Haşa ! Allah'ın yazdığı kaderi değiştirmek gibi bir gayemiz asla olamaz.
Dua kaderi değiştirir, en sıkıntılı anlarınızda en ummadığınız anda insanın tek dostu tek dayanağı Yüce yaratıcı Allahtır, dua etmeyi ihmal etmeyin Allah duada ısrar edenleri sever
Biz yalnızca yaradana isteklerimizi hayallerimizi arzularımızı dua ederek isteriz. Allah, dua edin size vereyim der. Biz duamızı eder takdir yine yaradanındır.
Erkek evlat konusuna gelince bu da insan isteklerinden biridir evlat her zaman evlattır ama inkar etmeyelim sağlıklı olmasının dışında hepimizin bir cinsiyete dair isteği vardır sohbet aralarında da geçer inşallah bir kızım olur ya da oğlum olur gibi. Bu da erkek evlat isteyenler için bir dua yoksa onu nasip edecek olanın yalnızca Allah olduğunun bir çok kişi bilincinde artık.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir ..
Konunuza göz attım
İlgimi çeken başlıklar var ama biraz tuhaf geldi bu kısım bana bilemiyorum
Dua elbette edilir de hayırlısı için edilir mesela
Neyse o da o duayı edenin bileceği iş veya inancı diyeyim
Katılıyorum canım...Elbette önceliğimiz sağlıklı ve hayırlı bir evlat olmaları yönünde ama herkesin gönlünde de bir cinsiyet yatar. Kimisi kız çocuklarına düşkündür kimisi erkek ..
Birçok insanda vay efendim ben seni bu cinsiyette istedim neden bu cinsiyette doğdun demez yine bağrına basar yavrusunu ..
Burda çok kez söyledim yine üstüne basa basa altını çize çize söylüyorum hiçbir dua garantili değildir biz yalnızca duamızı eder kabul edecek olanın Allah olduğunu bilerek bekleriz. Olursa şükreder olmazsa hayırlısı böyleymiş diyerek itaat etmeliyiz
Katılıyorum canım...
"Duâ, kapı çalmaktır.
Sonrasına karışmak hâddi aşmaktır..."
Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî
Hz Ali'nin kendi geliştirdiği bu yöntem bir işe başlarken o işin sonucu hakkında bilgi almasına yarıyormuş. örneğin bir savaşa girmeden önce bu yöntemi uygulayıp ona göre hareket ediyormuş. yöntem kısaca şöyle:
önce temiz ve beyaz bir kağıt ve bir kalem alıyoruz. ardından 3 ihlas 1 fatiha okuyup bu dualarımızı ehl-i beytin ruhuna hediye edip, kalemi elimize alıp; "Yarabbi, şu işim nasıl olacaksa bana bildir." diyoruz.
üç sıra saymadan (aşağıdaki gibi) nokta koyuyoruz. en üst satır en fazla en alt satır en az nokta olacak
örnek:
........................................
........................ (ikinci satır, birinciden daha kısa)
........... (üçüncü satır, ikinciden daha kısa)
Yukarıda gösterildiği üzere sağdan başlayıp birinci, ikinci ve üçüncü sıralar daha az olmak üzere noktaladıktan sonra 8 nokta sayıp ayırıyoruz. (8'er 8'er) kalan noktalar toplamı dileğinin karşılığıdır.
Yukarıdaki yazıya göre her yıldızın tâlihi:
1. O niyet sâhibinin yıldızı tâlihi Zühre'dir. Murâd ve maksadı şüphesiz hâsıl olacak.
2. Tâlihi Merih'tir. Bunda (bu niyette) hayır yoktur. Bu işi yapmasın; (çünkü) zarâr görüküyor.
3. Yıldızı Arz (Dünyâ) dır. Bu tâlih sonunda işi olacaktır. Fakat evvelâ çok zahmet çekecektir.
4. Zühâl'e mensuptur. Hem iyi ve hem fenâdır. Bu işte sabır etmesi lâzımdır.
5. Müşteri yıldızı âhkâmına tabiidir. Saadet görünüyor yolu. İşi açıktır. Sıkıntı ve kederden kurtulacak, birçok nimete kavuşacak.
6. Kamer, yani Ay'dır. Cenab-ı hak, ona yardım edecek, işlerin düzelecek ve güzelleşecek.
7. Utarid yıldızına tabii olan bu tâlih, sana müjde diyor. Allah'tan ne dilersen bulacaksın. Hayırlıdır.
8. Sekiz kalırsa bu işi sakın yapma. Şer gözüküyor. Bu işi yaparsan iyi gelmeyecek.
bir dilek için 3 kereden fazla yapmayın.
Mustafa Ertuğrul dua hazinesi sayfa 22
Alıntıdır.
Kızlar bunu duyan ve uygulayan var mı?
Hz Ali'nin kendi geliştirdiği bu yöntem bir işe başlarken o işin sonucu hakkında bilgi almasına yarıyormuş. örneğin bir savaşa girmeden önce bu yöntemi uygulayıp ona göre hareket ediyormuş. yöntem kısaca şöyle:
önce temiz ve beyaz bir kağıt ve bir kalem alıyoruz. ardından 3 ihlas 1 fatiha okuyup bu dualarımızı ehl-i beytin ruhuna hediye edip, kalemi elimize alıp; "Yarabbi, şu işim nasıl olacaksa bana bildir." diyoruz.
üç sıra saymadan (aşağıdaki gibi) nokta koyuyoruz. en üst satır en fazla en alt satır en az nokta olacak
örnek:
........................................
........................ (ikinci satır, birinciden daha kısa)
........... (üçüncü satır, ikinciden daha kısa)
Yukarıda gösterildiği üzere sağdan başlayıp birinci, ikinci ve üçüncü sıralar daha az olmak üzere noktaladıktan sonra 8 nokta sayıp ayırıyoruz. (8'er 8'er) kalan noktalar toplamı dileğinin karşılığıdır.
Yukarıdaki yazıya göre her yıldızın tâlihi:
1. O niyet sâhibinin yıldızı tâlihi Zühre'dir. Murâd ve maksadı şüphesiz hâsıl olacak.
2. Tâlihi Merih'tir. Bunda (bu niyette) hayır yoktur. Bu işi yapmasın; (çünkü) zarâr görüküyor.
3. Yıldızı Arz (Dünyâ) dır. Bu tâlih sonunda işi olacaktır. Fakat evvelâ çok zahmet çekecektir.
4. Zühâl'e mensuptur. Hem iyi ve hem fenâdır. Bu işte sabır etmesi lâzımdır.
5. Müşteri yıldızı âhkâmına tabiidir. Saadet görünüyor yolu. İşi açıktır. Sıkıntı ve kederden kurtulacak, birçok nimete kavuşacak.
6. Kamer, yani Ay'dır. Cenab-ı hak, ona yardım edecek, işlerin düzelecek ve güzelleşecek.
7. Utarid yıldızına tabii olan bu tâlih, sana müjde diyor. Allah'tan ne dilersen bulacaksın. Hayırlıdır.
8. Sekiz kalırsa bu işi sakın yapma. Şer gözüküyor. Bu işi yaparsan iyi gelmeyecek.
bir dilek için 3 kereden fazla yapmayın.
Mustafa Ertuğrul dua hazinesi sayfa 22
Alıntıdır.
Kızlar bunu duyan ve uygulayan var mı?
duydum ve uyguladım ama ben noktaları 8'er kez ayırmayı soldan yani nasıl anlatsam noktaların sonundan değil de başından itibaren yaptım sanırım yanlış mı oldu ? Görsel anlatayım
......../......../......../...... = 6 kaldı
......../......../... = 3 kaldı
......../.... = 4 kaldı
toplamda 13 kaldı 13-8 =5
bu şekilde yaptım yanlış mı oldu ? Sonucunu sorarsan hep olumlu çıktı ama henüz gerçekleşmedi
çok farklı bişey ilk defa duydum en kısa zamanda yapıcam teşekkürler arkadaşım :)
Yok yanlış değil zaten sağdan ya da soldan fark etmiyor aynı sonuca ulaşılıyor.
Rica ederim ben de yeni öğrendim. Hz. Ali Yöntemi yada Hz. Ali'nin İstiharesi diye arama motorlarında aratınca çıkıyor.
Sonuç alırsan biz de bilelim olur mu?
Vallahi bacı gerek rüyalı istihareler olsun gerek bu yöntem gerek tesbih istiharesi hepsi olumlu ama benim hergelede henüz tık yok bekliyorum hayırlısıyla
Ay ilahi ya
Umarım hayırlı dileklerin gerçekleşir, eğer kısmetse gelir Hintten Yemenden kısmet değilse ne gelir elden sözünü de unutmamak lazım. Eğer bir iş olacaksa bunu kimse engelleyemez.
Ben aslında çok inanırım rüyalara. Bunun da sebebi var: Önceleri kafayı fala takmıştım. Çok günah olsa da geleceği bilmek arzuma engel olamıyordum. Ama artık bu durum beni negatif etkilemeye başlayınca tövbe ettim ve bir daha ne internetten ne de kahveden fal baktırmadım. Ve Allah bana olacakları rüyalarımda göstermeye başladı tabi bunu ben istedim Allahım dedim sen bana geleceğimi rüyalarımda göster diye dua etmiştim.
Ve yakın zamanda ben de istihare yöntemlerinden birini denedim. Burda paylaşılmıştı sanırım. 3 fatiha 1 ihlası okuyup sevabını Hz. Muhammed (sav) in ruhuna hediye edip bir işin hayırlı ise rüyada bana su ya da beyaz renk göster diyorsun. Ben 3 kez yaptım 2 sinde su ve beyaz gelinlik gördüm.
Sonuç şu an için olumsuz amaaaaa eğer bir gün gerçekleşirse kızlarrrr buradan haber vereceğim sizlereeeeee
Vallahi bacı gerek rüyalı istihareler olsun gerek bu yöntem gerek tesbih istiharesi hepsi olumlu ama benim hergelede henüz tık yok bekliyorum hayırlısıyla
Söylediklerinde çok haklısın yazılanın ötesine hiçbir güç geçemez. İstihare olarak Mülk suresinin ayetiyle olanı tavsiye ederim ben rüya değil direk cevabı aldım ses ve yazı yoluyla gerçekleştiğinde ben de yazacağım muhakkak
Hayırlısı olacak bizim anladığımız anlamda değil belki bunu bilemeyiz. ne kadar az şey bilirsek o kadar mutlu oluruz. Bende evleneceğim kişiyi göreyim dedim. ama genelde görmezdim bir kaç kez gördüm. Rüya bu bilinç altıda olabilir. Dua edip yattıktan sonra mutlaka rüya göreceksin ama bilmezsin bilinç altımı değil mi? sadece beklemek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?