Kızlar masajı fazla abarttmayın. Ben aşırı derecede serlik nedeni ile ağrı çekiyordum, geceleri uykum bölünecek kadar rahatsız ediyordu. Masajın yumuşattıpını ve geceleri rahat uyuyabildiğimi görünce günde 2025 dk masaj yapmaya başladım. Ama sadece tutup çevirmek veya ittirmek şeklinde değil, hamur yoğurur gibi. Ancak o zaman yumuşuyordu göğüs kaslarım ve uyuyabiliyordum. 1,5 ay bu şekilde masaj yaptım.
2 gün önce belimden yere doğru, hani ayak parmaklarına dokunursun ya ısınma/esneme hareketi yaparken, o şekilde eğilip, kolumuda ileri doğru uzattığımda protezin dış yan kısmında dalgalanma gördüm. :18: Apar topar doktora gittim, doktor aşırı ve sert masaj nedeni ile zaten olmayan göğüs dokumun erimiş veya yer değiştirmiş olabileceğini söyledi. Biz dual plan ile ameliyat olduk, bildiğiniz gibi dual plan da protezin alt yarısı kas üstünde, üzerini ne kadar dokun varsa o kapatıyor çünkü altına protez konulan kas zaten o kısma kadar uzanmıyor, kaburganın ortasında diğer koldan gelen kaslarla birleşecek şekşlde, vücudun ortasına doğru dönüyormuş.
Biliyorum, karışık oldu , özetle memelerimiz kollarımıza bakan dış taraflarına anotomik olarak kas yokmuş. Çok fazla mıncıklarsan ve derinde benimki kadar ince ise ve oradaki deriyide bu şekilde gerecek kadar çok uzanırsan protez ortaya çıkarmış. Dün itibarı ile masajı bıraktım ve bir ay daha medikal sütyeni kullanacağım. Ha, yumuşaklık nasıl derseniz, 56 sonra ulaşılabilecek yumuşaklığa 2.ayımda ulaşmışım. Artık hiç sertlik ağrısı, sabah taş gibi protez durumu yok ama dış taraflarda dalgalanma (rippling) riskim var. Gerçi doktorum, protezi olan ve göğüs dokusu benim kadar az olan herkesin o hareketi yaparken o şekilde protezinin dalga yapacağını söylüyor. Artık bekleyip göreceğiz.
Siz masaj süre ve adetlerini çok ağrınız olmazsa doktorunuzun verdiği adetlerde yapın bence. Dilerim kimsenin başına gelmesin.