Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

hocam nerelerdesiniz,özledim sizi,sizinle konuşmayınca eksiklik hissettim
:) Biraz sıkışık zamanlardayım Dilekcim. Hayatı yeniden düzenlemek lazım gelen. Sonbahar yaprak dökümü zamanı. Hayatından uzaklaştırman gerekenleri gönderdiğin zaman. Ağırlıklarını atıp yeni düzen kurman gereken zaman. Ayağıma takılan herşeye elimden geldiğince veda etme kış kış deme zamanı. Bu da internette bulunma süremi ister istemez azaltıyor. Her akşam yazarken 2-3 günde bir yazabilir oldum. Bu yavaşlamayı anlamanızı rica ediyorum.
Sağlıkla

selen hanım merhabalar.....
bir süredir takip edemedim forumu......merak ettiğim bişey var.......güvendiğim bir isme sorup danışmak istedim.......karatay diyeti için ne düşünüyorsunuz.......karbonhidratı tamamen kestiğini düşünüyordum karatay hocanın ama kitabını aldım aslında öyle birşey yok....glisemil indeksi yüksek olanları ve ekmek çeşitlerini çıkarın hayatınızdan diyor.......baklagiller ve çeşitli meyvalar var onlardan karbonhidrat alabilirsiniz diyor.......ne düşünüyorsunuz bu konuda..........

Ben karatay hakkında epey araştırma yaptım ve forum sitelerini de tarıyorum sürekli. Türk mutfağına çok uygun evet uygulanabilir ama yüksek lifli ekmekleri neden yasaklıyor onu pek anlayamadım GI de düşük olan ekmekler var. Ayrıca meyveyi de sabahları sadece öneriyor. Yani bizim tatlı ihtiyacımız (biz kadınların) regl dönemlerinde malum bunun bir alternatifi yok mesela bu da kafama takılıyor. Ayrıca omega 3 ve 6 desteği alın diyor. Sürekli vitamin içmek ne kadar sağlıklı? Hadi doğal yoldan alalım diyoruz balık olmayan mevsimlerde tek ceviz yeterli olacak mı omega desteği için? Ve bunun maliyeti ne olacak? Özgür gezen tavuğu yumurtasını her zaman ben şehirde nerede bulacağı? Bulamazsam nasıl besleneceğim? Bu gibi deli sorular da var kafamda? Hani bunlara bir alternatif illaki lazım diye düşünüyorum...
, member: 413021"]:) Biraz sıkışık zamanlardayım Dilekcim. Hayatı yeniden düzenlemek lazım gelen. Sonbahar yaprak dökümü zamanı. Hayatından uzaklaştırman gerekenleri gönderdiğin zaman. Ağırlıklarını atıp yeni düzen kurman gereken zaman. Ayağıma takılan herşeye elimden geldiğince veda etme kış kış deme zamanı. Bu da internette bulunma süremi ister istemez azaltıyor. Her akşam yazarken 2-3 günde bir yazabilir oldum. Bu yavaşlamayı anlamanızı rica ediyorum.
Sağlıkla[/QUOTE]

Selen hanımcım Allah gönlünüze göre versin inşallah yeni düzen kurma çabanızda şans hep yanınızda olsun..

:) Biraz sıkışık zamanlardayım Dilekcim. Hayatı yeniden düzenlemek lazım gelen. Sonbahar yaprak dökümü zamanı. Hayatından uzaklaştırman gerekenleri gönderdiğin zaman. Ağırlıklarını atıp yeni düzen kurman gereken zaman. Ayağıma takılan herşeye elimden geldiğince veda etme kış kış deme zamanı. Bu da internette bulunma süremi ister istemez azaltıyor. Her akşam yazarken 2-3 günde bir yazabilir oldum. Bu yavaşlamayı anlamanızı rica ediyorum.
Sağlıkla

yok sorun değil hocam, karışık durumlar var sanırım. hakkınızda hayırlısı olsun.

hocam peki bu tahlliler regl günlerinde yapılabilirmi, birde bu tokluk şeker ölçümü için beklediğimiz o 2 saatte su, şekersiz çay ve sigara içilmesi testi etkilermi?

hocam bugün kadındoğumcuya gittim, rica ettim ama doktor o kadar gergindiki ağzımı bile açtırmadı desem yeridir. geçen gün gittiğimde adetliyken gel bir daha tahlil yapacam demişti.bugünde onu hatırlattım, gerek yok tahlile o zamnki normalmiş dedi. hatta ben yılda bir kez yumurta rezervi için(malum erken menopoz falan olur diye) yaptırdığım tahlilleri bile gösterdim, ''bunları niye yaptırıyorsunki hadi yaptırdın, dedilerki erken menopoz, napacaksın moralin bozulduğuyla kalacaksın onun yerine evlenmeye çalış daha iyi dedi :) devlet hastanesi işte ne beklemeliyimki, ama bu adam iyi biriydi ya öyle yaşlı da değil genç bir doktor ama ters günündeydi sanırım, oda bana denk geldi:KK43:

yani tahlilleri yaptıramadım.ne zamna yaptırırım onuda bilmiyorum ama yakında görünmüyor,çünkü iş yerinden yakın aralıkla izin almam sorun oluyor. bu durumda sevgili hocam, bana bu halimla göbüşümden kurtulmak için uygun bir program ve altın öğütlerinize ihtiyacam var. benim şuana kadar yapmaya başladıklarım,

1- su içme saati (8.00-17.00 yoğun)
2- egzersizde kardiyoda interval training yapmak, 2 derstir platesede giriyorum

hocam öncekilerden aklıma geldi de soruyorum. bana önceki yazılarımda meyve yiyerek yağlandımı söylediğimde - Meyve var meyve var , bazısı yağ yapar bazısı yapmaz- demiştiniz o konuda biraz bilgilendirirmisiniz?
farzedelimki tokluk insülinimin yüksek, bu durum iğne kullanma riskim yok demek mi?

Lilrubacım ilaca devam. Kesmek yok. Zaten sonucunu 3 aydan önce görmezsin.
Şimdiye dek olan deneyimlerini, ilaç aldın ne oldu, ne olmadı bizimle paylaşırmısın?
Sağlıkla
Selen Hanımcım,
Msjınızı yeni gördüm.......ilaca devam ediyorum....yalnız ciddi bir diyet yapmıyorum......yani arada tatlı yediğim de oluyor......ilk 1.5 ay ilacın etkisini hissetmedim ama şuan 2 aya yaklaştım ve eskisi kadar acıkmıyorum hatta sevdiğim şeyleri bile canım istemiyor.....tatlı krizleri de sadece adet öncesi beni zorluyor.....
yalnız ilaçtan öncede ellerimde ve ayaklarımda özellikle sol tarafımda yüzüm de dahil uyuşmalarım oluyor.........karıncalanmalar........ilaç kullanırkende devam ettiğini farkettim....ciddi bir diyet yapmadığım için olabilir mi........insülin direnci bu şikayetleri doğurur mu......doktoruma söylemiştim 3 ay ilaç kullanalım sonra konuşuruz demişti......ama pek geçmeyince sizinle paylaşmak istedim........
Sevgiler.........

hocam peki bu tahlliler regl günlerinde yapılabilirmi, birde bu tokluk şeker ölçümü için beklediğimiz o 2 saatte su, şekersiz çay ve sigara içilmesi testi etkilermi?

Sevgili Arkadaşlar , dostlar,
Bir süredir yazmadım çok özür diliyorum. Bu sefer terzi kendi söküğünü dikemedi ve ben grip, nezle derken yorgan döşek yattım ne yazıkki.
Efenim neymiş, ne öğrendik:))))) C Vitamini ve Çinko ihmal edilmeyecekmiş:)))))

Yeniden Merhaba diyor, Dilek senin sorunla başlıyorum.

Genel olarak regl olmak yapacağımız laboratuvar testlerinin kaydadeğer şekilde etkilemez ama hepimiz regl olduğumuzda daha çok çukulata krizi yaşadığımızı biliriz. Bunun anlamı bu dönemde kan şekerimizin daha kolay düştüğüdür. Bu nedenle kan şekeri ile ilgili tahlilleri bu dönemde yaptırmayı tercih etmiyoruz.
Sağlıkla

hocam bugün kadındoğumcuya gittim, rica ettim ama doktor o kadar gergindiki ağzımı bile açtırmadı desem yeridir. geçen gün gittiğimde adetliyken gel bir daha tahlil yapacam demişti.bugünde onu hatırlattım, gerek yok tahlile o zamnki normalmiş dedi. hatta ben yılda bir kez yumurta rezervi için(malum erken menopoz falan olur diye) yaptırdığım tahlilleri bile gösterdim, ''bunları niye yaptırıyorsunki hadi yaptırdın, dedilerki erken menopoz, napacaksın moralin bozulduğuyla kalacaksın onun yerine evlenmeye çalış daha iyi dedi :) devlet hastanesi işte ne beklemeliyimki, ama bu adam iyi biriydi ya öyle yaşlı da değil genç bir doktor ama ters günündeydi sanırım, oda bana denk geldi:KK43:

yani tahlilleri yaptıramadım.ne zamna yaptırırım onuda bilmiyorum ama yakında görünmüyor,çünkü iş yerinden yakın aralıkla izin almam sorun oluyor. bu durumda sevgili hocam, bana bu halimla göbüşümden kurtulmak için uygun bir program ve altın öğütlerinize ihtiyacam var. benim şuana kadar yapmaya başladıklarım,

1- su içme saati (8.00-17.00 yoğun)
2- egzersizde kardiyoda interval training yapmak, 2 derstir platesede giriyorum

Valla Dilekcim, el yordamıyla olabilseydi zaten şimdiye çözmüş olurdun. Ama doktorun yorumuna bayıldm:)))) sen en iyisi evlenmeye bak:))))) Ya ben uzaydaki bir tıp fakültesinden mezun oldum ya da bu arkadaş hiçbir derse girmeden mezun oldu......Doktor Bey regl mış herhalde:)))))

Özel bir laborauvarda yaptırma şansın varsa cmt sabahı da yaptıklarından çözebiliriz belki???? Ben buradan sana gereken formu gönderirim.
ya da
Su ve egzersizle 1 ay devam et bakalım değişime göre yön çizeriz.

Sağlıkla

hocam öncekilerden aklıma geldi de soruyorum. bana önceki yazılarımda meyve yiyerek yağlandımı söylediğimde - Meyve var meyve var , bazısı yağ yapar bazısı yapmaz- demiştiniz o konuda biraz bilgilendirirmisiniz?
farzedelimki tokluk insülinimin yüksek, bu durum iğne kullanma riskim yok demek mi?

Dilekcim tokluk insülinin yüksek olması senin şeker hastası olduğunu göstermiyorki. Tamamen başka birşeyden bahsediyoruz, gizli insülin direncin olup olmadığını araştırmak için yaptığımız birşey bu.

Glisemik indeksi ve glisemik yükü yüksek besinler diye araştırdığında uzun bir listeye ulaşacaksın. Uzunluğundan dolayı ben burada paylaşamıyorum. Ama prensip olarak glisemik indeksi ve glisemik yükü yüksek meyveleri tercih etmeyeceksin. Muz gibi, hurma gibi, karpuz,kavun gibi meyveler mesela
Sağlıkla

merhaba
işyerinde konuyu baştam okumaya çalıştım ancak kaçırdığım çok yer oldu kaçamak olunca malesef evdeki pc şuan için bozuk
artık dayanamadım ve yazmaya karar verdim.
öncelikle size çok teşekkür ederim. bu gerçektan çok ama çok önemli bir konu günden güne kilolu insan sayısı artıyor çünkü bilgi kirliliği çok fazla.30 yaşındayım ve 12 yıldır her duyduğum diyeti yapmaya çalıştım metabolizmam tabiki bozuldu ben çok kilolu sayılmam takıntım yüzünden 68 kiloya çıktım.kilo bende takıntı genç kızlığımda inceciktim. hep o günlere dönmeye çalıştım olmuyor.hamileyken 93 kilo ile doğuma gittim herkes acır gibi bakıyordu bana nasıl bu hale geldin artık diyet yapman lazım vs. sona bir yılda 56 kilo oldum.
neyse oğlum şimdi 5,5 yaşında ve 68 kiloyum boyum 1,63 ara ara yani 6 ayda yada senede 2 3 adet kortizon iğnesi olurum bu sefer 3 ay ara verebildim. acaba bu iğneler yüzünden mi kilo alıyorum. genelde çok dikkat ederim herşeye ama bazı dönemler o dikkat etmelerin acısı çok fazla çıkıyor doymak nedir bilmiyorum şuan gene dikkat ettiğim bir dönemdeyim.
size sorum kortizon iğneler ile alınan kiloları vermek yani nasıl desem bu kilolar zor mu verilir. belkide bu iğnelerden kilo alıyorum diye düşünüyorum.gerçekten kafam çok karışık cevap vermenizi heyecanla bekliyorum.

yaklaşık 2 haftadır dikkat ediyordum bayramda bile ne tatlılara karşı koydum bugün 1 paket çubuk kraker ve 1 adet küçük çikolata yedim. sanki akşama kadar yesem doymam regl me 1 hafta kala 2 3 gün böle oluyor sonra normale dönüyorum.
cevap bulamadığım sorularım var yardımınızla üstesinden gelmek istiyorum. bu sorunların...

günaydın selin hanımyaşım 50 ben geçen sene şeker ,tansiyon ,hastalığı teşhisi konuldu ama ozaman 108 kiloydum ilaçlara başlandı diyete ben 24 kilo verince84 kiloya indim birde diyetle önce tansiyon habı bıraktırıldı sonrada şeker hapı tokluk verilmişti o bıraktırıldı çünkü hapı içince 60lara birden düşüyordu 22şubat 2014ten beri şimdi tansiyonum 11.7 ile 9.7 arasında şekerimde 95 115 iele 130 arasında gidip geliyo hiç hapsız ama ben şimdi kilo vermem durdu ve gıram oynamıyo aynı şekilde besleniyorum ama birde bir buçuk senedir menapozuda yaşıyorum selin hanım birde ben meyveyi doktorum 1tanesi 1meyve ye dedi bir taneside 3 meyve verdi ben sabah öğlen arası 1 büyük meyve yiyorum siz ne tavsiye edersiniz birde ayça hanımın 53323 diyetiyle hastaneden verilen listeye bakarak verdim.4232 diyetini yapıyorum benide cevaplarsanız memnun olurum çünkü ideal kiloma gelmek istiyorum ama böyle moralim bozuluyo hastaneden verilen diyet listeside var size başarılar dilerim şimdiden teşekkür ederim....

Eklentiler

• 20141021_160318[1].jpg
    20141021_160318[1].jpg
    2 MB · Görüntüleme: 301
  • 20141021_160301[1].jpg
    20141021_160301[1].jpg
    2 MB · Görüntüleme: 223
Merhabalar,

Benim de reaktiv hipoglisemi sikayetim var, forumda simdiye dek sadece okudugum icin pek tecrübeli oldugumu söyleyemeyecegim,ama bazi paylasimlari göremiyorum... Örnegin Selen Hanim bazi sorulara alinti yaparak cevaplamis bu sorularin orjinal halini göremiyorum,örnegin Selen Hanim'in verdigi kek tarifini göremiyorum,beslenme önerilerini tek bir paylasimda mi verildi eger oyleyse öyle bir paylasim da göremiyorum sadece farkli paylasimlarda tek tük deginilmis sekilde görebiliyorum,yardimci olabilirseniz sevinirim,tesekkürler.

X