- 21 Haziran 2014
- 805
- 759
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
GTuncercim, 60dklık sonuç var tamam da 120.dk yok mu?. bu nasıl yükleme? Açlık insülin değeri de yok???? IKansızlığın yok ama olma yolunda ilerliyorsun. Sanırım çok streslisin. Bağışıklık sisteminde sana pek destek olmuyor. Çooook yorgun hissettiğine eminim.
Başka değerlerine de baktılar mı?
GTuncercim, 60dklık sonuç var tamam da 120.dk yok mu?. bu nasıl yükleme? Açlık insülin değeri de yok???? IKansızlığın yok ama olma yolunda ilerliyorsun. Sanırım çok streslisin. Bağışıklık sisteminde sana pek destek olmuyor. Çooook yorgun hissettiğine eminim.
Başka değerlerine de baktılar mı?
Selen Hanım bir kez kan aldılar. O da 60. Dk. 120. Dk da kan almadılar. Hatta ben de şaşırdım bir kere alıyoruz dediler. Daha önce mix meal testi yaptırdığımda yarım saatte bir almışlardı. Doktor kansızlık yok dedi. Daha önce sağlık ocağında 11 gr çıkmıştı kan değerim. Hatta ırdaki doktor kan ilacını günde ikiye çıkartabilirsiniz doktorunuza da danışarak. Burda da yazmıştım size onu. Kendi doktorum kan için endişe esilcek bir durum yok hapı ikiye çıkartman gerekmiyor demişti. 12 gr gibi birşey demişti. Stresli ve bağışıklık sistemimin bana yardımcı olduğundan da hiç bahsetmedi. Neden stresliyim acaba. Bu da belli oluyor mu kan tahlilinde. Dün gerçi stresliydşm ilk kez şeker yüklemesi yaptıracağım için biraz endişeliydim. Teşekkürler yorumunuz için Selen Hanım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba,
başlığınızı yeni gördüm cok okuyamadım. ben 26 yasındayım işim hep oturarak bes yıl oldu mezun olalı ve bes yıl boyunca diyet yaptıgım kadar meslegimi arastırsam uzman olmuştum :) bende polistik over var ve de insülin direnci o yüzden asırı tatlı ihityacı car durduramıyorum kendimi. normal kilom 52 53 iken suan 66 kiloyum bir dönem antidepresan kullandım ve cok istah actı 54 kilodan 68 e fırladım 2 si ramazanda gitti 66 kaldı. kilo verme konusunda ve de bu insilun direncinden kurtulma konusunda bana yardımcı olabilir misiniz
Gtuncercim ben birşey bişmiyorum herhalde diye düşünüyorum. Ben hiç böyle yükleme testi görmedim. En azından 120.dk nın görülmesi gerekiyordu diyorum.
Hamile bir hanımın 11-12 Hemoglobinle dolaşmasına izin vermezdim. Neden? Evet normal şartlarda bu değerler ilaç desteği gerektirmez. (ki ben kısa dönem kullanmasını tavsiye ederdim). Ama hamilelikte vücudun 2 canı birlikte beslediği durumlarda risk alıp normal değerin altına düşmesi de beklenmez! Düzelene kadar gerekli zamanda o 2 can ne yapacak?????? Anne doğumda kan kaybedecek eee o zaman ne olacak?.
Peki nden böyle diyorum? Kan değerlerinin normalin altına düşmeden azalması ne demek. Evet doğru bu seni hastalandırmaz! Ama kan değerin ne kadar düşerse okadar az oksijen taşıyacaksın demektir. Ne kadar az oksijen o kadar çok yorgunluk hissi, bağışıklık sisteminin zorlanması (ki akyuvarların da düşüktü tahlilinde) demektir.
E peki soruyorum size ne gerek var bunlara. Destekleyip rahat ettirmek, olabilecek zorluktan erkenden korumak varken, ehastaolsunda öyle tedavi ederiz be kadar akılcı? İlla ilaç gerekmiyor. Mesela Kinoa ile haftada 3 kez beslenmesini önerirsin olur biter.
GTuncercim beslenmene dikkat ettiğin sürece tahlillerini tekrarlamana gerek yok. Doktorunuda değiştirme. Ben eksiklikleri buradan tamamlarım. Bebeğin doğduktan 3 ay sonra tekrarlarsın tahlillerini. Yine yükleme yaptırmazsın. Açlık ve Mixt Meal sonrası 120.dk (yani tokluk) glukoz ve insülin değerlerine baktırırsın. O zaman değerlendiririz. Beslenme vb çok önemsenmiyor Türkiye de henüz. Bir kadın doğumcunun odağı pek beslenme olmuyor. Normalde Hamilelik beslenmesi ve sağlığıyla ilgili ayrı birimlerimizin olması lazım. İnşallah bunları da göreceğiz:)
Sağlıkla
Gtuncercim ben birşey bişmiyorum herhalde diye düşünüyorum. Ben hiç böyle yükleme testi görmedim. En azından 120.dk nın görülmesi gerekiyordu diyorum.
Hamile bir hanımın 11-12 Hemoglobinle dolaşmasına izin vermezdim. Neden? Evet normal şartlarda bu değerler ilaç desteği gerektirmez. (ki ben kısa dönem kullanmasını tavsiye ederdim). Ama hamilelikte vücudun 2 canı birlikte beslediği durumlarda risk alıp normal değerin altına düşmesi de beklenmez! Düzelene kadar gerekli zamanda o 2 can ne yapacak?????? Anne doğumda kan kaybedecek eee o zaman ne olacak?.
Peki nden böyle diyorum? Kan değerlerinin normalin altına düşmeden azalması ne demek. Evet doğru bu seni hastalandırmaz! Ama kan değerin ne kadar düşerse okadar az oksijen taşıyacaksın demektir. Ne kadar az oksijen o kadar çok yorgunluk hissi, bağışıklık sisteminin zorlanması (ki akyuvarların da düşüktü tahlilinde) demektir.
E peki soruyorum size ne gerek var bunlara. Destekleyip rahat ettirmek, olabilecek zorluktan erkenden korumak varken, ehastaolsunda öyle tedavi ederiz be kadar akılcı? İlla ilaç gerekmiyor. Mesela Kinoa ile haftada 3 kez beslenmesini önerirsin olur biter.
GTuncercim beslenmene dikkat ettiğin sürece tahlillerini tekrarlamana gerek yok. Doktorunuda değiştirme. Ben eksiklikleri buradan tamamlarım. Bebeğin doğduktan 3 ay sonra tekrarlarsın tahlillerini. Yine yükleme yaptırmazsın. Açlık ve Mixt Meal sonrası 120.dk (yani tokluk) glukoz ve insülin değerlerine baktırırsın. O zaman değerlendiririz. Beslenme vb çok önemsenmiyor Türkiye de henüz. Bir kadın doğumcunun odağı pek beslenme olmuyor. Normalde Hamilelik beslenmesi ve sağlığıyla ilgili ayrı birimlerimizin olması lazım. İnşallah bunları da göreceğiz:)
Sağlıkla
Anladım Selen Hanım. Maalesef ülkemizde beslenme en az önem verilen konudur. Ben reaktif olduğumu gereksiz bir sürü işlemler gördükten sonra öğrenebildim. Kardiyolijden nörologye kadar her birimde muayene edildim. Nihayet endokrin uzmanım ( kendisine binlerce teşekkürler) durumu anladı. Bu yüzden tedirgin oluyorum. Birşeyler hep eksik kalıyor. Kimseyi kötülemek istemiyorum ama doktorum iyi bir kadın doğıncu olabilir ama bir kadın doğumcu diğer dallarda da az çok bilgi sahibi olmalı. İki can taşıyan insanlara hekimlik yapıyorsun. Kinoanın ne olduğunu bile bildiğinden şüpheliyim. Ben de sizdsn çğrendim gerçi ama ben bir doktor değilim.😊 Size çok teşekkürler Selen Hanım, burda ufkumuz genişliyor sayenizde. Haklısınız bizim halkımızda genetik olarak sanırım bu var. Önlem almaya gerek yok kötü bişe olsun öyle bakarız anlayışı oldupu sürece biz bir adım ilerlemeyiz. Kinoa alıp bir deneyeyim bulgur pilavı gibi pişirebilir miyim onu Selen Hanım? Hoşça kalın.
Selen Hanım şu an marketteyim sizin kinoa bu mu? Alıyorum bunu. Epeydi de pahalı birşeymiş 26,90tl😄😄Eki Görüntüle 1210550
Merhaba,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Afiyet olsun :)
En son testimi gecen yıl yaptırmıştım glukofen vermişti doktor o da mide bulantısı yaptı ve kullanamadım bir hafta sonra bıraktım o zamanlar 58 kiloydumpolistik over vardı. daha sonra midem rahatsızlandı (glukofenden mi üzüntüden mi oldu bilmiyorum )51 e kadar düşttüm . üç ay önce adet düzensizliğinden gittiğim doktor ise miyom oldugunu ve 45 cm civarında oldugunu söyledi ki o dönem 55 56 kiloydum ve özel hayatımdaki problemler nedeniyle antidepresan kullanıyordum birden bire iki ayda 68 kilo oldum ve şok oldum. onun öncesinde bu kadar yemek ve tatlı yemiyordum canım da pek istemiyordu düzelmiş gibiydi. antidepresanla müthiş iştah acıldı. ve suan durduramıyorum kendimi asırı yiyorum tatlı olmadan mümkün değil yemegi de cok yiyorum. hareket sıfır :) ve 3 hafta sonra en yakın arkadasın düğünü var elbise içine giremeyen ben ne yapcam bilmiyorum. hafta sonu genel cerraha gidecegim bir rahatsızlık için gitmişken insülin direnci testleri de isteyebilirim ama benim an itibari ile zayıflamak namına bişeyler yapmam lazım hergün diyete baslayıp aksamları çikolata ile bozan biriyim ve cok üzücü cunku hiçbir kıyafetim olmuyo hareketsizlik daha da tetikliyo kımıldamak istemiyorum nolcek bilmiyorum(
mesaj kutunuz doluymuş sanırım :) yazamadım.harekete baslıcam mecburum pilates topum filan var evde koşu bandım da var. bıraktım ilaçları 3 ay oldu artık ihmal ettiğim sağlık ve kilo problemini çözmem gerekiyor. tahlilleri cumartesi günü yaptırır size iletirim tabiki de
Selen Hanım şu an marketteyim sizin kinoa bu mu? Alıyorum bunu. Epeydi de pahalı birşeymiş 26,90tl😄😄Eki Görüntüle 1210550
meraba canım hangi semt ve marketten aldığını yazarmısın.biz bi çok market ve avm re baktık bulamadık.bi yulaf kepeği ve yulaf karışımını bile çok zor buluyoruz.eşim bağdat caddesinde buldu.ama kinoa yı bulamamış
Merhaba yaramaz. Migrosta var. 3M migrosta bile buldum. Yoktur sanıyordum. Glutensiz ürünlerin reyonunda var ordan alabilirsin.😊
evet bu benim kinoa. Pahalı göründüğüne bakma. Az birşey şiştiği için çok oluveriyor. Bir de zatn istesende çok yenmiyor. Midede de şişen birşey. Afiyet Olsun