seramik ve çini yapmakla geçirmeyi planlıyorum..
senin içine nasıl siniyorsa onu tercih et canım,bizde banyo bir tane üst katta ,bazen eşim yorgun oluyor gec kalkıyor,evde misafir varken üst katta uyuyor kalkıyor duşunu alıyor gidiyor,misafir görmüyor bile:)
bebişlerle ev içinde merdivenler nasıl olur bilmiyorum,deneyip görmek lazım kaç cocuğunuz var
2 yaşında ikizlerim var..Hafta içi gündüz kreşe gidiyorlar..Merdiven başına ve sonuna güvenlik kapısı ayarlamayı düşünüyorum...Buranın yabancısı olduğumuz için çevremiz de yok pek...Eşimin de benim de ailelerimiz,akrabalarımız daha uzak şehirlerde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?