Dua kardeşliği

Farmasi su gecen gun verdigin hacet duasini okuyacagim cuma gunu insallah
 
sbrycim 20 adet salat-ı tefriciyye okuyabildim
 
kızlar hasta bir tanıdıgımız için 500 yasin toplanıyor allah rızası için okumak isteyenler bana bildirirlerse inanın sevinicem 2 tane bebgi var yetim kalmasın yavrucuklar özelime yazsın okumak isteyenler:KK43::KK43:arkadaşım yönlendirdi buraya 1 kişi bir tane okucek faceye yazdım bir sürü dönen olmadı müzik koysam yorum yaparlar alt tarafı yasin :KK43::KK43:

KIZLAR PASAM3405 ARKADASIMIZ BİR HASTA İÇİN YASİN TOPLUYOR HERKES 1 TANE OKUYABİLİYOR

OKUYAN ARKADASLAR http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=280436
PASAM İLE İLETİME GECSİNLER LÜTFEN
 
Kizlar kanama leke varkem ama adet kani degil
Yasim yada tefriciye okunuyormu ben evdeyim yardim etmek istiyorum
 
Kizlar kanama leke varkem ama adet kani degil
Yasim yada tefriciye okunuyormu ben evdeyim yardim etmek istiyorum

yasini bilmiyorum canım seni yanlış yönlendirmiyim ama tefriciyeyi herşekilde okuyabiliyosun
 
arkadaşlar cumanız hayırlı olsun.
bugün peygamberimizi analım mı? herkes okuyabildiği kadar salavat çekse ne güzel olur :KK16::KK16:
 
sağol canım hesapladım az kalmış artık 1200 tane kalmış ben daha fazla sanıodum ama bayadır okuyorum maalesef bitirebilirsem inş sende kendine başlarsan yardım edebilirim
15 tane okudum yine okuyabilirim inşallah allah kabul etsin amin
KIZLAR PASAM3405 ARKADASIMIZ BİR HASTA İÇİN YASİN TOPLUYOR HERKES 1 TANE OKUYABİLİYOR

OKUYAN ARKADASLAR http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=280436
PASAM İLE İLETİME GECSİNLER LÜTFEN
1 tane okudum allah şifa versin amin
arkadaşlar cumanız hayırlı olsun.
bugün peygamberimizi analım mı? herkes okuyabildiği kadar salavat çekse ne güzel olur :KK16::KK16:

saymadan okudum amiin
 
Allah razı olsun almilacım ....Allah senin de ne muradın varsa versin inşaallah hayırlısıyla AMİN

Senden de Allah razı olsun canım. Amin inşallah ağzından bal damlıyor :) Allah senin de ne muradın varsa hayırlısıyla versin inşallah.

dilek8484 ve CuteMom sizin için de 422'şer ya şafi okudum. Allah kabul etsin.

İyi akşamlar herkese:)
 
Zilhicce ayı Hicri takvimin on ikinci ayı olup bu ayın ilk on günü Allah'ın ibadetlere 700 kat sevap verdiği bir aydır. Bol bol nafile namazlar, ilk on günü oruç ile geçirmek tavsiye edilir. Allah'ın Kuranı kerimde faziletine kasem (yemin) ettiği bir aydır.
Kur’an-ı Kerim’de Fecr Sûresi’nin başında, “On geceye yemin olsun ki...” diye bahsedilen Zilhicce günleri bu yılki takvime göre 6 Ekim tarihlerine denk geliyor. Yani Zilhicce ayının sevabını almak isteyenlerin 6 Ekim Pazar günü oruçlu olmaları zamanlarını Tesbih(Sübhanallah), Tahmid(Elhamdülillah), Tehlil(La ilahe illallah) ve Tekbir(Allah'u Ekber) ile geçirmeleri gerekir.
Kurban Bayramı’nın 1. gününe kadar sürecek bu kutlu zaman dilimini ibadetlere daha da özen göstererek değerlendirmek çok önemli.Ayrıca kurban ibadeti bu ay içinde yapılır. Zilhiccenin ilk on günü oruç tutulur. Bizim geleneğimizde tutulan orucun 11. gün Bayramın ilk günü olarak Kurban eti ile nihayete erdirilmesi esastır. Bilhassa arefe günü bayram temizliği ile değil ibadet ile değerlendirmek bu sevabı bol zamanda günahlarımızın affına vesile olacaktır. Zilhicce ayının birinden onuna (yâni Kurban Bayramının ilk gününe) kadar, her gün sabah namazlarından sonra:


10 salevât-ı şerîfe:

“Allahümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed.”

10 istiğfâr:

“Estağfirullâhe’l-Azîm el-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayye’l-Kayyûme ve etûbü ileyk ve nes’elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ innehû hüve’t-Tevvâbü’r-Rahîm.”

10 tevhid:

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, Lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihi’l-hayr ve hüve alâ külli şey’in kadîr” okunur.



Ayrıca bu günleri oruçlu geçirmek bütün sene oruçlu olmak gibi Allah'ın rızasına
 
Zilhicce ayının faziletleri ve oruç tutmak



6 Ekim 2013 Pazar günü idrak edeceğimiz Zilhicce ayı; kameri aylardan 12’ncisi, Haram aylardan ve dolayısıyla hürmete lâyık aylardan biridir. (Haram aylar; Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb). Bu aylarda savaş yapmak yasak olduğu için “eşhuru hurum” diye de adlandırılmıştır. Cahiliye devrinde Araplar arasında iç savaşlar eksik olmazdı. Dört ayda savaşmak Kur’an da Ayetle yasaklanmıştır.

“Doğrusu ayların sayısı; gökleri ve yeri yarattığı günden beri Allah’ın kitabında on iki aydır. Bunlardan dördü haram olanlardır. İşte doğru din budur. O halde bunlarda nefislerinize zulmetmeyin. Müşrikler sizinle nasıl toplu olarak savaşıyorlarsa, siz de onlarla toplu olarak savaşın. Ve bilin ki; muhakkak Allah, muttakilerle beraberdir.” (Tevbe/36).

Zilhicce ayı, içerisinde birçok hikmetli olayları barındıran, çok önemli bir aydır. Haccedenler, zilhiccenin dokuzunda Arafat’ta ihrama bürünüp adeta mahşeri yaşamaktadırlar. Arafat, Hazreti Âdem’den bu yana bütün Enbiyanın, Evliyanın ve bütün hüccacın istisnasız ziyaret ettiği, “Hac Arafat’tır” buyrulan, dualarının geri çevrilmeyeceği “mekan-ı mahsus ve zaman-ı mahsus” (özel bir yer ve özel bir zaman) bir yerdir. Zilhicce, bu kutlu olayı içerisinde barındıran bir aydır.

Peygamberimiz, adeta insanlığa hayat rehberi niteliği arz eden, “Müminler! Size iki emanet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân ve O’nun Peygamberinin sünnetidir” hitabını içeren veda hutbesini, veda haccında 124 bin Müslüman’ın şahsında bütün insanlığa yine zilhicce ayının dokuzunda, Cuma günü Arafat’ta vermiştir.

Zilhicce ayı Allah yolunda canların kurban edildiği, (Zilhiccenin 10’u) Kurban Bayramını da içinde barındırmıştır.

Bu kadar mübarek olayların cereyan ettiği bu ayda biz Muhammed ümmetine ikramlardan nasiptar olmamız için oruç teklif edilmiştir. Bu ay içerisinde ilk 9 gün tutulacak oruç çok faziletlidir. Gücü ve sağlığı yerinde olanlar, kurban bayramına kadar yani Arefe günü dâhil (Arafat günü) oruç tutmalıdır.

Resûlullah bu konuda şu hadisi şerifleri buyurmuştur.

“Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç, bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek de Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir.” (İbni Mace)

Peygamber efendimizin eşlerinden rivayet olunur ki;

“Resulullah (aleyhissalatu vesselâm) Zilhicce’den dokuz günle Aşura günü oruç tutardı. Bir de her aydan üç gün, ayın ilk pazartesi ile perşembe günü oruç tutardı.” (Kütüb-i sitte/3133)

Zilhiccenin dokuzunda tutulan orucun faziletini yine Resulullah (sav) şöylece haber vermiştir.

“Arafat günü tutulan orucun, geçen yılın ve gelecek yılın günahlarına kefaret olacağına Allah’ın rahmetinden ümidim var.” (kütübü sitte/ 3135)

“Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir.” (Beyhaki)

“Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!” (Taberani)

(Tesbih: Sübhanallah, Tahmid: Elhamdülillah, Tehlil: Lâ ilâhe illallah, Tekbir: Allahü ekber, demektir.)

“Peygamber efendimiz, Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerin, diğer aylarda yapılan amellerden daha kıymetli olduğunu bildirince, Ashab-ı kiram, (Ya Resulullah, Allah yolundaki cihaddan da mı daha kıymetlidir) dediklerinde, (Evet cihaddan da kıymetlidir. Ancak canını, malını esirgemeden harbe gidip şehid olan kimsenin cihadı daha kıymetlidir) buyurdu. (Buhari)

Oruç tutmayı sadece Ramazan ayına mahsus bırakmayıp, böyle önemli günleri fırsat bilip, oruç tutarak, namaz kılarak, Kur’an okuyarak, zikir ederek, velhasıl; ibadetlerimizi artırarak, kendimize ahiret azığı hazırlamalıyız
 
Zilhicce ayının fazileti





Sual: Zilhicce hangi aydır, önemi nedir?
CEVAP
Kurban bayramının bulunduğu aya Zilhicce denir. Zilhicce ayının ilk on gününde yapılan ibadetlerin kıymeti çoktur. Bu husustaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyledir:
(Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç, bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek de Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir.) [İbni Mace]

(Zilhiccenin ilk on gecesinde yapılan amel için, 700 misli sevap verilir.) [Beyheki]

(Terviye günü oruç tutan ve günah söz söylemeyen Müslüman Cennete girer.) [Ramuz]
[Terviye, Arefe gününden bir önceki güne denir.]

(Zilhiccenin ilk 9 gününde oruç tutan, her günü için, helal malından yüz köle azat etmiş veya Allah yolundaki mücahidlere yüz at vermiş veya Kâbe’ye kurban için yüz deve göndermiş gibi sevaba kavuşur.) [R. Nasıhin]

(Bu on günün hayrından mahrum olana yazıklar olsun! Bilhassa dokuzuncu [Arefe] günü oruçla geçirmelidir! Onda o kadar çok hayır vardır ki, saymakla bitmez.) [T. Gafilin]

(Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutana, her günü için bir yıllık oruç sevabı verilir.) [Ebul Berekat]

(Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir.) [Beyheki]

(Allah indinde zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!) [Taberani]

Tesbih: Sübhanallah,
Tahmid: Elhamdülillah,
Tehlil: Lâ ilâhe illallah,
Tekbir: Allahü ekber, demektir.

Peygamber efendimiz, Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerin, diğer aylarda yapılan amellerden daha kıymetli olduğunu bildirince, Eshab-ı kiram, (Ya Resulallah, Allah yolundaki cihaddan da mı daha kıymetlidir?) dediklerinde, (Evet cihaddan da kıymetlidir. Ancak canını, malını esirgemeden harbe gidip şehid olan kimsenin cihadı daha kıymetlidir) buyurdu. (Buhari)

Hazret-i Ebüdderda buyurdu ki:
(Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli ve çok dua ve istiğfar etmelidir! Çünkü Resulullah efendimiz, (Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun) buyurdu. Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çoluk çocuğu belalardan muhafaza olur, günahları affolur, iyiliklerine kat kat sevap verilir, ölürken kolay can verir, kabri aydınlanır, Mizan’da sevabı ağır gelir ve Cennette yüksek derecelere kavuşur.) [Şir’a]

Bu on gün içinde, bir hasta ziyaret eden, Hak teâlânın dostları olan kulların hatırını sormuş ve ziyaret etmiş gibi olur. Bu on gün içinde Ehl-i sünnete uygun bir kitap okumak çok sevaptır. Din ilmini, Ehl-i sünnet itikadını öğrenmek kadın erkek herkese farzdır. Çocuklara öğretmek, birinci görevdir.

Her hafta saç, sakal, tırnak kesmek, koltuk, kasık temizlemek sünnettir. İbni Âbidin hazretleri, (Zilhicce ayının ilk on günü, bu sünnetleri geciktirmemeli. “Kurban kesecek kimse, Zilhicce ayı girince, saçını ve tırnağını kesmesin” hadis-i şerifi, emir değildir. Bunları, kurban kesinceye kadar geciktirmek müstehaptır. Ama daha fazla geciktirmek ve hele kırk gün uzatmak günah olur) buyurmaktadır. Kurban kesecek kimsenin, Zilhicce ayının ilk gününden, kurban kesinceye kadar, saçını, sakalını, bıyığını ve tırnağını kesmemesi müstehaptır. Fakat vacip değildir. Bunları kesmesi günah olmaz ve kurban sevabı azalmaz.


Sual: Zilhiccenin ilk on gününün faziletinden, oruç tutulmasının öneminden bahsediliyor. Fakat neden onuncu günün faziletinden hiç bahsedilmiyor?
CEVAP
Onuncu günü bayramdır. Bayram günü oruç tutulmayacağı için oruçtan elbette bahsedilmez. Bayramın fazileti ayrıca bildirilmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.) [İbni Mace, Taberani]

(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri, Berat gecesi ve Arefe gecesi.) [İsfehani]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İbni Asakir]


On gece
Sual: Fecr suresinde, (Fecre, on geceye yemin olsun) buyuruluyor. On gece ne demektir?
CEVAP
Zilhicce ayının on gecesidir. (Beydavi, Celaleyn)

İbni Abbas hazretlerine göre on geceden murat, Zilhiccenin ilk on gecesidir. O günler hac amelleriyle iştigal günleridir. (Hazin)

İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Fecr suresindeki on gün, kurban ayının ilk on günüdür.) [Hâkim]

(Allah indinde zilhiccenin ilk on günündeki amellerden daha kıymetlisi yoktur.) [Tirmizi]

On geceden murat, Ramazanın son on gecesi veya Muharremin ilk on günüdür. (Medarik)



 
Son düzenleme:
sbry salat-ı tefriciyyelerin okunması bitti mi ?
 
Zilhicce ayı Hicri takvimin on ikinci ayı olup bu ayın ilk on günü Allah'ın ibadetlere 700 kat sevap verdiği bir aydır. Bol bol nafile namazlar, ilk on günü oruç ile geçirmek tavsiye edilir. Allah'ın Kuranı kerimde faziletine kasem (yemin) ettiği bir aydır.
Kur’an-ı Kerim’de Fecr Sûresi’nin başında, “On geceye yemin olsun ki...” diye bahsedilen Zilhicce günleri bu yılki takvime göre 6 Ekim tarihlerine denk geliyor. Yani Zilhicce ayının sevabını almak isteyenlerin 6 Ekim Pazar günü oruçlu olmaları zamanlarını Tesbih(Sübhanallah), Tahmid(Elhamdülillah), Tehlil(La ilahe illallah) ve Tekbir(Allah'u Ekber) ile geçirmeleri gerekir.
Kurban Bayramı’nın 1. gününe kadar sürecek bu kutlu zaman dilimini ibadetlere daha da özen göstererek değerlendirmek çok önemli.Ayrıca kurban ibadeti bu ay içinde yapılır. Zilhiccenin ilk on günü oruç tutulur. Bizim geleneğimizde tutulan orucun 11. gün Bayramın ilk günü olarak Kurban eti ile nihayete erdirilmesi esastır. Bilhassa arefe günü bayram temizliği ile değil ibadet ile değerlendirmek bu sevabı bol zamanda günahlarımızın affına vesile olacaktır. Zilhicce ayının birinden onuna (yâni Kurban Bayramının ilk gününe) kadar, her gün sabah namazlarından sonra:


10 salevât-ı şerîfe:

“Allahümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed.”

10 istiğfâr:

“Estağfirullâhe’l-Azîm el-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayye’l-Kayyûme ve etûbü ileyk ve nes’elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ innehû hüve’t-Tevvâbü’r-Rahîm.”

10 tevhid:

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, Lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihi’l-hayr ve hüve alâ külli şey’in kadîr” okunur.



Ayrıca bu günleri oruçlu geçirmek bütün sene oruçlu olmak gibi Allah'ın rızasına

canım cok güzel bilgiler Allah razı olsun arefe günü yapabilecegimiz ibadet varmı?
 
X