Merhaba kizlar!! Şeniz
Allah razi olsun hepinizden merak etmisiniz, onca güzel söz yazmisiniz, benim herzaman moral kaynagim oldunuz. Allahda sizi her türlü kötülüklerden kazadan beladan korusun dilerim.
Kizlar esimin durumu gittikce iyiye gidiyor, halen Rehabilitasyonda kaliyor, yavas yavas titreyerekde olsa yürümeye basladi.
Bu gecen haftasonu ilkkez bir günlügüne eve gitmesine izin verdi doktor, cünki esim hic evimizi vs. hatirlamiyordu.
Doktor görünce hatirlar dedi ve aynen dedigi gibide oldu.
Halen cok seyleri unutmus durumda, ama yavas yavas bazi seyleride hatirlamaya basladi.
Mesela aksam yemek yemeye gittik ve ilkkez orda bizle alakali birsey hatirladi, yemekten sonra bana:
"Senle tanistigimizda seni nereye yemege götürecegimi sasirmistim, türk yemeklerini hic bilmiyordun, et sevmiyordun, Salata Bar´ina götürmüstüm cok sevmistin" dedi.
Halen sol tarafi cok agriyor, doktorun dedigine göre bazi sinirler ezilmis kolunda ve bacaginda ama düzelecekmis.
Terapileri devam ediyor ve su terapisine basliyacak bu hafta galiba, su terapisinden sonra hicbirseyi kalmaz dedi doktor, insallah öyle olur.
Esim resmen yeniden doguyor gibi.
Banada asiri düskün oldu, sürekli gözleri dolu ve en kücücük seylere bile agliyor, onun moralini yüksek tutmak icin komik seyler anlatiyorum ama mesela birisi birsey anlatsan biraz üzücü birsey olsun tutamiyor kendini hemen agliyor.
Hastaligindan dolayi cok duygusal olmus, ama zaten doktorlar hep derdi bir karakter degisikligi olacak diye.
Bakarsin belki zamanla tamamen eskisi gibide olabilir ama.
Reha- Doktoru Motorik olarakda Beyin olarakda tamamen iyilesecek diyor, Hafizada artik yavas yavas gelirmis. En azindan insanlari taniyor, sadece baglanti kuramiyor.
Ama Hafizasinda bir düzelme görüyorum, cünki bugün konustuk mesela diyorki: "dün ne güzel kahvalti yapmistik, sucuk vs vardi, bugün klinikde yine tek yag recel bir parca ekmek, ev hali daha güzel" diye söz etti.
Hep bir gün önce ne olup bittigini hatirlamiyordu, türkiye almanyayi karistiyordu, cok seyler sacmaliyordu, ama artik yapmiyor, dün´üde hatirlamaya basladi cok sükür.
Mesela daha iki hafta önce Reha- Hastaneye ziyarete gelenleri hatirliyamiyor,
Fotolari görünce sasiriyor nezaman gelmisler diye.
Demekki beyin yavas yavas oturuyor artik.
Esimi klinikden cikartiktan sonra ilk yanliz basimiza evde oturdugumuzda cok agladik ikimizde.
Yani kameraya cekilse hem cok üzücü hemde cok komik bir durum, bir o agliyor bir ben agliyorum senağlama
Kaza olali 3 ay oldu, icimde bayagida bir hüzün birikmis, iyi oldu birazda.
Herseyin hayirlisi artik.
Bana sürekli dua ediyor, Allah razi olsun diyor, beni sevdigini söylüyor ve bugün bana sen bir Meleksin dedi, kendimi cok iyi hissediyorum.
Cok kötü günlerdi haftalardi aylardi, ama herseyi cok iyi anladim.
Sagligin hayatta en önemlisi oldugunu, ama hemen sonra Para geldigini.
Sevginin önemli oldugunu, ama Sevgi bile imtan edilebildigini. Insanlarin gercek yüzünü, aslinda bakarsan hayatta yanliz oldugunu.
Bana gercekten yakin olan, bana aciyan, beni saran seven sadece annem ve kizkardesim oldugunu.
Sen zordasin diye hayatin durmadigini, herseyin devam ettigini, onun icin kendini hayatta herzaman garantiye alman gerektigini.
Esin degil canin bile olsa hicbirzaman yüz de yüz güvenemiyecegini, cünki bir gün sabah cikip aksam eve gelemiyebilecegini.
Sayilmaz dersler aldim ve halende devam ediyor.
Allah bu yasadiklarimi bile hayatimda eksik etmesin, iyiki yasamissim, cünki bugün oldugum insansam bunda kazanin ve sonraki yasananlarinda etkisi cok fazla.
Cok sükür esimin sagligi yerine geliyor, bundan sonrada dilerim Allahim bu Ser gibi gözüken olayi hayirlardan hayirlara vesile etsin.
Öpüyorum hepinizi ŞenizŞeniz