-MUSAVVİR; Her varlığa en uygun şekli veren,farklı suretlerde yaratan,tasvir eden,şelillendirip biçimlendiren.
Bu ismin en büyük Özelliklerinden biri de tıbbın dışındaki nedenlerden dolayı çocuğu olmayanlara yaydalı olması ve bu ismin hürmetine Yüce Allahın çocuk ihsan etmesidir.
Havas alimlari çocuğu olmayan bir kadın 7 gün oruç tutup,iftar anında 21 kere YA MUSAVVİRismini zikrederse kendisine yüce Allah çocuk ihsan eder.Erkek üç gün oruç tutup iftar anında 21 kere bu ismi bir bardak suya okuyup üflerse ve içerse, Yüce Allah bu ismin geregi olarak o erkeğe çocuk ihsan eder. demişlerdir.
Hamile kadınlar doğacak bebeğinin niyetine okursa güzel fizikli bebekleri olur.
Bu isim bir özelliği de güzellik algısı oluşturmasıdır, bu ismi okuyanlar insanların gözüne çok güzel görünür.
Bu zikire başlayanların gördüğü rüyalar da çıkmaya başlar, istihare için de etkili bir esmadır, belirtilen miktarda ve sağlam bir niyetle okuyan kimse dilediğini rüyasında görür.okumaya gece herkes yattıktan sonra yapmak gerekiyor.Önce 1000)bin) defa Kaf,Ya,Ayn,Sad, sonra da 3360 defa YA MUSAVVİR okumak lazım.Ayrıca bir defada istediği kişiyi göemezseniz.Üç,beş,Yedi defa tekrar etmek gerekiyor.
Diyeceğim o ki neredeyse her derde deva bir esmadır arkadaşlar. Enerjisi çok yüksektir ben 2 gündür bu esmayı okuyorum ve inanın yerimde duramıyorum hatta akşama kadar roman havası açıp göbek atıyorum o derece yani