Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Selen Hanım bir kez kan aldılar. O da 60. Dk. 120. Dk da kan almadılar. Hatta ben de şaşırdım bir kere alıyoruz dediler. Daha önce mix meal testi yaptırdığımda yarım saatte bir almışlardı. Doktor kansızlık yok dedi. Daha önce sağlık ocağında 11 gr çıkmıştı kan değerim. Hatta ırdaki doktor kan ilacını günde ikiye çıkartabilirsiniz doktorunuza da danışarak. Burda da yazmıştım size onu. Kendi doktorum kan için endişe esilcek bir durum yok hapı ikiye çıkartman gerekmiyor demişti. 12 gr gibi birşey demişti. Stresli ve bağışıklık sistemimin bana yardımcı olduğundan da hiç bahsetmedi. Neden stresliyim acaba. Bu da belli oluyor mu kan tahlilinde. Dün gerçi stresliydşm ilk kez şeker yüklemesi yaptıracağım için biraz endişeliydim. Teşekkürler yorumunuz için Selen Hanım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayır tek tahlil buydu başka değerlere bakılmadı. Başka bir kadın doğum uzmanına da mı görünsem acaba? Doktorumdan memnunum ama, şimdi bilemedim.

merhaba,
başlığınızı yeni gördüm cok okuyamadım. ben 26 yasındayım işim hep oturarak bes yıl oldu mezun olalı ve bes yıl boyunca diyet yaptıgım kadar meslegimi arastırsam uzman olmuştum :) bende polistik over var ve de insülin direnci o yüzden asırı tatlı ihityacı car durduramıyorum kendimi. normal kilom 52 53 iken suan 66 kiloyum bir dönem antidepresan kullandım ve cok istah actı 54 kilodan 68 e fırladım 2 si ramazanda gitti 66 kaldı. kilo verme konusunda ve de bu insilun direncinden kurtulma konusunda bana yardımcı olabilir misiniz

Gtuncercim ben birşey bişmiyorum herhalde diye düşünüyorum. Ben hiç böyle yükleme testi görmedim. En azından 120.dk nın görülmesi gerekiyordu diyorum.
Hamile bir hanımın 11-12 Hemoglobinle dolaşmasına izin vermezdim. Neden? Evet normal şartlarda bu değerler ilaç desteği gerektirmez. (ki ben kısa dönem kullanmasını tavsiye ederdim). Ama hamilelikte vücudun 2 canı birlikte beslediği durumlarda risk alıp normal değerin altına düşmesi de beklenmez! Düzelene kadar gerekli zamanda o 2 can ne yapacak?????? Anne doğumda kan kaybedecek eee o zaman ne olacak?.
Peki nden böyle diyorum? Kan değerlerinin normalin altına düşmeden azalması ne demek. Evet doğru bu seni hastalandırmaz! Ama kan değerin ne kadar düşerse okadar az oksijen taşıyacaksın demektir. Ne kadar az oksijen o kadar çok yorgunluk hissi, bağışıklık sisteminin zorlanması (ki akyuvarların da düşüktü tahlilinde) demektir.
E peki soruyorum size ne gerek var bunlara. Destekleyip rahat ettirmek, olabilecek zorluktan erkenden korumak varken, ehastaolsunda öyle tedavi ederiz be kadar akılcı? İlla ilaç gerekmiyor. Mesela Kinoa ile haftada 3 kez beslenmesini önerirsin olur biter.
GTuncercim beslenmene dikkat ettiğin sürece tahlillerini tekrarlamana gerek yok. Doktorunuda değiştirme. Ben eksiklikleri buradan tamamlarım. Bebeğin doğduktan 3 ay sonra tekrarlarsın tahlillerini. Yine yükleme yaptırmazsın. Açlık ve Mixt Meal sonrası 120.dk (yani tokluk) glukoz ve insülin değerlerine baktırırsın. O zaman değerlendiririz. Beslenme vb çok önemsenmiyor Türkiye de henüz. Bir kadın doğumcunun odağı pek beslenme olmuyor. Normalde Hamilelik beslenmesi ve sağlığıyla ilgili ayrı birimlerimizin olması lazım. İnşallah bunları da göreceğiz:)

Sağlıkla

Son düzenleme:

Merhaba Özlem 8761:) Hoşgeldin:)
Tabiki yardımcı olurum. Memnuniyetle.
Özlemcim en son tahlillerini ne zaman yaptırmıştın? Nelere bakılmıştı? Sonuçlar neydi?
Topiği başından bu yana okur musun? Tüm yararlı bilgileri, yemek tariflerini, soru-cevapları orada bulabilirsin:) Kafana takılanları da burada cevaplarız.
Bak mesela misss gibi bir çukulatalı keki şimdi fırından çıkardım:)))) Hapur hupur yiyeceğim:) Sen de yapmak istersen sırlar topikte:)))

Sağlıkla

Merhaba,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Afiyet olsun :)
En son testimi gecen yıl yaptırmıştım glukofen vermişti doktor o da mide bulantısı yaptı ve kullanamadım bir hafta sonra bıraktım o zamanlar 58 kiloydumpolistik over vardı. daha sonra midem rahatsızlandı (glukofenden mi üzüntüden mi oldu bilmiyorum )51 e kadar düşttüm . üç ay önce adet düzensizliğinden gittiğim doktor ise miyom oldugunu ve 45 cm civarında oldugunu söyledi ki o dönem 55 56 kiloydum ve özel hayatımdaki problemler nedeniyle antidepresan kullanıyordum birden bire iki ayda 68 kilo oldum ve şok oldum. onun öncesinde bu kadar yemek ve tatlı yemiyordum canım da pek istemiyordu düzelmiş gibiydi. antidepresanla müthiş iştah acıldı. ve suan durduramıyorum kendimi asırı yiyorum tatlı olmadan mümkün değil yemegi de cok yiyorum. hareket sıfır :) ve 3 hafta sonra en yakın arkadasın düğünü var elbise içine giremeyen ben ne yapcam bilmiyorum. hafta sonu genel cerraha gidecegim bir rahatsızlık için gitmişken insülin direnci testleri de isteyebilirim ama benim an itibari ile zayıflamak namına bişeyler yapmam lazım hergün diyete baslayıp aksamları çikolata ile bozan biriyim ve cok üzücü cunku hiçbir kıyafetim olmuyo hareketsizlik daha da tetikliyo kımıldamak istemiyorum nolcek bilmiyorum(

Anladım Selen Hanım. Maalesef ülkemizde beslenme en az önem verilen konudur. Ben reaktif olduğumu gereksiz bir sürü işlemler gördükten sonra öğrenebildim. Kardiyolijden nörologye kadar her birimde muayene edildim. Nihayet endokrin uzmanım ( kendisine binlerce teşekkürler) durumu anladı. Bu yüzden tedirgin oluyorum. Birşeyler hep eksik kalıyor. Kimseyi kötülemek istemiyorum ama doktorum iyi bir kadın doğıncu olabilir ama bir kadın doğumcu diğer dallarda da az çok bilgi sahibi olmalı. İki can taşıyan insanlara hekimlik yapıyorsun. Kinoanın ne olduğunu bile bildiğinden şüpheliyim. Ben de sizdsn çğrendim gerçi ama ben bir doktor değilim.😊 Size çok teşekkürler Selen Hanım, burda ufkumuz genişliyor sayenizde. Haklısınız bizim halkımızda genetik olarak sanırım bu var. Önlem almaya gerek yok kötü bişe olsun öyle bakarız anlayışı oldupu sürece biz bir adım ilerlemeyiz. Kinoa alıp bir deneyeyim bulgur pilavı gibi pişirebilir miyim onu Selen Hanım? Hoşça kalın.

Selen Hanım şu an marketteyim sizin kinoa bu mu? Alıyorum bunu. Epeydi de pahalı birşeymiş 26,90tl😄😄

Tabi tabi çok kolay kinoayı pişirmek. Aynı bulgur gibi. Yalnız iyi yıkamak gerekiyor. Afiyet Olsun

Selen Hanım şu an marketteyim sizin kinoa bu mu? Alıyorum bunu. Epeydi de pahalı birşeymiş 26,90tl😄😄Eki Görüntüle 1210550

evet bu benim kinoa. Pahalı göründüğüne bakma. Az birşey şiştiği için çok oluveriyor. Bir de zatn istesende çok yenmiyor. Midede de şişen birşey. Afiyet Olsun

Özlemcim, senin bu depresyon reaktif hipogliseminin yol açtığı depresyonu birebir taklit eden belirtiler olmasın????
Şu senin tahlil sonuçlarını bir görsem diyorum.
Miyom için doktorun ne düşünüyor?
Halen antidepresan kullanıyor musun?. Özelden bana yazar mısın?
Valla hareket yoksa seni 3 haftada zayıflatamayız Özlemcim. Ne yapacağız?
Sorularımın cevabını alayım da ona göre bir yön çizeriz:)
Sağlıkla

mesaj kutunuz doluymuş sanırım :) yazamadım.harekete baslıcam mecburum pilates topum filan var evde koşu bandım da var. bıraktım ilaçları 3 ay oldu artık ihmal ettiğim sağlık ve kilo problemini çözmem gerekiyor. tahlilleri cumartesi günü yaptırır size iletirim tabiki de

Hay Allah dolmuş evet pardon:). Şimdi boşalttım. Yazabilirsin :)

Evdeyi yürüyüş bandını kullanabilirsin mesela. Onun üzerine çamaşır asmaktan daha yararlı işlevleri var inan:) (Bir arkadaşımda gözümle gördüm donatmıştı üzerini rengarenk:) İnsülin Direnci için yürümek koşmaktan daha iyidir. Hergün en az 35dk önce hafif sonra orta tempo yürüyoruz.)

Sana yaptırman gereken tahlillerle ilgili bir form gönderirim bana özelden yazarsan:)

Bu işin başı - adaptasyon kısmı zor özlemcim onu bir aştın mı kimse seni tutamaz:)

Sağlıkla

Selen Hanım şu an marketteyim sizin kinoa bu mu? Alıyorum bunu. Epeydi de pahalı birşeymiş 26,90tl😄😄Eki Görüntüle 1210550

meraba canım hangi semt ve marketten aldığını yazarmısın.biz bi çok market ve avm re baktık bulamadık.bi yulaf kepeği ve yulaf karışımını bile çok zor buluyoruz.eşim bağdat caddesinde buldu.ama kinoa yı bulamamış

Merhaba yaramaz. Migrosta var. 3M migrosta bile buldum. Yoktur sanıyordum. Glutensiz ürünlerin reyonunda var ordan alabilirsin.😊

merhaba selen hanım sizin keki yine denedim.bu sefer tadı gerçekten iyi oldu.kare yağlanmış bir borcama koydum.büütün malzemeleri iyice okuyup sonra karıştırdım.en son yulaf unu karışımını ekledim.paketi yeni açtım.birden hepsini dökmek istemedim.azar azar döktüm.baktım katılaşıyo devam etmedim.1 su bardağı yada biraz daha fazla pakette kaldı.ama katı oldu çırpıcı dönmüyor nerdeyse çok azcık süt üstüne döktüm.herhalde bir kaç yemek kaşığıdır.biraz kendine döndü .ama bildiğimiz kek hamuru kıvamında değildi.bende öyle katı bişekilde borcama koydum.çok kabarmadı.40 dak pişirdim az önce afiyetle yedim.bide borcamı fırının alt kısmındaki telin üstüne koydum yani yukarıda pişirmedim.bi yerde hamur işlerinin kabarma olayları için yazıyordu.acaba şu kekinizi biraz daha anlatabilirmisiniz.hamur kıvamınız nasıl olur fırının üstündemi altında mı nasıl pişirirsiiniz.inşallah bir gün bende şu dukan yemeklerini ve burada paylaşılan tarifleri becereblirim.ama korkarımki bu gidişle ben öğrenene becerene kadaaar çoktan zayıflamış ideal kiloma inmiş olucam .yani bu kadar ihtiyacım olmayacak
şu kinoa yı henüz bulamadık.

Merhaba yaramaz. Migrosta var. 3M migrosta bile buldum. Yoktur sanıyordum. Glutensiz ürünlerin reyonunda var ordan alabilirsin.😊

canım kısmetsizlik bendemidir nedir.(büyük ihtimalle öyle .:2:)ne arasak bulamıyoruz.buralarda bakmadığımız migros yada başka marketler kalmadı yahuu biz arayınca yok oluyo.yulaf keğei bulmak için eşim kendi semtimiz ve etraf semtleri dolaşıp duruyo.

evet bu benim kinoa. Pahalı göründüğüne bakma. Az birşey şiştiği için çok oluveriyor. Bir de zatn istesende çok yenmiyor. Midede de şişen birşey. Afiyet Olsun

Valla siz harika bir insan ve doktorsunız. Sizinle iyi ki karşılaştım burada. Çok şanslıyım. Kinoa harika birşey. Artık kısırımı başka şeyle yapmam! Umarım kansızlığıma iyi gelir, şifa olur. Kızlar hemen bu kısırı deneyin harika oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…