dubleks ev....

gelbebegim2

BağrımaTaşBastırmaAllahım
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
524
2
66
Bursa
kızlar bişey sorucam ev baktık bugün köşe daire güney ve doğu cepheli...
dubleks ve terası var...
dubleksin avantajları ve dezavantajları nelerdir bilen bilgisi olan kızlar yardımmmmm

dez avantaji fazla temizlik yapmaktir bence baska bi dezavantaji oldugunu sanmiyorum dubleks evim yok ama olsun isterdim hem terasida varmis oh ne guzel :)

benim gibi sakarsaniz tavsiye etmiyorum, merdivenden dusup duruyorum hele kucuk cocugunuz varsa daha riskli

bir de ust katta bir sey unuttuysaniz almasi zor geliyor..

üst katı çook sıcaktı akşam üzeri baktığımızda..
üst katı ne olarak kullanıcam bilemedim bile
yatak odam ve salonum alt katta olur heralde

benim evimde dublks,avantajı alında planına kalmıştır yani plansız bir dubleks hiçbir şekilde avantajgetirmez.örneğin ben bu konuda çok şanslıyım inşaat durumundayken almıştık ve odalara bz karar vermiştik.müteahht yapmış 8 oda bölmüş bölmüş hepsi küçücük odalar artı 3 banyo koymuş buzdolabı kadar :)ben altkata çok geniş bir salon(salonun birkısmına 3 basamak merdiven yaptrdk okısım yemek takımı koyduk ,geniş bir mutfak,yaklaşık 16mkarelikte bir oda ve wc çıkarttım.üst kata ise yatak odası,yatak odasının içine giyinme odası ,çocuk odası,kiler ,banyo ,wc çıkarttım,terası kapattırıp cam balkon yaptırdık süper oldu .dezavantajı ise küçük bebeğin varsa merdivenler tehlilkeli olabilir bunun içinde korumalıklar var piyasadan alabikirsin.ee tabi evin boyutu büyüdükçe temizlikte zor oluyo :) bir de üst katta unuttuğun birşey olursa tekrar çıkmak çok sıkıcı :) birde mütehhit teras ve 3 de balkon koymuştu ,ben teresı yaptırdım söylemiştim,birde sadece mutfağa geniş bir balkon bıraktırdım diğer balkonları yaptırtmadım.yıka yıka bitmez ya :) hayırlı olsun şimdiden

üstte kac oda var altta kac oda var :26:
tam olarak nedir duzeni yani:26:

altta mutfak salon yatak odası ebeveyn banyosu,wc, bir banyo daha ve küçük bir odası var
üstte de 2 odası var bi de banyo..bi odanın tavanı biraz alçak ıvır zzıvır koymak için ideal...bide kocaman bi teras...
bu arada bebeişimiz yok maalesef..ikimiz varız sadece kocişle...
ev 160 metrekare...
biz memuruz bide burda en fazla 5 yıl kalırız sonra zorunlu tayinimiz çıkar..
satışı falan zor olurmu diye düşünüyrum

ben hiç yaşamadım dublex evde ama evde yalnız olsam gece, üst kata çıkmaktan korkarım diye düşünürüm :18:

ama çok ferah ve rahat bi ev olabilir...

e iki kisi icin cok buyuk bi ev bence kalicida degilmissiniz ama sonradan kiraya veririz diyorsaniz tasinin bence yatak odanizi ust kata koyun obur bos odayi kucuk giyinme odasi yapabilirsiniz assagida salon misafir odasi vs olabilir:26:INSALLAH bebeginizde olur

tweetycim
evet büyük ama diğer dairelerle fiyatı aşağı yukarı aynı
bi de dubleks kulağa sıcak geliyor..
özendim bende yaaa..
ama ısınırmı bilemedim.bi de üst kat benm için sadece teras olarak kullanılabilir gibi geldi
çook sıcak yazın orada uyuyamayız..
e yaz kış da yatak odası aşağı yukarı taşınmazki??
ya benm kafam baya bi karışık bilemiyorum..

anladim ALLAH GONLUNUZE GORE VERSIN ne diyim,
ama ben olsam tasinirdim ya dublex evde yasamak isterdim...

avantajlari yatak odalari ust katta olur butun daginiklik falan filan yukarda olur....temizlik buyuk sorun ust kattan baslasak alti bitiremazdik annemle ...alttan baslasak ustu...Teras guzel bir sey ama mutfaga inip cikmak buyuk dert helede misafir agirlarken ...ust kattada ufak bir mutfak isi cozer...bizim yasadiklarimiz bunlardi...

kızlar bişey sorucam ev baktık bugün köşe daire güney ve doğu cepheli...
dubleks ve terası var...
dubleksin avantajları ve dezavantajları nelerdir bilen bilgisi olan kızlar yardımmmmm

Katta dubleksin bir özelliği yok bana göre ama müstakil dubleks çok avantajlı.Avantajı müstakil olması,bahçen olması,bağımsız olman.Yukarıdan çöp döktü,halı silkeledi derdi yok.Keyfi anlatmakla bitmez.

Benim evim tripleks,dezavantajı temizliği tabiki.Üç katı in çık temizle zor oluyor ama düzene oturursa oda ortadan kalkıyor.

Daire dubleks ancak terası varsa avantajlı olur bence.En azından terasını dinlenmek için keyif alanına çevirebilirsiniz.Dezavantajıda inip çıkmak olur sadece ,temizliğide düzene bakıyor işte.Satarkende teraslı dubleksin avantajlı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
kızlar bana bi düzen kurun hadi o zaman...
altta salon bi küçük oda ve ebeyen banyolu yatak odası,wc banyo..mutfağın içindende merdiven var yukarı..
üsttede bir büyük oda,bir küçük oda bir banyo..ve teras ..nereye ne koyayım hangi odam nerede olsun..

ev 3 katlı ve bahçeli...
altta 2 kat var..
üsttede dubleks..
işte teras olması iyide yazın iyi.
yaz 3 -4 ay sonrası nasıl oluyor ısıtması vs.
doğalgaz ne kadar gelir mesela..:18:

bence yatak odasi yukarda olsun ama terasa nerden giriliyor oda onemli simdi:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…