• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dubleks ev....

Birkaç hafta içinde bahçe içinde çatı katlı müstakil dubleks eve taşınıcaz kiracı olarak.Bizden önce 2 sene oturmuş kiracı ama çıkarken tüm evi yeniden boyatıp öyle teslim etmiş ev sahibine..Ev hiç hasar görmemiş,yeni yapılmış gibi..Tek temizletip içine yerleşmesi kalmış.....Bahçenin ön kısmı uzamış ot ,çimenlerle dolu...Arka kısmında meyve bahçeleri,fındık ağaçları var..Girişte büyük bir antre,merdiven altında kiler var..Daha sonra mutfak ve 2 bölümden oluşan solon var..Ayrıca 2 oda,bir banyo ve bir de küçük tuvaleti var..Mutfak terasa açılıyor..
Üst katta yine geniş bir antre, 3 oda ve bir banyo var..Odalardan biri yine bir balkona açılıyor..Öncelikle bahçe içinde olması nedeniyle börtü böcek çok olacağını düşündüğümüzden hem evi hem de bahçeyi ilaçlatmayı düşünüyoruz..Bahçe kısmına da benim seramik fırınını taşıcağız..Daha doğrusu atölyeyi bahçeye taşıyacağım...Düşündüğüm çok şey var ama kışın çok zor mu ısınır acaba..Bunu aklıma taktım şimdiden...:44:

anlattığın kadarıyla oldukça geniş üst katta bile 3 oda var diyorsun geniş antre balkonlar filan ,eğer yalıtımı sağlam yapıldıysa sorun olmaz sanki ,biraz fazla ödersin sadece normal evlerden o kadar ,ama sorun yaşarsan kışın alt katı kullanırsın ,merdiven çıkış kısmına bir kapı yaptırısın sürgülü filan o zaman sanırım sorun çözülmüş olur ,güle güle otur canım

anlattığın kadarıyla oldukça geniş üst katta bile 3 oda var diyorsun geniş antre balkonlar filan ,eğer yalıtımı sağlam yapıldıysa sorun olmaz sanki ,biraz fazla ödersin sadece normal evlerden o kadar ,ama sorun yaşarsan kışın alt katı kullanırsın ,merdiven çıkış kısmına bir kapı yaptırısın sürgülü filan o zaman sanırım sorun çözülmüş olur ,güle güle otur canım

Evet,geniş bir ev oldukça..Merdiven ahşap ama korkulukları metalik bir malzeme..Olur mu yine oraya kapı ? Kiracı olarak taşınıcaz bu arada o eve...Ev sahibimiz izolasyonun iyi olduğunu söyledi,camlar ısıcamlıymış vs vs ama..Bakalım görücez...

Teşekkür ederim ayrıca :)

Dubleks ev güzel geliyor ama kullanması çok zor canım.

Yazın çok sıcak oluyor,kışın ısıtması zor oluyor.

Üst katlar zaten problemli olabiliyor,çatı akabilir.

Müstakil ev veya çatı dublexinde oturacaksan eve yıllık mutlaka bir harcama yapmak ve ısınma ve serinleme parasına katlanmak gerekiyor.

Ben çok pişmanım çok....

Şu an oturduğumuz ev kendi evimiz..Ancak sıkış tepiş oturuyoruz..Gömme dolap,vs vs bir sürü hayatımızı kolaylaştıracak şey yaptırmamıza rağmen 2 çocukla zor sığıyoruz...Yeni evde gömme dolap vs yok...Yatak odasını takımımın dolabı da yetmiyor...İkeadan dolap alayım dedim ama şöyle bir şey aklıma geldi..Acaba şu raflı,çekmeceli,tekerlekli portatif dolaplardan mı alsam :44: Fiyat olarak daha makuller..Zaten odanın birini giyim odası gibi bir şey yapıcaz..Ütü masası ,elektik süpürgesi vs. vs .koymayı düşünüyorum o odaya..İkeadan dolap almaktansa ya da kendim dolap yaptırmaktansa ki daha pahallıya denk geliyor böyle,yerine 3-4 tane bu portatif dolaplardan alsam daha mı rahat ederim hem de ekonomik olur ??:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dubleks ev güzel geliyor ama kullanması çok zor canım.

Yazın çok sıcak oluyor,kışın ısıtması zor oluyor.

Üst katlar zaten problemli olabiliyor,çatı akabilir.

Müstakil ev veya çatı dublexinde oturacaksan eve yıllık mutlaka bir harcama yapmak ve ısınma ve serinleme parasına katlanmak gerekiyor.

Ben çok pişmanım çok....

Parkoncum,ev sahibi yalıtımı iyi dedi ama bilemicem..Ev müstakil çatı dubleksi hem de..Tam tarif edemedim gerçi...:17: Önü ,arkası,sağı solu boş evin..Başka bir ev yok bitişiğinde..

Evi görmeye gittiğimiz gün dışarısı çok sıcak ve kavurucu,nemli olduğu halde evin içi püfür püfürdü..Çok şaşırmıştık eşimle..Klimaya ,vantilatöre gerek yok diye sevinmiştik...:))

Çatı katının akması ne sebepten olabilir ? Eski kiracı ile görüşüp fikir mi alsak acaba diye içimden geçiyor...:44:

bende eski kiracı ile görüşün diyecektim ama ulaşma şansınız olmaz diye düşündüm ,eğer görüşebilirseniz eksileri artıları iyice bir sorun ,sonra pişman olmayın ,taşınmak zor iş.ayrıca dediğin portatif dolaplardan bende üst kat yatak odamdaki giyinme odasına aldım karşılıklı 2 tane ,süper oldu ,sende al bence ,tavsiye ederim..

bende eski kiracı ile görüşün diyecektim ama ulaşma şansınız olmaz diye düşündüm ,eğer görüşebilirseniz eksileri artıları iyice bir sorun ,sonra pişman olmayın ,taşınmak zor iş.ayrıca dediğin portatif dolaplardan bende üst kat yatak odamdaki giyinme odasına aldım karşılıklı 2 tane ,süper oldu ,sende al bence ,tavsiye ederim..

Eski kiracıya ulaşmamızda sorun olmaz sanırım..Yakın civarda ev almış çünkü... Annemi az önce aradım portatif dolap konusunda..Pek sıcak bakmadı..:19: İlla mobilya dolap olmak zorunda mı ki..Nasılsa sadece bize ait giyim odası gibi olacak..Evde fazladan mobilyaya gerek yok diyorum..Nasılsa şu an kiracı konumunda taşınıcaz..Çocuklar da gündüz kreşte oldukları için bir nebze daha işler kolaylaşır diye umuyorum...

benımde evım dublex ,ama sevmıyorum,temızlığı bakımı zor,alt kat-üst kat sürekli inip çıkmak zorunda kalıyorsun,kışın ise alt kat daha soğuk oluyor üst kat hamam gibi çünkü sıcaklık üst kata cıkıyor
avantajıda var,misafir vs.gelince eve yatak odamız banyo üst katta olduğu için rahat ediyoruz

benımde evım dublex ,ama sevmıyorum,temızlığı bakımı zor,alt kat-üst kat sürekli inip çıkmak zorunda kalıyorsun,kışın ise alt kat daha soğuk oluyor üst kat hamam gibi çünkü sıcaklık üst kata cıkıyor
avantajıda var,misafir vs.gelince eve yatak odamız banyo üst katta olduğu için rahat ediyoruz

Hımm biz de üst katta otururuz genelde diye düşünmüştük.. Üst katta da alt katta da banyo var.. İnip çıkmak sorun değil ama bakalım yaşayıp görücem...

Merhaba canim,

Sagliginiz yerindeyse dubleks ev sorun degil. Insan inip cikar. Ailem dubleks evde oturuyor ve nasil oldugunu biliyorum..ama daraldiginda soyle bahceye kendini atmak gibisi yok. (Cocuklarinda buyuyunce cok guzel olur…cunku disariya salacagina bebeleri bahcede oynarlar) Evlendikten sonra apartman dairesine tikilip kaldim diye dusunmustum…yillardir dubleks evde oturdugum icin. Su da varki kisin isinmiyor bu evler..ya da isitma sistemi super olacak o zaman nasil olur bilemiyorum.

buarada yeni evinizdeki dolaplari sormussun herhalde. En guzeli odaya uygun dolap yaptirilmasi. Ne girintisi olur ne cikintisi tam istedigin gibi ve sigdigi gibi olur… Allah agiz tadiyla oturmayi nasib etsin canim.

Merhaba canim,

Sagliginiz yerindeyse dubleks ev sorun degil. Insan inip cikar. Ailem dubleks evde oturuyor ve nasil oldugunu biliyorum..ama daraldiginda soyle bahceye kendini atmak gibisi yok. (Cocuklarinda buyuyunce cok guzel olur…cunku disariya salacagina bebeleri bahcede oynarlar) Evlendikten sonra apartman dairesine tikilip kaldim diye dusunmustum…yillardir dubleks evde oturdugum icin. Su da varki kisin isinmiyor bu evler..ya da isitma sistemi super olacak o zaman nasil olur bilemiyorum.

buarada yeni evinizdeki dolaplari sormussun herhalde. En guzeli odaya uygun dolap yaptirilmasi. Ne girintisi olur ne cikintisi tam istedigin gibi ve sigdigi gibi olur… Allah agiz tadiyla oturmayi nasib etsin canim.

Benim çocukluğum da bahçeli müstakil bir evde geçmişti..Ama dubleks değildi..Tek katlı geniş bir evdi..Apartman dairesine tıkılıp kalmak,özgür olamamak çok zor geldi..Hele şu anki evimizin bulunduğu yer çok zor,sıkıcı bir konumda..En çok çocuklar için istiyorum..Özgürce oynasınlar,çocukluklarını yaşasınlar..Ve gözümün önünde olsunlar,rahatça onları gözleyebileyim istiyorum...Eve kiracı olacağımız için dolap yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddüt ediyorum açıkçası...

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim :16:

Hımm biz de üst katta otururuz genelde diye düşünmüştük.. Üst katta da alt katta da banyo var.. İnip çıkmak sorun değil ama bakalım yaşayıp görücem...

üst katta mutfak varsa sorun değil,benım komşum üst katta oturuyor mutfak alt katta inip çıkıyor kahve çay vs. gün içinde taşıyıp duruyor:)
benım evın planı alt katta; mutfak salon wc,üst kattada 3 oda ve banyo var

üst katta mutfak varsa sorun değil,benım komşum üst katta oturuyor mutfak alt katta inip çıkıyor kahve çay vs. gün içinde taşıyıp duruyor:)
benım evın planı alt katta; mutfak salon wc,üst kattada 3 oda ve banyo var
Sanırım yanlış anlaşılma oldu..:17: Alt katta mutfak 1 tane..Banyo hem üst katta hem de alt katta var..İlk mesajınızda banyo olayını söylemiştiniz ya..O yüzden dedim..Çay kahve ile aram yok zaten..Akşamları eşim kendisi çay yapmaktan çok zevk alır..Gündüz de misafirim olursa zaten alt katta solona alırım..Çocuklar kreşteyken zamanımı seramik ve çini yapmakla geçirmeyi planlıyorum..

sana özelden msj atmaya çalışıyorum olmuyor... canım ya ne olur msj almayı kabul et.. bende ikiz bebek bekliyorum.. sormak istediklerim var... seni buldum ya nasıl sevindim....

sana özelden msj atmaya çalışıyorum olmuyor... canım ya ne olur msj almayı kabul et.. bende ikiz bebek bekliyorum.. sormak istediklerim var... seni buldum ya nasıl sevindim....

Canım kusura bakma sadece arkadaş listemdekilere açtım özel mesaj ayarlarını..Çünkü sitede her tür insan var,olmadık mesaj atanlar olabiliyor..Arkadaşlık daveti yolladım sana..Kabul edersen mesajların ulaşır bana..Sormak istediklerin varsa seve seve elimden geleni yaparım...:)

Sanırım yanlış anlaşılma oldu..:17: Alt katta mutfak 1 tane..Banyo hem üst katta hem de alt katta var..İlk mesajınızda banyo olayını söylemiştiniz ya..O yüzden dedim..Çay kahve ile aram yok zaten..Akşamları eşim kendisi çay yapmaktan çok zevk alır..Gündüz de misafirim olursa zaten alt katta solona alırım..Çocuklar kreşteyken zamanımı seramik ve çini yapmakla geçirmeyi planlıyorum..

senin içine nasıl siniyorsa onu tercih et canım,bizde banyo bir tane üst katta ,bazen eşim yorgun oluyor gec kalkıyor,evde misafir varken üst katta uyuyor kalkıyor duşunu alıyor gidiyor,misafir görmüyor bile:)
bebişlerle ev içinde merdivenler nasıl olur bilmiyorum,deneyip görmek lazım kaç cocuğunuz var

senin içine nasıl siniyorsa onu tercih et canım,bizde banyo bir tane üst katta ,bazen eşim yorgun oluyor gec kalkıyor,evde misafir varken üst katta uyuyor kalkıyor duşunu alıyor gidiyor,misafir görmüyor bile:)
bebişlerle ev içinde merdivenler nasıl olur bilmiyorum,deneyip görmek lazım kaç cocuğunuz var

2 yaşında ikizlerim var..Hafta içi gündüz kreşe gidiyorlar..Merdiven başına ve sonuna güvenlik kapısı ayarlamayı düşünüyorum...Buranın yabancısı olduğumuz için çevremiz de yok pek...Eşimin de benim de ailelerimiz,akrabalarımız daha uzak şehirlerde....

ben evimi yeni aldım ,aslında benimde uzun zamandır dublekste oturanlara sorularım olacak ,şimdi benim altta 3 odam vardı birinin duvarını kırıp mutfağa kattım yemek odası yaptım orası çok güzel oldu ,diğer iki odanın biri salon biri oturma odası oldu ama merdiven salon yaptığım odadan çıkıyor ,üst katta tamamen ebeveyn odası oldu giyinme odası banyo yatak odası ve teras .daha evi görmeyen arkadaşlarım ve akrabalar ohh terasta mangal yaparız filan diyor ama yukarı çıkınca direk yatak odası var ,yani bir antre filan mevcut değil ,şimdi yarın öbürgün terasta oturmaya filan kalksak yatak odasının içinden geçilecek oraya bir çözüm bulamadım malesef ne yapabilirm ,birde salondan çıkan merdiven konusunda muzdaripim,keşke antreden çıksaydı ,aslında müsait yer var ama yerleştim artık tekrar kır dök olmaz artık o ilerleyen zamanda olur ,hem alanı daraltıyo ,hem güzel durmuyo ,şimdi birtek oturma odam boş onunda koltukları kaplamacıda şu anda yeni eve eşya da yenilensin dedim ,o gelince sanırım oturma odasında oturcaz ,misafir filan gelirse yatak oluyor o koltuklar ,orada ağırlarım diye düşündüm ,salonun kapısını da çkerim yatak odam da bağımsız olur ,ne bileyim işte bir sürü düşünce var kafamda ,hee birde çatı penceresine perde olayı var ,rustik aldım hazır uymadı ,şimdi çapraz korniş taktırıcam sanırım ,üst katın perdeleri bile yok daha ..

2 yaşında ikizlerim var..Hafta içi gündüz kreşe gidiyorlar..Merdiven başına ve sonuna güvenlik kapısı ayarlamayı düşünüyorum...Buranın yabancısı olduğumuz için çevremiz de yok pek...Eşimin de benim de ailelerimiz,akrabalarımız daha uzak şehirlerde....

evet o kesin olmalı bende düşünmüştüm güvenlik kapısı,birde bahçeli galiba ohh ne güzel bahçede stres atarsın toprakla iç içe olmak cok güzel duygu,bu arada Allah bağışlasın evlatlarınızı ikizlere bakmak cok zor olsa gerek,birde tek başınıza,gündüz kreşte olmaları cok iyi sizde dinlenmiş olursunuz

Back
X