merhaba selen hanım ve diğer üyeler.selen hanım allah razı olsun sizden, ya ne güzel bilgiler veriyorsunuz,ne kadar ilgilisiniz.
sayfayı dün okumaya başladım işte çalıştığım için daha 21. sayfadayım,şu anki sayfanın sonuna kadar okuyacağım ama o zamna kadar dayanamadığım için hemen sorayım dedim.ben 34 yaşında 165 boyunda 58 kiloyum.yaklaşık 2 yıldır hipoglisemi hastasıyım ve kontrollere Cerrahpaşaya gidiyorum.genelde 52-53 kilo falandım bu kilolar ramazan ve tatil kiloları
biran önce vermek istiyorum,diyetisyene gitmiştim bunun için ama bırakmak üzereyim.çünkü kaçamaksız 3 haftada -600 gr vermeme rağmen yağ artışım + 2 kilo.benden tahlil istemişti yaptırdığım tahlillerde AKŞ:77 TKŞ:76 İnsülin:1.28 Ferritin9.7 Cpeptid:0.58 HbA1C:5.2 diğerleri normal,bir düşüklük görünmüyor.normalde AKŞ 60-70 arası çıkardı nasılsa burada iyi çıkmış,TKŞ için ise benim standart kahvaltım olan 1 dlm ekmek,domates,az peynir gibi fakir bir kahvaltı yaptım,çünkü dışarıda yememek için evden hazırlayıp sandviç gibi bunu yapmıştım, bunu yedim.çünkü doktor herzamn kahvaltıda ne yiyoprsan onu ye dedi... amma velakin ben hiç bir zaman sizin sayfanın başlarında verdiğiniz TKŞ için olan kahvaltı menünüzden yapmadım yani o kadar çok yemiyorum.neyse uzatmadan diyetisyen bana insülinin çok düşük bunu yükseltmemiz lazım yoksa insülin iğnelerine bağımlı olursun dedi.ben öyle aman aman atak falan geçirmiyorum,ama diyetime de dikkat etmeye çalışıyorum,tatlıya meğil var tabi ama mümkün olan en az şekilde çıkarıyorum.haftada 3 gün spora gidiyorum,diğer günlerde de aktif olmaya çalışıyorum.ama vereceğim 3-4 kilo ama yapıştı sanki gitmiyor ve göbeğim yağlanmış sanki 3 aylık hamile sinir oluyorum.o insülin iğnelerden çok korkuyorum, bu duruma düşmemek mümkünmü?
ne ve nasıl olacak.kilo vermem için düzenli diyet yaptığım halde niye gramlarla oynuyorum. yardımınıza çok ihtiyacım var, insülin iğneleri o kadar depresyona sokmuşki beni rüyamda bile iğne olduğumu görüyorum.ama cerrahpaşadakiler dikkatle yaşadığın sürece bişey olmaz diyorlar.aralık ayında 2 yıl aradan sonra tekrar OGTT yapacaklar...